OPA627

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.679
Απάντηση: OPA627

Δε μου λέτε; Γιατί μεταφέρατε το θέμα στη DIY; Διαμαρτυρήθηκε κανένας έμπορας ότι του χαλάμε τη σούπα;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: OPA627

το 6688 της AD είναι? :135::143:

όντως, κορυφαίο για μπάφερ, κι εγώ το έχω χρησιμοποιήσει! και με επώνυμο τσοκ στην άνοδο...

ποιοί είναι οι "Current Feedback Video τελεστικοι της AD που φορανε μερικα κορυφαια players" που λες?:118:
Αυτοι που μου ερχονται στο μυαλο τωρα :

Tον AD810, το Mark Levinson no 390

Ton AD841 , το Parasound 1100

Ton 844 , το Theta Generation V

To Bel Canto Dac2

Tον THS4130 (Texas ειναι αλλα ειναι ιδιας κατηγοριας)

Ενω ο Jeff Rowland Coherence (Προενισχυτης) τον AD815

Ελπιζω νατα θυμαμαι σωστα, εχω καιρο παντως ν ασχολιθω με OPAs.

Αν κανεις search θα βρεις πολλες πληροφοριες

Το κρισιμο σημειο ειναι το I/V . Εκει θες πολυ γρηγορο.

Στο LPF ή στην εξοδο buffer κλπ , οχι απαραιτητα.

(Το οτι ενας OpAmp ειναι "Video" και οχι "Audio " ουσιαστικα σημαινει οτι ειναι ΠΟΛΥ καλυτερων προδιαγραφων )

Reaction score
0
Re: Απάντηση: OPA627

Εγώ πάντως έχω κολλήσει στον ΟΡ275. Πολύ με αρέζνει...
Και μενα. Απο γνωστα μονο κατι παλια audio alchemy θυμαμαι να τον ειχαν πανω. Ο μονος του, αν δεν κανω λαθος, ειναι ο 176 που εχει παρει το δρομο για τα μουσεια εδω και χρονια. Παντως να ξερεις οτι ειναι σαβουρα, σε σχεση με αλλους απο θεμα "προδιαγραφων"
Τωρα, γιατι "παιζει καλα", τρεχα γυρευε.

Και αν θες να σου την γνωμη μου, μια και τωρα ειμαστε στην diy, τα χαρακτηριστικα των αρχαιων ειναι οκ για χρηση audio, μια χαρα ειναι και ο 604 και ο 275 ειναι (ηταν δηλαδη) και "δωρεαν". Και, για να σου πω και την αμαρτια μου, προσωπικα δε θα εσκαγα ουτε μισο ευρω για OPA , θα επαιρνα κανα sample και θα κανα τη δουλεια μου.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: OPA627

Δε μου λέτε; Γιατί μεταφέρατε το θέμα στη DIY; Διαμαρτυρήθηκε κανένας έμπορας ότι του χαλάμε τη σούπα;
Χαχαχαχα όχι ρε. Εγώ το πήγα γιατί εκεί που το είχατε δεν καταλάβαινε κανείς τι γράφετε. :114:

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Μη θυμηθώ τώρα (που θυμάμαι αλλά δε θέλω να πω) για ένα Γαλλικό DAC της δεκαετίας του '90 (γύρω στο 95-96 θα ήταν) με 741 που έγραφαν διθυράμβους για τον ήχο του. :140::140::140:
Οι δε μετρήσεις του ήταν τραγωδία σκέτη.

Reaction score
3.925
Απάντηση: Re: OPA627

Μη θυμηθώ τώρα (που θυμάμαι αλλά δε θέλω να πω) για ένα Γαλλικό DAC της δεκαετίας του '90 (γύρω στο 95-96 θα ήταν) με 741 που έγραφαν διθυράμβους για τον ήχο του. :140::140::140:
Γιατί το γελάς ;

Εχω μερικούς 741 (30-50 δρχ. έκαστος) που άμα τους ακούσετε σε στάδιο προενίσχυσης line με δύο 12βολτες μπαταρίες θα νομίζετε ότι ακούτε ακριβό λαμπάτο προενιισχυτή υπερήφανου ελληνα αντιπροσώπου. Κατ' αρχάς σε θέματα θορύβων ενδέχεται ο 741 να μετράει πολύ καλύτερα.
Οποιος αντιπρόσωπος ενδιαφέρεται για συγκριτικό με το volume στο τέρμα, ας μου στείλει p.m.

Reaction score
3.925

πιστεύω ότι πολλες φορες οι κατασκευαστές τοποθετούν γνωστά ονόματα τελεστικών καθαρά για λόγους marketing. Αλλο πράγμα να αναφέρει ο reviewer έναν OPA627 κι άλλο έναν NE5534. Ο κοσμος επηρεάζεται από αυτά που διαβάζει, έτσι δεν είναι ;

Δεν σας κρύβω ότι κι εγώ επηρεάζομαι όταν βλέπω αudiophile υλικά, ασχέτως αν αυτά ακούγονται ή όχι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309

ωχ το θυμήθηκα κι εγώ...

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.679

Πείτε και κανένα όνομα ρε παιδιά! Να ξέρουμε κι εμείς οι πληβείοι... :114:

Reaction score
12.132
Έχω εντυπωσιαστεί αυτό αυτό το thread, αν και δεν καταλαβαίνω τα πάντα που λέτε. Δηλαδή εσείς που ξέρετε από ηλεκτρονικά μπορείτε να πάρετε απλά υλικάκια (OPA, πυκνωτές, αντιστάσεις, μπαταρίες) και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ένα προενυσχυτή με πάρα πολύ καλή ηχητική συμπεριφορά και με μικρό κόστος; Αυτό είναι θαυμάσιο!

Reaction score
13

Έχω εντυπωσιαστεί αυτό αυτό το thread, αν και δεν καταλαβαίνω τα πάντα που λέτε. Δηλαδή εσείς που ξέρετε από ηλεκτρονικά μπορείτε να πάρετε απλά υλικάκια (OPA, πυκνωτές, αντιστάσεις, μπαταρίες) και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ένα προενυσχυτή με πάρα πολύ καλή ηχητική συμπεριφορά και με μικρό κόστος; Αυτό είναι θαυμάσιο!
Αγαπητέ φίλε

μα αυτό κάνουν και όλοι οι γνωστοί μηχανικοί μεγάλων εταιρειών. Απλά μετά ....εκτοξεύουν την τιμή των μηχανημάτων στα ύψη και τα βγάζουν στην αγορά αναζητώντας "θύματα" τις περισσότερες φορές (εντάξει πρέπει να αποσβέσουν το R&D αλλά όχι και έτσι!).

Reaction score
12.132
Ναι αλλά 1-2 από τους "δικούς μας" είχα την τιμή να τους έχω γνωρίσει και προσωπικά, ενώ οι άλλοι είναι απρόσωποι και απλησίαστοι.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Re: Απάντηση: Re: OPA627

Γιατί το γελάς ;

Εχω μερικούς 741 (30-50 δρχ. έκαστος) που άμα τους ακούσετε σε στάδιο προενίσχυσης line με δύο 12βολτες μπαταρίες θα νομίζετε ότι ακούτε ακριβό λαμπάτο προενιισχυτή υπερήφανου ελληνα αντιπροσώπου. Κατ' αρχάς σε θέματα θορύβων ενδέχεται ο 741 να μετράει πολύ καλύτερα.
Οποιος αντιπρόσωπος ενδιαφέρεται για συγκριτικό με το volume στο τέρμα, ας μου στείλει p.m.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα με τους 741. Κακά τα ψέματα διαφορετική η παραμόρφωση της λυχνίας διαφορετική του 741.
Άσε που για να βρεις δυο ίδιους 741 (εργαστηριακά) θα φας δυο μέρες.
Σοβαρά έχεις κρατήσει παλαιάς εσοδείας 741?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.554
Το μικρό κόστος είναι σχετικό τη στιγμή που μιλάμε για ιδιοκατασκευή και αν κάποια στιγμή τη βαρεθείς πολύ δύσκολα θα βρεις να τη δώσεις. Συνήθως τις παντρεύεσαι τις ιδιοκατασκευές.

Για το πως παίζει μια ιδιοκατασκευή ή και συστήματα ολόκληρα που στηρίζονται σε αυτές μπορούν να πουν όσοι έχουν ακούσει.
Και βέβαια το μεγάλο πλεονέκτημα των ιδιοκατασκευών είναι ότι μπορείς να φέρεις των ήχο στα μέτρα-γούστα σου.

Σε αντίθεση με τον ήχο των συσκευών του εμπορίου συμβιβάζεσαι και απλά ψάχνεσαι αλλάζοντας καλώδια:140::140::140:

Reaction score
13

Ναι αλλά 1-2 από τους "δικούς μας" είχα την τιμή να τους έχω γνωρίσει και προσωπικά, ενώ οι άλλοι είναι απρόσωποι και απλησίαστοι.
Δεν αναφέρθηκα στα δικά μας παιδιά που προσφέρουν τίμια πράγματα σε τίμιες τιμές (σε μία δύσκολη αγορά). Μιλάω για κάτι εταιρείες "μεγαλοκαρχαρίες" που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα :
Κάνε μία βόλτα στις σελίδες του Ελέκτορ (που θεωρείται σοβαρό περιοδικό και έχει προσφέρει πολύ καλές υλοποιήσεις) στις audiophile κατασκευές και θα δεις την πραγματική αξία ενός προενισχυτή - ενισχυτή. Δηλαδή αυτοί οι ανθρώποι που "ξεσκίζονται" και μέσα σε 4 ευρώ σου δίνουν το know how τους τι είναι δλδ; Κορόϊδα; Όταν προσφέρουν σχεδιάσεις (και σε βγάζουν και από κόπο και χρήμα όταν δεν μπορείς να έχεις τον υλικό εξοπλισμό για να καταφέρεις το ίδιο) ισάξιες ποιοτικά ή έστω παραπλήσιες με μεγάλα ονόματα του εμπορίου;
Επειδή βγήκα κάπως off topik :121: αν έχεις μεράκι και ειδικά αν κατέχεις και το άθλημα μπορείς να ωφεληθείς πολύ οικονομικά (μέσα σε λογικά πλάισια πάντα). Και ανταμείβεσαι με την χαρά της δημιουργίας που είναι ανεκτίμητη (προσωπικά).

Reaction score
12.132
+1 για τη χαρά της δημιουργίας, -1 για την παραμετροποίηση του ήχου στα γούστα μου.

Reaction score
26.502

αμα ειναι για τυφλο συγκριτικο εχω αλλον εναν προ με 627 για συμμετοχη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.700
Νεότερο μέλος
proteusjohn