Oppo UDP-203 / UDP-205

Reaction score
27
Ωραίοι αυτοί της Oppo ...
500 ευρώ περίπου στην Αμερική ...800-850 στην Ευρώπη !!!
Μια χαρά ισοτιμία...
Και μας κάνουν και χάρη λέει...
Βρε μπας και ξαναβλέπουμε το έργο με τα καθρεπτάκια που αντάλλασαν με χρυσάφι οι πρώτοι άποικοι εκεί απέναντι;
Πάντως με Ινδιάνο δεν πολυφέρνω οπότε δεν θα δαγκώσω το τυράκι...

Reaction score
2.482
Αιθαλές θέμα αυτό. Και πάντα η απάντηση είναι η ίδια. Η τιμή είναι χωρις ΦΠΑ αυτή των 549$. Ειναι οπως παλια που εβλεπες στα διαφημιστικα του ΠΛΑΙΣΙΟΥ τιμες χαμηλες ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ και πηγαινες στο ταμείο και ψώνιζες πιο ακριβα. Αλλά πέραν τουτου, εκτός απο το ΦΠΑ που τον επιβάλλει το κράτος μας, πρέπει να υπολογίσεις τους δασμους και τα μεταφορικα και φυσικά το κέρδος του εμπόρου που το φέρνει.

Αν δοκιμάσεις να το φέρεις εσυ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δώσεις πάνω απο 800/850€. Kαι φυσικα θα είναι και ζώνη 1 για τα DVD και Α για τα bluray, εκτός αν βάλεις και region free kit με άλλα 100€ παραπάνω...

Reaction score
27
Εγώ στιγματίζω την τακτική της Oppo να πουλάει στην Αμερική ένα προιόν 500 ευρώ και στην Ευρώπη να ζητάει 775 (αυτή η τιμή ισχύει για την υπόλοιπη Ευρώπη...εδώ ο αντιπρόσωπος προφανώς με την αιτιολογία πως έχουμε 24% συντελεστή (τον υψηλότερο μαζι με την Φινλανδία στην Ευρωζώνη) ανέβασε την τιμή στα 850...)
Μικρή λεπτομέρεια; Στο αμερικάνικο φόρουμ διαμαρτυρήθηκε και κάποιος Φινλανδός για την υψηλή τιμή των 775 ευρώ που στοιχίζει το 203 στη χώρα του Άι Βασίλη που επίσης όπως είπαμε έχει 24% ΦΠΑ...
Προφανώς για την Ελλάδα ο ....Άι Βασίλης χρεώνει 75 ευρώ μεταφορικά παραπάνω !!!

Και το σκεπτικό μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Panasonic 900 (ΟΚ χαμηλότερων (?) δυνατοτήτων από το 203) παίζει στις ΗΠΑ στα ίδια χρήματα περίπου με το 203...
Επίσης κάποιοι στο φόρουμ του 203 που τα έχουν και τα δύο ισχυρίζονται ότι δεν είδαν κάτι παραπάνω σε εικόνα βάζοντας το 203 στη θέση του 900 στο ρακ τους...
Αυτή την στιγμή όμως το 900 στην Ευρώπη παίζει γύρω στα 500 ευρώ σε Άμαζον κτλ. και το μικρότερο αδερφάκι του το 700 που σε εικόνα Αγγλικά και Γερμανικά περιοδικά αυτό το μήνα το κατατάσσουν κορυφαίο τιμάται στην Γερμανία αυτή την στιγμή στα 379 Ευρώ !!!

Άρα λοιπόν αν η Oppo ήθελε θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει στα 600 Ευρώ περίπου και αυτή θα ήταν μια δίκαιη τιμή (άσχετα αν θα είχε 70 ευρώ χαράτσι στην ισοτιμία)...
Βέβαια ελεύθερη αγορά είμαστε (;) και ο καθένας μπορεί να αγοράζει ότι αντέχει η τσέπη του και φυσικά να αποδέχεται ή όχι και την όποια τιμή ορίζει ο κατά τόπους αντιπρόσωπος.
Με την τιμή λιανικής φυσικά στα 525 ευρώ (αυτή είναι η ισοτιμία των 549 δολαρίων)...λογικό είναι να αγοράζει πολύ φτηνότερα ως επίσημος αντιπρόσωπος (οπότε μεταφορικά-δασμοί-ΦΠΑ δεν παίζει να ξεπερνούν τα 150-180 ευρώ ανά κομμάτι)...ε να μην βγάλει και 150-200 ευρώ να κάνει καλές γιορτές;
Εκτός φυσικά αν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του που πουλάνε στα 775 το κάνουν για την ψυχή του Άι Βασίλη και του ξωτικού των Χριστουγέννων...

ΥΓ: Αλήθεια από το XBox S των 299 ευρώ (που έχει παίξει μέχρι και 250 πριν λίγο καιρό και που θα λάβει Atmos σύντομα - ίσως και αυτή την εβδομάδα) πόσο καλύτερο θα είναι το 203 για να δικαιολογήσει τα τριπλά λεφτά που ζητάει;
Γιατί τουλάχιστον τα διπλά και βάλε που στοιχίζει από το τιμιότατο Panasonic 700 των 379 ευρώ δεν πιστεύω να τα δικαιολογεί με κανένα κόπο και κανένα τρόπο από την στιγμή που για να δεις το μεγαλείο του θα πρέπει να διαθέτεις 30-40 ευρώ για κάθε ταινία χωρίς να λογαριάσουμε την έλλειψη υποτίτλων και τις ενδεχόμενες ακόμα ασυμβατότητες με τις υπόλοιπες συσκευές των συστημάτων μας (από το απλούστερο ότι αν διαθέτεις συμβατό προτζέκτορα για να βρεις 4Κ HDMI HDR καλώδιο πάνω από 7.5 μέτρα θα πρέπει να ...πουλήσεις οικόπεδο)...

Αυτές είναι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μου διαθέτοντας Oppo περασμένης πια γενιάς και -για να σας προλάβω- δυνατότητα (ακόμα...δεν ξέρω για πόσο όμως με όσα συμβαίνουν) να αγοράσω και το 203 και το 205 και το ...207...
Όχι όμως παραπάνω από την τιμή που εγώ θεωρώ ότι αξίζει να δώσω για κάτι και χωρίς να νοιώθω ότι κάποιος προσπαθώντας να φτάσει στο πορτοφόλι μου αγγίζει και άλλα σημεία του σώματος που δεν πρέπει...
Φυσικά η Oppo με αυτά τα δεδομένα μοιραία με στρέφει στον ανταγωνισμό...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.469
Επίσης κάποιοι στο φόρουμ του 203 που τα έχουν και τα δύο ισχυρίζονται ότι δεν είδαν κάτι παραπάνω σε εικόνα βάζοντας το 203 στη θέση του 900 στο ρακ τους...
Γιατί να δουν; Η διαφορά είναι στις δυνατότητες.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.267
OPPO UDP-205

Η Oppo μετά την ανακοίνωση του νέου της UHD player (UDP-203EU) την άνοιξη του 2017 θα παρουσιάσει την ναυαρχίδα της το UDP-205. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Βελτιώσεις περιμένουμε στην έξοδο του ήχου με υψηλής ποιότητας 32-bit DAC ήχου. Οι οπτικές διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων θα είναι ελάχιστες με το tray να αλλάζει θέση με το display ενώ επί πλέον θα υπάρξει και μια σύνδεση για ακουστικά. Πολλά ακούγονται για την παρουσία ή μη τεχνολογίας «Darbee» λόγω του νέου επανασχεδασμένου UHD επεξεργαστή που μάλλον δεν κρίνεται απαραίτητη.

Δεν μένει παρά να περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του.

http://www.perfectimage.gr/2016/12/20/oppo-udp-205/

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.548
Εγώ στιγματίζω την τακτική της Oppo να πουλάει στην Αμερική ένα προιόν 500 ευρώ και στην Ευρώπη να ζητάει 775 (αυτή η τιμή ισχύει για την υπόλοιπη Ευρώπη...εδώ ο αντιπρόσωπος προφανώς με την αιτιολογία πως έχουμε 24% συντελεστή (τον υψηλότερο μαζι με την Φινλανδία στην Ευρωζώνη) ανέβασε την τιμή στα 850...)
Μικρή λεπτομέρεια; Στο αμερικάνικο φόρουμ διαμαρτυρήθηκε και κάποιος Φινλανδός για την υψηλή τιμή των 775 ευρώ που στοιχίζει το 203 στη χώρα του Άι Βασίλη που επίσης όπως είπαμε έχει 24% ΦΠΑ...
Προφανώς για την Ελλάδα ο ....Άι Βασίλης χρεώνει 75 ευρώ μεταφορικά παραπάνω !!!

Και το σκεπτικό μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Panasonic 900 (ΟΚ χαμηλότερων (?) δυνατοτήτων από το 203) παίζει στις ΗΠΑ στα ίδια χρήματα περίπου με το 203...
Αυτή την στιγμή όμως το 900 στην Ευρώπη παίζει γύρω στα 500 ευρώ σε Άμαζον κτλ. και το μικρότερο αδερφάκι του το 700 που σε εικόνα Αγγλικά και Γερμανικά περιοδικά αυτό το μήνα το κατατάσσουν κορυφαίο τιμάται στην Γερμανία αυτή την στιγμή στα 379 Ευρώ !!!

Άρα λοιπόν αν η Oppo ήθελε θα μπορούσε να το κυκλοφορήσει στα 600 Ευρώ περίπου και αυτή θα ήταν μια δίκαιη τιμή (άσχετα αν θα είχε 70 ευρώ χαράτσι στην ισοτιμία)...
Βέβαια ελεύθερη αγορά είμαστε (;) και ο καθένας μπορεί να αγοράζει ότι αντέχει η τσέπη του και φυσικά να αποδέχεται ή όχι και την όποια τιμή ορίζει ο κατά τόπους αντιπρόσωπος.
Με την τιμή λιανικής φυσικά στα 525 ευρώ (αυτή είναι η ισοτιμία των 549 δολαρίων)...λογικό είναι να αγοράζει πολύ φτηνότερα ως επίσημος αντιπρόσωπος (οπότε μεταφορικά-δασμοί-ΦΠΑ δεν παίζει να ξεπερνούν τα 150-180 ευρώ ανά κομμάτι)...ε να μην βγάλει και 150-200 ευρώ να κάνει καλές γιορτές;
Εκτός φυσικά αν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συνάδελφοί του που πουλάνε στα 775 το κάνουν για την ψυχή του Άι Βασίλη και του ξωτικού των Χριστουγέννων...

ΥΓ: Αλήθεια από το XBox S των 299 ευρώ (που έχει παίξει μέχρι και 250 πριν λίγο καιρό και που θα λάβει Atmos σύντομα - ίσως και αυτή την εβδομάδα) πόσο καλύτερο θα είναι το 203 για να δικαιολογήσει τα τριπλά λεφτά που ζητάει;
Γιατί τουλάχιστον τα διπλά και βάλε που στοιχίζει από το τιμιότατο Panasonic 700 των 379 ευρώ δεν πιστεύω να τα δικαιολογεί με κανένα κόπο και κανένα τρόπο από την στιγμή που για να δεις το μεγαλείο του θα πρέπει να διαθέτεις 30-40 ευρώ για κάθε ταινία χωρίς να λογαριάσουμε την έλλειψη υποτίτλων και τις ενδεχόμενες ακόμα ασυμβατότητες με τις υπόλοιπες συσκευές των συστημάτων μας (από το απλούστερο ότι αν διαθέτεις συμβατό προτζέκτορα για να βρεις 4Κ HDMI HDR καλώδιο πάνω από 7.5 μέτρα θα πρέπει να ...πουλήσεις οικόπεδο)...

Αυτές είναι οι σκέψεις και οι προβληματισμοί μου διαθέτοντας Oppo περασμένης πια γενιάς και -για να σας προλάβω- δυνατότητα (ακόμα...δεν ξέρω για πόσο όμως με όσα συμβαίνουν) να αγοράσω και το 203 και το 205 και το ...207...
Όχι όμως παραπάνω από την τιμή που εγώ θεωρώ ότι αξίζει να δώσω για κάτι και χωρίς να νοιώθω ότι κάποιος προσπαθώντας να φτάσει στο πορτοφόλι μου αγγίζει και άλλα σημεία του σώματος που δεν πρέπει...
Φυσικά η Oppo με αυτά τα δεδομένα μοιραία με στρέφει στον ανταγωνισμό...
Το panasonic δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα σε εικόνα σε σχέση με το oppo. Αν πρόσεξες κι ένα link που παρέθεσα για αρχή θα μπορούσε να συμβεί το ανάποδο (πρόβλημα με το processing του 4:2:0 bt.2020).
Ηχητικά το 900άρι έχει επίσης περισσότερες επιλογές σε σχέση με το 203. Είναι εξίσου ευέλικτο στο να μετατρέψει ή να "μπασταρδέψει" το hdr σε format της αρεσκείας μας.
Κάπου εδώ όμως τελειώνουν τα πλεονεκτήματα. Ούτε dolby vision έχουν τα panasonic, ούτε την υποστήριξη των oppo, ούτε καλά media players είναι.
Το κυριότερο το hdr σήμα το ανεβάζουν άνευ λόγου και αιτίας 12bit, δημιουργώντας πολλά θέματα σε αρκετά προβολικά.
Το xbox είναι ακόμα πιο συμφέρουσα αγορά, ενώ το player της philips το βρίσκεις πλέον έξω σε εξευτελιστική τιμή.
Συνεπώς, αν κάποιος θέλει να κάνει απλά τη δουλειά του, ας στραφεί σε οικονομικότερες λύσεις. Αν πάλι ζητάει περισσότερα απ' το uhd player του, το oppo προηγείται.

Reaction score
2.482
Λογικά θα παραλάβω σήμερα από ότι ενημερώθηκα από τον κο. Λάμπρου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
Οπότε μόλις με πάρει τηλέφωνο, πάω από εκει, πληρώνω και πάω βουρ σπιτι για ζαχάρωμα.

Reaction score
2.482
Δεν ξέρω να σου πω! Πάντως με το setup μου, δεν νομίζω να μπορώ να δω και κάτι! Η TV είναι 1080p και ειμαι σχεδόν σίγουρος πως με το καλώδιο που έχω στον RS500 δεν υπάρχει περίπτωση να κλειδώσει 4Κ. Mακάρι πάντως! Θα ξερω σήμερα. Έχω μία ταινία να συγκρίνω UHD vs BD

Reaction score
2.482
Δεν πήρα τίποτα. Η' μάλλον πήρα τα @@ μου. Λυπάμαι μόνο αυτούς που προπλήρωσαν όλο το ποσο.

• Like
Reactions: PPG

Reaction score
2.482
Λοιποοον... Μου είχαν αφήσει μήνυμα να περάσω να παραλαβω και δεν το πήρα χαμπάρι και μάλιστα ο κος. Λάμπρου από την Projecting & Sounding Art με πήρε τηλέφωνο αργά μιας και του έκανε εντύπωση πως δεν ήρθα να παραλαβω! Περιττό να σας πω οτι έφυγα σφαίρα και μάλιστα με περίμενε πριν κλείσει!

Νομίζω οτι το customer service είναι άψογο, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πώς έδωσα μια τυπική προκαταβολή των 100€ για την παραγγελία του μηχανήματος.

Οπότε σήμερα θα κάτσω να παίξω με τα νέα μου δισκάκια. Ανάθεμα αν θα καταλάβω κάτι σε 4Κ με τον RS500.

Καμία ιδέα για ρυθμίσεις;

IMG_6921.JPG
IMG_6923.JPG
IMG_6924.JPG

melina

Cargo 200
Reaction score
45.053
Καλορίζικο και καλόπαιχτο!
Δεν θέλει ρυθμίσεις αυτό, είναι plug and play :laugh: δώσ' του να καταλάβει :party:

• Like
Reactions: PPG

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.784
Members