PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.339
Reaction score
125.263
Εμένα μου άρεσε το "L" και "R" γραμμένο με μαύρο μαρκαδόρο κάτω από τα ρυθμιστικά έντασης!

ΑΡΙΣΤΑ - 10 με τόνο!

Μπράβο στον Παλλαρή για την ιδέα του και του εύχομαι πολλά κέρδη!
 


Μηνύματα
12.845
Reaction score
10.061
Καλό φαίνεται. Μα ποιά είναι αυτή η τοπολογία και γιατί κανένας άλλος πιο πριν δεν είχε κάνει κάτι παρόμοιο; Θα φτιάξει και βέρσιον 2 με πιο ποιοτικά υλικά;
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.208
Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα τη στάση του κατασκευαστή να επιλέξει φτηνά υλικά θέλοντας να αναδείξει το κύκλωμα αυτό καθαυτό. Βέβαια και στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρουσιαστεί πρωτοπόρα κυκλώματα όπως αυτό της Lavardin που, κατά την εταιρία, δεν έχει ακουστική μνήμη αλλά δεν υπήρξε, νομίζω, μεγάλη απήχηση.
 

Μηνύματα
1.935
Reaction score
9
Re: Απάντηση: PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

....Όλες οι χρησιμοποιούμενες μέχρι σήμερα τοπολογίες (DARLIGTON,SINGLAI
Sziklai παρακαλω.

Τσικλάι Γεωργιος του Κλιφφόρδου

Ουγγρος Ηλεκτρονικος που διεπρεψε στην Αμερικη. Λανσαρησε μεταξυ αλλων την τοπολογια Sziklai pair (αναποδο Darligton)

Συμφωνω με την ακουστικη εικονα που δινει ο Chan Tu Lee, ομως η ακροαση των δυο κρεμ κουτιων στην εκθεση εδειξε οτι το δοκιμιο ακομη ταλαιπωρειται απο διολου ασημαντες παιδικες αρρωστιες, που ομως ειμαι σιγουρος οτι ο Κος Παλλαρης συντομα θα αποκαταστησει.

Διερωτωμαι γιατι ο Κος Θοδωρος ηταν τοσο επιφυλακτικος και με παιδεψε αρκετα πριν με εισαγει στην ιδεα του και μου δειξει καποια σχεδια του προενισχυτη, ενω υπαρχει πληρης παρουσιαση-αναλυση και σχεδια στο Ιντερνετ απο το 1997.
 

Μηνύματα
2.868
Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

Αυτο δεν το καταλαβαινω.
Προκειται για μια κατασκευη once and for all?
Δεν προκειται να συνεχιστει η προσπαθεια?
Ο κ. Παλλαρής δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε παραγωγή ενισχυτικών μέσα από την υλοποίηση μιας προσωπικής επιχείρησης .
Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αξιοποιήσει την ιδέα- πατέντα του κάποια μεγάλη αναγνωρισμένη εταιρία ηλεκτρονικών.

Όπως προανέφερα , ισχυρίζεται, ότι οι εφαρμογές της ενισχυτικής αυτής διάταξης βρίσκουν γόνιμο έδαφος σε πολύ ευρύτερο πεδίο από τον στενό χώρο του audio.
 

skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Τον κο Παλλαρή τον γνώρισα κι εγώ στο HIGH END SHOW.

Ομολογώ ότι μέσα στην οχλοβοή, δεν μπόρεσα να εκτιμήσω ακουστικά την κατασκευή του. Με εντυπωσίασε όμως ο ενθουσιασμός του. Και αυτό για μένα μετράει ΕΠΙΣΗΣ πολύ!

Δεν μπορείς να δείχνεις ενθουσιασμό, αμα ο ίδιος δεν το ευχαριστιέσαι...

(Τα έγγραφα που δημοσίευσε ο Βασίλης τα έχω κι εγώ ανα χείρας...) και μπράβο και σ' αυτόν που έχει έναν παιδικό ενθουσιασμό να υποστηρίζει Ελληνικές προσπάθειες...
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.100
Reaction score
20.576
Re: Απάντηση: PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

Δεν προκειται να συνεχιστει η προσπαθεια?
Ποιος να ξέρει... Πάντως, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι όλοι οι "μεγάλοι" (TI, Analog, National, Philips) έχουν λάβει γνώση, αλλά δεν ενδιαφέρονται.
 

GF

Μηνύματα
941
Reaction score
27
Re: Απάντηση: PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

Διερωτωμαι γιατι ο Κος Θοδωρος ηταν τοσο επιφυλακτικος και με παιδεψε αρκετα πριν με εισαγει στην ιδεα του και μου δειξει καποια σχεδια του προενισχυτη, ενω υπαρχει πληρης παρουσιαση-αναλυση και σχεδια στο Ιντερνετ απο το 1997.
Που υπαρχουν?

Και συνεχιζω.... εχουν περασει πανω απο 20 χρονια απο την αξιολογιση του Colloms, γιατι δεν εχει κανει κατι μεχρι τωρα?
 


Μηνύματα
250
Reaction score
39
Απάντηση: PALLARIS PTA PREAMPLIFIER !

Μερικές φορές κάποια πράγματα δεν αποφεύγονται, ειδικά όταν υπάρχουν εμμονές, επιμονές και πιέσεις που μεταφέρονται από πρόσωπο σε πρόσωπο.

Τον συμπαθέστατο κύριο Παλλαρή μου τον σύστησε ο Βασίλης, στη πρόσφατη έκθεση, προκειμένου να με ενημερώσει γιά την ευρεσιτεχνία του σε ενισχυτή Audio. Τον ενισχυτή δεν τον έχω ακούσει έως τώρα.

Ειλικρινά προσπάθησα μέσα από τη υπεραπλουστευμένη περιγραφή του, να προσεγγίσω την καινοτομία που με τόσο πείσμα, υπομονή και επιμονή προσπαθεί να παρουσιάσει. Οταν του ζήτησα περισσότερες πληροφορίες διαπίστωσα ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση και δεν δόθηκε συνέχεια. Προφανώς είχε τους λόγους του και φυσικά δεν είχε νόημα να τον στενοχωρήσω, αφού ο ίδιος αποζήτησε την ενδεχόμενη συμβουλή μας.

Μετά από καιρό ο συνήθης ύποπτος, Βασίλης, μου έδωσε τα στοιχεία της ευρεσιτεχνίας του ενισχυτή. Ομολογώ ότι προσπάθησα με όλη τη ψυχή μου να εντοπίσω στοιχεία νεωτερισμού. Πραγματικά είναι ευχάριστο να διαβάζεις και να μαθαίνεις ότι Ελληνες κάνουν βήματα σε χώρους μέχρι τώρα απλησίαστους.

Ας πούμε λίγα πράγματα γιά τις ευρεσιτεχνίες αφού γνώρισα τη διαδικασία απόκτησης τέτοιου διπλώματος πριν από μερικά χρόνια. Μπορεί οποιοσδήποτε να καταθέσει μία οποιαδήποτε ιδέα. Εξυπνη, ανόητη, χρήσιμη η άχρηστη. Ιδέα που μπορεί να δουλεύει, μπορεί και όχι. Το γραφείο ευρεσιτεχνιών ερευνά εάν αυτή η ιδέα είναι υπαρκτή και προστατευμένη από τίτλο ιδιοκτησίας. Δεν το ενδιαφέρει εάν η ιδέα αυτή είναι υλοποιήσιμη, εμπορικά εκμεταλεύσιμη η οτιδήποτε άλλο. Γι αυτό θα δείτε προιόντα απίθανα. Αλλωστε μία ιδέα που μπορεί να φαντάζει άστοχη σήμερα, ίσως με την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, η των χρονικών μεταρρυθμίσεων, να είναι εύστοχη αύριο. Ομολογώ ότι πάρα πολές φορές επισκέπτομαι το Αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνειών και μελετώ κατοχυρωμένες ιδέες επάνω σε κάποιο τομέα που με ενδιαφέρει. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, γι αυτό άλλωστε υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση. Μπορεί κανείς να βρεί εκμεταλλεύσιμη ιδέα στο πεδίο του, να αγοράσει τα δικαιώματα από τον ιδιοκτήτη και να την εκμεταλευτεί. Μπορεί ακόμα να κάνει επέκταση της ιδέας ενός άλλου.

Γενικά στην εποχή μας η γνώση κυκλοφορεί, ευτυχώς, ελεύθερα. Βέβαια αντιγράφεται κι εύκολα. Κι εδώ το δρόμο βέβαια τον παίρνει η δικαιοσύνη. Υπ΄όψη ότι η κατοχύρωση δίδεται γιά ορισμένα χρόνια. Μετά είναι ελεύθερη να χρησιμοποιηθεί από το καθένα. Σωστή απόφαση ώστε να μην μένει η εκμετάλευση μίας ιδέας εγκλωβισμένη.

Τα πράγματα στην ηλεκτρονική είναι αρκετά σύνθετα γιά κάποιον μη ειδήμονα, αλλά πολύ απλά γιά κάποιον ειδήμονα. Εάν δείξω στο Βασίλη π.χ. ( που είναι μαθηματικός) το σχέδιο ενός γνωστού ολοκληρωμένου όπως το 741, θα ζαλισθεί και δε θα μπορεί να κατανοήσει τη λειτουργία του. Οπως επίσης εάν ρίξει μία ματιά σε εξειδικευμένο βιβλίο ηλεκτρονικής ( differential amplifiers GIACOLETTO) κι εκεί θα χαθεί. Θα δει όμως με μεγάλη του χαρά ότι τα μαθηματικά είναι το απαραίτητο κλειδί των άλλων επιστημών!

Είναι τέτοια η πολυπλοκότητα των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων ώστε μπορεί κάποιος να πάρει ένα βασικό κύκλωμα ενισχυτή, να ισχυρισθεί ότι η επιλογή των δύο αντιστάσεων κάπου έχει σκοπό τη μείωση της ευστάθειας και να το κατοχυρώσει. Οχι κακοπροαίρετα απαραίτητα. Πολύ πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει την Ατλαντίδα, ενώ δεν την έχουν.Ειδικά όταν δεν είσαι ειδήμων, μπορεί να πιστεύεις ότι ανακάλυψες κάτι, χωρίς ωστόσο να ισχύει. Στο γραφείο ευρεσιτεχνιών ελέγχουν τη μοναδικότητα του κυκλώματος και φυσικά δινουν τη κατοχύρωση.Δεν μπορούν και δεν τους ενδιαφέρει να ελέξουν τον ισχυρισμό ότι μειώνεται η ευστάθεια. Ειδικά εάν ο καταθέτης δεν έχει κάνει υπολογισμούς και απλά κάνει εικασίες.Και πως άλλωστε να κάνει όταν δεν γνωρίζει? Αυτό ξέρετε ποιός θα το κάνει? κάποιος που ενδεχομένως ενδιαφέρεται γιά την εμπορική εκμετάλευση της ιδέας. Αυτός κάνει συμφωνία με τον εφευρέτη, το ερευνά συνήθως μαζί και εάν όντως υπάρχει κάτι προχωράει.

Γιατί είπα '' κάτι'' ? Γιατί είναι αρκετές οι φορές που χωρίς να υπάρχει '' κάτι'' παρουσιάζεται σαν ευρεσιτεχνία. Δεν ξεχνώ κάποια σχέδια των THRESHOLD STASIS όπου ο σχεδιαστής παρουσίαζε τον ενισχυτή του άνευ ολικής αναδρασης. Οχι μόνο είχε ( απο τον Α στο Β και από τον Β στον Γ δρόμο, αντί από τον Α στον Γ κατευθείαν) αλλά είχε κι αρκετή. Οχι η καλύτερη στιγμή γιά τον διάσημο σχεδιαστή. Μία από τις καλές όμως γιά την εταιρία αφού το μαχάνημα πούλησε.

Οπως επίσης δεν ξεχνάω φορές όπου σχεδιαστές παρουσιάζουν τις φρέσκιες πραγματικά ιδέες τους και τα ηλεκτρονικά τους σχέδια έτσι ...απλά. Χωρίς φανφάρες και πατέντες. Οι μεγαλύτερες εταιρίες Audio δεν βασίζουν την επιτυχία τους σε ευρεσιτεχνίες και κλειδωμένα επτασφράγιστα μυστικά. Είπαμε κι αλλού ότι αυτές οι εποχές έχουν περάσει. Αλλωστε τον καταναλωτή δεν τον ενδιαφέρει εάν υπάρχει καινοτομία.Τον ενδιαφέρει το πως παίζει. Εάν όντως παίζει καλά, τότε καλή επιτυχία. Μη με πιέζετε όμως να θαυμάσω το βασιλιά με τον μανδύα του, γιατί τον βλέπω γυμνό.
 






Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.582
Μηνύματα
2.864.953
Members
37.932
Νεότερο μέλος
JimmyP
Top