Panasonic PT-AT5000E

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic PT-AT5000E

Μα δεν έχω λόγο να κρίνω τον τρόπο μέτρησης σου Μανώλη. Ακόμη και εαν έβαζες το φωτόμετρο μέσα στη λάμπα του προβολέα (αν αυτό γίνεται φυσικά για όλους τους προβολείς που μετράς).
Αυτό για το οποίο απορούσα και πήρα την απάντηση μου ,είναι ότι τα νούμερα μέτρησης ενός προβολέα δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα μέτρησης μιάς τηλεόρασης.Αυτό θα ήταν καλό να το ξεκαθαρίζουμε ,όπως καλή ώρα το ξεκαθαρίσαμε παραπάνω.
Διότι όταν ένας αναγνώστης διαβάσει ότι ο προβολέας έχει μεγαλύτρεο on/off απο τη VT30 χωρίς καμία διευκρίνηση ,τότε μπορεί και να μπερδευτεί.

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic PT-AT5000E

Μα δεν έχω λόγο να κρίνω τον τρόπο μέτρησης σου Μανώλη. Ακόμη και εαν έβαζες το φωτόμετρο μέσα στη λάμπα του προβολέα (αν αυτό γίνεται φυσικά για όλους τους προβολείς που μετράς).
Αυτό για το οποίο απορούσα και πήρα την απάντηση μου ,είναι ότι τα νούμερα μέτρησης ενός προβολέα δεν έχουν καμία σχέση με τα νούμερα μέτρησης μιάς τηλεόρασης.Αυτό θα ήταν καλό να το ξεκαθαρίζουμε ,όπως καλή ώρα το ξεκαθαρίσαμε παραπάνω.
Διότι όταν ένας αναγνώστης διαβάσει ότι ο προβολέας έχει μεγαλύτρεο on/off απο τη VT30 χωρίς καμία διευκρίνηση ,τότε μπορεί και να μπερδευτεί.
Πολύ σωστά.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic PT-AT5000E

όχι γιατί εξαρτάται από την γωνία λήψης του κάθε οργάνου(5 έως 20 μοίρες).
Θα μπορούσες ίσως να το κάνεις εαν μετρούσες φακό (μεθοδολογία που ακολουθώ σε πολλές μετρησης απο το 2004) με τον αντίστοιχο βοηθητικό εξοπλισμό.
Ναι ,μπορείς να μετρήσεις φακό βάζοντας το φωτόμετρο με πλάτη εφαπτομένη στο πανί. Βέβαια τότε τα νούμερα (ιδιαιτέρως σε ansi contrast) θα ήταν κατά πολύ χειρότερα

Reaction score
5
Απάντηση: Panasonic PT-AT5000E

Αρα αυτο που βλεπουμε εμεις (ανακλαση στο πανι), δεν ειναι τα νουμερα που διαβαζουμε στα εκαστοτε τεστ προβολεα αλλα πολυ χειροτερα ακομη και σε δωματιο με απολυτη συσκοτιση...
Αλλα αυτο που βλεπουμε στις TV ειναι ακριβως αυτο που διαβαζουμε στα τεστ...
Σωστα?

Reaction score
15.548

βλεπω οτι ολο το βρρδυ τα λεγατε...:112:

Μανωλιο,θεωρω οτι γνωριζεις πολυ καλα τι πρεπει να κανεις....
....απλα δεν ξερω αν μπορεις για τους γνωστους λογους...
Γνωριζεις τι θελω εγω....ταχουμε πει...:116:

Για τον αναγνωστη η σταθεροτητα ειναι οτι καλυτερο....
Αυτο κοιτα.....και αν μπορεις να το κανεις θα ειναι ευχης εργον..

Επειδη λοιπον σε διαβαζουν παρα πολυ(και καλα κανουν)καλο θα ειναι να φτιαξεις και δυο τρια πραγματακια στην σελιδα σου περι gamma....με σχεδια και επεξηγηση.

Το τι συμβαινει με τις αυτοματες ιριδες για ολες τις τεχνολογιες,λιγοι γνωριζουν το αποτελεσμα και τι επιπτωσεις εχει στην εικονα σε θεματα φωτεινοτητας και χρωματος...

Θεωρω οτι ειναι μια βασικη παραμετρος,που εαν ειναι λαθος βγαινουν ολα λαθος...

χρονια πολλα σε ολους.....

Reaction score
15.548

Αρα αυτο που βλεπουμε εμεις (ανακλαση στο πανι), δεν ειναι τα νουμερα που διαβαζουμε στα εκαστοτε τεστ προβολεα αλλα πολυ χειροτερα ακομη και σε δωματιο με απολυτη συσκοτιση...
Αλλα αυτο που βλεπουμε στις TV ειναι ακριβως αυτο που διαβαζουμε στα τεστ...
Σωστα?
Aναλογα την μεθοδολογια και τις συνθηκες μετρησης ......

Οπως εγραψε και ο Μανωλης ποιο πανω,αλλο να κοιτας μια λαμπα απευθειας και αλλο την αντανακλαση της φωτεινοτητας απο εναν τοιχο.....

Ειναι δυο διαφορετικα μεσα προβολης απεικονισης με μεγαλες διαφορες στο τελικο αποτελεσμα...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.319
Members
38.682