pc η mac τελικα για pro audio

Reaction score
8
Οι αποψεις ειναι εκ διαμετρου αντιθετες σε αυτη την συγκριση.
Για να μην εχεται απορεια για την δικη μου θεση στο θεμα ειμαι υπερ του pc που χρησιμοποιητε φυσικα για αυτον και μονο τον λογο.
Εχω δουλεψει και τα δυο συστηματα και πιστεψτε με απ'ολες τις αποψεις το pc με ενα πολυ καλο sequenser (Nuendo ας πουμε) πεταει.
Περιμενω τις αποψεις σας πανω στο θεμα
Φιλικα παντα
Βασιλης Βασιλακης

Reaction score
5
προσωπικά χρησιμοποιούμε για editing, writing & mastering ένα δυνατό pc με καλή κάρτα ήχου και monitor ηχεία. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα....

Και στο studio που πήγαμε για final mastering pc είχε....

Αν μιλάγαμε για video editing ΙΣΩΣ άλλαζε η επιλογή... αλλά για audio προσωπικά θεωρώ το pc και τις εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες (Including plugins) την απόλυτη λύση

Reaction score
0
Απάντηση: Re: pc η mac τελικα για pro audio

προσωπικά χρησιμοποιούμε για editing, writing & mastering ένα δυνατό pc με καλή κάρτα ήχου και monitor ηχεία. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα....

Και στο studio που πήγαμε για final mastering pc είχε....

Αν μιλάγαμε για video editing ΙΣΩΣ άλλαζε η επιλογή... αλλά για audio προσωπικά θεωρώ το pc και τις εφαρμογές που υπάρχουν διαθέσιμες (Including plugins) την απόλυτη λύση
+1

Reaction score
10
MAC μονο και μονο για το Logic.

Aμα δεις ποσα studio εχουν pc και ποσα mac θα πειστεις ευκολα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι μουσικοί χρησιμοποιούσαν Atari και μετέπειτα Mac. Πέραν αυτού, οι σύγχρονοι Apple λειτουργούν πλέον και αυτοί με επεξεργαστές CISC, οπότε δεν έχουν κατά κάποιον τρόπο το μύθο που είχαν οι RISC πρόγονοί τους, αφού η IBM απεσύρθη από την καταναλωτική αγορά. Βασικώς και πρωτίστως, καλύτερο είναι αυτό που ξέρεις να χειρίζεσαι ώστε να κάνεις τη δουλειά σου, ή αυτό που έχεις το χρόνο και τη διάθεση να μάθεις, για να ικανοποιήσεις νέες ανάγκες της δουλειάς σου, και σ’ αυτές τις προκλήσεις μπορούν να απαντήσουν επαξίως και οι δύο πλατφόρμες.

Το ερώτημα Windows ή Mac δεν έχει πλέον σημασία, αλλά βεβαίως, πέραν όλων των άλλων, είναι και θέμα γούστου. Διάλεξε αυτό που ξέρεις και ρίξε το βάρος στα ισχυρά πρωτόκολλα και τα ισχυρά περιφερειακά. Γρήγοροι δίαυλοι, πολλοί, γρήγοροι και εξειδικευμένου ρόλου δίσκοι, υψηλή ανάλυση 24/192, συνδέσεις balanced και κατάλληλα monitor.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Και μερικά ενδιαφέροντα...

Το στουντιάκι του Robert Miles...

... και ο εξοπλισμός του Athens Mastering...

Reaction score
8
Παιδια μην προσπαθητε να με πεισεται για τα pc.
Pcακιας ειμαι και απ'οτι βλεπω και εσεις δεν πατε πισω.
Νομιζω ομως οτι υπαρχουν και διαφορετικες θεσεις.
Οσο για το video editing φιλε Στελιο νομιζω οτι ουτε εκει θα αλλαζε η επιλογη αν χρησιμοποιουσες ενα βαρβατο pc με ενα Premiere η ενα Canopus.Γενικα ο Edit ο Adrenaline ακομα και το Final cut ειναι δυσχρηστα
Νομιζω οτι μονο στα γραφικα οι mac υπερεχουν αν και γι'αυτο δεν ειμαι απολυτα βεβαιος.

Reaction score
10
Λοιπον επειδη ειχα home studio για 7 χρονια, 2 με pc και 5 με MAC, ισχυροι υπολογιστες και οι δυο, το MAC ηταν απροβληματιστο ενω το PC ολο και κατι μυστηριο εκανε.
Απο κει και περα εσυ αποφασιζεις. Οι διαφορες ειναι πια μικρες.
Αλλα σου λεω για ενα studio για μενα το Logic Pro 8 ειναι μακραν το καλυτερο sequencer και κυκλοφορει μονο σε MAC.

Reaction score
1.844
Απάντηση: pc η mac τελικα για pro audio

Όπως έγραψε και ο Κ. Κόγιας πιο πάνω, ένα dedicated pc, με δοκιμασμένο λειτουργικό, π.χ. όχι Σβήστα :137:, που δεν έχει διάφορα άσχετα προγράμματα, αλλά μόνο τα απαραίτητα, συν τη δομή του υλικού που περιέγραψε, έχει μηδαμινή διαφορά σήμερα από ένα Μήλο.

Ισχύει φυσικά πάντα η θεωρία της κολοκυθόπιτας! :107:

Reaction score
8
Diabolical
Κατα πασα πιθανοτθτα δεν εχεις δει το Nuendo 4 γιαυτο λες τα καλλιτερα για το Logic.Αναφερω μονο οτι τα μεγαλυτερα κινηματογραφικα studios στο εξωτερικο (βλ. MGM) χρησιμοποιουν πια αποκλειστικα Nuendo διοτι πρωτον εχει απ'τa κορυφαια mixing automation και δευτερον πολυ καλο sync (εκτος απο το ΜΜC εχει και το πρωτοκολο rs 422 της sony - 9pin συνδεσμολογια και εξυπηρετει πολλες εφαρμογες.
Αυτα φυσικα για ενα home studio ειναι περιττα,τι γινεται ομως σε επαγγελματικες εφαρμογες ???
Περαν ολων αυτων μην σου διαφευγει και το οτι μπορεις να κανεις nuge την κυματομορφη μεχρι και 1/1000 του δευτερολεπτου πραγμα που τα μηλαρακια δεν το εχουν δει ουτε στο ονειρο τους.
Τελικα μηπως οι λεπτομερεις κανουν τη διαφορα???
Φιλικα
Β.Β

Reaction score
0

Βασίλη, παράγεις πολύ ...θόρυβο...:144:

Reaction score
10
Φιλε εχω δει το προηγουμενο Nuendo και δεν μου ειπε τιποτα μπροστα στη χρηστικοτητα και τα features του Logic. Υπαρχουν και πιο σημαντικα features απο το nuge στο 1/000 του δευτερολεπτου. Αν δουλεψεις Logic δεν υπαρχει γυρισμος.

Απο οτι βλεπω βεβαια εχεις ηδη αποφασισει.:)

Δες εδω μια λιστα με χρηστες Logic: ;)

http://logicprohelp.com/vip_users.php

Reaction score
0

Βασίλη, παράγεις πολύ ...θόρυβο...:144:
Αν κρίνω από το setup που κάνεις στο Nuendo... Θα έχεις πολύ φύσημα στα recordings σου....:137:

Reaction score
8
Danos
Εδω δεν μιλαμε για φυσημα φιλε μου,μιλαμε για μποφορ.Τι λες τωρα.Δεν Ξερω πως να το συμμαζεψω.Ας ειναι ομως δινει και το Φυσημα το κατι τι.
Αγαπητε φιλε diabolika.
οταν μιλαμε για pro audio εννοουμε φυσικα οτιδηποτε περιεχουν οι συγκεκριμενες λεξεις και οχι μονο εφαρμογες orchestra.
Ενα sequenser που θελει να λεγεται κορυφη οφειλει να εχει τις δυνατοτητες που χρειαζονται για οτι του ζητηθει.
Προφανως λοιπον (απο την απαντηση σου) δεν γνωριζεις το ποσο σημαντικη ειναι η λειτουργια nuge,αν και δεν ειναι το μονο που ανεφερα.Δεν ειπες κατι για την rs422.Μηπως και αυτη δεν ειναι σημαντικη?Δεν θεωρεις σημαντικο να μπορεις να κανεις sync 2 η 3 συσκευες ταυτοχρονα χωρις να χανεις συγχρονισμο???αν οχι τοτε πες μου σε παρακαλω τα πιο σημαντικα.Σε παρακαλω μονο μην μου αναφερεις για πιανα και διαφορα plug ins διοτι αυτα ειναι σιγουρο οτι οταν μιλαμε για τετοιου επιπεδου μηχανες ειναι προφανες οτι υπαρχουν μεσα στον υπολογιστη τα καλυτερα.
Επειδη ομως θελω να ειμαι δικαιος στην κριτικη μου και επειδη ουτε στην stenberg ουτε στην apple εχω μετοχες οποτε μου ειναι παντελως αδιαφορο να υποστηριξω το ενα η το αλλο προγραμμα θα προσαπθησω να δω το logic 8 (διοτι μεχρι στιγμης μιλαω για παλαιοτερες εκδοσεις) ,θα το δουλεψω και πιστεψε με οτι αν κρινω (κατα την αποψη μου παντα) οτι ειναι καλυτερο απο το nuendo 4 , να εισαι απολυτα βεβαιος οτι οχι μονο θα σου το πω αλλα θα αρχισω και να το χρησιμοποιω κιολας.
Παντα φιλικα
Β.Β

dm~

Reaction score
0
Για οτιδήποτε επαγγελματικό η λύση είναι μόνο MAC. Καλύτερά να δούμε τα επαγγελματικά στούντιο και όχι τα γεμάτα αυγοθήκες οικιακά στούντιο.

Η επιλογή ενός υπολογιστή ξεκινάει από το πρόγραμμά που θες να δουλέψεις Από κει και πέρα άμα δουλέψεις με MAC καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει γυρισμός ...

Όσο για τα γραφικά και την δύναμη του επεξεργαστή όλα είναι τώρα πια ΣΧΕΔΟΝ ιδια. Η ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΉ διαφορά είναι στο λειτουργικο. Σε αντίθεση με τα PC και τα άθλια λειτουργικά τους μπορείς να έχεις ένα MAC για πολλά χρόνια και να τον έχεις πάντα αναβαθμισμένο χωρίς κολλήματα και Hardware upgrades.

Οι επιλογές που έχεις για audio σε MAC είναι :

MOTU: Digital performer
APPLE : Logic
Digidesign : Pro tools
Και απίστευτα πάρα πολλά άλλα

Cubase kai Nuendo αν και πρωτοπόροι το δείχνουν να τα έχουν χασει.

Reaction score
8
Φιλε dm
Εχεις δουλεψει πολυ σε pc στημενο μονο για ηχο και σε εχει πουλησει το αθλιο λειτουργικο του συστημα??? Εμενα ποτε τουλαχιστον απο ευθυνη του pc, απο δικια μου κουταμαρα ναι.
Η παρορμητικοτητα σου σε σχεση με τους mac ειναι λιγακι υπερβολικη.
Αν δεν εχεις δοκιμασει παντως (που δεν εχεις), δουλεψε λιγακι με Steinberg ... ετσι για την εμπειρια και μονο.

dm~

Reaction score
0
Καλησπέρα

Η επαφή με το Cubase έγινε με την έκδοση VST 24 2.1 -2.7 , μετά στο VST32 v 5 μέχρι και το SX1.
Ήμουν από τους φανατικούς τόσο που έλεγα ότι δεν το αλλάζω με τιποτα. Όσο ρομαντικός
και να ήμουν όμως δεν μπορούσα να πω ότι έχει καλά εφέ η τις καλύτερες ηχολήπτικες λύσεις
Όταν ήρθα σε επαφή με το Digital Performer kai to Pro Tools απλά δεν μπορούσα να συνεχίσω με τα ίδια εργαλεια.

Παραμένει εύχρηστο για μουσικούς αλλά όχι για επαγγελματίeς ηχολήπτες η Sound designers. H δουλεία μου εμένα αφορά
την δεύτερη κατηγορια.

Τώρα PC είχα απο το 1996 και απο το 2000 και μετά MAC, και όσο αφορά την δουλειά μου ναι είμαι κάθετος είναι μονόδρομος.

Ένας συνάδελφος μου φανατικός των PC ξοδεύει χονδρικά μια εργατοώρα την μέρα σε επίλυση προβλημάτων, ο ίδιος λέει ότι είναι θέμα
χρόνου να κάνει την αλλαγή όταν βλέπει το δικό μου περιβάλλων εργασίας.

Φιλικα

Reaction score
164
99% όποτε συγκρίνονται Mac με PC συγκρίνονται ανόμοια πράγματα:
-Ένα επώνυμο MAC της Apple με Apple περιφερειακά και την κουτσή υποστήριξή τους (η οποία είναι κρίσιμος παράγοντας στον επαγγελματικό χωρο)
-Ένα συναρμολογημένο PC της κακιάς ώρας με τρέχα-γύρευε components χωρίς υποστήριξη.

Αν συγκρίνουμε ένα Mac με ένα επώνυμο, εξίσου ακριβό PC (πχ Dell) θα δούμε ότι οι διαφορές στην αξιοπιστία του hardware είναι ανύπαρκτες. Υπαρκτές είναι οι διαφορές όμως σε θέματα υποστήιξης (πχ 3 έτη εγγύηση on site) και ευελιξίας, μιας και οποιοδήποτε εξάρτημα μπορεί να αγοραστεί σε μισή ώρα.
Ακόμα τα Mac έχουν περιφερειακά, κάρτες κτλ παρασιτικά απ την αγορά των PC. Πριν αρχίσουν να δανείζονται hardware από τα PC δεν είχαν τίποτα. Πουλούσαν σταθμους εργασίας με αστείες κάρτες γραφικών που ούτε σε PC των 500€ δεν εύρισκες...

Όσο αφορά την αξιοπιστία του software και του λειτουργικού και τα PC μια χαρά είναι αν δεν κατεβάζουμε 10 demo και δεν κάνουμε 5-6 (απ)εγκαταστάσεις τη μέρα.

Τα PC γενικά όμως υπερέχουν σε πληθώρα software, κια αυτό είναι πέρα απέο κάθε αμφιβολία.

Προσωπικά, αν κάποιος έχει ένα σύστημα σε PC και κάνει τη δουλειά του, δεν βρίσκω σχεδόν κανένα λόγο (πέρα της υποστριξης) να μεταβεί σε MAC και το αντίστροφο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.