Costas Coyias
Επίτιμο μέλος
- Reaction score
- 23.681
Λοιπόν, μιας και είμαι ο υπαίτιος της παρέκβασης σ' συτό το θέμα, ανοίγω εδώ τη συζήτηση γι' αυτόν τον περιβόητο τελεστικό, τον OPA627/637. Νομίζω πως το θέμα έχει ενδιαφέρον ευρύτερο από τον κύκλο της DIY κοινότητας, μιας και συχνά το ηλεκτρονικό υλικό των ετοίμων συσκευών χρησιμοποιείται ως κριτήριο ποιότητας.
Μερικά δεδομένα:
Συμφωνείτε; Αν όχι, γιατί; Ποια η γνώμη σας για τις ηχητικές αρετές αυτού του κυκλώματος και τα ως άνω ανταγωνιστικά προϊόντα;
(Για να είμαι σωστός, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά από πολύ παίδεμα που έκανε στενό φιλικό μου πρόσωπο, και όχι εγώ, μιας και προσωπικά το θέμα του προενισχυτή το έχω λύσει εδώ και πολλά χρόνια με λάμπα. Έτσι παρακολουθώντας από κοντά αυτήν την πορεία δοκιμών, στο phono μου απήλθαν οι 627 και AD797, και ξαναμπήκαν οι NE5534).
Μερικά δεδομένα:
- Πρώτον, ο τελεστικός αυτός έχει να επιδείξει πάρα πολύ καλές έως εξαιρετικές μετρήσεις.
- Δεύτερον, κοστίζει ακριβά, με τιμή έως και δεκαπλάσια αυτής άλλων ομοειδών του.
- Τρίτον, δεν παράγεται ως διπλός σε ενιαία συσκευασία, πρακτική συνήθης για τους τελεστικούς που χρησιμοποιούνται για εφαρμογές audio.
- Παρά το γεγονός πως ο κατασκευαστής του τον συνιστά και για εφαρμογές audio υψηλής ποιότητας, ελάχιστα τον χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές, εν αντιθέσει προς άλλους φθηνότερους, όπως ο ομόσταυλος OPA134. Ο παράγων του κόστους μάλλον δεν στέκει ως δικαιολογία, καθώς το κόστος στη βιομηχανική αγορά είναι σαφώς χαμηλότερο από την τιμή λιανικής.
Συμφωνείτε; Αν όχι, γιατί; Ποια η γνώμη σας για τις ηχητικές αρετές αυτού του κυκλώματος και τα ως άνω ανταγωνιστικά προϊόντα;
(Για να είμαι σωστός, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα μετά από πολύ παίδεμα που έκανε στενό φιλικό μου πρόσωπο, και όχι εγώ, μιας και προσωπικά το θέμα του προενισχυτή το έχω λύσει εδώ και πολλά χρόνια με λάμπα. Έτσι παρακολουθώντας από κοντά αυτήν την πορεία δοκιμών, στο phono μου απήλθαν οι 627 και AD797, και ξαναμπήκαν οι NE5534).