Panasonic 42 PX80

Reaction score
0
1024X768

Η τηλεόραση είναι HD ready, όχι Full HD.

1080p στους υπολογιστές δεν υπάρχει.

Με μπερδευει λιγο αυτό. 4:3 ειναι δηλαδη?
Δηλαδη ουτε 720p?

Reaction score
0
Απάντηση: Panasonic 42 PX80

είναι 16/9 με ανάλυση 1024χ768, δηλαδή τα pixel της δεν είναι τετράγωνα
από τα όσα λένε όσοι έχουν συνδέσει με PC τη μικρή αδερφή της (ΡΧ70):
αν δώσεις από το PC 1024x768, βλέπεις σωστά στην οθόνη της TV αλλά παραμορφωμένα στην οθόνη του PC
αν δώσεις απο το PC 1366χ768, βλέπεις σωστά και στα δύο (η τηλεόραση κάνει τις μετατροπές της)
αν έχεις έξοδο HDMI στο PC μπορείς να δοκιμάσεις απο εκεί, δίνοντας απο εκεί 1080p ή 720p
δοκιμάζεις όλα τα παραπάνω και χρησιμοποιείς ότι σου κάτσει καλύτερα στο μάτι και σε ευκολία

Reaction score
1

Σχετικά με τη σύνδεση με το PC ή το HTPC, επειδή με απασχόλησε αρκετά, έχω να σας μεταφέρω τις εξής εμπειρίες:

α) συνδέεται είτε μέσω vga 15-pin είτε μέσω HDMI
β) σε σύνδεση μέσω VGA η καλύτερη ανάλυση θέασης της επιφάνειας εργασίας είναι η 1024Χ768 (λόγω φυσικής ανάλυσης), στις ταινίες αδιάφορο...
γ) κατέληξα σε σύνδεση HDMI διότι δεν ήθελα να φτιάξω νέο HTPC στο σαλόνι και ήθελα να χρησιμοποιήσω ως HTPC του γραφείου με πρόσβαση από το σαλόνι. Έτσι με ένα 15-μετρο καλώδιο HDMI (Supra) κλείδωσε άνετα στα 1080p και μέσω του HDMI μετέφερα και τον ήχο στον αναλογικό ενισχυτή (λόγω κάρτας γραφικών ATI).
δ) ως player χρησιμοποιώ το Media Player Classic Cinema και πάντα επιλέγω PanScan->16:9 στα mkv αρχεία

Ως πλοήγηση από το σαλόνι (απόσταση γραφείο-σαλόνι διαγώνια γύρω στα 10-12 μέτρα με δεύτερο δωμάτιο ενδιάμεσα) χρησιμοποιώ ένα laser ποντίκι το οποίο λειτουργεί άνετα, έχοντας το USB δέκτη στο διπλανό δωμάτιο (κρεβατοκάμαρα)...δηλ. προέκτεινα με ένα 5-μετρο καλώδιο μια USB θύρα και έμεινε σε αναμονή στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί συνδέω το USB-Stick δέκτη του laser mouse και έτσι όλα είναι υπό έλεγχο!

Reaction score
0
Paidia exei eleipsi i 37"...tha tin agoraso se 10 imeres pou tha erthei se plaisio i fnac sta 849 kai 839 euros antistoixa...peirazei pou den einai full HD?kata ti gnomi mou oxi.exo dei aplo dvd stin panasonic kai mou fanike teleia.
pisteuete oti einai i kaliteri epilogi?se sxesi me 32 LCD philips tin 9632 pou einai poli kali sta 1099 euros omos...

Reaction score
0
Exo laptop 3etias...mono me D-sub 15 pin mporo na ti sindeso tin TV me to PC etsi???ti poiotita aksizei na katevazo tis tainies oste na min einai periti dedomenou oti i sindesi den einai psifiaki?to poli 1Gb tin tainia i kai parapano?
euxariso poli

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Giorgosm31, θα ήθελα να σου επισημάνω τους κανόνες λειτουργίας του avsite, που τους αποδεχόμαστε με την εγγραφή μας, και με βάση τους οποίους τα μηνύματα σε greeklish δεν επιτρέπονται.

Reaction score
0
συγγνωμη για τα γκρικλις...δεν το ηξερα-θυμομουνα.θα τα ξαναγραψω λοιπον!
Η 37'' PX80 έχει έλλειψη...θα τη φερουν fnac και πλαισιο σε μια εβδομαδα περιπου στα 839 και 849€ αντιστοιχα.Τα media markt την εχουν ετοιμοπαραδοτη στα 899€ ομως.Πειραζει που δεν ειναι full HD;κατα τη γνωμη μου οχι.εχω δει απλο dvd και μου φανηκε τελεια η εικονα και αφου δεχεται και σημα 1080i...καλυτερη δεν ειναι ρε παιδια απο τις 32 philips PFL9632 και 9603 που σκεφτομουνα;;;;;στα 1099 και 1199€...Ευχαριστω εκ των προτερων...

Reaction score
0
και κατι ακομη...εχω laptop 3ετιας acer δεν εχει dvi.μονο me D-sub 15 pin μπορω να συνδεσω tv με laptop ετσι δεν ειναι;τι ποιοτητα αξιζει να κατεβαζω ταινιες απο internet ωστε να μην ειναι περιττη μιας και η συνδεση με D-sub δεν ειναι ψηφιακη...1 Gb την ταινια η και παραπανω;;;;;;ειναι πολυ κατωτερη η ποιοτητα απο dvi σε hdmi;;;και παλι ευχαριστω...

Reaction score
0
Πειραζει που δεν ειναι full HD;κατα τη γνωμη μου οχι.εχω δει απλο dvd και μου φανηκε τελεια η εικονα και αφου δεχεται και σημα 1080i...καλυτερη δεν ειναι ρε παιδια απο τις 32 philips PFL9632 και 9603 που σκεφτομουνα;;;;;στα 1099 και 1199€...Ευχαριστω εκ των προτερων...
Και που να δεις bly ray
σωστα ειδες η εικονα ειναι τελεια οσο για συγκρισεις η τηλεοραση ειναι καλυτερη απο την ακριβοτερη Lcd σε ποιοτητα εικονας.

Η τεχνολογια ειναι τεχνολογια οι plasma υπερτερουν παντου των lcd οσα λεφτα και να πληρωσεις oi Lcd θα ειναι χειροτρες εκτος αν αλλαξει αρδην ο τροπος που φτιαχνουν lcd

Reaction score
0
Να ρωτησω κατι τους κατεχοντες- γνωστες: υποστηριζεται pip ,pap απο δευτερο δεκτη?

Reaction score
1

Κοντεύοντας τις 370 στην 37ΡΧ80, ας κάνω μια ανασκόπηση της συμβίωσης μαζί της.
Αρχίζοντας από το τηλεοπτικό σήμα, η βελτίωση στην απεικόνιση έγινε αισθητή μετά τις 250 ώρες, όταν τα χρώματα έδειξαν πλουσιότερα και ο θόρυβος λόγω της χαμηλής ανάλυσης του εγχώριου τηλεοπτικού σήματος μειώθηκε αισθητά. Πλέον μπορώ να βλέπω αναλογική τηλεόραση χωρίς να με ενοχλεί η εικόνα. Το αυτό ισχύει και για τα ψηφιακά της ερτ, αν και σε αυτά η συμπίεση πρέπει να είναι υψηλή, κάτι βέβαια που ήταν αντιληπτό και στη σόνυ 21'' crt.
Σε σήμα υψηλής ευκρίνειας από το e-35 hd-dvd η εικόνα είναι κλάσεις ανώτερη με καλό βάθος πεδίου και λεπτομέρεια. Το μαύρο της είναι πολύ καλό, δεν είναι ερεβώδες βέβαια, αλλά κινηματογραφικό. Στο θέμα της κίνησης με σήμα 24p, υπάρχει, στα δικά μου μάτια, judder όχι όμως πάντα, αλλά σε κάποιες σκηνές. Πχ στον king kong όταν η κάμερα κάνει πανοραμική περιστροφή κατά τον πλου του καραβιού διακρίνονται κάποια σπασίματα, τα οποία τα αντιλαμβάνομαι μόνο εγώ και όχι οι φίλοι ή η γυναίκα μου που είδαμε παρέα την ταινία. Δεν είναι ενοχλητικά, αλλά η κίνηση δεν είναι τέλεια. Δεν ξέρω βέβαια αν φταίει το toshiba, αλλά δεν έχω προς το παρόν bluray.
Αντίστοιχα πολύ καλή είναι η εικόνα στις ματρόσκες και τα bluray μέσω htpc. Εδώ βέβαια τα σπασίματα στην κίνηση είναι εντονότερα γιατί η κάρτα γραφικών του pc κάνει μάλλον 3:2 pulldown και δεν χρησιμοποιώ powerstrip ή άλλο πρόγραμμα για να ανεβάσω το framerate στα 25f/m. Βέβαια πάλι το πρόβλημα το ψειρίζω και δεν είναι κουραστικό.
Στα δορυφορικά hd κανάλια, τόσο ο humax 2000, όσο και dm800 εντυπωσιάζουν. Ιδίως οι παραγωγές στο στούντιο από το hd swiss δείχνουν τόση λεπτομέρεια και καθαρότητα που εγώ δεν την περίμενα.
Όσον αφορά στα θέματα της τεχνολογίας πλάσμα που ανησυχούν τον κόσμο, έχω να πω ότι όλα πάνε καλά.
Δεν χρησιμοποίησα ρυθμίσεις στρωσίματος, πέρα από το cinema mode και μάλιστα χωρίς κανένα ζουμ με τα λογότυπα πάντα παρόντα και δεν είδα ούτε image retention ούτε βέβαια screen burn.
Το μυρμήγκιασμα στην οθόνη είναι εντονότερο σε σχέση με την 428xd, αλλά πρέπει να βρίσκεσαι πολύ κοντά στην οθόνη για να ενοχλεί. Λίγο πιο έντονο είναι το screen door effect ή τα δικά μου μάτια βλέπουν τα πίξελ πιο εύκολα. Βέβαια στα δύο μέτρα που βλέπω συνήθως δεν είναι αντιληπτό. Πάλι η σύγκριση έγινε με την 428, η οποία στους δύο αυτούς τομείς και όχι μόνο βέβαια, είναι κορυφαία.
Τέλος η τηλεόραση δεν ζεσταίνεται, τόσο το εμπρός μέρος του πάνελ, όσο και το οπίσθιο, ενώ buzzing δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.
Εν κατακλείδι για τα λεφτά που σου ζητάει, μάλλον είναι άπαιχτη και βέβαια είμαι περίεργος να δω το αποτέλεσμα της σύγκρισης της 37ΡΧ80 με την 5090, την οποία λιγουρεύομαι εδώ και καιρό!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523