Oppo UDP-203 / UDP-205

Reaction score
27
Δεν ήταν καλύτερα να τσιμπούσες το Panasonic 700 που έπαιξε λίγο πάνω από τα τρία κατοστάρικα εκείνες τις μέρες;
Γιατί στην Αμερική το αντίστοιχο φόρουμ έχει γεμίσει παράπονα για το Oppo και τις παιδικές ασθένειες του...
Λογικά θα λυθούν κάποια στιγμή αλλά beta tester των 850 ευρώ δε λέει...

Reaction score
27
Ωραια όλα αυτά αλλά ας περιμένουμε και το νέο Sony 4K Bluray που παρουσιάστηκε χθες και που επιμένει ότι έχει καλές επιδόσεις στο κομμάτι του ήχου...
Αν είναι ανταγωνιστικό στην εικόνα (πιστεύω θα παίζουν το ίδιο) και ισχύουν τα περί 500 ευρώ, τότε αλλάζει το παιχνίδι αφού με τα +350 Ευρώ του 203 παίρνει κανείς το δεύτερης γενιάς Nvidia Shield (και αυτό φρέσκο) με 200 και του μένουν και 150 στην τσέπη...
Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι το 203 θα παίζει καλύτερα ως media center από το απολύτως κορυφαίο Nvidia Shield τότε μάλλον θα έχουν μετοχές στην Oppo...
Και φυσικά εκτός από τα 850 ευρώ το μεγαλύτερο θέμα είναι οι ασυμβατότητες (παγώματα εικόνας και άρνηση συνεργασίας με συγκεκριμένους ενισχυτές - προτζέκτορες) που μπορεί κανείς να δει αν κάνει μια βόλτα στο αμερικάνικο φόρουμ και τους ήδη κατόχους του 203...
Λογικά θα λυθούν αλλά μέχρι τότε ο ανταγωνισμός ίσως προλάβει να βάλει δύσκολα στην Oppo...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Panasonic, samsung κι lg ανακοίνωσαν επίσης νέα player, που λογικά (ως σίγουρα) θα είναι φθηνότερα απ' το sony.
Το player της lg θα υποστηρίζει dolby vision.
Άποψη μου σίγουρα θα τα λύσει όλα τα θέματα η oppo. Επίσης ένα ενδιαφέρον κομμάτι είναι η ενασχόληση "τρίτων" με το firmware των εκάστοτε player και το "ξεκλείδωμα" επιπλέον δυνατοτήτων.
Εδώ είναι που τα oppo δεν παίζονται.

Reaction score
27
ΟΚ αλλά μέχρι να συμβούν όλα αυτά η Nvidia θα έχει κυκλοφορήσει (στις 17/1) το δεύτερης γενιάς Shield στα 199 δολάρια που όλοι οι προγραμματιστές του κόσμου να πέσουν πάνω στο 203 το Nvidia Shield θα έχει το 203 για πρωινό (και το λέω ως κάτοχος και Oppo και της πρώτης γενιάς Nvidia Shield)...
Κορυφαίο σε ήχο, dvd, bluray το Oppo, αλλά το Nvidia Shield κυριολεκτικά σε δική του κλάση όσον αφορά streaming, matroska - ISO Bluray...
Και φυσικά το καλύτερο Kodi player που μπορεί να αγοράσει κανείς + Android store + συνεργασία με κάρτα γραφικών και στριμάρισμα παιχνιδιών από τον υπολογιστή)...
Αυτά από προσωπική πάντα εμπειρία...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Αυτά είναι. Άμα λέω εγώ ότι το "support" του oppo δεν παίζεται...
Δεν τους ρωτάς ρε Άρη αν μπορείς να προσθέσεις κι external subs σε uhd δισκο;
Πάντως να γνωρίζεις ότι το oppo είναι πολύ μακρυά απ' τις ώριμες εκδόσεις firmware του. Θα πρέπει να βελτιώσει πολλά ακόμα+ την προσθήκη του dolby vision.

Reaction score
2.482
Αυτά είναι. Άμα λέω εγώ ότι το "support" του oppo δεν παίζεται...
Δεν τους ρωτάς ρε Άρη αν μπορείς να προσθέσεις κι external subs σε uhd δισκο;
Πάντως να γνωρίζεις ότι το oppo είναι πολύ μακρυά απ' τις ώριμες εκδόσεις firmware του. Θα πρέπει να βελτιώσει πολλά ακόμα+ την προσθήκη του dolby vision.
Δεν χρειαζεται να τους ρωτήσω. Το δοκιμασα μονος μου και γίνεται, όπως και στην σειρα 10xEU. Στο root ενός USB stick βάζεις φάκελο subs/subs.srt και φορτώνει κανονικά σε UHD
Δεν διαφωνω για την ωριμότητα πάντως, αλλα γενικά από ότι είδα δεν είναι και σφαίρα στην διορθωση bugs. Είχα βρει ένα bug σε μια παλαιότερη έκδοση στους υπότιτλους σε μια beta έκδοση και τους έστειλα δειγμα να το φτιαξουν, μιας και η προηγουμενη official δεν το είχε. Μετα απο 1-2 μήνες κυκλοφορει η official και όταν την έβαλα, δεν είχε διορθωθει και δεν μπορουσα να κάνω roll-back. Το διόρθωσαν κανενα 8 μηνο μετα.

Τώρα πάλι βρήκα κι άλλο bug σε subtitle shift και τους ξαναέστειλα βίντεο που μου ζήτησαν. Εχουν κυκλοφορησει 2 FW και δεν το διορθωσαν πάντως.

Το κακό επισης είναι πως δεν κάνει Bitstream απο MKV Dolby TrueHD. Νομίζω πως στο 103ΕU το είχαν διορθώσει το πρόβλημα και τώρα ξαναπαρουσιάζεται στο 203. Η μετάφραση είναι πως δεν μπορεις να παιξεις Atmos από Matroska.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Τώρα σε ποιο firmware είσαι, γιατί βλέπω ότι υπαρχει jb για το 1209 κι αυτοί είναι στο 1229.

Reaction score
2.482
Παρέλαβα σήμερα το JB activation+firmware με την τελευταία έκδοση και θα το εγκαταστήσω σήμερα. Πάντως είχα εγκαταστήσει την 1209JB χωρίς JB activation file και περιέργως μου έπαιζε BDMV φακέλους απο το NETWORK, πραγμα που με το official δεν γίνόταν.

Stay tuned για νεώτερα

Reaction score
2.482
Λοιποοον. Το FW είναι πολυ χρηστικό. Καταρχάς παίζει BD-ISO 3D κανονικά με τα μενού του. Ριπαρα ένα 3D BD με Anydvd και παίζει μια χαρά. Παίζει και DVD ISO, BDMV φακέλους από το δίκτυο (και USB), καθώς και αρχεία προστατευμένα με cinavia. Το τελευταίο δεν το τσέκαρα, αλλά θα το τσεκάρω άμεσα.

Με 99$ Το μηχανάκι γίνεται καταπληκτικό. Θα ήθελα ΠΑΡΑ πολυ να παίζει VIDEO_TS φακέλους, αλλά δυστυχώς δεν τους παίζει. Θα μου ηταν παρά πολυ χρήσιμο για τη δουλειά μου.

Το αγοράσα Τεταρτη και παρέλαβα το activation σήμερα.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.998
Λοιποοον. Το FW είναι πολυ χρηστικό. Καταρχάς παίζει BD-ISO 3D κανονικά με τα μενού του. Ριπαρα ένα 3D BD με Anydvd και παίζει μια χαρά. Παίζει και DVD ISO, BDMV φακέλους από το δίκτυο (και USB), καθώς και αρχεία προστατευμένα με cinavia. Το τελευταίο δεν το τσέκαρα, αλλά θα το τσεκάρω άμεσα.

Με 99$ Το μηχανάκι γίνεται καταπληκτικό. Θα ήθελα ΠΑΡΑ πολυ να παίζει VIDEO_TS φακέλους, αλλά δυστυχώς δεν τους παίζει. Θα μου ηταν παρά πολυ χρήσιμο για τη δουλειά μου.

Το αγοράσα Τεταρτη και παρέλαβα το activation σήμερα.
Από που ψώνισες τελικά;
Έχει και για 103eu?
Χρειάζεται και hardware mod?

Reaction score
255
Ωραια όλα αυτά αλλά ας περιμένουμε και το νέο Sony 4K Bluray που παρουσιάστηκε χθες και που επιμένει ότι έχει καλές επιδόσεις στο κομμάτι του ήχου...
Αν είναι ανταγωνιστικό στην εικόνα (πιστεύω θα παίζουν το ίδιο) και ισχύουν τα περί 500 ευρώ, τότε αλλάζει το παιχνίδι αφού με τα +350 Ευρώ του 203 παίρνει κανείς το δεύτερης γενιάς Nvidia Shield (και αυτό φρέσκο) με 200 και του μένουν και 150 στην τσέπη...
Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι το 203 θα παίζει καλύτερα ως media center από το απολύτως κορυφαίο Nvidia Shield τότε μάλλον θα έχουν μετοχές στην Oppo...
Και φυσικά εκτός από τα 850 ευρώ το μεγαλύτερο θέμα είναι οι ασυμβατότητες (παγώματα εικόνας και άρνηση συνεργασίας με συγκεκριμένους ενισχυτές - προτζέκτορες) που μπορεί κανείς να δει αν κάνει μια βόλτα στο αμερικάνικο φόρουμ και τους ήδη κατόχους του 203...
Λογικά θα λυθούν αλλά μέχρι τότε ο ανταγωνισμός ίσως προλάβει να βάλει δύσκολα στην Oppo...
Θα βγει στην αγορα περιπου στα 399 ευρω.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.998
www.bd-mod.com. Έχει και για 103EU στην ίδια τιμή και ΔΕΝ χρειάζεται HW mod.
Αυτά που δείχνει εδώ δεν χρειάζεται να γίνουν;

Επίσης λέει κάπου ότι
3、Your USB Flash has to be connected to the player at any time unless you are not using the player.
Ισχύει; ξέρεις;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Αυτά που δείχνει εδώ δεν χρειάζεται να γίνουν;

Επίσης λέει κάπου ότι
3、Your USB Flash has to be connected to the player at any time unless you are not using the player.
Ισχύει; ξέρεις;
Αυτά που βλέπεις αφορούν τα pioneer. Ναι το usb πρέπει να είναι μονίμως καρφωμένο στο oppo. Στο 103 το έχω πίσω. No problem.
Χρόνια το λέω ότι με oppo+custom firmware δε θα ξανακοιτάξει κανείς media player. Η μόνη ανησυχία που εξέφρασα για το 203 είναι ότι δεν έχει ακόμα ώριμο firmware. Δηλαδή παίζει με πολλά προβλήματα τα uhd δισκάκια, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα θέλει αναβάθμιση. Και μετά θα θέλει υπομονή να βγει νέο jailbreak.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.998
Αυτά που βλέπεις αφορούν τα pioneer. Ναι το usb πρέπει να είναι μονίμως καρφωμένο στο oppo. Στο 103 το έχω πίσω. No problem.
Χρόνια το λέω ότι με oppo+custom firmware δε θα ξανακοιτάξει κανείς media player. Η μόνη ανησυχία που εξέφρασα για το 203 είναι ότι δεν έχει ακόμα ώριμο firmware. Δηλαδή παίζει με πολλά προβλήματα τα uhd δισκάκια, πράγμα που σημαίνει ότι σύντομα θα θέλει αναβάθμιση. Και μετά θα θέλει υπομονή να βγει νέο jailbreak.

πιο κάτω από τα pioneer γράφει για τα oppo eu, au...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88