Optoma H79- Vs- Benq 8720

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θα ήθελα επίσης να τονίσω ακόμα μια φορά ότι όλα τα μέλη του avsite θα εξακολουθούμε να γράφουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, σεβόμενοι όλες τις εταιρίες, με βάση ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ στα συγκριτικά ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ή κάνουμε ένα συγκριτικό!!! Έτσι καταργούνται και οι "υποκειμενικές" απόψεις όταν τα συγκριτικά, οι δοκιμές και οι παρουσιάσεις είναι ΑΝΟΙΧΤΕΣ σε όλα τα μέλη!
Η μαγικη λεξη σε οσα εγραψε ο Χρηστος ειναι ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ
Μονο οταν βλεπεις δυο βιντεοπροβολεις συγκριτικα μπορεις να κρινεις τα υπερ και τα κατα τους.
Οταν δεν βλεπεις συγκριτικα , η οταν δεν βλεπεις καθολου , καλο ειναι να εισαι σεμνος και να σιωπας.
Που ξερεις , ακομα και τοτε μπορει ο αντιπροσωπος να σου αλλαξει το παλιο μοντελο με το καινουργιο.Ισως σεβαστει την ταπεινοτητα σου πολυ περισσοτερο απο αυτο που επιχειρεις να κανεις.
Αν στο κατω κατω της γραφης στην εποχη των διαπλανητικων ταξιδιων επελεξες να ταξιδευεις με τον αραμπα , δεν σου φταιει κανενας.Ελευθερια επιλογης υπαρχει και θα υπαρχει.
Αλλα υπαρχει και νοημοσυνη.... :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ανδρέα δεν έχεις καθόλου άδικο το ίδιο φυσικά και ο Γενικός...
Αλλά νομίζω ότι και τα παιδιά πιο πάνω δεν έχουν άδικο με την λογική ότι ΝΑΙ παίζουν καλύτερα οι εν λόγω DLP από πολλές άλλες υλοποιήσεις. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός της κλοπής από πλευράς ΤΙ που μας έχει πιάσει από τα αχαμνά και μας ζουλάει...

Βέβαια αυτά όλα είναι θεωρίες μιας και όποιος έχει τον παρά καλά θα κάνει να πάρει ότι καλύτερο. Στο χόμπι μας και ειδικά σε hi end καταστάσεις το value for money δεν υφίσταται...

Reaction score
6
Εγώ μπορεί να μην έχω (ακόμα) προβολέα, αυτό όμως που κατάλαβα στο συγκριτικό είναι ότι προβολέα με τροχό δεν θα πάρω ποτέ....(με ενόχλησε υπερβολικά το rainbow...)
Όσον αφορά τους δυο μονομάχους, προσωπικά μου άρεσε ο Benq (παρόλο το πέπλο του), είχε περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα (λόγω της μεγαλύτερης φωτεινότητας του)... Από την άλλη ο Optoma έβγαζε υπερβολικό μπλε, τα υπόλοιπα χρώματά του ήταν όμως πιο ζεστά από του Benq και παρόλο που είχε καλύτερο contrast και μαύρο, έχανε λεπτομέρεια στα σκοτεινά πλάνα....(βγάλε άκρη τώρα...)
Κοινός παρονομαστής και για τους 2 μονομάχους το υπερβολικό rainbow, με τον Optoma να κερδίζει με μικρή διαφορά :wink:
Σε HD , τα πράγματα καλυτέρευσαν, ο Benq ήταν ο πιο λεπτομερής, με ελάχιστο rainbow...
Μάλλον για κανένα μεταχειρισμένο Qualia με βλέπω.... (γιατί για καινούριο δεν υπάρχει budget) :lol:

minas

Πισιά
Reaction score
4.414
Μιλαμε για μηχανηματα με ενα Panel και χρωματικο τροχο.Τραβα τις τριχες σου δηλαδη.Σαν να λεμε τηλεοραση 50Hz.Η απολυτη κοροιδια και ο απολυτος πονοκεφαλος.Οσο καλα και να φαινεται οτι δειχνουν,η ουσια ειναι οτι δεν μπορει να δειχνουν καλα.Μπορουν να ξεγελασουν,αλλα ως εκει.Ο εγκεφαλος ξεγελιεται πολυ ευκολα.Ομως αν δεν δουλευουν τρια panel και ανω(γιατι οχι,ενα σαν ιριδα) δεν κανεις τιποτα εκτος απο μια τρυπα στην τσεπη σου.
Ε τότε να μην πάμε και σινεμά, γιατί και τα 25 καρέ που περνάνε, πάνε να κοροϊδέψουν τον εγκέφαλο ότι υπάρχει κινούμενη εικόνα. Όσο για την τηλεόραση, είναι καλύτερο να "προσθέτεις" πληροφορία και να το βαφτίζεις 100Hz, αφού το αρχικό σήμα δεν έχει πάνω από 50?
Η απάντηση σε όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα) είναι ότι η ψευδαίσθηση της κινούμενης εικόνας είναι καθαρά υποκειμενική. Αν κάποιος εγκέφαλος ξεγελιέται πιο εύκολα, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να πληρώσεις 3πλάσια χρήματα για να έχεις σχεδόν το ίδιο αποτέλεσμα.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Αν και οι δύο σας (Ιδρυτής και Γενικός με κεφαλαία) πιάνετε το ζήτημα στη σωστή του βάση, δεν νομίζω ότι αμφισβητήθηκε από κανένα μέλος μας η ορθότητα του συγκριτικού μας. Αφού.. .. .. ..

Ενώπιον όλων στήθηκαν οι προβολείς.
Ενώπιον όλων ρυθμίστηκαν.
Ενώπιον όλων μετρήθηκαν.
Ενώπιον όλων τους αλλάξαμε θέσεις αριστερά και δεξιά για να μην αδικηθεί κανείς.
Ενώπιον όλων συγκρίθηκαν.
Ενώπιον όλων τέθηκαν μερικά αβίαστα ερωτήματα τα οποία απαντήθηκαν με πλήρη σαφήνεια.

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΝ ΟΛΩΝ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕΛΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ, ΠΟΥ ΜΕ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΑΝ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ.

Προς τι ο ντόρος λοιπόν;
Έγινε κάποιο αντίστοιχο συγκριτικό με τους δύο προβολείς να εκπέμπουν στο ΙΔΙΟ ΠΑΝΙ και ΔΙΠΛΑ-ΔΙΠΛΑ και βγήκε διαφορετικό συμπέρασμα;

Λοιπόν ας συγκεντρωθούμε στη δουλειά μας για να τη βελτιώσουμε όσο μπορούμε περισσότερο και στο μεταξύ όσους βρίσκετε στο διάβα σας να έχουν προβληματισμούς περί ρυθμίσεων, συγκρίσεων και μετρήσεων να τους πείτε οτι είναι καλοδεχούμενοι να μας τιμήσουν τις ημέρες που ανακοινώνουμε τα Test μας και να παρακολουθήσουν ίσως και να μάθουν πως πραγματικά γίνονται.

Στο κάτω-κάτω κανείς δεν γεννήθηκε και τα ήξερε όλα. Και ο Αντρέας και ο Δημήτρης και ο υποφαινόμενος από κάπου μάθαμε.

Στο θέμα μας:
κ. Βεζυργιάννη και κ.Σδρόλια
Καμιά ανακοίνωση από την BenQ έχουμε για upgrade στην HDMI για το IRE setup;

Ούτως ή άλλως είτε με DVDp είτε με HTPC σε συνδυασμό με το σωστό Firmware πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να μάθουν σε τι βάθος μαύρου κατεβαίνει ο 8720.

Και αλήθεια,
μήπως λέω μήπως έχει ανακαλυφτεί κάποιος άλλος τρόπος (όπως η ανακάλυψη της φωτιάς ένα πράγμα.. ... .. ) που με ΠιΣι (ας πούμε) και με ψηφιακή σύνδεση (ας ξαναπούμε) και κλειδωμένο το IRE σε λάθος θέση, να κρίνουμε και να εξάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για το κοντράστ μιας οποιαδήποτε συσκευής ;

Αντρέα έχεις τίποτα νεότερα επί του θέματος; :mrgreen:
Μήπως εσύ Χρήστο παιδί μου; :mrgreen:
Ρε παιδια οταν έχετε κάτι νεώτερο, σε δύο αιώνες ας πούμε, να μου το πείτε.
Οχι τίποτα αλλο κύριοι αλλά να το πούμε και στα υπολοιπα μέλη ώστε το contrast ratio να βγαίνει με το άνοιγμα της κούτας.

Εχουμε της ρουφιάνας που της έχουμε μαζεμένα απωθυμένα που δεν μας κάθετε!!!! :mrgreen:

Αμα λοιπόν κόβεται η ταινία πρώτα από εμας θα λέμε: Γουαόυ, και γαμώ τα μαύρα.
Αμα είναι ανοικτή αλλά ξανακολημένη θα λέμε:Μμμ, εντάξει τίποτα το καινούργιο.
Αμα είναι τελείως ανοικτή θα λέμε: Πάρτε το από μπροστα μου.

Πώς σας φαίνεται η μεθοδολογία μέτρησης; :mrgreen:
Καλύτερη από φασματογράφο δεν το συζητάω αλλά να βρόυμε και κάποιον που να έχει μάτι αετού ρε γαμώτο, τουλάχιστον αετού, να μην του γλυστράει ταινία για ταινία.
Αντε γειά!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Αντε γειά!
Καλύτερα να μην χρησιμοποιούμε ποδοσφαιρικές εκφράσεις και μάλιστα κόκκινες ενώ το θέμα μας είναι το μαύρο...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σοβαρά τώρα έθεσες ένα πολύ σημαντικό ερώτημα. Πότε θα έρθει η αναβάθμιση του 8720 ώστε να δούμε και τι πραγματικά μπορεί να κάνει με ψηφιακή σύνδεση. Γιατί αυτή την στιγμή δυστυχώς...

Το ζήτημα της ψηφιακής σύνδεσης είναι πολύ σοβαρό γιατί πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε htpc και ακόμα περισσότεροι dvdp για να παίρνουμε καλύτερη εικόνα. Ο H79 έχει το πολύ θετικό ότι μπορεί να προσφέρει 1:1 pixel maping και να προσφέρει αρκετά καλή εικόνα ενώ για τον 8720 με ψηφιακή σύνδεση ουσιαστικά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ αν τουλάχιστον θέλουμε να είμαστε επιεικείς απέναντι στον προβολέα με βάση το ότι στο παρελθόν αντίστοιχο πρόβλημα λύθηκε...

Είναι ίσως καλό να έχουμε μια απάντηση από την αντιπροσωπεία... Στο συγκριτικό με βάση τα λεγόμενά τους το θεώρησα σίγουρο ότι θα γίνει η αναβάθμιση. Ελπίζω (φαντάζομαι και οι ίδιοι ελπίζουν) να είναι πολύ σύντομα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν και οι δύο σας (Ιδρυτής και Γενικός με κεφαλαία) πιάνετε το ζήτημα στη σωστή του βάση, δεν νομίζω ότι αμφισβητήθηκε από κανένα μέλος μας η ορθότητα του συγκριτικού μας. Αφού.. .. .. ..
Η αμφισβήτηση στο 99.9999% των περιπτώσεων, προέρχεται από αυτούς που ούτε αντίστοιχο συγκριτικό έκαναν, ούτε καν είδαν και τους δύο τους προβολείς εν δράση, μαζί ή ξεχωριστά. Το εν λόγω συγκριτικό δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση διότι ως γνωστόν όσα δεν φτάνει η αλεπού, νομίζει ότι της είναι άχρηστα. Εντόνως ενίσταμαι με την πάρτη σου Βαγγέλη, διότι τόσα χρόνια φούρναρης ακόμη δεν ξέρεις τι σου γίνεται σε επίπεδο ανθρωπίνων συμπεριφορών. Δείχνεις να έχεις ξεχάσει ότι μαζί με την τέχνη της εικόνας και των ρυθμίσεων, έπρεπε να σπουδάσεις ψυχολογία και ψυχιατρική, έτσι ώστε να εξηγείς ευκολότερα γιατί κάποιος ΔΕΝ είναι στην πραγματικότητα για ζουρλομανδύα. Έτσι δεν θα ήσουν σε θέση να κατηγορείς αδίκως αθώους μιας και ο Κύριος είπε μακάριοι οι πτωχοί, (να συμπληρώσω και οι ζηλιάρηδες). Και το τελευταίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και στο τέλος όπως δείχνουν τα πράγματα τον ζουρλομανδύα θα τον φορέσεις εσύ και μαζί με εσένα κι εμείς και όχι οι λίγοι αμφισβητούντες. So, μην πέρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά διότι απλά δεν είναι. Αν βγει κάποιος και μιλήσει ευθέως τότε το πράγμα αλλάζει. Μέχρι στιγμής όμως τα αυγά Τουρκίας έχουν μείνει στην Τουρκία και τα εντόπια στο ψυγείο μας, περιμένωντας με ανυπομονυσία την ομελέτα :wink: :lol:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
.. .. .. .. Και το τελευταίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και στο τέλος όπως δείχνουν τα πράγματα τον ζουρλομανδύα θα τον φορέσεις εσύ και μαζί με εσένα κι εμείς και όχι οι λίγοι αμφισβητούντες. So, μην πέρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά διότι απλά δεν είναι. Αν βγει κάποιος και μιλήσει ευθέως τότε το πράγμα αλλάζει. Μέχρι στιγμής όμως τα αυγά Τουρκίας έχουν μείνει στην Τουρκία και τα εντόπια στο ψυγείο μας, περιμένωντας με ανυπομονυσία την ομελέτα :wink:  :lol:
Που ξέρεις μπορεί τα λευκά να μου πηγαίνουν, έτσι όπως έχω πάρει και μερικά κιλά θα είμαι σαν τον Ντέμη, .. .. .. οχι τον Βανδή καλέ, τον Ρούσσο.. .. .. :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
.. .. .. .. Και το τελευταίο χρήζει ιδιαίτερης προσοχής μιας και στο τέλος όπως δείχνουν τα πράγματα τον ζουρλομανδύα θα τον φορέσεις εσύ και μαζί με εσένα κι εμείς και όχι οι λίγοι αμφισβητούντες. So, μην πέρνεις τα πράγματα τόσο σοβαρά διότι απλά δεν είναι. Αν βγει κάποιος και μιλήσει ευθέως τότε το πράγμα αλλάζει. Μέχρι στιγμής όμως τα αυγά Τουρκίας έχουν μείνει στην Τουρκία και τα εντόπια στο ψυγείο μας, περιμένωντας με ανυπομονυσία την ομελέτα :wink: :lol:
Που ξέρεις μπορεί τα λευκά να μου πηγαίνουν, έτσι όπως έχω πάρει και μερικά κιλά θα είμαι σαν τον Ντέμη, .. .. .. οχι τον Βανδή καλέ, τον Ρούσσο.. .. .. :mrgreen: :mrgreen:
Υπάρχουν εξειδικευμένα Ελληνικά φόρα στο Internet για ψυχανάλυση... Να σας δώσω καμία διεύθυνση?

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
0
Να ευχαριστήσω και εγώ τον Αντρέα για την διοργάνωση, τον Βαγγέλη για τις ρυθμίσεις (πρώτη φορά τον είδα εν δράσει), καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν για την υπέροχη παρέα!

Πράγματι φαινόταν υπερβολικό το μπλε του Optoma, αλλά μόνο όταν γινόταν η σύγκριση με τον Benq. Όταν κάναμε τη μίνι-δοκιμή με το DVI, ο προβολέας δεν είχε κρατήσει τις ρυθμίσεις και έχω μια ελπίδα ότι θα βελτιωνόταν η κατάσταση από το component. Εκτός του "προβλήματος" με το μπλέ και την έλλειψη λεπτομέριας σε σκοτεινές σκηνές (που με λίγο brightness παραπάνω μάλλον θα έστρωνε...), ο Optoma ήταν ο πιο εντυπωσιακός.

Δεν έχω δει τον 77/78 να παίζει για να έχω άποψη πάνω στο ποσοστό βελτίωσης, αλλά υποψιάζομαι ότι μέχρι τις γιορτές, με την αναμενόμενη "διώρθωση" τιμής ή με καμμία προσφορά πακέτου προβολέα/οθόνης, οι Optoma θα φεύγουν σαν φρέσκα κουλούρια...

Ο Benq πράγματι ήταν πιο ισορροπημένος αλλά δεν είχε τόσο μεγάλο "WOW" factor όσο ο Optoma, στα δικα μου μάτια τόυλάχιστον. Στο HD πάντως οι διαφορές μου ήταν ανεπαίσθητες (ίσως να έφταιγε το υλικό).

Rainbow γενικά δεν βλέπω για να εκφράσω γνώμη αλλά ένα πονοκεφαλάκι το είχα μετά το test.... Μάλλον από την υπερπροσπάθεια για να διακρίνω διαφορές μεταξύ των δύο :shock: :shock: :shock:

Κλείνοντας και μην έχοντας ακολουθήσει τις υπερβολικές προσδοκίες για την "αναβάθμιση" της τεχνολογίας, θα πρότεινα ανεπιφύλακτα τον Optoma σε κάποιον που δεν έχει προβολέα. Από την άλλη, για αναβάθμιση και έτσι που τρέχουν τα μοντέλα, ίσως οι 1080 σε προσιτές τιμές να είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε... :roll:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
.. .. .. ..Μιλαμε για μηχανηματα με ενα Panel και χρωματικο τροχο.Τραβα τις τριχες σου δηλαδη.Σαν να λεμε τηλεοραση 50Hz.Η απολυτη κοροιδια και ο απολυτος πονοκεφαλος.Οσο καλα και να φαινεται οτι δειχνουν,η ουσια ειναι οτι δεν μπορει να δειχνουν καλα.Μπορουν να ξεγελασουν,αλλα ως εκει.Ο εγκεφαλος ξεγελιεται πολυ ευκολα.Ομως αν δεν δουλευουν τρια panel και ανω(γιατι οχι,ενα σαν ιριδα) δεν κανεις τιποτα εκτος απο μια τρυπα στην τσεπη σου.Δεν δεχομαι να μπω στην λογικη, αυτα εχουμε ετσι πορευομαστε.Οπως πληρωναμε χοντρα λεφτα παλιοτερα για να παρουμε ποιοτητα (αυτο που μπορουσε να μας δωσει η καθε εποχη) το ιδιο πρεπει να κανουμε και τωρα.Χιλιες φορες καλυτερα να δωσω 10000 και 15000 ευρω,για ενα μηχανημα που δουλευει σωστα και τα αξιζει,παρα 4000 και 6000 για ενα ημιμετρο.Το σωστο και ακριβο μηχανημα θα με καλυψει πολυ μεγαλυτερο διαστημα (ασχετως αν βγαινουν καλυτερα εγω θα ειμαι ικανοποιημενος) και στο βαθος χρονου θα αποδειχθει καλυτερη επενδυση.Γιατι τα λεφτα δεν ειναι μαρουλοφυλλα και χρωματικοι τροχοι.

Κρατάω το μήνυμα του φίλου NIX και συμφωνώ οσο δεν πάει άλλο.
Η μεγάλη κοροιδία, θα συμφωνήσω και δεν θέλω να τα επαναλάβω.
Θα σταθώ σε ένα επακόλουθο από όλα όσα γράφει ο ΝΙΧ. (και πάλι μπράβο)

Κάτι που δεν βάλαμε υπό τη σκεπη της συζήτησης και στη συναντηση μας αλλά και εδώ (εκτός λίγων) είναι το φαινόμενου του ουράνιου τόξου. Ο Ανδρέας δεν μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό, αφού δεν μπορεί να το αντιληφθεί εκτός ελλαχιστων περιπτώσεων, όπως με το Χ1 για παραδειγμα.
Ο χρήστος από την άλλη δεν μπορεί να κλάτει πάνω από 10 λεπτ, θέλει Panadol κατόπιν.

Εγώ αντίθετα δεν είμαι σε κάποιο άκρο αλλά στη μεσαία κατηγορία, όπως οι περισσόπεροι. Στον X1, 5120 κλπ τρελαίνομαι αλλά στον Sharp 12000 ή στον Marantz (ακόμη και τον s2 που έχω δει ουκ ολίγες φορές) δεν βλέπω παρα, πάρα πολύ σπάνια.

Με τους δύο τους να κοντράρονται ως τα ειδατε τα πραγματα;
Παρατηρήσατε κάποιον που να έχει και κάποιον οχι.
Μήπως κάποιος είχε παραπάνω;
Εχετε να πέιτε κάτι για να μοιραστείτε μαζί μας;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Εγώ τι να σου πω ρε Βαγγέλη... Το πρόβλημα με το rainbow είναι τόσο έντονο που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον... και οι 2 "χάλια" ήταν...

Μετά από τόσα χρόνια με το φαινόμενο αυτό τι κάνει η ΤΙ. Εντάξει οι lcd είχαν το pixelation αλλά όσο μεγαλώνουν τα panel τόσο εξαφανίζεται το φαινόμενο αυτό. Επίσης είχαν πρόβλημα με το μαύρο και κάνουν "ηρωικές" προσπάθειες... Η ΤΙ δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά...

Και πες ότι εγώ δεν βλέπω rainbow... και δίνω 6000 Ευρώ για έναν dlp. Και χαρούμενος προσκαλώ στο σπίτι 5 φίλους να δούμε ταινία... Και στα 20 λεπτά οι 2 από τους 5 φεύγουν ή αρχίζουν τα panadol... Τι κάνω;;;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53

Reaction score
0
Μετά από τόσα χρόνια με το φαινόμενο αυτό τι κάνει η ΤΙ. Εντάξει οι lcd είχαν το pixelation αλλά όσο μεγαλώνουν τα panel τόσο εξαφανίζεται το φαινόμενο αυτό. Επίσης είχαν πρόβλημα με το μαύρο και κάνουν "ηρωικές" προσπάθειες... Η ΤΙ δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά...
Αυτό που γίνεται για την μείωση του rainbow, είναι η αύξηση της ταχύτητας των χρωματκών τροχών.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Φίλιππε το γνωρίζω αυτό αλλά εγώ μέχρι σήμερα μόνο σε τρίτσιπο dlp δεν έχω δει rainbow... Και πάντως στην μεσαία κατηγορία των dlp δεν έχει γίνει και καμιά μεγάλη προσπάθεια να μειωθεί αισθητά το rainbow...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και το κακό είναι ότι οι dlp προβολείς έχουν σαφώς καλύτερη εικόνα από τους αντίστοιχους lcd. Την οποία όμως κάποιοι όπως εγώ δυστυχώς δεν μπορούμε να απολαύσουμε...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.353
Members
38.685
Νεότερο μέλος
simplygades