Most visitors online was 7182 , on 21 Nov 2025
Να φανταστειτε, σημερα πηρα την Α146 για λιγο μεσα στην πολη. Ακομη κι ετσι εχει αλλη αισθηση, παρ΄ολο που το Ινσιγκνια εχει ελαφρυ και τιμονι που κοβει πολυ (της Α οχι και τοσο). Αλλα βεβαια μεταξυ τους δεν εχουν καμια σχεση...
Εκτός και καβαλήσει κάτι σαν αυτό:Το έχω πει κατ' επανάληψη!!
Για να μπορέσει να καταλάβει κάποιος (αν βράζει λίγο το αιματάκι του) πρέπει να δανειστεί από φίλο του μια Alfa Romeo για 15 μέρες και να ζήσει μαζί της. Ακόμα και να αλλάξει κάποια στιγμή μάρκα (από ανάγκη ή αλλαγή αναγκών κοκ) πάντα θα θυμάται της μέρες πίσω από το τιμόνι της Alfa. :107:
ναι πραγματι,το αυτοκινητο με τα 3 ταμπλο. Καλα πως το οδηγεις αυτο το πραγμα? Δεν σε μπερδευει στην οδηγηση? Μεχρι να βρεις και να δεις την ενδειξη που θελεις εχεις βγει απο τη στροφη.άλλα κόλπα σου λέω το Civic!
Τον χαβα του αυτος:142:Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.......
![]()
Μη τρελαθουμε κιολας.Εκτός και καβαλήσει κάτι σαν αυτό:
![]()
οπότε καταλαβαίνει πως ο μύθος κατερρίφθει. Ένα μόνο θα σου πω, αμορτισέρ Sachs. :126: Στις στροφές, άλλο φρούτο. Όσο από μοτέρ, εδώ και 33 χρόνια η Honda κατέχει το απόλυτο ρεκόρ, σχετική ταχύτητα πιστονιού με εμβολοχιτώνιο, 28 m/sec.
Όσο για αντοχή στο χρόνο, τα ιταλικά κλαίνε .... :406:
Η σούμα; Κάτω από 24 χιλιάρικα (γιούρα) ...
Άλλο αυτοκίνητο το Igsingia, πολύ καλό στην κατηγορία του, μακράν καλύτερο απ' τα ιταλικά. Αλλά όταν πάμε σε στριφτερό, άλλα κόλπα σου λέω το Civic! :121:
+1H Ford ... βγάζει και καλύτερα αυτοκίνητα IMHO...
Σαν το Μondeo πάντως δεν στρίβει κανένα μπροστοκίνητο στην κατηγορία του.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι και τα 3-4 επικρατέστερα/δημοφιλέστερα (Insignia/Passat/Mondeo/...) αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι πολύ καλά. Για τα λεφτά που δίνεις παίρνεις κάτι που πριν χρόνια μόνο πανάκριβα αυτοκίνητα είχαν.
Οι Alfa Romeo είναι ο ορισμός του γούστου!! Οπότε απαραίτητη παρουσία :107:Βρε Γιάννη, αν δεν παίξει Alfa δεν έχει γούστο οποιοδήποτε thread επιλογής αυτοκινήτου ε; :114:
Μα δεν είπα σε κανένα να περιμένει.....Να σας πω πάντως, βαρέθηκα να λέμε 'άντε και του χρόνου που η Alfa θα βγάλει τον τάδε κινητήρα', 'άντε και του χρόνου που θα έρθει το νέο μοντέλο'...
Μη συγκρίνεις μοντέλα 2009 με μοντέλα 2006.Οι άλλες εταιρείες έχουν βγάλει νέα μοντέλα που είναι αρκετά μπροστά στα πάντα. Ασφάλεια, crash tests, επιδόσεις, χώρους, τεχνολογία.
Όταν όλη η αγορά στηρίζεται στο πόσα αστέρια θα πάρει ένα όχημα στα crash tests, είναι λογικό να ανεβαίνει το βάρος και να χάνουμε άλλα (χάνουμε πχ τιμόνι ξυράφι της Α156, παιχνίδι στο δρόμο κλπ). Αλλά η Α159 στρίβει απίστευτα καλά για το βάρος της (πράγμα που δεν περίμενα στα test drive που είχα κάνει) αλλά μην ξεχνάς πως το θέμα βάρους και τα λάθη στις Α159 & Brera τα λέω τόσες φορές.Η 159 θεωρήθηκε χειρότερη από την 156. Η Brera δεν πούλησε γιατί, λένε, είναι βαρετή στην οδήγηση για τέτοια κλάση.
Νομίζω τα όσα έχω αναφέρει, ή λέω κατά καιρούς, δείχνουν αν είμαι οπαδός ή φίλαθλος :126:Τώρα το ότι η Alfa βγάζει όμορφα αυτοκίνητα είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά μου ακούγεστε περισσότερο για οπαδοί, παρά σαν φίλαθλοι, if you know what I mean...
Ας δούμε και την επερχόμενη Α159 ΤΒi.Το επερχόμενο Insignia OPC για παράδειγμα είναι και όμορφα επιθετικό, και πάει σαν πύραυλος σε ράγες. Όπως και το Saab 9-3 XWD. Και το (παλιό πλέον) Mazda 6 MPS. Στο Mondeo μπορείς να διαλέξεις ενεργητική ανάρτηση.
Σαφέστατα και υπάρχει.....Για να μην ανέβουμε κατηγορία σε π.χ. M3, που η Alfa δεν έχει ανταγωνιστικό μοντέλο.
Δεν έχω χρόνο για πολλά πολλά(ωχ, το βλέπω το δισέλιδο του Δημητρό να έρχεται...:114: )
Δημητροπουλος-alfaromeo=??????????????????????Οι Alfa Romeo είναι ο ορισμός του γούστου!! Οπότε απαραίτητη παρουσία :107:
Μα δεν είπα σε κανένα να περιμένει.....
Μια χαρά ήταν και είναι τα μοτέρ.
Στην Α159 με χάλασαν κάπως (λόγω συνεργασίας με την GM) αλλά αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες. Δεν χαλούσαν αλλά δεν είχαν τα απαραίτητα άλογα για το βάρος της σειράς......
Να στο πω διαφορετικά.....
Όταν πριν από 10+ χρόνια η Alfa είχε 1600άρι μοτέρ με 120 άλογα και μεταβλητούς εκκεντροφόρους και επιδόσεις κορυφής, η BMW και η Audi και η Ford κοιτούσαν με τα κυάλια με τα 100 αλογάκια τους.....
Αλλά μετά τις χαζομάρες με τα θεόβαρα 159 έβαλαν μυαλό και παρουσίασαν ήδη μοτερούκλες.
Ξεκινώντας από το 1.4Τ με 120 - 135 και 155 άλογα.
Το ίδιο με το επαναστατικό σύστημα multi-air που καταργεί τον εκκεντροφόρο εισαγωγής. Και ο 1.4Τ βγαίνει πλέον με 135 και 165 ίππους.
Ή τον 1.8Τ με 200 και 230 ίππους.....
Μήπως να μιλήσουμε για τους TD κινητήρες?
Όλα είναι εδώ...Δεν περιμένει κανείς......
Μη συγκρίνεις μοντέλα 2009 με μοντέλα 2006.
Παρόλα αυτά μπορώ άνετα να συγκρίνω την Α159 σε πολλούς τομείς με φρεσκότερα οχήματα. Και δεν αναφέρομαι σε design που είναι πολύ πιο μπροστά από όλα.
Ασφάλεια και crash tests? Που είδες ότι δεν είναι στην κορυφή?
Να σου θυμίσω τα 5* της Α159 και τα 4* της σειράς 5 της BMW?
Επιδόσεις?
ΟΚ...Να στο πω αλλιώς.....
Στα λεφτά που κανείς αγοράζει την σειρά 3, με συμπαθητικό εξοπλισμό και πολύ γκάζι (μπουαχαχα.....1600cc με 122 ίππους και βάρος στα 1430 κιλά) αγοράζει την 1.9 της Α159, με καλύτερο εξοπλισμό και 165 ίππους.....Μιλήσαμε για επιδόσεις?
Όχι δεν τα συγκρίνω με τα turbo μοτέρ της αγοράς (VW πχ) γιατί να θυμήσω τι κόστος συντήρησης και χρήσης (κατανάλωση) έχουν αυτά τα μοτέρ.......
Όταν όλη η αγορά στηρίζεται στο πόσα αστέρια θα πάρει ένα όχημα στα crash tests, είναι λογικό να ανεβαίνει το βάρος και να χάνουμε άλλα (χάνουμε πχ τιμόνι ξυράφι της Α156, παιχνίδι στο δρόμο κλπ). Αλλά η Α159 στρίβει απίστευτα καλά για το βάρος της (πράγμα που δεν περίμενα στα test drive που είχα κάνει) αλλά μην ξεχνάς πως το θέμα βάρους και τα λάθη στις Α159 & Brera τα λέω τόσες φορές.
Θυμάσαι πόσες φορές το έχω αναφέρει πως η Α159 δεν με ικανοποιούσε? Ναι, ήταν ένα βήμα πίσω και πάντα το έλεγα.....
Με τα νέα μοτέρ και το μικρότερο βάρος θα αλλάξουν πολλά, επιτέλους!
Νομίζω τα όσα έχω αναφέρει, ή λέω κατά καιρούς, δείχνουν αν είμαι οπαδός ή φίλαθλος :126:
Ας δούμε και την επερχόμενη Α159 ΤΒi.
Και την MiTO GTA
& την Milano
& την 8C GTA
Για το Mazda 6 MPS θα σου αντιπροτείνω την Α156 GTA που απλά είναι θεά......
Στο δε Mondeo μην ξεχνάς πως το μοντέλο 2008-2009 στρίβει χειρότερα από το προηγούμενο και σε καμία περίπτωση καλύτερα από την Α159. Βλέπεις, έπεσε και η Ford στην παγίδα του βάρους και της μαλακότητας.....
Σαφέστατα και υπάρχει.....
Maserati Gran Turismo και άντε γεια Μ3.
Όταν θυμηθεί η BMW να πάρει από τα ανταλλακτικά της 135i τις 4πίστονες δαγκάνες και τις βάλει στην Μ3 για να μην παρουσιάζει τόσο έντονο βύθισμα πετάλ φρένου μετά από 2 γύρους, σιζητάμε και για πίστα....
Ναι, η Μ3 είναι υπέροχη......
Και το ξέρεις πως το λέω.....
Αλλά η Gran Turismo είναι καρακουκλάρα, έχει χώρους, έχει στρίψιμο (περισσότερο Gt βέβαια ως προς την Μ3) και το κυριότερο: δεν την έχει και ο χασάπακλας της γειτονιάς.
Που έχει πάρει την 320 και με προφυλακτήρες και σηματάκια αντιγράφει την «καλή»
Και ναι, η Maserati είναι η Alfa Romeo υψηλού κόστους και επιδόσεων. Σε τελική ανάλυση αν θέλεις ανεβαίνω και ψηλότερα στις Ferrari......
Δεν έχω χρόνο για πολλά πολλά
ανάμεσα στα δυό αυτά +1 κι από μέναΕγω θα αγοραζα το superd.Στο πασατ,μονο το ονομα πληρωνεις.Ασε που δεν κοντευει να γινει ζημιαρικο σαν τα ιταλικα.
:122:Δεν έχω χρόνο για πολλά πολλά