pioneer LX82

Reaction score
5.678
Re: Απάντηση: pioneer LX82

μακη αν θυμασαι περσι ή προπερσι η θητα εβγαλε το pliix μιλαμε για περιπου 4 χρονια καθυστερηση.Δεν ειναι πολλα ?
Ξερεις ποσο κοστιζε η πλακετα? Ξερεις ποτε θα βγαλει νεα φορμα?
Και η μαρκ με τον προηγουμενο προ ειχε υποσχεθει χαρντγουερικες αναβαθμισεις, κατι που ποτε δεν εγινε.
Στο παρελθον εχουμε ξαναδει παρομοιες καταστασεις.
Οκ δεν λεω καποια ισως να αξιζει να αναβαθμιστουν , αλλα
με τι κοστος?
και παιζει καλα σαν ενα φρεσκο μηχανακι?
Παραπλησιες καταστασεις εχουμε δει απο rotel-onkyo, αλλα απο τηγανιτα τιποτις.Βεβαια στο βαθος χρονου δεν ξερω ποτε θα βλεπουμε νεες τεχνολογιες σχεδον καθε εξαμηνο
argi ,
ισως να εχεις δικιο οτι αργησε να βγαλει αναβαθμιση αλλα το θεμα ειναι οτι την εβγαλε !
εαν ξερεις οτι ο προ ξεκιναει απο 12κ να μην κανει η καρτα ενα 20% πανω κατω ?
η ουσια ειναι οτι εγινε κορυφαιο ξανα με ενα μικρο τιμημα και δεν το εβαψε μπλε για να το ριξει στην θαλασσα !
μην ξεχνας οτι εχει κορυφαιο 2καναλο ο φιλος μας με τον κορυφαιο krell και θελει το αντιστοιχο πολυκαναλο !
δυσκολα ξεπερνας τον ηχο της theta ειδικα του casablanca και με τα παλια φορμα φαντασου τωρα που εβγαλε και αναβαθμιση για hd ...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: pioneer LX82

κοιτα θα ελεγα οτι η αληθεια γερνει προς τα μενα.Οχι ΜΟΝΟ προς τα μενα αλλα προς τα μενα.Σκεψου ποσο κανει ενας θητα?
ποσο το ολο πακετο της αναβαθμισης.Και λεω , ποσο καλυτερα παιζει απο ενα denon προ? η ενα anthem ?
Βεβαια με την αναβαθμιση εχεις το ατου οτι κατι σου μενει.
Ο 2καναλος θητα ειναι κατι το premium sound δεν λεω οχι, αλλα το θεμα μας ειναι το multi chnl και εκει πλεον υπαρχουν πολλες λυσεις.
Α υπαρχει και ο ξεθοριασμενος NAD και αυτος ηδη τρεχει με καρτα hdmι 1,4 , και οχι με μεγαλο κοστος.
Αυτα

Reaction score
130

Αξιολογη και κατατοπιστικη η παραθεση των αποψεων σου σε ευχαριστω παρα πολυ!!
Ξέχασα να αναφέρω ότι εκτός τις αποκωδικοποιήσεις του DENON Α1SR , γνώρισα τα καινούργια format του ήχου για ένα χρόνο περίπου μέσων της συσκευής blu-ray DENON DVD3800BD, το οποίο ήταν με 7.1 αναλογικές συνδέσεις πάνω στον Α1.
Φυσικά και από αυτή τη περίπτωση η σημερινή είναι κλάσεις ανώτερη.
Μάρτυρας αυτής της διαφοράς στην ποιότητα του ήχου έγινε και ένας φίλος (έτυχε να δούμε την ίδια ταινία τη μία φορά με το 3800 και την άλλη με τον LX-82) που γράφει στο forum.
Αν τύχη και διαβάσει το post ας γράψει τη γνώμη του.
Ευχαριστώ.

Reaction score
150

argi ,
ισως να εχεις δικιο οτι αργησε να βγαλει αναβαθμιση αλλα το θεμα ειναι οτι την εβγαλε !
εαν ξερεις οτι ο προ ξεκιναει απο 12κ να μην κανει η καρτα ενα 20% πανω κατω ?
η ουσια ειναι οτι εγινε κορυφαιο ξανα με ενα μικρο τιμημα και δεν το εβαψε μπλε για να το ριξει στην θαλασσα !
μην ξεχνας οτι εχει κορυφαιο 2καναλο ο φιλος μας με τον κορυφαιο krell και θελει το αντιστοιχο πολυκαναλο !
δυσκολα ξεπερνας τον ηχο της theta ειδικα του casablanca και με τα παλια φορμα φαντασου τωρα που εβγαλε και αναβαθμιση για hd ...

Την έβγαλε? Την ανακοίνωση θες να πεις γιατί το μέχρι στιγμής πέφτει το κράξιμο της αρκούδας.

Ο Classe είναι σαφώς ανώτερος σε όλα του και τεχνολογία 5-6 ετών νεώτερη. Και εννοώ και στο δικάναλο.

Κανένας λόγος δεν υπάρχει να αγοράσει κανείς πλέον τον CBIII και πολύ φοβάμαι ότι θα μείνουν όλοι με το πουλ.... στο χέρι αλλά Parasound.....και αυτά δεν είναι δικές μου διαπιστώσεις αλλά πολλών δυσαρεστημένων χρηστών.

Το πρόβλημα είναι ότι είναι πολύ παλιά η πλατφόρμα της και δύσκολα θα βγάλει σοβαρή αναβάθμιση.

Για τα 9.1, 11.1 κτλ ούτε για πλάκα.....ενώ το 3D ανήκει απλά στη σφαίρα της φαντασίας κάτι που μπορεί εμάς να μη μας ενδιαφέρει αλλά το κοινό που ήθελε η Theta να απευθύνεται δεν είναι απιθανο να χυτπήσει ένα πακετάκι Lumis 3D κάτι που κοστίζει κανένα 80.0000 ευρώ.

Τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις στην αγορά είναι κουτό να αγοράσει κανείς απλά υποσχέσεις από ανθρώπους που μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να τις τηρούν.

Reaction score
0

εμενα μου αρεσει και χωρις 1,4 .Ψηλα καναλια να εχει και λουκα
(γιατι IIz ) (μαλλον δεν εχει) και θα ειμαι κομπλαδουρα.Αν και μου αρεσει και ο ντενον
Υπαρχει καποιος ο οποιος να εχει 7 καναλο ολοκληρωμενο a/v και να κατηργησε τα πλαινα καναλια για να βαλει καναλια υψους και να μου πει τις εντυπωσεις του? Σκεφτομαι να το κανω αλλα επειδη πρεπει πρωτα να παρω την αδεια της κυριας να ΜΗΝ υποχρεονομαι στην κυρια για κατι αναξιο ακροασης:136: ΑΞΙΖΕΙ Ή ΟΧΙ?

Reaction score
29.653

Aν το ψάξεις θα δεις οτι τα wide κανάλια είναι προτιμότερα απο τα height.Παίζουν λεει καλύτερα .Τουλάχιστον αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίζω απο το avs forums.
Οπως και να εχει ομως μην τρελαίνεσαι , post processing είναι , δεν είναι discrete chanels.Δεν τρέχει και τίποτα αν δεν τα εχεις.
Ο ARGI εχει και μπορεί να σου πει.

Reaction score
0

Δεν νομιζω να ειναι post processing γιατι διαβασα σε ενα αρθρο του hitech μαρτιος 2009 (τοτε που η dolby και η dts εβγαλαν ανακοινωση στον τυπο οτι θα εισαγουν τα dolby iiz και Neo:x αντιστοιχα) οτι η διαφορα θα ειναι μακραν υπερ τον καναλιων του υψους γιατι η πληροφορια στην αρχικη μιξη της ταινιας γραφεται discreate και για τα καναλια υψους. Τωρα βεβαια κατα ποσο αυτη η πληροφορια εγγραφεται σαν καναλι υψους σε δισκακι blue ray ή αν ενσωματονεται η πληροφορια στα 2 μπροστινα καναλια (συμφωνα με το hitech) ισχυει το πρωτο (εγω πολυ αμφιβαλλω). Διοτι αν ηταν ετσι τοτε εμεις ακουμε τα καναλια υψους απο τα 2 soround back εδω και 3 -4 χρονια που γραφτηκαν τα πρωτα διακριτα 7.1 blu ray αρα ακουμε αλλα αντι αλλον. Απο την αλλη θα μου πεις τι θα πουνε η Dolby και η DTS? Οτι ειναι το ιδιο? Και εμεις πως θα τρεξουμε να αγορασουμε ενισχυτες με καινουργιο συστημα? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ? Δε μιλαω για presence σε ΥΑΜΑΗΑ μιλαω για dolby iiz που αυτη τη στιγμη εχει μονο η ONKYO και η DENON.

Reaction score
0

Αντε σε περιμενουμε και ας αργησες ! Εξαλου εχεις μονοπολησει το τοπικ. Απο την αλλη βεββαια σε γουσταρω γιατι εχεις αποψη και δε μασας ακομα και αν σου τα χωνουν και αν σε ειρωνευονται. Θεωρω οτι ΕΣΥ τελικα εχεις το περισσοτερο δικιο απο τους υπολοιπους . (σορυ για τους υπολοιπους) αλλα αυτη ειναι η οπτικη μου.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.814

Θεωρω οτι ΕΣΥ τελικα εχεις το περισσοτερο δικιο απο τους υπολοιπους .
Αφού είδες στο avatar του έναν Άραβα γι αυτό το λες!

Λες κάτσε μην είναι τρομοκράτης!:138:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Προσωπικα αυτα τα ματζουνια (γιατι για μαντζουνια προκειται)
ειναι λιγη σαλτσα , που υπο προυποθεσεις μπορει να γινει πολυ ή και να κοψει.
Λιγη αν εχεις αναλογα ηχεια για τον χωρο απλα νοστιμιζουν ψηλα.
Πολυ, αν εχεις μικρα ηχεια για μεγαλο χωρο , οποτε εκει σε γεμιζουν .
Και η σαλτσα κοβει αν πας σε ενα χαρο και τον γεμισεις ηχεια.
Δηλαδη εμενα δεν με παιρνει για ηχεια εξτρα με αυτα που εχω (πλαινα παντα)
Τα ψηλα φτιαχνουν κατι, δεν λεω κατι καλο ειναι αλλα οχι και να τρελλαθω.
βεβαια αν ειχα πιο μικρα ηχεια αυτα θα ηταν καλη περιπτωση.
Απλα δεν εχω.Και μιας και ειχα χωρο το ερειξα στα ηχεια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Αφού είδες στο avatar του έναν Άραβα γι αυτό το λες!

Λες κάτσε μην είναι τρομοκράτης!:138:
εσυ κατι ξερεις και δεν το λες
ή μιλας κατα τυχη , και σου καθεται
Τι εννοω ?
το καλοκαιρι πουλαγα τον εξοπλισμο της μηχανης
και ερχεται εδω ενας τυπος φοβισμενος και μου λεει
ρε φιλε ελληνας εισαι?
και ειδα το αβαταρ και φοβηθηκα
νομιζα οτι εισαι κανας μουτζαχετιν
Και του λεω μουτζα με dainese παει? δεν παει:143:

abcd

Super Moderator
Reaction score
107.814

Όχι δεν ξέρω κάτι, εγώ μια πλάκα έκανα κύριε...Μουτζαχεντίν!:414:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πλακες ο ενας ,:136:
cd ο αλλος:136:
γεμισαμε καλιτεχνες:126:

Reaction score
150
Προσωπικα αυτα τα ματζουνια (γιατι για μαντζουνια προκειται)
ειναι λιγη σαλτσα , που υπο προυποθεσεις μπορει να γινει πολυ ή και να κοψει.
Λιγη αν εχεις αναλογα ηχεια για τον χωρο απλα νοστιμιζουν ψηλα.
Πολυ, αν εχεις μικρα ηχεια για μεγαλο χωρο , οποτε εκει σε γεμιζουν .
Και η σαλτσα κοβει αν πας σε ενα χαρο και τον γεμισεις ηχεια.
Δηλαδη εμενα δεν με παιρνει για ηχεια εξτρα με αυτα που εχω (πλαινα παντα)
Τα ψηλα φτιαχνουν κατι, δεν λεω κατι καλο ειναι αλλα οχι και να τρελλαθω.
βεβαια αν ειχα πιο μικρα ηχεια αυτα θα ηταν καλη περιπτωση.
Απλα δεν εχω.Και μιας και ειχα χωρο το ερειξα στα ηχεια

Αυτό είναι το σημείο όπου πρέπει να ξέρεις Αργύρικα για να τον καταλάβεις αλλά κάπως έτσι είναι τα πράγματα.

Δεν νομιζω να ειναι post processing γιατι διαβασα σε ενα αρθρο του hitech μαρτιος 2009 (τοτε που η dolby και η dts εβγαλαν ανακοινωση στον τυπο οτι θα εισαγουν τα dolby iiz και Neo:x αντιστοιχα) οτι η διαφορα θα ειναι μακραν υπερ τον καναλιων του υψους γιατι η πληροφορια στην αρχικη μιξη της ταινιας γραφεται discreate και για τα καναλια υψους. Τωρα βεβαια κατα ποσο αυτη η πληροφορια εγγραφεται σαν καναλι υψους σε δισκακι blue ray ή αν ενσωματονεται η πληροφορια στα 2 μπροστινα καναλια (συμφωνα με το hitech) ισχυει το πρωτο (εγω πολυ αμφιβαλλω). Διοτι αν ηταν ετσι τοτε εμεις ακουμε τα καναλια υψους απο τα 2 soround back εδω και 3 -4 χρονια που γραφτηκαν τα πρωτα διακριτα 7.1 blu ray αρα ακουμε αλλα αντι αλλον. Απο την αλλη θα μου πεις τι θα πουνε η Dolby και η DTS? Οτι ειναι το ιδιο? Και εμεις πως θα τρεξουμε να αγορασουμε ενισχυτες με καινουργιο συστημα? ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ? Δε μιλαω για presence σε ΥΑΜΑΗΑ μιλαω για dolby iiz που αυτη τη στιγμη εχει μονο η ONKYO και η DENON.

Δεν υπάρχουν discreet κανάλια ύψους ούτε πλάτους και μιας και δεν έχω διαβάσει το Χαλιτεκ ή αυτοί κάνουν λάθος ή εσύ δεν κατάλαβες σωστά.

To ότι μπορεί να γίνει μπορεί αλλά αν το δεις σε ταινίες κράτα μου κι εμένα μια. Και αν γίνει δεν μιλάμε για ξεχωριστά κανάλια αλλά για κάποια flags των ήχων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον αλγόριθμο. - ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ από τα DISCREET!

Υπάρχει ένα παιχνίδι που έχει πληροφορία ύψους για το Dolby Prologic IIz το Ghost Recon 2 and that's it.

Αυτό που συμβαίνει όμως στα Blu-Ray και θα συνεχίσει να συμβαίνει είναι matrix processing και στην ουσία ένας "έξυπνος" αλγόριθμος (λέμε τώρα) ο οποίος αναλύει το stream και "ξεχωρίζει" (ποσο κάλά???? ) τους ambient ήχους και ανάλογα αποφασίζει και τους στέλνει στα κανάλια ύψους. Το ίδιο κάνει και το DSX.

Αυτοί οι ήχοι είναι π.χ. βροχή, ένα ελικόπτερο, θρόϊσμα φύλλων, πουλιά κτλ.

Σε μικρά ηχεία που δεν γεμίζουν το χώρο και δεν έχουν ύψος σκηνής μπορεί και να βοηθάνε αν δεν κάνει λάθη ο αλγόριθμος (100% αποκλείεται).

Σε μεγάλα συστήματα παίζεται και το πόσο βοηθάνε, και το αν χαλάνε κάτι και το πόσο χρειάζονται ειδικά του ύψους. Φυσικά εξαρτάται και από το χώρο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ρε σωτηρη παλι μπεκρουλιασμενος εισαι ?
το ιδιο λεμε
ή απλα θες να γραφεις
δεν βλεπεις απο argihetin εγινα
osama bush απο το κακο μου

Reaction score
150

ρε σωτηρη παλι μπεκρουλιασμενος εισαι ?
το ιδιο λεμε
ή απλα θες να γραφεις
δεν βλεπεις απο argihetin εγινα
osama bush απο το κακο μου

Αργύριε το είπα αλλά είπα να κάνω μετάφραση και την απαραίτητη τεχνική ανάλυση που εσύ και ο Γιάννης δεν δίνετε ποτέ.

Μας διαβάζει και άλλος κόσμος...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ρε φανουρη πλακα κανω, θα σου ελεγα ποτε κατι τετοιο?
Να ευθυμισουμε ολιγο:126:
οσο για τον γιαννη κουκια σπερνει:136:

Staff online

• abcd
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521