Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

Reaction score
150
Ε καλά και να σου χρειάζεται μόνο στο 3D θα είναι που δεν το βλέπω και τόσο σύντομα όσο πιστεύουν πολλοί.

Reaction score
3.085
Onkyo PR-SC5507. Δεν έχει γείωση, βέβαια.

Καλά, αυτό δεν είναι καινούργιο.

Σήμερα, όμως, που παλεύω να σταθώ στα πόδια μου (μέχρι να χειρουργηθώ και να ησυχάσω), καθόμουνα και τον χάζευα και αναρωτιόμουν γιατί ο Γιαπωνέζος δεν του έβαλε γείωση.

Άνοιξα λίγο το καπάκι του και πρόσεξα ότι στην υποδοχή (jack) του ρευματολήπτη IEC, το μεσαίο pin έχει επίτηδες (?) αφαιρεθεί, ώστε το μηχάνημα να μην γειώνεται.

Κάποια στιγμή είπα να αφαιρέσω ένα μεσαίο pin από ένα jack του εμπορίου και να το προσθέσω, αλλά δεν έιναι πολύ εύκολο, διότι το υπάρχον είναι λίγο περίεργο στην κατασκευή του (τα pins του δεν είναι όπως αυτά των jacks του εμπορίου, ώστε να δέχονται την άκρη καλωδίου και αυτή να κολλιέται με καλάϊ ή να στερεώνεται με βιδάκι, αλλά είναι με ελατηριωτού τύπου συγκρατητήρες).

Έτσι κι αλλιώς το καλώδιο της μαμάς θα αλλαχθεί με άλλο χοντρύτερο και θωρακισμένο. Λέω, λοιπόν να τραβήξω την γείωση του καλωδίου και να την στηρίξω σε ένα από τα βιδάκια του σασί, όπως είχα κάνει και με τον προηγούμενο AV της Denon.

Εσείς οι άλλοι, που τον χρησιμοποιείτε ήδη, τον έχετε με το καλώδιο της μαμάς του, αγείωτο; Παρουσιάζει κανένα πρόβλημα;
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

1 στο ντνεον δεν ειχες θεμα μετα απο αυτο που εκανες?
2 ολοι οι ενισχυτες-πηγες δεν εχουν γειωση, τι να την κανουν?
αφου γειωνονται με την γειωση του rca , οποτε γιατι μια δευτερη γειωση .Συνηθως κανει κακο, θυμαμαι πριν 10 χρονια ειχα αντιγραψει ενα προιον του ρας αντριους και ειχα τοποθετησει εξτρα γειωσεις ανα συσκευη .Το μονο που εκανε ηταν να δινει εξτρα θορυβο.
Αν εχεις θεμα βρογχογειωσης το ψαχνεις αλλου, αλλα ανα δεν εχεις γιατι να κανεις κατι τετοιο?

Reaction score
3.085
Γείωση συσκευών

1 στο ντενον δεν ειχες θεμα μετα απο αυτο που εκανες?
Όχι, Αργύρη, δεν είχα. Γιατί να έχω άλλωστε;

Από τη στιγμή που είμαι σίγουρος ότι η κεντρική γείωση του κτιρίου είναι σωστή (γιατί την έχω κάνει εγώ ο ίδιος) γιατί να έχω θέμα;

2 ολοι οι ενισχυτες-πηγες δεν εχουν γειωση, τι να την κανουν?
Δεν είναι σωστό αυτό. Από τις 50 περίπου συσκευές AV που έχω πάνω από τις μισές είχαν από τη μάννα τους γείωση (προενισχυτές, ολοκληρωμένοι ενισχυτές, τελικοί ενισχυτές, πηγές, κλπ.). Σε μερικές από τις άλλες που δεν είχαν, πρόσθεσα εγώ ο ίδιος γείωση, είτε αλλάζοντας την υποδοχή IEC από δίπολη σε τρίπολη (όπου και όταν αυτό ήταν εφικτό), είτε αλλάζοντας το καλώδιο με άλλο που είχε αγωγό γείωσης και γειώνοντας τη συσκευή με τρόπο παρόμοιο σαν αυτό που περιέγραψα πιο πάνω (βιδάκι στο σασί).

Φυσικά, δεν το έχω κάνει σε όλες, σε κάποιες δεν είναι εύκολο και δεν είναι τόσο αναγκαίο (πλαστικό σασί, μικρής ισχύος συσκευή, κλπ.). Αλλά σε κάποιους από τους τελικούς, που δεν είχαν γείωση, το έκανα. Και ποτέ δεν ετέθη θέμα παρεμβολών, βόμβων κλπ., αν αυτό εννοείς.

αφου γειωνονται με την γειωση του rca , οποτε γιατι μια δευτερη γειωση .Συνηθως κανει κακο, θυμαμαι πριν 10 χρονια ειχα αντιγραψει ενα προιον του ρας αντριους και ειχα τοποθετησει εξτρα γειωσεις ανα συσκευη .Το μονο που εκανε ηταν να δινει εξτρα θορυβο.
Αν εχεις θεμα βρογχογειωσης το ψαχνεις αλλου, αλλα ανα δεν εχεις γιατι να κανεις κατι τετοιο?
Χμμ... ναι. Αυτό είναι σωστό μόνο σε περιπτώσεις που η γείωση της εγκατάστασης δεν είναι η πρέπουσα. Αυτό το θέμα έχει άλλωστε χιλιοσυζητηθεί. Η γείωση του μπλεντάζ των καλωδίων interconnects (ή του δεύτερου αγωγού, που έχουν τα hi-endάδικα interconnects) δεν είναι πάντα (και μόνο) ο σωστός τρόπος γείωσης. Πάνω απ' όλα, προϋπόθεση για μια σωστά γειωμένη συσκευή και γενικά ένα σύστημα είναι η ύπαρξη σωστής γείωσης της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Άλλωστε, να μην ξεχνάμε ότι πρωτίστως η γείωση μιας συσκευής προσφέρει ασφάλεια έναντι ηλεκτροπληξίας. Μετά έρχονται τα υπόλοιπα.

Υπενθυμίζω: εδώ

Και: εδώ

Και: εδώ

Και άλλες δεκάδες συζητήσεις επί του θέματος. Και όχι μόνο εδώ αλλά κι αλλού, σε άλλα fora, ελληνικά και ξένα. Ο κατάλογος ατελείωτος.

Τέλος πάντων, θα πειραματιστώ και θα γράψω.
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Οσο πιο πολλες γειωσεις εχεις τοσο αυξανεις τις πιθανοτητες για χειροτερο ηχο.Οσο αφορα τα καλωδια, το - εκτελει χρεη γειωσης , οποτε καθε τι γειωνεται ολα τα καλωδια εχουν +και - οποτε για ποια καλωδια λες οτι δεν εχουν?
.Εγω πριν αρκετα χρονια ειχα παιξει και ειχα δει οτι δεν προσφερουν τιποτα παραπανω οι εξτρα γειωμενες συσκευες
.Ειναι γνωστο οτι μεσα απο τον αγωγο της γειωσης περνουν σκουπιδια εξεραιτικης ποιοτητας, με τον Χαιτα εδω και πολλα χρονια καναμε αλλες πατεντες, πιο προσφατη ειναι ενα bybee στην κεντρικη γειωση του αγωγου που δινει ρευμα σε ολες τις συσκευες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Nεα αναβαθμιση τρεχει πλεον για το μηχανακι μας, υπαρχει στο γιαπωνεζικο σαιτ, και σε λιγες μερες (ελπιζω και στο ευρωπαικο)
... ...... .....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

το κατεβαζω.....

Reaction score
1

Όπως έγραψα και αλλού, είμαι για 1η φορά στην πρίζα να φτάσω σε αυτό το επίπεδο τιμής και να αγοράσω έναν 5507! Σε reviews με τα απολύτως απαραίτητα, κανείς μα κανείς δεν έχει πει άσχημα λόγια. Μπράβο στην Onkyo once again!
'Νταξ μπορεί να έχει τις ιδιοτροπείες της στα μηχανήματά της αλλά δεν παύει να προσφέρει εργαλεία που αξίζουν τα λεφτά τους.
Συγχαρητήρια για την επιλογή σας, περαστικά στον κο Μελά (σας νοιώθω, ο πατέρας μου στο τσακ γλύτωσε το χειρουργείο, ας είναι καλά ο Λάκης Νικολάου), και @argi: Μην μου πεις ότι ξέρεις και Ιαπωνέζικα??? :624:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ειναι γνωστο οτι εχω whackizashi απο τα 21 μου:111:

Reaction score
1

Ε εγώ παρακολουθώ την κοινότητα από πέρυσι. Καλά κάνεις, είθε ο Ανατέλων ήλιος να σε φωτίζει πάντα. :)

Τι λέει το firmwareακι????

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δεν ξερω, παντως σιγουρα θα ακολουθησουν και αλλα....
το απογευμα θα εχω χρονο για παιχνιδια...πρωτα Ο Θεος

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σε ψαχνω για αγκλικα , ......περιμενε

Reaction score
5

Αυτη βρε ειναι παλια (22-12). Την εχει και το ευρωπαικο site.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

την εχεις περασει? γιατι πριν λιγες μερες δεν υπηρχε στο ευρωπαικο σαιτ.

Reaction score
5

την εχεις περασει? γιατι πριν λιγες μερες δεν υπηρχε στο ευρωπαικο σαιτ.
Yπαρχει πολυ καιρο. Απλα δεν εχω λογο να κανω την αναβαθμιση και δεν την εκανα.

Reaction score
29.546

Ποιός ξέρει να μου πει αν είναι fullly balanced σχεδίαση?
Η αλλιώς στα xlr παρέχει πλήρως balanced σήμα ?

Reaction score
3.085
Fully Balanced? Τίς οίδεν;

Ποιός ξέρει να μου πει αν είναι fullly balanced σχεδίαση?
Η αλλιώς στα xlr παρέχει πλήρως balanced σήμα ?
Υποθέτω, Γιάννη, πως μόνο η Onkyo μπορεί να δώσει απάντηση στο ερώτημά σου. Ή κάποιος που τον έχει ανοίξει ΚΑΙ ξεκοιλιάσει, ώστε να έχει μελετήσει την τοπολογία του μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Πάντως στο επίσημο site μιλούν μόνο για:

-9.2-Channel Balanced Line-Level XLR Pre Outs (with Front Bi-Amping Capability)

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
-

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis