Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Reaction score
8.350
Απάντηση: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

ρε Αντρεα ασε τον ανθρωπο να πει το συλλογισμο του,σου λεει δυο ΙΔΙΟΥΣ προβολεις,εσυ ειχες βαλει θεμα για διαφορετικους προβολεις ,μην το μπερδευεις.........:126:

η ερωτηση του Μπαμπη νομιζω ειναι απλουστατη,στο εντελως σκοτεινο δωματιο προφανως το μαυρο θαναι καλυτερο.....μην αρχιζουμε σοφιστειες.

Reaction score
15.548

ειναι λιγο μπερδεμα Μπαμπινο.....γιατι...!!!!

Το μαυρο δεν αλλαζει......

αυτο που θα αλλαξει ειναι ο γυρω χωρος....

Στο μεν καταμαυρο δωματιο θα ξεχωριζεις το μαυρο ελαφρος,στο δε ελεγχομενο δωματιο θα εισαι μια η αλλη σε μαυρο μιας και η φωτεινοτητα του προβολεα θα ειναι ιση με τον περιβαλον χωρο...

Η διαφορα θα ειναι στο ansi και θα νομιζεις οτι εχασες ενταση στην εικονα προβαλοντας σε μη καταμαυρο δωματιο...

Γι'αυτο σε χωρους νορμαλ(σαλονια)παιρνουμε προβολεα ο οποιος το μαυρο του ειναι εφαμιλο με την φωτεινοτητα του χωρου και λευκο οσο γινετε ποιο πολυ ωστε να καλυψουμε την χαμενη ενταση λογο του χωρου.....

Επισης στο καταμαυρο δωματιο χρειαζεται περισοτερο χρονο το ματι για να δει την διαφορα μαυρου(σε ενταση)απο οτι σε ενα συνηθιζμενο χωρο.....

Αν θυμασε αυτο σου ελεγα εποχης Ruby.....

Reaction score
0

ειναι λιγο μπερδεμα Μπαμπινο.....
Καί βέβαια είναι μπέρδεμα, αλλιώς δεν θα μας απασχολούσε.

Το μαύρο που βγάζει ο προβολέας σίγουρα δεν αλλάζει. Το μαύρο που παίρνουμε στην οθόνη όμως συζητιέται.

Ο οποίος χώρος όμως έχει επίπτωση σ΄αυτό που βλέπουμε στην οθόνη. Ακόμα και το μικρότερο led-άκι, ακόμα και η θέση που αυτό βρίσκεται.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

ρε Αντρεα ασε τον ανθρωπο να πει το συλλογισμο του,σου λεει δυο ΙΔΙΟΥΣ προβολεις,εσυ ειχες βαλει θεμα για διαφορετικους προβολεις ,μην το μπερδευεις.........:126:
Και ομως....

Reaction score
8.350

ρε παιδια τι συζητατε τωρα?για το μαυρο στην οθονη συζηταμε,υπαρχει αμφισβητηση οτι γκριζαρει με τις ανακλασεις η το παραμικρο φως?μην τρελλαθουμε τωρα.

Reaction score
15.548

Μα γι'αυτο λεω οτι το παιχνιδι ειναι στην οθονη......

Καταρχην μετρηση στο φακο κοντα δεν μπορεις να κανεις γιατι δεν δειχνει σωστα λογο ζουμ.......δλδ η σκακιερα εχει κενα λευκα....δεν ενονουν οπως στην οθονη....!!!
Βαλε ενα χαρτι κοντα στο φακο..καμια 30ποντους και αν δεις σκακιερα που να ενονουν στις γωνιες μαυρα με λευκα τρυπα μου την μυτη......
Μην ακους τι λεει ο καθε ενας.....

Παιζουν ρολο οι ανακλασεις και η αποσταση προβολεα-οθονης

Για μετρηστε και crt στην οθονη να δειτε....
Αντε παλι Δημητριε.....σεφτιαξα...!!!!

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

<Για μετρηστε και crt στην οθονη να δειτε....>
Φτού! Φτού! κακές λέξεις στο forum!!!!
''οι crt δεν έχουν μαύρο, μη νομίζεις'' όπως μου είπε και ένα εξέχων μέλος του avsite! :142:

Reaction score
0

ρε παιδια τι συζητατε τωρα?για το μαυρο στην οθονη συζηταμε,υπαρχει αμφισβητηση οτι γκριζαρει με τις ανακλασεις η το παραμικρο φως?μην τρελλαθουμε τωρα.
Δημήτρη, αυτό δεν αμφισβητείται. Σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο όμως το πιό φωτεινό σημείο θα είναι ο οθόνη που θα προβάλει το 0 IRE, καί σε σχέση με τον υπόλοιπο χώρο θα κάνει "μπάμ".

Κι αν στο εντελώς σκοτεινό δωμάτιο τα πράγματα είναι σχετικά απλά, σε ένα αρκετά ελεγχόμενο δωμάτιο σαλονιού, που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να γίνει πίσσα κατράμι και με αποροφητικά υλικά, παίζουν δεκάδες παραλλαγές.
Πόσο απέχει το ταβάνι απ΄την οθόνη, πόσο οι πλαϊνοί τοίχοι, από πόσο μακρυά προβάλει ο προβολέας, σε ποιό σημείο βρίσκονται τα φωτεινά led-άκια, αν υπάρχει έστω και αμυδρός φωτισμός πίσω απ΄την οθόνη, αν ο τοίχος που βρίσκεται η οθόνη είναι ανοιχτόχρωμος (όχι το ταβάνι και οι πλαϊνοί που αντανακλούν), κι ένα σωρό άλλες παράμετροι.
Υπό κατάλληλες συνθήκες ο περιβάλον χώρος μπορεί να σου δίνει και την ψευδαίσθηση καλύτερου μαύρου λόγω αντίθεσης.

Reaction score
2

Αυτο παντως που αναρωτιεμαι ειναι, οπως ρωτησα και παραπανω, σε ενα κοινο σαλονι με ασπρους τοιχους, τι ειναι προτιμοτερο... ενας προβολεας με μεγαλο on/off και μικρο ansi (JVC - SONY ) ή το αντιστροφο (dlp κυριως ) ?
(δεδομενου οτι δεν υπαρχει καποιος που να τα συνδιαζει και τα 2 .)

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217

Στο ενδιαφέρον πρόβλημα που έθεσε ο Μπάμπης, νομίζω πως είναι σημαντικό να ορίσουμε το τι εννοούμε λέγοντας "σχετικά ελεγχόμενο" κάποιο χώρο:
1. εννοούμε την παρουσία έστω ελάχιστου περιβάλλοντος φωτισμού από οποιαδήποτε ενεργή πηγή φωτός, περιλαμβανομένων των LED συσκευών και της -καθόλου ασυνήθιστης- διαρροής φωτός από τον προβολέα; Σ' αυτήν την περίπτωση, που θα είναι πιο εμφανής η επίπτωση της παρουσίας του φωτισμού αυτού:
  • στο "απόλυτο" μαύρο που μπορεί να πετύχει ένας προβολέας, ενώ προβάλει μια κάρτα 0%;
  • ή στο συγκριτικά πολύ υποτονικότερο μαύρο, την ώρα που προβάλλει τη σκακιέρα;
Και ποιος προβολέας θα επηρεαστεί περισσότερο, κάποιος σαν τον HD86 ή κάποιος σαν τον VW85;

2. ή μήπως εννοούμε ένα δωμάτιο που απλά δεν είναι βαμμένο μαύρο και όπου τυχούσα επιμόλυνση του μαύρου στην οθόνη, θα οφείλεται αποκλειστικά σε δευτερογενείς ανακλάσεις από την οθόνη στο χώρο και πίσω στην οθόνη;
Στο συγκεκριμένο χώρο, πότε θα είναι ισχυρότερες αυτές, όταν προβάλλεται η κάρτα 0% ή ή σκακιέρα;

Και πάλι, ποιος προβολέας θα επηρεαστεί περισσότερο, κάποιος σαν τον HD86 ή κάποιος σαν τον VW85;

3. ...και τι γίνεται αν και τα δύο παραπάνω ζητήματα συνυπάρχουν;

Πέρα από τη θεωρία πάντως, εγώ κάποιες δοκιμές τις έχω κάνει σε ανύποπτο χρόνο...

Reaction score
1

ειναι λιγο μπερδεμα Μπαμπινο.....γιατι...!!!!

Στο μεν καταμαυρο δωματιο θα ξεχωριζεις το μαυρο ελαφρος,στο δε ελεγχομενο δωματιο θα εισαι μια η αλλη σε μαυρο μιας και η φωτεινοτητα του προβολεα θα ειναι ιση με τον περιβαλον χωρο...

Η διαφορα θα ειναι στο ansi και θα νομιζεις οτι εχασες ενταση στην εικονα προβαλοντας σε μη καταμαυρο δωματιο...

Γι'αυτο σε χωρους νορμαλ(σαλονια)παιρνουμε προβολεα ο οποιος το μαυρο του ειναι εφαμιλο με την φωτεινοτητα του χωρου και λευκο οσο γινετε ποιο πολυ ωστε να καλυψουμε την χαμενη ενταση λογο του χωρου.....

Επισης στο καταμαυρο δωματιο χρειαζεται περισοτερο χρονο το ματι για να δει την διαφορα μαυρου(σε ενταση)απο οτι σε ενα συνηθιζμενο χωρο.....

Αν θυμασε αυτο σου ελεγα εποχης Ruby.....

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα Στρατηγέ μου, όταν ο Κεφάλας αποφασίζει επιτέλους να γράψει ένα... σοβαρό μήνυμα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. :126:

Συμφωνώ απολύτως σε όλα τα παραπάνω, εκτός από ένα σημείο, αλλά και πάλι θεωρώ ότι περιέχει μεγάλο ποσοστό υποκειμενικότητας, στο τι δηλαδή θεωρεί ο καθένας από εμάς ότι είναι το μαύρο που ξεχωρίζει ελαφρώς, όπως γράφει ο Κώστας.

Σε έναν καθαρόαιμο bat cave χώρο (και εννοώ καθαρόαιμο, δηλαδή να μην υπάρχει ούτε το παραμικρό λεντάκι που να φωτίζει τον χώρο), δεν ξεχωρίζουμε απλώς το μαύρο μας στο χώρο, βγάζει μάτια κυριολεκτικά! :137:

Προσωπικά δεν με ικανοποιεί στο ελάχιστο κανένα μαύρο που να έχω δει μέχρι σήμερα από ψηφιακό προβολέα, ούτε φυσικά το μαύρο του δικού μου Sharp, ούτε το μαύρο του VPL80, ούτε του HD750, ούτε καν το μαύρο του VPL85.

Απλά το μαύρο του VPL85 έκανε ένα ακόμα μικρό βήμα βελτίωσης προς το μαύρο αναφοράς, που δεν είναι άλλο από το μαύρο που προβάλλει στο πατερνάκι 0 IRE ένας προβολέας CRT που είναι σε θέση να σβήνει εντελώς τις λάμπες του ή πιθανόν στο κοντινό μέλλον ένας προβολέας LED που θα είναι σε θέση να σβήνει εντελώς τα LED του.

Όλα αυτά βεβαίως αφορούν τους άρρωστους, :137: που τους αρέσει να χαζεύουν το πατερνάκι 0 IRE, γιατί πραγματική σημασία έχει μόνο το μαύρο που μπορεί να αποδώσει ο προβολέας όταν παίζει ταινίες...

Reaction score
1

Πέρα από τη θεωρία πάντως, εγώ κάποιες δοκιμές τις έχω κάνει σε ανύποπτο χρόνο...

Δημήτρη μου, πες μας τότε τα αποτελέσματα των δοκιμών και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξες, νομίζω ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον...

NIX

Reaction score
0

Τους βασικους κανονες και παραπανω τους εχουμε αναλυσει σε πολλα θεματα στο παρελθον.
Μια ανασκόπηση και εκ νεου διαβασμα ολους θα μας εκανε καλο.

.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Δεν το είχα διαβάσει, επειδή ο χώρος μου είναι περίπου ο ίδιος με αυτόν που περιγράφεται μου έδωσε και μια καλή ιδέα για τα λεντάκια με την ημιδιαφανή μεμβράνη κατευθείαν στις συσκευές αντί για κατασκευή με σκούρο γυαλί μπροστά από τα ράφια.

Πάντως κάνοντας ένα πείραμα χθες και σκεπάζοντας ένα-ένα τα διάφορα λεντάκια και οθόνες από UPS, dune, ενισχυτές, NAS, κλπ και με κριτήριο το πόσο έβλεπα την οθόνη προβολής που είναι ένας ειδικά διαμορφωμένος τοίχος βαμμένος με το λευκό κιτ της GOO με μεγάλο gain (δεν λέω πόσο γιατί θα φάω ξύλο:120:) και masking με μαύρο βελούδο εκείνο που έλαμπε όσο όλα τα άλλα 15-20 μαζί είναι το ενδεικτικό μπλε του HDMI switch της GEFEN (ντροπή τους :105:), μια ψείρα κατά τα άλλα αλλά που φέγγει σαν φάρος. Συνεχίζοντας το πείραμα διαπίστωσα ότι την μεγαλύτερη φωτεινότητα στον χώρο έδιναν τα μπλε, μετά τα άσπρα και τελευταία και με διαφορά τα κόκκινα. Φυσικά είναι και θέμα φωτεινότητας του κάθε led αλλά στον gefen που έχει ένα κόκκινο και ένα μπλε ίδιου μεγέθους ήταν μέρα με την νύχτα.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217
Απάντηση: Re: Optoma HD86 vs Sony VPL-VW85

Δημήτρη μου, πες μας τότε τα αποτελέσματα των δοκιμών και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξες, νομίζω ότι θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον...
Ακριβώς. Το άλλο -μάλλον αναμενόμενο- εύρημα, ήταν ότι στην κάρτα 0% δεν υφίστατο το πρόβλημα της εξ ανακλάσεως επιμόλυνσης του μαύρου, τουλάχιστον στις αναφερόμενες συνθήκες. Παρότι δεν έχω τραβήξει φωτογραφία από αυτό, στην κανονική απόσταση θέασης δεν υπήρχε ορατή διαφορά μεταξύ της σκιασμένης περιοχής και του πλαισίου της οθόνης.
Από πολύ κοντινή απόσταση υπήρχε μια μικρή διαφορά, την οποία αποδίδω κυρίως στα -ελάχιστα έστω- επίπεδα φωτός που διαρρέει στο περιβάλλον από τα καλυμμένα LED των συσκευών και το φακό του W5000 (ορατό ως φωτεινό μισοφέγγαρο στην οροφή). Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι το μαύρο του W5000 μόνο κορυφαίο δεν είναι και φυσικά δεν είναι καν συγκρίσιμο με αυτό του VW85.

Reaction score
15.548

Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα Στρατηγέ μου, όταν ο Κεφάλας αποφασίζει επιτέλους να γράψει ένα... σοβαρό μήνυμα, βάζει τα πράγματα στη θέση τους. :126:
Επειδη συμφωνεις.....μιλαω εγω σοβαρα..!!!!!.:116:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.404
Members
38.696
Νεότερο μέλος
xaris loukakis