Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: Onkyo PR-SC5507 AV pre/pro. Αναμένεται οσονούπω!

Να ρωτήσω? ποιές ταινίες έχουν 9.1 και έχουν και επεξεργασία THX? γιατί εάν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι και η ταινία γραμμένη κατά THX για να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τέτοιον ενισχυτή!!!

Reaction score
150
Οι ταινίες που είναι THX είναι λίγες και τις βρίσκεις με το τουφέκι και στα Blu-Ray δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου πια και αν θες τη γνώμη μου καλά κάνουν και προσωπικά χέστηκα.:116:

Το 9.2 υπάρχει μόνο ως Matrix processing και δεν υπάρχει καμία ταινία ούτε θα βγεί σύντομα ενώ δυστυχώς ακόμα και σε 7.1 το πολύ να βρείς 100-120 τίτλους BD.

Μ'άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε και ας σκοπεύω σύντομα να περάσω σε 9.2.

Reaction score
3.085
Onkyo PR-SC5507 και 9.2

Ας μην τρελλαινόμαστε αλλά ας μην απαξιούμε κι όλας τις νεότερες εφαρμογές.

Σήμερα, όπως είπαν και οι προηγούμενοι, δίσκος με εγγενές ηχητικό υλικό 9.2, σε οποιοδήποτε φορμά, είτε αυτό είναι συμπιεσμένου τύπου Dolby Digital, DTS, THX κλπ. είτε είναι νεότερου "ασυμπίεστου" τύπου Dolby TrueHD, DTS HD MA, κλπ. απλά ΔΕΝ υπάρχει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επεξεργαστές με δυνατότητες 9.2, αλλά και με περισσότερα κανάλια, δεν μπορούν να αποδώσουν ηχητικά, έστω και περιεχόμενο απλού 5.1, επεξεργασμένο κατά εξαιρετικά αληθοφανή τρόπο, σε 7.1, 7.2, 9.1, 9.2, αλλά και σε περισσότερα κανάλια - 11.2 ας πούμε.

Αυτό είναι δυνατό με την ψηφιακή επεξεργασία, που επιτυγχάνεται με τα νεότερα Dolby Prologic IIx και IIz, καθώς και με τα αντίστοιχα αναμενόμενα από την DTS (το Matrix processing, που τόνισε ο JargonGR). Ο PR-SC5507, αλλά και άλλοι ενισχυτές νεότερης γενιάς (π.χ. ο Denon AVR-4810), μπορούν κάλλιστα να το κάνουν αυτό.

Ελπίζω έτσι να ξεκαθαρίζεται το υπάρχον ερωτηματικό.
-

Reaction score
29.546

Εδω μια μικρή διόρθωση Παναγιώτη το .2 δεν υπάρχει μιας και είναι λειτουργία του avr -prepro , να βγάλει το σήμα lfe σε περισσότερα του ενος subs.Τώρα όσον αφορά στο 9,χχ δεν ξέρω αν τελικά είναι κάτι το τόσο σοβαρό , μιας και γίνεται με post processing , και οχι εγγενώς στον δίσκο σαν διακριτά κανάλια.

Reaction score
3.085
LFE .2 και 9.2, 11.2 κλπ.

Γιάννη, δεν είπα ότι υπάρχει. Το αντίθετο, μάλιστα, είπα ότι ΔΕΝ υπάρχει ως εγγενές υλικό.

Το ότι τα 9.1, 9.2, 10.1, 10.2, 11.2 είναι post processing (ο JargonGR το είπε Matrix processing) το παραδεχόμαστε όλοι. Το ερωτηματικό είναι πόσο συμβάλλουν σε καλύτερο ή χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Κι εγώ - θα συμφωνήσω μαζί σου - κρατάω μια πισινή γι αυτό. Αλλά δεν το απαξιώνω τελείως όμως. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ένας, βέβαια, είναι και ο ίδιος ο επεξεργαστής (ενισχυτής/προενισχυτής).

Άλλωστε, κι εσύ νομίζω ότι παίζεις με 7.2. Ή κάνω λάθος;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

παντως σε εμενα που ακουσατε 9,1 δεν μου παραπονεθηκε καποιος για το θεμα επεξεργασιας, οπως θυμαστες στο terminator το νερο ετρεχε απο το νταβανι.......
δεν γυριζω πισω με τιποτα......

Reaction score
29.546
Απάντηση: LFE .2 και 9.2, 11.2 κλπ.

Γιάννη, δεν είπα ότι υπάρχει. Το αντίθετο, μάλιστα, είπα ότι ΔΕΝ υπάρχει ως εγγενές υλικό.

Το ότι τα 9.1, 9.2, 10.1, 10.2, 11.2 είναι post processing (ο JargonGR το είπε Matrix processing) το παραδεχόμαστε όλοι. Το ερωτηματικό είναι πόσο συμβάλλουν σε καλύτερο ή χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα.

Κι εγώ - θα συμφωνήσω μαζί σου - κρατάω μια πισινή γι αυτό. Αλλά δεν το απαξιώνω τελείως όμως. Πολλοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Ένας, βέβαια, είναι και ο ίδιος ο επεξεργαστής (ενισχυτής/προενισχυτής).

Άλλωστε, κι εσύ νομίζω ότι παίζεις με 7.2. Ή κάνω λάθος;
Ναι παναγιώτη και εγω 7,2 παίζω.

Reaction score
29.546

παντως σε εμενα που ακουσατε 9,1 δεν μου παραπονεθηκε καποιος για το θεμα επεξεργασιας, οπως θυμαστες στο terminator το νερο ετρεχε απο το νταβανι.......
δεν γυριζω πισω με τιποτα......
Εγω αν θυμάσαι σου παραπονέθηκα για κάτι που τελικά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν το thx, το dsx το audyssey η κάποιος συνδυασμός όλων αυτών.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

επειδη τρεχω (ξερεις που ειμαι) ο ηχος κοντευει να φτασει εκει που πρεπει, και θελω.Καμμια σχεση με την βαβουρα που ακουσατε....καμποσο χρονο θελω να τα φινιρω ολα .Πιστευω μεσα στην βδομαδα (προς το τελος) να εχω ψιλοτελειωσει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis