Ortofon 2m.. pnp

Reaction score
715
Καλημέρα!
Παρατηρώ πως σε αυτή τη σειρά κεφαλών η Ortofon τις δίνει και έτοιμες. Plug and play. Τις έχει δοκιμάσει κανείς; Πως είναι στημένες; Είναι μια μεσοβέζικη λύση απλά για όποιον δεν θέλει να ζοριστεί ή μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί το alignment τους χωρίς δεύτερη σκέψη; Αξίζουν τα λίγα επιπλέον € άραγε; Σκεφτείτε πως μια μαύρη pnp για παράδειγμα ξεπερνά τα 500€.
Θα ήθελα την άποψη σας, ειδικότερα όσων έτυχε να αποκτήσουν κάποια του είδους.

Reaction score
30.455
Δεν έχω εμπειρία ,απλά να σημειωθεί πως με αυτά τα 30-40 επιπλέον ευρώ δεν αγοράζεις μόνο το "στήσιμο" αλλά και ένα headshell.

Reaction score
715
Καλημέρα!
Λίγες πληροφορίες που βρήκα:

.Σημείωση: ελέγξτε το εφαρμοστέο της κεφαλής και Headshell του βάρους και χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό βάρος, αν χρειαστεί. Σε μοντέλα Technics είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό βάρος

Μήκος 52 χιλιοστά. Headshell με μια 2Μ προ-τοποθετημένο παρέχει σωστή ευθυγράμμιση Baerwald με Ortofon TA-110 / TA-210 βραχίονα

κεφαλή 2Μ προ-τοποθετημένο 23g

http://www.odes.gr/shop/hi-fi/picku...p/kefales-pickup/ortofon-2m-red-pnp-timi.html

Last edited:

Reaction score
715
Είναι σεταρισμένες για βραχίονες technics. SL 1200 κλπ.
Έχει τύχει να δεις να δουλεύει καμία; Έλεγα να πάρω μια για δοκιμή αλλά μετά είδα πως τις έχουν στήσει πάνω στου δικούς τους βραχίονες συν του ότι χρειάζεται και το extra αντίβαρο για να ζυγιστούν τα 23gr πάνω στο techniks. Με λίγα λόγια + κάνα 70 € και δεν είμαι σίγουρος τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση με την μάζα του βραχίονα.
Μού αρέσει το design των pnp και έκανα κάποιες σκέψεις αλλά χωρίς να είμαι σίγουρος 100% για το αποτέλεσμα δεν το βλέπω.

Reaction score
29.653
Δεν χρειάζεται άλλο αντίβαρο , αλλά το Extra μικρό που δίνει η technics και βιδώνει επάνω στο κυρίως αντίβαρο του βραχίονα.
Όχι δεν έχω ακούσει.
[DOUBLEPOST=1483525171][/DOUBLEPOST]Το μικρό το βρίσκεις εύκολα. Είναι για βάρος κεφαλής πάνω από 6,5-7 γρ νομίζω.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Είναι μια μεσοβέζικη λύση απλά για όποιον δεν θέλει να ζοριστεί ?
Το πιθανοτερο.Τα 50-52 mm (αποσταση ακιδας μεχρι την πισω πλευρα του κελυφους) θεωρειτο καποτε περιπου "σωστο" αλλα οχι απολυτα σε πολλους S βραχιονες με αποσπωμενο κελυφος.Τωρα,2-3 mm διαφορα στο overhang με μια ακιδα shibata οπως της M2 black,ειναι τουλαχιστον ατυχες !!!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Υπαρχει και το εξης περιεργο φαινομενο.Μια pnp black εχει βαρος 23γρ. και ενδοτικοτητα 22μm/mN που σημαινει οτι χωρις να υπολογισουμε καν την ενεργο μαζα του βραχιονα χωρις το κελυφος του,η συχνοτητα συντονισμου ειναι περιπου 7,07 Ηz , ηδη πολυ χαμηλη.Αν τωρα υπολογισουμε περιπου αλλα 7-8 γρ για την ενεργο μαζα ενος βραχιονα S τοτε η συχνοτητα συντονισμου πεφτει περιπου στα 6,09 Hz,ακομη πιο μακρια απο το θεωρητικα ιδανικο ??? Xρειαζεται λοιπον εξαιρετικα χαμηλης εως μηδενικης μαζας S βραχιονα ???

Oσον αφορα το 52mm μηκος,η ortofon λεει :
Length 52mm. Headshell with a 2M cartridge pre-mounted provides correct Baerwald alignment with Ortofon TA-110/ TA-210 tonearms.......

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.556
- έχω ακούσει την κόκκινη σε πλατώ συνφορουμίτη , δεν μου άρεσε ούτε του ίδιου ( στεγνή σε σχέση με αντίστοιχης τιμής nagaoka )

- απεναντίας διαβάζω τα καλύτερα για την μαύρη ( shibata )

- όμως και εγώ δεν βλέπω πως ρυθμίζεται η υπερκρέμαση

Reaction score
29.653
Υπαρχει και το εξης περιεργο φαινομενο.Μια pnp black εχει βαρος 23γρ. και ενδοτικοτητα 22μm/mN που σημαινει οτι χωρις να υπολογισουμε καν την ενεργο μαζα του βραχιονα χωρις το κελυφος του,η συχνοτητα συντονισμου ειναι περιπου 7,07 Ηz , ηδη πολυ χαμηλη.Αν τωρα υπολογισουμε περιπου αλλα 7-8 γρ για την ενεργο μαζα ενος βραχιονα S τοτε η συχνοτητα συντονισμου πεφτει περιπου στα 6,09 Hz,ακομη πιο μακρια απο το θεωρητικα ιδανικο ??? Xρειαζεται λοιπον εξαιρετικα χαμηλης εως μηδενικης μαζας S βραχιονα ???

Length 52mm. Headshell with a 2M cartridge pre-mounted provides correct Baerwald alignment with Ortofon TA-110/ TA-210 tonearms.......
Ωχ sorry παίδες μ@λακία έγραψα για τον βραχίονα του sl 1200. Το παίρνω πίσω.

Reaction score
715

Αυτά ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ όταν διάβασα τα χαρακτηριστικά και έκανα πίσω. Για techniks 1200 είναι πέρα για πέρα λανθασμένη επιλογή η PnP κατηγορία αυτής της σειράς.

Reaction score
715
Το μικρό το βρίσκεις εύκολα. Είναι για βάρος κεφαλής πάνω από 6,5-7 γρ νομίζω.
Μια red που έχω και είναι 7,2gr δεν το χρειάζεται. Μια χαρά κάνει σκέτο το αντίβαρο. Τουλάχιστον με το headshell του technics. Προφανώς χρειάζεται αν χρησιμοποιηθεί άλλο headshell που είναι πιο βαρύ (πχ ortofon) η γενικότερα βαρύτερη κεφαλή από αυτήν που αναφέρω.

Reaction score
715
- έχω ακούσει την κόκκινη σε πλατώ συνφορουμίτη , δεν μου άρεσε ούτε του ίδιου ( στεγνή σε σχέση με αντίστοιχης τιμής nagaoka )

- απεναντίας διαβάζω τα καλύτερα για την μαύρη ( shibata )

- όμως και εγώ δεν βλέπω πως ρυθμίζεται η υπερκρέμαση
Σε ποιά nagaoka αναφέρεσαι mr Spock; Όταν λες στεγνή έναντι της άλλης αν θες περιέγραψε μου το να καταλάβω λίγο περισσότερο την διαφορά στην οποία εστιάζεις. Λιγότερο μελωδική ίσως;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
H MP-110 οπως και η ΜΡ-100 ειναι ισως οι πιο παραγνωρισμενες φθηνες κεφαλες σημερα και με πολυ καλο ηχο που δεν ειναι απλο να ξεπεραστει στην κατηγορια τους.Αν παει δε καποιος στις δυο επομενες ΜΡ-150/ΜΡ-200 εκει δεν υπαρχει για μενα δευτερη επιλογη στην κατηγορια τους.Το σχολιο του Mr.Spock για πιο γλυκο/απαλο ηχο,ισως παρεξηγηθει ως συνηθως οτι προκειται για πιο μουντο και χωρις αναλυση ηχο,αλλα η πραγματικοτητα ειναι αλλη,δηλαδη δεν το "παρακανει" σε κανενα σημειο του φασματος.Δεν προσποιειται οτι ειναι ο "giant killer" αλλα ειναι οτι χρειαζεται να ειναι στην κατηγορια που στοχευει,"σιωπηλα ορθη-κατα το δυνατον στην τιμη".

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.556
H MP-110 οπως και η ΜΡ-100 ειναι ισως οι πιο παραγνωρισμενες φθηνες κεφαλες σημερα και με πολυ καλο ηχο που δεν ειναι απλο να ξεπεραστει στην κατηγορια τους.Αν παει δε καποιος στις δυο επομενες ΜΡ-150/ΜΡ-200 εκει δεν υπαρχει για μενα δευτερη επιλογη στην κατηγορια τους.Το σχολιο του Mr.Spock για πιο γλυκο/απαλο ηχο,ισως παρεξηγηθει ως συνηθως οτι προκειται για πιο μουντο και χωρις αναλυση ηχο,αλλα η πραγματικοτητα ειναι αλλη,δηλαδη δεν το "παρακανει" σε κανενα σημειο του φασματος.Δεν προσποιειται οτι ειναι ο "giant killer" αλλα ειναι οτι χρειαζεται να ειναι στην κατηγορια που στοχευει,"σιωπηλα ορθη-κατα το δυνατον στην τιμη".

- σωστός . . . έχει ανάλυση και καλή

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.424
H 2m red, δεν ειναι κακη κεφαλή , την θεωρω αναφορας(υπο την εννοια συγκρισης) σε αυτη τη κατηγορια τιμης. Η Nagaoka, δινει/διαβαζει/βγαζει λιγο παραπανω πληροφορια .. λογω προελευσης (Γιαπωνεζα γαρ).
**σημειωτεων, το Phono Stage παιζει το ρολο του, και οι 2 εξαρτονται απο τα συνοδα...προσανατολισμο του υπολοιπου συστηματως.

Εχοντας ακουσει και τις 2, παω/προτιμω/προτινω Nagaoka, σαν προσωπικη αποψη.. στο δρομο για την Γιαπωνία..μπορεις να περασεις και απο Γερμανια..

ΥΓ ενα frequency response θα εριχνε λιγο φως στην υποθεση,αλλα δεν εχω βρει κατι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm