Optoma HD65 720P

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Αμαν πια!
Εχω χασει τον μπουσουλα μου με αυτη την εταιρεια:mad_3:
Ο HD65 ειναι ο αντικαταστατης του HD70
Μονο που ειναι 15% μικροτερος και τουλαχιστον κατα 1/3 πιο ελαφρυς
Με HDMI 1.3
Τιμη καταλογου 1000$

Reaction score
5
Σλουρπ;;;

Και κάτω από χιλιάρικο; 720p και hdmi1.3 και dlp;

άλλα specs έχουμε;;; σλουρπ!

Reaction score
5
Μ'αρέσει που είναι μικρός. Ο αδερφός μου, όταν του τον έδειξα, ξετρελλάθηκε. Είχε ψηθεί για προβολέα (αφού έπαιξε PRO στον δικό μου με το PS3) αλλά ήθελε εναν μικρό καθαρά για gaming και λιγότερο για ταινίες.

Reaction score
0
Επειδή τώρα μαθαίνω και εγώ κάποια πράγματα, στο Link του Ανδρέα λέει "The noise level in eco mode is 34db". Αυτό δεν είναι λίγο μεγάλο?

Reaction score
3
Απάντηση: Optoma HD65 720P

Δυο κλικ παραπάνω στον ενισχυτή είναι:happy_9:, εκτός και εάν παρακολουθείς τις απόλυτα "σιωπηλές" σκηνές.
Γενικώς οι DLP είναι κάπως, εεε λιγουλάκι πιο θορυβώδεις. Επειδή όμως ο θόρυβος αυτός είναι σχεδόν συνεχής, αυτόματα ο οργανισμός μας ανεβάζει τα threshold και πρακτικά τον αγνοείς…

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Optoma HD65 720P

Να ρωτήσω κάτι??? Στα 720p υπάρχει λόγος να είναι η HDMI 1.3 ?????
Δημητρη καλο ειναι να υπαρχει για θεμα συμβατοτητας με νυν και μελλουσες πηγες.

Τα 34db μην τα δινεται και πολυ σημασια.Δεν ξερω για πιο λογο αλλα η optoma δινει τιμες θορυβου αρκετα πιο πανω απο τις πραγματικες και αντιληπτες.
Αν εχει γρηγορο τροχο φαινεται αρκετα ενδιαφερον για τα χρηματα που κοστιζει.

Reaction score
0
το hdmi 1.3 εχει την ιδια σημασια που θα ειχε και σε εναν 1080p...δηλαδη ΑΝ καποτε βγουν ταινιες με deep-color να το υποστηριζει, δεν εχει σε τιποτα να κανει με την αναλυση ουτως ή αλλως.

Κατι ενδιαφερον για αυτον τον προβολεα που ειχα διαβασει στο αγγλικο forum ειναι πως εχει ενα mode που προβαλει σε aspect ratio : 2:1 . Φυσικα χρειαζεσαι την αντιστοιχη οθονη, και για να εξηγησω πως το κανει, οχι δεν κανει stretch/squeeze αλλα κοβει πληροφορια στα ακρα (κατι σαν overscan)

Ο σκοπος αυτου του περιεργου aspect ratio ειναι να "λυσει" το προβλημα της επιλογης προβολεα+οθονης σε 16:9 ή 2.35:1. Λιγο πολυ ολοι εχουμε αυτο το προβλημα, οτι οι περισσοτερες ταινιες ειναι σε 2.35:1 αλλα ολα τα υπολοιπα (σειρες, satelite, games) ειναι σε 16:9 , οποτε συνηθως συμβιβαζομαστε με μια 16:9 οθονη και βλεπουμε τις ταινιες με μπαρες πανω-κατω. Η λυση της optoma ειναι να βγαλει αυτο το 2:1 mode που ειναι περιπου στο μεσο σε επιπεδο ευρους απο 16:9 (=1.78:1) και 2.35:1 και ετσι κοβοντας σου καποια πληροφορια και στα 2 σηματα, να στα δειχνει ολα γεμιζοντας την οθονη χωρις καθολου μπαρες! Στα μεν 16:9 σου κοβει περιπου 6% πληροφορια στο πανω και αλλα 6% στο κατω ακρο της οθονης, στα δε 2.35:1 σου κοβει περιπου 7% πληροφορια δεξια και αλλα 7% αριστερα.

Οπως ειναι φυσιολογικο οι περισσοτεροι θα αφορισετε αυτη τη πρακτικη εξαρχης! Που ακουστηκε να εισαι videophile και να κοβεις εσκεμμενα πληροφορια απο αυτο που βλεπεις! Στη μια περιπτωση πληροφορια ιση με 12% και στην αλλη με 15% περιπου! Ωστοσο αυτοι που το δοκιμασαν στην πραξη λενε οτι ειναι απροσμενα καλο! Οτι επειδη αυτο το 12 και 15% μοιραζονται στις 2 πλευρες σε μονο 6 και 7% ανα περιπτωση ουσιαστικα δε νιωθεις οτι χανεις πληροφορια, δε σου φαινεται σαν να λειπει κατι απο την εικονα (καμια σχεση με pan&scan που πας απο το ενα ακρο στο αλλο και τελικα χανεις κανα 30% της εικονας) και η αισθηση του να βλεπεις παντα fullscreen χωρις μπαρες ειναι πολυ καλη...

Εσεις τι αποψη εχετε?

Reaction score
0
Και φυσικα αν θελεις το χρησιμοποιεις. Οποτε αν μην τι αλλο ειναι ενα επιπλεον χαρακτηριστικο.
Παντως και εγω που διαδαζω στα ξενα forum διαβαζω τα καλυτερα.
Παρτε μια ιδεα : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=947156&page=8
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=664736&page=39

P.S: Ανδρεα οποτε τον εχεις στα χερια σου θα ηθελα να τον δω.

Reaction score
79
Toν εχω απο χτες στα χερια μου και εγραψε 4-5 ωρες διπλα στον epson 700. Μου θυμιζει λιγο την περιπτωση με τον nec75 για οσους θυμουνται, ενα μηχανημα data που παρα το μικρο του μεγενθος και τον αυξημενο θορυβο εβγαζε μια εικονα φοβερη για την εποχη του και το κοστος του. Ο HD 65 κι αυτος ειναι μικρος κανει λιγο θορυβο παραπανω αλλα η εικονα του μονο μικρη δεν ειναι! Σε σχεση με τον 70 που ειχα παλιοτερα εχει καλυτερα χρωματα επιτελους βελτιωμενο το κοκκινο και σε σινεμα mode τουλαχιστον την διπλασια φωτεινοτειτα. Γενικα το μηχανημα ειναι πολυ φωτεινο. Αnsi contrast διπλα στον epson 700 περιπου το διπλασιο, και σκοτεινα πλανα για τοσο φωτεινο προβολεα πολυ καλα. To μονο μειον που του βρισκω ειναι η δυσκολια εγκαταστασης γιατι εχουμε κακομαθει με τα LCD. O epson παρολο που παιζει πολυ καλα για την κατηγορια του ειναι αχνος διπλα του και δεν ειναι πεσμενη η λαμπα του, εχει περιπου 20-30 ωρες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs