Phono stage μέχρι 500 ευρώ

Reaction score
10
Puretone, μακάρι να ήταν αυτό, αλλά όπως είπα, το πικάπ μόλις ήρθε από σέρβις. Ακόμα και αν υπάρχει κάποια μικρή υποβάθμιση δεν δικαιολογούνται τέτοια ακραία φαινόμενα
Επίσης όπως είπα, αυτά τα φαινόμενα δεν είναι συνεχή ωστε να τα αποδώσω εύκολα στον εξοπλισμό

Reaction score
8.905
Καταρχήν η κεφαλή/βελόνα είναι σωστά τοποθετημένη επάνω στο headshell, η κακή τοποθέτηση (με ότι σημαίνει αυτό) μπορεί να προξενήσει “γρήγορη φθορά” των δίσκων, μέχρι και “παραμορφωμένο” ήχο κλπ. Επίσης μετά από τόσα χρόνια, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχει πρόβλημα η ανάρτηση της βελόνας.

Reaction score
325
Και σε μένα το πρόβλημα εμφανιζόταν σε συγκεκριμένους δίσκους που δεν τους είχα προσέξει καθόλου. Ιδίως αυτόν τον boards of canada μου έρχετε να τον ξαναγοράσω. τον άφηνα έτσι παρατημένο πάνω στο πικάπ να τον τρώνε οι σκόνες και τον άκουγα συνέχεια καθημερινά για κανα μήνα :p. Βινύλιο είναι θέλει λίγο και την προσοχή του.

Reaction score
145
Αν έχεις την υπομονή, στήσε καρτέρι στο ευρωπαϊκό ebay για κάποιο μεταχειρισμένο Rotel RHQ-10. Αν θέλεις οπωσδήποτε καινούργιο, προτείνω το Ifi.
εχω διαβασει πολλα αρθρα σας περι πικαπ και νομιζω ειστε ο καταλληλοτερος για να με συμβουλευσει.
το συστημα μου αποτελειται απο AR LS26+CARY SA.200-2+CARY CD 303T SACD+DYNAUDIO FOCUS 380+PLINIUS KORU PHONO+
CARDAS GOLDEN REFERENCE εκτος απο το καλωδιο του cd προς τον LS που ειναι Audioquest Sky.
το αδυνατο σημειο μου που θελει αλλαγη ειναι το πικαπ μου που ειναι ενα αριστα συντηρημμενο Lin Axis basic με μια καινουργια
κεφαλη Ortofon Rondo Bronze.Τα καλωδια ρευματος ειναι ολα Audioquest NRG-10+NRG-100.
Μπορω να στησω με τον Αιμιλιο απο τον Σαραβελλο ενα καινουργιο Lin LP 12 αλλα οπτικα μου αρεσουν πολυ τα Avid οπου και θα εχω πολυ καλλη τιμη γιατι ο νεος αντιπροσωπος ειναι πολυ φιλος.
θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα καλο πικαπ,το Avid viva ii sp +sme 309 ειναι οκ; η οποιο αλλο νομιζετε απο 2.500-4.000.
ευχαριστω πολυ για το χρονο σας,Θεμης

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
...το Avid viva ii sp +sme 309 ειναι οκ; ...
Με την Bronze είναι άριστος συνδυασμός. Επειδή έχω την αίσθηση πως το σύστημα ρύθμισης του βάρους ανάγνωσης του SME δεν είναι και τόσον ακριβές, καλό θα ήταν να επαληθευθεί με μια ζυγαριά, κατά προτίμησιν ηλεκτρονική (με "πατάκι" και ψηφιακή ένδειξη).

Reaction score
677
εχω διαβασει πολλα αρθρα σας περι πικαπ και νομιζω ειστε ο καταλληλοτερος για να με συμβουλευσει.
το συστημα μου αποτελειται απο AR LS26+CARY SA.200-2+CARY CD 303T SACD+DYNAUDIO FOCUS 380+PLINIUS KORU PHONO+
CARDAS GOLDEN REFERENCE εκτος απο το καλωδιο του cd προς τον LS που ειναι Audioquest Sky.
το αδυνατο σημειο μου που θελει αλλαγη ειναι το πικαπ μου που ειναι ενα αριστα συντηρημμενο Lin Axis basic με μια καινουργια
κεφαλη Ortofon Rondo Bronze.Τα καλωδια ρευματος ειναι ολα Audioquest NRG-10+NRG-100.
Μπορω να στησω με τον Αιμιλιο απο τον Σαραβελλο ενα καινουργιο Lin LP 12 αλλα οπτικα μου αρεσουν πολυ τα Avid οπου και θα εχω πολυ καλλη τιμη γιατι ο νεος αντιπροσωπος ειναι πολυ φιλος.
θα ηθελα τη γνωμη σας για ενα καλο πικαπ,το Avid viva ii sp +sme 309 ειναι οκ; η οποιο αλλο νομιζετε απο 2.500-4.000.
ευχαριστω πολυ για το χρονο σας,Θεμης
Πάρε ένα scheu analog premier mk3 ή ακόμα καλύτερα das laufwerk με jelco d750 lb 12inches να πάθεις πλάκα . Επίσης εξαιρετικό το well tempered.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
[

Συγνώμη ,αλλά εφόσον έχεις τέτοια υποστήριξη με την AVID που είναι πραγματικό εργαλείο!! τι περιμένεις είναι πολύ βασικό να έχεις τέτοιου είδους βοήθεια.[/quote]

Reaction score
145
[

Συγνώμη ,αλλά εφόσον έχεις τέτοια υποστήριξη με την AVID που είναι πραγματικό εργαλείο!! τι περιμένεις είναι πολύ βασικό να έχεις τέτοιου είδους βοήθεια.
[/quote]
ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση,Θεμης

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster