Optoma hd25

Reaction score
1.565
Και ποιος σοφρων ανθρωπος πουδε θελει να προβαλλει nova σε μαγαζι η να ανοιξει 130+ inch θα πληρωνε παραπανω για να τυφλωνεται στο σαλονι του;

Reaction score
28
Σωστό και αυτο.και απο λαμπα διάφορα με τον απλό 25αρι ποια ειναι;firmware μπορούμε και μόνοι μας;

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893
Ο '25e' παρόλο την υψηλότερη φωτεινότητά του χρησιμοποιεί λάμπα 190 watt και είναι αρκετά φθηνότερη του '25' και των 240 watt.

Ενδεικτικές τιμές:
OPTOMA HD25e - Original Module
Original projector lamp module BL-FU190E / SP.8VC01GC01
(updated: 20-08-2013)

Our price: €179,00 (€216,59 including VAT)

OPTOMA HD25 - Original Module
Original projector lamp module BL-FU240A / SP.8RU01GC01
(updated: 07-06-2013)
Our price: €259,00 (€313,39 including VAT)

από εδώ

Reaction score
28
Στα 3μετρα με 92" οθόνη σε σαλόνι θα ειναι μεγάλο το θεμα φωτισμού;θα ειναι υπερβολικό και ενοχλητικό;κάποιες άλλες αναβάθμισεις σε ποιότητα εικόνας λογω λαμπας υπαρχει;
Αξίζει τα παραπανω 250ευρω σε σχεση με τον 1070;

Reaction score
0
Μια χαρά είναι η φωτεινότητα του 25e. Ούτε τυφλώνεσαι ούτε τίποτα. Για τα +€250 θα σου απαντήσω με το γνωστό: "ότι πληρώνεις παίρνεις"....

Reaction score
767
Στα 3μετρα με 92" οθόνη σε σαλόνι θα ειναι μεγάλο το θεμα φωτισμού;θα ειναι υπερβολικό και ενοχλητικό;κάποιες άλλες αναβάθμισεις σε ποιότητα εικόνας λογω λαμπας υπαρχει;
Αξίζει τα παραπανω 250ευρω σε σχεση με τον 1070;
αν εχεις ανοιχτοχρωμους τοιχους και γενικα ασπρα ταβανια κλπ κλπ, θα εχεις και αυξημενες ανακλασεις...αλλα αυτο ισχυει για ολους τους προβολεις που καλουνται να παιξουν σε σαλονι...δεν εχει να κανει μονο με τον 25αρι ή τον 1070...και jvc να ειχα, εγω πάλι δε θα μπορουσα να δω ετσι...με ενοχλουν αφανταστα οι ανακλασεις στους τοιχους...οσο πιο φωτεινος ο προβολεας, τοσο πιο δυσκολο να κοντρολαρεις το φως του...στα σχετικα entry level μοντελα παντα...αλλα και οχι μονο...

δες εδώ με τον benq1200 που ειχα...σε 92 ιντσες οθονη...γκρι επιστρωση για μειωση ανακλασεων...αποσταση οθονης απο πατωμα 60cm ..λαμπα στο eco...καλιμπραρισμενος κλπ...3,5m αποσταση...

DSC02111.JPG DSC02112.JPG DSC02113.JPG

εγω δεν μπορουσα τελικα να δω απροσκοπτα τη ταινια...με τα δεδομενα του χωρου μου, ο καλιμπρατορας εκανε οτι ηταν δυνατον να γινει...αλλα και παλι...μετα απο ενα διαστημα, δεν...τωρα ισως καποιον αλλο, δεν τον ενοχλει αυτό...

Reaction score
28
αυτο ομως το εχεις και με τις τηλεοράσεις αν βλεπεις βράδυ με κλειστά φώτα και ειναι μεγάλη 50"
Κατα ποσο πολυ ανακλά δεν ξερω....

Reaction score
767
με ολους το εχεις...σε σαλονι, αν δεν κανεις κατι με τοιχους και ταβανι. θα χεις ανακλασεις...με τη λαμπα στο eco, γκρι οθονη κλπ κλπ, προσπαθεις να το μειωσεις οσο μπορεις...και οσο πλησιαζει η οθονη σε πλαϊνους τοιχους και ταβανι-πατωμα, αν ειναι "γυμνα" ολα, το φαινομενο εντεινεται...εγω δε μπορω να δω ετσι...πηγα σε μεγαλη εικονα, οχι απλα για εχω μεγαλη εικονα...θελω να πετυχω και την "ατμοσφαιρα" που λενε...αλλιως εμενα σε μια 50αρα TV...αλλος θελει απλα να βλεπει σε 150" και να γουσταρει...περι ορεξεως...γι αυτο θα βαψω τοιχο που καθεται η οθονη σκουρο (κι ας ειναι στο σαλονι) και δεξια-αριστερα, θα μπει μαυρο βελουδο που θα μπαινει-βγαινει..αλλοι βαζουν και φιλτρα στο φακό...αυτο δεν το χω κανει για να σε πω...
πιο εμπειροι απο μενα, θα σε πουν περισσοτερα στο τομεα αυτό...

δε τα λεω ολα αυτα για να σε αποτρεψω απο το να αγορασεις...την αποψή μου λεω...ολα τα μηχανακια σημερα και στην κατηγορια αυτή, εχουν ανεβασει αποδοση...δλδ θα παιξουν μια χαρα...

Last edited:

Reaction score
28
Το θεμα ειναι οτι λογω επαρχίας δεν εχω εμπειρίες για να ξερω και οτι γνώμες παιρνω απο κατόχους και για αυτο το ψάχνω πολυ το θεμα....
Και με την 50αρα εχω ανακλασεις αλλα δεν με ενοχλεί αλλα δεν εχω μετρό σύγκρισης κιόλας.
Τωρα στα 3μ με 92 πανι με 1 gain......

profi

Γκαντεμόσαυρος του λασπολόγου
Reaction score
1.439
οι ανακλάσεις και στις δυο περιπτώσεις (τηλεόραση 32",50", προβολέας) υπάρχουν και σου χαλάνε την αίσθηση του cinema,δηλαδή ενός απόλυτα σκοτεινού χώρου που το μόνο οπτικό ερέθισμα είναι η εικόνα και κατά τα άλλα δεν βλέπεις ούτε που είναι το remote!
η διαφορά με τον προβολέα είναι πως όταν αυτές οι ανακλάσεις φτάσουν πάλι στην οθόνη ( κ στην συνέχεια στο μάτι σου) χαλάνε την εικόνα αρκετά ενώ στην τηλεόραση όχι,ή τουλάχιστον σε πολύ μικρότερο βαθμό.
το θέμα είναι πως ότι κ να διαλέξεις (τηλεόραση ή προβολέα) οι λύσεις για να περιορίσεις τις ανακλάσεις πρίν φτάσουν στην εικόνα είναι ίδιες κ εφαρμόζονται ανα πάσα στιγμή ανάλογα με το τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις στο χώρο σου .
κατά πόσο σε ενοχλούν όταν φτάσουν στην εικόνα κ την αλλοιώσουν δεν νομίζω οτι μπορεί κανείς να στο περιγράψει κ είναι κ προσωπικό θέμα,πρέπει να το δείς. μπορεί οι 92" να σε κερδίσουν ό,τι κ να γίνει,μπορεί κ όχι!
το gain του πανιού πρέπει να κοιτάξεις από πρίν σε συνδυασμό με το τι θα κάνεις στον χώρο σου κ το Light leakage δηλαδή πόσο φώς ξεφεύγει από τον προβολέα από άλλα σημεία εκτός του φακού,κάτι σαν το Backlight bleeding στις τηλεοράσεις!

Reaction score
28
Εχω τηλεοραση 50" και ελεγα να ανεβώ σε ίντσες για προβελεα.και με την tv φωταει το σαλόνι το βράδυ σε ταινιες αλλα απο προβολέα δεν εχω δει και δεν εχω άποψη λογω επαρχίας και για αυτο το ζαλίζω το θεμα με κατόχους για εντυπωσεις....

Reaction score
3.341
Απίστευτη αίσθηση με το προβόλι όποιο και να διαλέξεις θα είσαι υπέρευχαριστιμένος !!!
θα προτιμούσα κι εγώ οπτομα σε σχέση με τα δύο !
σε άμεση σύγκριση στο τεστ της AVART μου έκανε ένα κλικ πάνω ο οπτόμα (καθαρά προσωπικό γούστο)
Ασ πούνε και οι πιό έμπειροι εντυπώσεις .

Άντε καλορίζικος !

Reaction score
28
Απλα το θεμα ανακλασεων με προβληματίζει που ακούω απο τα παιδια εδω και δεν εχω εμπειρία και δεν μπορω να δώ....

Reaction score
3.341
βάλε μία φώτο απο το χώρο σου και όλο και κάποιος θα σε κατευθύνει .
αλλα προς τι τόσο άγχος ποιά είναι η TV σου ?

Reaction score
3.341
ανακλάσεις μάλλον εννοείς οτι βλέπεις το είδωλό σου στην οθόνη της g30 ή μέρος του σπιτιού ?
εαν όχι και φωτίζει υπερβολικά ο χώρος γύρο σου μάλλον επειδή έχεις στενό χώρο ??

Η γ30 έχει αν θυμάμαι καλα είχε ένα θέμα με τις ανακλάσεις αλλα αυτό είναι θέμα οθόνης το οποίο δεν επηρεάζει την προβολή .

Reaction score
28
Οχι οχι δεν βλεπω ιδολο μου.ειναι μια χαρά η εικόνα πολυ σουπερ.το σπίτι εννοώ φωτίζει η τηλεοραση.... :)

Reaction score
3.341
χωρίς άγχος .......
εαν είναι το πρώτο σου προβόλι το χτυπάσ και μένεις με τα σαγόνια στο πάτωμα
αφου μαζέψεις σαγόνια σάλια κτλπ και αφού έχεις δει καμιά 20αριά ταινίες χωρίς να σε νοιάζει τπτ γιατί η αίσθηση είναι κορυφαία
Βασική προυπόθεση
(το ψυγείο να έχει κρύες μπύρες;))

εαν δεν είναι το πρώτο .... πες τι έχεις

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.248
Members