Optoma H79- Vs- Benq 8720

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Γιατί να πάω σε τρίτσιπο???

Ο Sony VPL-VW100 SXRD κοστίζει σημαντικά λιγότερο (περίπου 10.000€) απ' ότι ο φθηνότερος τρίτσιπος (περί τα 16.500€ o Sim2 Grand Cinema C3x).

Αυτό που θα είχε ενδιαφέρον είναι
α) μιά κόντρα μεταξύ αυτών των δύο
β) να δούμε πότε θα πέσουν οι τιμές και θα ενσωματοθούν αυτές οι τεχνολογίες και σε φθηνότερα μηχανήματα.

(αν και βλέπω μάλλον την Sony σε κάνα χρόνο να κυκλοφορεί την φθηνή έκδοση του VPL-VW100 και τους υπόλοπους dlp-lcd να τρέχουν καταϊδρωμένοι πίσω της)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θα ξεκινήσω εγώ δίνοντας την δική μου προσωπική βαθμολογία για τους 2 προβολείς. Και επειδή μια βαθμολογία πάντα έχει ως άριστα ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα έτσι και εγώ θα δώσω τα νούμερά μου με βάση την απόλυτη εικόνα που έχω δει μέχρι σήμερα και όχι κάτι ιδεατό που δεν υπάρχει σήμερα:

Eυκρίνεια

Qualia 04 : 10
8720 : 7.5
H79 : 7

Χρώμα

Qualia 04 : 10

Κίνηση

Qualia 04: 10
H79 : 7.5

Contrast

8720 : 7

Φωτεινότητα

8720 : 6,5

Συνολική Ποιότητα Εικόνας

8720 : 7

Ευκολίες (ρυθμιστικά, design, συνδέσεις κλπ)

8720 : 8

Σχέση Απόδοσης/Τιμή

8720 : 6
H79 : 8

Όπως είδατε ο Qualia έχει και στην τιμή 10 συγκρινόμενος με την τιμή κάποιου κορυφαίου 9ιντζου παρόλα τα 20.000 δολάρια που έχει...

Οι διαφορές στην βαθμολογία που έδωσα μεταξύ των 2 προβολέων μπορεί σε κάποιες κατηγορίες να μην είναι τόσο μεγάλες αλλά δεν ήθελα να κάνω ότι κοροιδεύω δίνοντας νούμερα όπως 7.3 vs 7.4...

Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Χρηστο , ναι ξερω πως εγω ειπα για βαθμολογιες αλλα εννοουσα εκεινη την στιγμη.
Ειμαι κατα των βαθμολογιων που δινονται "εκ των υστερων" οχι γιατι αμφισβητω την κριση εκεινου που εδωσε τους βαθμους αλλα επειδη θεωρω πως μπορει να αμφισβητηθει απο τριτους.
Αρα...θα επρεπε να βαθμολογουσαμε εκεινη την στιγμη και μονο.

Κανω λαθος? :wink:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Είναι σωστό να βαθμολογούμε εκείνη την στιγμή και όχι αργότερα και σίγουρα όχι μετά από 10 απόψεις οι οποίες όπως και να το κάνουμε μπορούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις...

Όπως κατά την διάρκεια του συγκριτικού απαγορευόταν καν να μιλάμε μεταξύ μας...

Ας το καθιερώσουμε λοιπόν να έχουμε βαθμολογία εκείνη την ώρα και ίσως και ανώνυμα για να είναι ισοβαρής η κάθε άποψη...

Άλλωστε και εγώ 2 μέρες τώρα αμφιταλαντευόμουν για το αν θα έπρεπε να βγάλω μια βαθμολογία... το έκανα περισσότερο για να γίνει μια αρχή παρά φυσικά για να προκαταλάβω απόψεις των υπολοίπων που συμμετείχαν.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Καλά ρε Χρήστο, δεν έχει και contrast ratio & κίνηση για 10 ο Qualia.
Θα μας τρελάνεις!!!! :D
Το ξέρω οτι ερωτεύτηκες εκείνο το μαρτυρικό απόγευμα στον ΗΧΟ, αλλά αγόρι μου εσύ καψουρεύτηκες για τα καλά. :mrgreen:
Καλα ξεμπερδέματα :!: :mrgreen: :!:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Καλά ρε Χρήστο, δεν έχει και contrast ratio & κίνηση για 10 ο Qualia.
Θα μας τρελάνεις!!!! :D
Το ξέρω οτι ερωτεύτηκες εκείνο το μαρτυρικό απόγευμα στον ΗΧΟ, αλλά αγόρι μου εσύ καψουρεύτηκες για τα καλά. :mrgreen:
Καλα ξεμπερδέματα :!: :mrgreen: :!:
Δηλαδή που αλλού έχεις δει εσύ καλύτερο contrast και κίνηση σε ΨΗΦΙΑΚΟ προβολέα;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα εκείνο το απόγευμα ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου!!!

Υ.Γ. Θέλω και την γνώμη του Δημήτρη σε αυτά που λέω για τον Qualia...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Πάντως τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το άθλημα εκείνο το απόγευμα ήταν το καλύτερο στην καριέρα μου!!!
Φαίνεται.. .. φαίνεται αγόρι μου.  :wink:
Μόνο που τέτοιες αγάπες κοστίζουν μια περιουσία.

Το μαύρο του marantz s4 για παραδειγμα είναι οτι καλύτερο έχω δει (και μετρήσει) από ψηφιακό μέχρι στιγμής.
Η κίνηση του επίσης, όπως και του samsung που την βρήκα στα ιδια επίπεδα.

Ο Qualia υπολοιπόταν και στα δύο, αλλά εχει δύο όπλα που με συνοπτικές διαδικασίες ανατινάζουν όλα ατα οχυρά των DLP σε χρόνο dt. :!:  :!:
- Φυσικό χρώμα, απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ
- ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Pixelation και Υπερ-ευκρίνεια με τόση μαλακή υφή που φτάνει σε ορια βλασθήμιας ενός 9άρη (θού κύριε)

Ο έρωτας σου είναι κάτι το φυσικό, δεν θέλει αναλυση.
Εχεις δει τη διαφήμιση στη TV με τη Φυσικοθεραπεύτρια, κάτι τέτοιο!  :mrgreen:  :mrgreen:

Reaction score
191
Το DarkChip3 πιστεύω ότι αδικείτε και από τις δύο υλοποιήσεις γιατί τα μειονεκτήματα τους είναι σοβαρά, ευκρίνεια στον H79, contrast στον 8720!!!!

το αναποδο ενοεις!!contrast στο 79 ευκρινεια στον 8720!μη τρελαθουμε!

Reaction score
0
Προσωπικά πιστεύω πως ο Η79 δείχνει τα δόντια του μέσω DVI-HDMI και 1:1 pixel mapping. Συμμερίζομαι τους λόγους για τους οποίους δεν έγινε η σχετική σύγκριση αλλά θεωρώ σκόπιμο να αναφερθεί, το τι μπορεί να περιμένει κάποιος ως βελτίωση σε σχέση με την είσοδο component

Reaction score
453
Δυστυχώς ένα πρόβλημα του provider, με κράτησε μακρυά από το internet το Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να διαβάζω σήμερα για το τι έχει γραφτεί στο συγκριτικό.
Οι προλαλήσαντες βασικά με έχουν καλύψει και δεν απέχουν πολύ αυτά που έχω να πω.
Καταρχήν να ευχαριστήσω τους αντιπρόσωπους των 2 εταιρειών BSI και ADAMCO που παρευρέθησαν στο συγκριτικό και με την παρουσία τους έδωσαν περισσότερο κύρος σ΄αυτό.
Μπορεί τα σχόλια που έγιναν για τα μηχανήματα, από τα διάφορα μέλη-φίλοι του forum, να μην άφησαν ικανοποιημένο κάποιον από τους αντιπρόσωπους, οι και τους δύο, αλλά πιστεύω ότι δεν υπήρχε κάποιος λόγος στο να "θάψουμε" κάποιο μηχάνημα, την στιγμή που και οι δύο έχετε κάνει τα μέγιστα, τόσο από θέμα τιμής των προιόντων σας, όσο και από θέμα εξυπηρέτησης των πελατών σας.
Όσον αφορά το συγκριτικό, η γενική μου άποψη είναι ότι όσοι έχουν HD2 δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης. Οι κάτοχοι του 8700+ και οι κάτοχοι του 77 μπορούν να ζήσουν μαζί τους για πολύ καιρό ακόμα.
Μεταξύ τους τώρα, έβλεπα καλύτερο contrast στον 79 σε σχέση με τον 8720, όπου όσο και να πειράζαμε την ίριδα του 8720 και το power lamp, δεν ερχόταν στα επίπεδα του 79. Εδώ πάει γάντι κιόλας η συμβουλή που δίνεται πάντα, ότι αν δεν δεις πρώτα μην αγοράσεις. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που δίνει ο κατασκευαστής, ο 79 έχει γύρω στα 4500:1 contrast, ενώ ο 8720 6000:1.
Χρωματικά τώρα, ο 8720 υπερτερούσε έναντι του 79. Ο υπεβολικός κορεσμός του μπλε στον 79, άλλαζε την όλη όψη της εικόνας.
Ευκρίνεια, πάλι υπερτερούσε ο 8720, αλλά προσέξτε, η διαφορά έγινε αισθητή σε HD υλικό και λιγότερο σε θέαση dvd.
Βασικά μιλάμε για 2 κορυφαία μηχανήματα και οι διαφορές που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε ταυτόχρονη παρακολούθηση αυτών.
Οπότε φτάνουμε στο ερώτημα στο αν αξίζει να δώσει κάποιος 1500€ παραπάνω για την απόκτηση του 8720.
Την απάντηση φυσικά θα την δώσει καθένας ξεχωριστά στον εαυτό του, γιατί μόνο αυτός ξέρει που θα δώσει προτεραιότητα. Στο μαύρο, στην ευκρίνεια, στα χρώματα, στο design;
Ότι και να αποφασίσει πάντως, ικανοποιημένος θα είναι και εμείς θα είμαστε εδώ στο avsite να τα λέμε.

@ Ανδρέας
Να μην ξεχασω να ευχαριστησω για ακομα μια φορα τον Sothoms του οποιου τα δακτυλα....παιρνουν φωτια σε καθε παρομοιο τεστ.
Ειναι μονο κριμα που ο Γενικος και ο deliol δεν προλαβαν να τον αποθανατισουν στην...ανδροπρεπεστατη ποζα που πηρε την στιγμη που τον χειροκροτουσαμε
Εγώ φταίω που ήθελα να δώσω ένα stylish τόνο στο συγκριτικό !!!!!!

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
ΧΑΡΙΤΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ @ 26th September 2005 said:
Το DarkChip3 πιστεύω ότι αδικείτε και από τις δύο υλοποιήσεις γιατί τα μειονεκτήματα τους είναι σοβαρά, ευκρίνεια  στον H79, contrast στον 8720!!!!

το αναποδο ενοεις!!contrast στο 79 ευκρινεια στον 8720!μη τρελαθουμε!
Μα αυτό ακριβώς θέλω να πω το μειονέκτημα του 79 είναι η ευκρίνεια σε σχέση πάντα με τον 8720.
Ενώ το μειονέκτημα του 8720 είναι το contrast σε σχέση πάντα με τον 79.
Θέλουμε το contrast και την ευκρίνεια μαζί και όχι σε διαφορετικές υλοποιήσεις.
Γιατί να υπάρχουν αυτές οι μεγάλες διαφορές;
Υπάρχει και κάτι άλλο στην Ελλάδα με DC3 να δοκιμάσουμε;
Αντρέα από InFocus μεριά τίποτα;

Reaction score
2
O qualia δεν εχει μαυρο!!!
Εχει πολυ χειροτερο black level (αν θυμαμαι καλα πανω απο 0.6 lumens ενω ο optoma (78-79) exei mikrotero απο 0,3 (μη μετρησιμο με αρκετα οργανα). Μη λεμε κι οτι θελουμε λοιπον.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
O qualia δεν εχει μαυρο!!!
Εχει πολυ χειροτερο black level (αν θυμαμαι καλα πανω απο 0.6 lumens ενω ο optoma (78-79) exei mikrotero απο 0,3 (μη μετρησιμο με αρκετα οργανα). Μη λεμε κι οτι θελουμε λοιπον.
Στις μετρήσεις και στα χαρτιά είναι σωστά αυτά τα νούμερα... και μάλιστα το έχω συζητήσει κατ' ιδίαν και με τον Βαγγέλη.

Στην οθόνη δεν έχουν καμία σημασία... ίσως η ευκρίνεια και τα απίστευτα χρώματά του να καλύπτουν αυτό το μειονέκτημά του... Όπως και να το κάνουμε την εικόνα που δείχνει ο Quallia δεν μπορεί να την δείξει άλλος προβολέας. Ούτε τρίτσιπος dlp! Είναι προσωπική μου άποψη πέρα από τα νούμερα...

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
O  qualia δεν εχει μαυρο!!!
.. .. .. .. Μη λεμε κι οτι θελουμε λοιπον.
Γιάννη δεν υπάρχει να ανεβάζουμε τόνο χωρίς λόγο και πόσο μάλλον στον Γενικό που είναι η υλοποιηση του ησυχαστηρίου σε δίποδο ον.
Να τον δω να νευριάσει και τι στο κόσμο.:mrgreen:

Θα συμφωνήσω μαζί σου σχετικά με το μαύρο του Qualia.
Aλλά θα συμφωνήσω και με τον Χρήστο αφού στο κάτω-κάτω ο καθένας (προβολέας)με τις χάρες του.

NIX

Reaction score
0
Παιδια,δεν ημουν στην ηχοεκφραση το Σαββατο ουτε καν στην Αθηνα.Ολα καλα που λετε αλλα... τρεις λαλουν και δυο χορευουν!Τα δυο μηχανηματα που τεσταρατε ειναι ατελοι και κακη επενδυση για να "χυνεται" τοσο μελανι.Μιλαμε για μηχανηματα με ενα Panel και χρωματικο τροχο.Τραβα τις τριχες σου δηλαδη.Σαν να λεμε τηλεοραση 50Hz.Η απολυτη κοροιδια και ο απολυτος πονοκεφαλος.Οσο καλα και να φαινεται οτι δειχνουν,η ουσια ειναι οτι δεν μπορει να δειχνουν καλα.Μπορουν να ξεγελασουν,αλλα ως εκει.Ο εγκεφαλος ξεγελιεται πολυ ευκολα.Ομως αν δεν δουλευουν τρια panel και ανω(γιατι οχι,ενα σαν ιριδα) δεν κανεις τιποτα εκτος απο μια τρυπα στην τσεπη σου.Δεν δεχομαι να μπω στην λογικη, αυτα εχουμε ετσι πορευομαστε.Οπως πληρωναμε χοντρα λεφτα παλιοτερα για να παρουμε ποιοτητα (αυτο που μπορουσε να μας δωσει η καθε εποχη) το ιδιο πρεπει να κανουμε και τωρα.Χιλιες φορες καλυτερα να δωσω 10000 και 15000 ευρω,για ενα μηχανημα που δουλευει σωστα και τα αξιζει,παρα 4000 και 6000 για ενα ημιμετρο.Το σωστο και ακριβο μηχανημα θα με καλυψει πολυ μεγαλυτερο διαστημα (ασχετως αν βγαινουν καλυτερα εγω θα ειμαι ικανοποιημενος) και στο βαθος χρονου θα αποδειχθει καλυτερη επενδυση.Γιατι τα λεφτα δεν ειναι μαρουλοφυλλα και χρωματικοι τροχοι.

Reaction score
0
Καλα τα λες NIX. Μονο που ο περισσοτερος κοσμος δεν μπορει να δωσει 15000 ευρω για ενα μηχανημα που σεβεται τον ανθρωπινο εγκεφαλο και τον τροπο λειτουργιας του. Για αυτο πιστευω οτι η ΤΙ ειναι εγκληματιας. Ποσα της στοιχιζει το καθε DMD? Επρεπε απο την αρχη να μην αγοραζε κανενας προβολεα με χρωματικο τροχο και τωρα θα ειχαμε ολοι σουπερ προβολεις με 3000 ευρω. Ομως δυστυχως πολλοι δεν ενοχλουνται απο το κολπο του τροχου (η ετσι νομιζουν τουλαχιστο) και ετσι την παθαμε ολοι. Τι να γινει?
(Ξερει κανεις ποτε θα ληξει η ευρεσιτεχνια του DLP ???? :mrgreen: )

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για να ξαναγυρίσουμε στους 2 προβολείς που είδαμε πρέπει να πω ότι και οι 2 έχουν αρκετά θετικά στοιχεία και φυσικά να πω ότι επιβάλεται η άμεση αναβάθμιση του firmware του 8720 ώστε να λυθεί το πρόβλημα στην έξοδο hdmi.

Από ότι φαίνεται το συγκεκριμένο συγκριτικό ήταν από τα πιο επιτυχημένα όχι μόνο γιατί ήταν το ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ανάμεσα στις 2 πρώτες υλοποιήσεις του DC3 αλλά και γιατί τα 2 μηχανήματα αναλύθηκαν και ρυθμίστικαν διεξοδικά μπροστά στους παρεβρισκόμενους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν τις μετρήσεις και τα διαγράμματα κάθε προβολέα πολύ πριν αυτές δημοσιευθούν στα περιοδικά του χώρου! Μπορεί αυτό να ήταν χρονοβόρο αλλά νομίζω ότι ήταν ιδιαίτερα σημαντικό βήμα για την αξιοπιστία του συγκριτικού μιας και έγινε παρουσία ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ!

Θα ήθελα επίσης να τονίσω ακόμα μια φορά ότι όλα τα μέλη του avsite θα εξακολουθούμε να γράφουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, σεβόμενοι όλες τις εταιρίες, με βάση ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ στα συγκριτικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ή κάνουμε ένα συγκριτικό!!! Έτσι καταργούνται και οι "υποκειμενικές" απόψεις όταν τα συγκριτικά, οι δοκιμές και οι παρουσιάσεις είναι ΑΝΟΙΧΤΕΣ σε όλα τα μέλη!

Reaction score
2
Παιδια , ηρεμα! Δεν εχουμε τιποτα να χωρισουμε και φυσικα ΔΕΝ ανεβαζω τους τονους. Απλα καποια πραγματα πρεπει να λεγονται οπως ειναι.
Οταν πριν λιγα χρονια η hitachi παρουσιασε τους lcos , ολοι τους θαψανε!!!
Για μενα ειναι οτι καλυτερο εχω δει μεχρι τωρα - εκτος του μαυρου.
Τωρα που η sony εβγαλε το ιδιο πραγμα , με λιγο καλυτρερο μαυρο και υψηλοτερη αναλυση νομιζουμε οτι ανακαλυψε το τροχο.
Φυσικα και τα πραγματα ειναι υποκειμενικα, αλλα οταν βαθμολογεις κατι , υπαρχουν καποιες νορμες.
Κι αυτες για μενα λενε οτι οι DLP ΕΧΟΥΝ το καλυτερο ψηφιακο μαυρο .Αυτο Δυστυχως στα δικα μου ματια (που αρεσκονται στους CRT) φαινεται στο πανι, και ηταν ενας βασικος λογος που διαλεξα τον Η78.
Φυσικα , περι ορεξεως κολοκυθοπητα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.353
Members
38.685
Νεότερο μέλος