pioneer LX82

Reaction score
29.564
Απάντηση: pioneer LX82

θΑ ΡΙΞΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ Η PIONEER ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.:116:

Reaction score
460

με βαση αυτα που βλεπω εσυ χρειαζεσαι αυτο...:116:

Μπροστα παιζουν αυτα που βλεπεις,πισω τα ς1α τα διπολα που δινει για το συνθεσις Κ2 και σαμπ το 1500 array(1000w).Τον εχω τσεκαρε και εγω τον Bryston αλλα ποτε θα ερθει και δεν ξερω αν ειναι 1.4 τουλαχιστον να ειναι επι των επαλξεων για 2 χρονια.Δεν ξερω παλι απο θεμα ισοσταθμισης τι κανει,ξερει κανεις τιποτα επ αυτου?Ο Λεωνιδας μηπως (Pleo)?

Reaction score
150
Αντώνη εγώ θε σου πω 2-3 απλά πράγματα.

Α) Παίζεις με 5.1 και δεν ενδέχεται να πάς σε 7.1, 9.1 ή .2 κτλ.

Β) Έχεις πολύ καλό προενισχυτή για δικάναλο.

Γ) Ο χώρος σου δεν άκουσα να έχει κανένα πρόβλημα και το θέμα ισοστάθμισης ίσως προς το παρόν δεν θα έπρεπε να σε απασχολέι βέβαια αυτό ενδέχεται να μην ισχύει στις ταινίες.

Δ) Ακόμα κι αν ήθελες ισοστάθμιση εγώ στη θέση σου θα έφερνα κάποιον να μου μετρήσει το χώρο ηχητικά με MLSSA ίσως και would take it from there. Το εμπόμενο βήμα θα ήταν Room Treatments AN τις χρειαζόμουν και πίστεψε με υπάρχουν και πολύ κυριλέ.

Π.χ.

Τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα και μπορείς να βρείς ΠΟΛΥ καλύτερα ή και να επιλέξεις ότι ύφασμα θες.

Τέλος αν απόφάσιζες να πάς σε ισοστάθμιση αυτά που έχουν μέσα όλα οι ολοκληρωμένοι είναι μετριότητες.

Αν πας σε εξωτερική συσκευή ισοσταθμισης τότε μην ξεχνάς ότι θα "φας" και δυο επιπλέον conversions του ήχου μιας και μπάινει μεταξύ προενισχυτή και τελικού.

Δηλαδή παίρνεις από την πηγή ψηφιακά (στο Blu-Ray), στέλνεις στον Προ ο οποίος μετατρέπει σε αναλογικό, το παίρωνει ο ισοσταθμιστής το κάνει ψηφιακό για να το επεξεργαστεί και ο τελικός σου στο τέλος παίρνει το DA του ισοσταθμιστή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πλεόν σωστή λύση είναι τα Room Treatments δυστυχώς.

Συνεπώς τι σου μένει?

Στην ουσία θες ένα μηχάνημα για Home Cinema 5.1 και στην ουσία Προ οπότε:

Α) Onkyo που είναι φθηνός και τον αλλάζεις χωρίς σκέψη με σχετικά δύσκολη μεταπώληση και κάνει τα πάντα.

Έχε υπ'όψιν σου σε αυτό το σημείο ότι πολύ σύντομα θα βγούν νέα μοντέλα με τα HDMI 1.4 και τα 3D που μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν αλλά κρίμα να πάρεις κάτι πολύ ακριβό (όπως πιο κάτω) και σε λίγους μήνες να είναι "παλαιάς κοπής".

Β) Classe SSP-800, Anthem D2V με τον classe να έχει και κορυφαίο δικάναλο ήχο. Πάτως ηχητικά για τον Classe έχω διαβάσει τα καλύτερα.

Η Anthem τον Ιούνιο βγάζει νέα μικρότερα μοντέλα με HDMI 1.4 και 3D Ready οπότε αξίζει να περιμένεις λίγο να δούμε τι θα είναι. Θα είναι χαμηλότερου κόστους από τον D2V.

Γ) DENON AVP που έχει και τα περισσότερα χαρακτηριστικά απ'όλους θα αναβαθμιστεί για τα κανάλια ύψους / πλάτους με software μιας και τα βύσματα τα έχει είδη.

Γ) Krell, κόστος 25-30,000 ευρώ. Και μετά για μεταπώληση στην Ελλάδα - ΜΠΛΕ και στη Θάλλασσα. Βέβαια εδώ παίρνεις και κορυφαίο δικάναλο αν κι έχω διαβάσει και περίεργα σχολια περι υπερτιμημένου προϊόντος.

Αυτά σκέψου και αποφάσισε η χτύπα έναν Onkyo και άραξε μέχρι να σκεφτείς τι θα κάνεις:116:

Reaction score
460

Προσφατα ενας φιλος απο τον DENON 11 πηγε στον PIONEER 82 και εμεινε ικανοποιημενος απο ισοσταθμιση αλλα σε θεματα χαμηλου οχι...

Νομιζω οτι λογο καλυτερης ισοσταθμισης πας προς pioneer μιας και ο χωρος σου απο οτι διαβασα ειναι ιδιομορφος ως προς την τοποθετηση των ηχειων και της κατευθηντικοτητας τους......

Οι ηχητικες διαφορες αναμεσα στις εταιριες ειναι μικρες και η διαφορα τους ειναι στις υψηλες συχνοτητες...

Εαν σε ενδιαφερει η καλυτερη αναλυση ψιλα πας σε yamaha Z11 αλλιως pioneer 82 που τα εχει ολα....

Απλα σε αυτον(82)θα εχεις ηχητικα μια αισθηση οτι ολα ειναι ειναι κοντα στην μεσαια περιοχη νομιζωντας οτι εχεις περισοτερο ογκο....

Με λιγα λογια εαν φυγεις απο yamaha πας σε pioneer 82

Kαι φυσικα μπορεις να περιμενης το hdmi 1.4 δεν σε κυνηγαει κανεις......!!!!
To οτι θα περιμενω ειναι σιγουρο,δηλ ο 82 πασχει λιγο στα χαμηλα?σαν ολοκληρωμενος η και σαν προ?

Reaction score
150
Re: Απάντηση: pioneer LX82

Μπροστα παιζουν αυτα που βλεπεις,πισω τα ς1α τα διπολα που δινει για το συνθεσις Κ2 και σαμπ το 1500 array(1000w).Τον εχω τσεκαρε και εγω τον Bryston αλλα ποτε θα ερθει και δεν ξερω αν ειναι 1.4 τουλαχιστον να ειναι επι των επαλξεων για 2 χρονια.Δεν ξερω παλι απο θεμα ισοσταθμισης τι κανει,ξερει κανεις τιποτα επ αυτου?Ο Λεωνιδας μηπως (Pleo)?

Άσε τον Bryston για άλλες λύσεις.

Είπαμε

Classe
Anthem
Denon AVP

πολλοί ορικίζονται και για τον

Halcro SSP-200 (παλαιός πια) και θεωρούν τον ήχο του The TOP των πολυκάναλων και φυσικά
της Meridiαn που θέλει πολλές "πατέντες" για να παίξει.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: pioneer LX82

Αντώνη εγώ θε σου πω 2-3 απλά πράγματα.

Α) Παίζεις με 5.1 και δεν ενδέχεται να πάς σε 7.1, 9.1 ή .2 κτλ.

Β) Έχεις πολύ καλό προενισχυτή για δικάναλο.

Γ) Ο χώρος σου δεν άκουσα να έχει κανένα πρόβλημα και το θέμα ισοστάθμισης ίσως προς το παρόν δεν θα έπρεπε να σε απασχολέι βέβαια αυτό ενδέχεται να μην ισχύει στις ταινίες.

Δ) Ακόμα κι αν ήθελες ισοστάθμιση εγώ στη θέση σου θα έφερνα κάποιον να μου μετρήσει το χώρο ηχητικά με MLSSA ίσως και would take it from there. Το εμπόμενο βήμα θα ήταν Room Treatments AN τις χρειαζόμουν και πίστεψε με υπάρχουν και πολύ κυριλέ.

Π.χ.

Τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα και μπορείς να βρείς ΠΟΛΥ καλύτερα ή και να επιλέξεις ότι ύφασμα θες.

Τέλος αν απόφάσιζες να πάς σε ισοστάθμιση αυτά που έχουν μέσα όλα οι ολοκληρωμένοι είναι μετριότητες.

Αν πας σε εξωτερική συσκευή ισοσταθμισης τότε μην ξεχνάς ότι θα "φας" και δυο επιπλέον conversions του ήχου μιας και μπάινει μεταξύ προενισχυτή και τελικού.

Δηλαδή παίρνεις από την πηγή ψηφιακά (στο Blu-Ray), στέλνεις στον Προ ο οποίος μετατρέπει σε αναλογικό, το παίρωνει ο ισοσταθμιστής το κάνει ψηφιακό για να το επεξεργαστεί και ο τελικός σου στο τέλος παίρνει το DA του ισοσταθμιστή με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η πλεόν σωστή λύση είναι τα Room Treatments δυστυχώς.

Συνεπώς τι σου μένει?

Στην ουσία θες ένα μηχάνημα για Home Cinema 5.1 και στην ουσία Προ οπότε:

Α) Onkyo που είναι φθηνός και τον αλλάζεις χωρίς σκέψη με σχετικά δύσκολη μεταπώληση και κάνει τα πάντα.

Έχε υπ'όψιν σου σε αυτό το σημείο ότι πολύ σύντομα θα βγούν νέα μοντέλα με τα HDMI 1.4 και τα 3D που μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν αλλά κρίμα να πάρεις κάτι πολύ ακριβό (όπως πιο κάτω) και σε λίγους μήνες να είναι "παλαιάς κοπής".

Β) Classe SSP-800, Anthem D2V με τον classe να έχει και κορυφαίο δικάναλο ήχο. Πάτως ηχητικά για τον Classe έχω διαβάσει τα καλύτερα.

Η Anthem τον Ιούνιο βγάζει νέα μικρότερα μοντέλα με HDMI 1.4 και 3D Ready οπότε αξίζει να περιμένεις λίγο να δούμε τι θα είναι. Θα είναι χαμηλότερου κόστους από τον D2V.

Γ) DENON AVP που έχει και τα περισσότερα χαρακτηριστικά απ'όλους θα αναβαθμιστεί για τα κανάλια ύψους / πλάτους με software μιας και τα βύσματα τα έχει είδη.

Γ) Krell, κόστος 25-30,000 ευρώ. Και μετά για μεταπώληση στην Ελλάδα - ΜΠΛΕ και στη Θάλλασσα. Βέβαια εδώ παίρνεις και κορυφαίο δικάναλο αν κι έχω διαβάσει και περίεργα σχολια περι υπερτιμημένου προϊόντος.

Αυτά σκέψου και αποφάσισε η χτύπα έναν Onkyo και άραξε μέχρι να σκεφτείς τι θα κάνεις:116:
Γεια σου Σωτηρη που χαθηκες?Οπως σου ειχα πει εχω αποφασισει να περιμενω λιγο μεχρι να δουμε τα καινουργια μηχανακια που οσονουπω θα βγουν στην αγορα ειδωμεν!!

Reaction score
15.548

To οτι θα περιμενω ειναι σιγουρο,δηλ ο 82 πασχει λιγο στα χαμηλα?σαν ολοκληρωμενος η και σαν προ?
Aπο θεμα ισοσταθμισης μιλαω...

Παιζει τον 82 σαν προ.:116:..εχει 5 μονομπλοκ και ενα 2καναλο...

Δεν ασχολειται με τα ενισχυτικα των av.....

με τι δικαναλο προ παιζεις...?

Reaction score
460

Aπο θεμα ισοσταθμισης μιλαω...

Παιζει τον 82 σαν προ.:116:..εχει 5 μονομπλοκ και ενα 2καναλο...

Δεν ασχολειται με τα ενισχυτικα των av.....

με τι δικαναλο προ παιζεις...?
Κrell kct.Απο τον γιαμαχα παντως ηχητικα δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι λιγο μαλθακος.Θελω δυναμικο ηχο με πολλες εξαρσεις, υψηλη αναλυση και ταχυτητες ετσι αλλωστε ειναι δομημενο και το συστημα μου.

Reaction score
15.548

Κrell kct.Απο τον γιαμαχα παντως ηχητικα δεν ειμαι ευχαριστημενος ειναι λιγο μαλθακος.Θελω δυναμικο ηχο με πολλες εξαρσεις, υψηλη αναλυση και ταχυτητες ετσι αλλωστε ειναι δομημενο και το συστημα μου.
με τετοιο προ δικαναλο και θελωντας να ακους παρομοια πας σε καθαρο προ και καλο.....

Μην ψαχνεις αλλου τσαμπα ταλαιπωρησε....

Παιζεις σε αλλη κατηγορια και δεν θα σε ικανοποιηση κατι εκτος ενος προ καλου......

Ακομα και τον denon να παρεις σαν προ δεν θα σε ικανοποιηση.....

Εσυ θελεις ουδετερα ηχο με ολη την ζωντανια......και θα σκασεις και αρκετα λεφτα για να τον παρεις μιας και ειναι απο τους ποιο φθηνους......

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: pioneer LX82

Γεια σου Σωτηρη που χαθηκες?Οπως σου ειχα πει εχω αποφασισει να περιμενω λιγο μεχρι να δουμε τα καινουργια μηχανακια που οσονουπω θα βγουν στην αγορα ειδωμεν!!

Κι εγώ είμαι περίεργος να δω και τα Anthem αλλά κι έναν νέο προ της Denon αν βγει ποτέ (μικρός AVP).

Reaction score
460

με τετοιο προ δικαναλο και θελωντας να ακους παρομοια πας σε καθαρο προ και καλο.....

Μην ψαχνεις αλλου τσαμπα ταλαιπωρησε....

Παιζεις σε αλλη κατηγορια και δεν θα σε ικανοποιηση κατι εκτος ενος προ καλου......
Δεν ειναι ευκολη η αποφαση αυτη γιατι μιλαμε για καποιες χιλιαδες ευρω και το πολυ για δυο χρονια μετα βαψιμο μπλε και στην θαλασσα,ενω ο κρελλ ειναι διαχρονικα απιστευτο μηχανακι οσοι τον ακουσαν καταλαβαν και τον εχω 3.5 χρονια!!Και δεν νομιζω να παροπλιστει συντομα.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Παντως βρε λεβεντοπαιδα αν βγει καποιος προ AV full HD φυσικα για ριξτε ενημερωση εδω μεσα!!!!
Η εστω ας ανοιχτει ενα νεο thread με τους προ AV που υπαρχουν στην αγορα.....Να ειστε καλα βρε!!!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: pioneer LX82

Κι εγώ είμαι περίεργος να δω και τα Anthem αλλά κι έναν νέο προ της Denon αν βγει ποτέ (μικρός AVP).
Συμφωνω εν αναμονη λοιπον γιατι το επιβαλλουν και οι δυσκολες μερες,αντε τωρα να ριξεις ενα 7αρι χλιαδες και σε 5 μηνες να βγει ενας προ απο τους προαναφερομενους νεους με ολα τα νεα φορμα(και ας μην ειναι χρησιμα προς το παρων)και να κλαις τα ευρουλακια σου.Ασε που το καλοκαιρακι λιγοι ειναι αυτοι που θα στηθουν σε μια οθονη και σε κλειστο χωροπ.χ σαλονι να δουν ταινιες.Σωστο?

Reaction score
460

Παντως βρε λεβεντοπαιδα αν βγει καποιος προ AV full HD φυσικα για ριξτε ενημερωση εδω μεσα!!!!
Η εστω ας ανοιχτει ενα νεο thread με τους προ AV που υπαρχουν στην αγορα.....Να ειστε καλα βρε!!!
Αν μπορει καποιος να το κανει αυτο θα ειναι πολυ καλο,και με φωτο εαν ειναι δυνατον.

Reaction score
15.548

Δεν ειναι ευκολη η αποφαση αυτη γιατι μιλαμε για καποιες χιλιαδες ευρω και το πολυ για δυο χρονια μετα βαψιμο μπλε και στην θαλασσα,ενω ο κρελλ ειναι διαχρονικα απιστευτο μηχανακι οσοι τον ακουσαν καταλαβαν και τον εχω 3.5 χρονια!!
Ναι....αλλα εχεις καλομαθει...δεν φταιω εγω..:116:

Εαν παρεις ολκληρωμενο θα ακους με τα ενυσχητικα του...?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Antkots , οποια εταιρεια προσφερει AV preamp με γραπτη εγγυηση αναβαθμισης μεσω module, ειναι αυτη που σου κανει.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: pioneer LX82

Αν μπορει καποιος να το κανει αυτο θα ειναι πολυ καλο,και με φωτο εαν ειναι δυνατον.
Λίγη υπομονή γιατί θέλει δουλίτσα.:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis