pioneer mcacc συστημα ισοσταθμισης

Reaction score
29.820
Απάντηση: pioneer mcacc συστημα ισοσταθμισης

Kαλά αμα αρχίσω να ανεβάζω φωτό απο denonια θα σας φύγει το καφάσι.
Ησυχα λοιπόν παιδάκια.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.436
Να υπενθυμίσω ότι το thread αφορά το σύστημα ισοστάθμισης της Pioneer.

Reaction score
29.820

Sorry george παραφέρθηκα , με παρέσυρε και ο άλλος ο denonάκιας ο αντώνης.
Ζητώ συγνώμη.

Reaction score
15.548

Παντως η ισοσταθμιση του denon σιγουρα ειναι χειροτερη μιας και απο τους τρεις στον εναν κατι εκανε.....

Τωρα με τους pioneer γνωριζω δυο ατομα οι οποιοι εχουν τον 81 και 82(θα τον αλλαξει για να παρει τον 83) και οι οποιοι και οι δυο ειναι ευχαριστημενοι αρκετα απο οτι μου ειπαν για το αυτοματο συστημα.....

Οποτε εχουμε 2 στα 2 για pioneer και 1 στους 3 με denon...

Reaction score
460

Παντως η ισοσταθμιση του denon σιγουρα ειναι χειροτερη μιας και απο τους τρεις στον εναν κατι εκανε.....

Τωρα με τους pioneer γνωριζω δυο ατομα οι οποιοι εχουν τον 81 και 82(θα τον αλλαξει για να παρει τον 83) και οι οποιοι και οι δυο ειναι ευχαριστημενοι αρκετα απο οτι μου ειπαν για το αυτοματο συστημα.....

Οποτε εχουμε 2 στα 2 για pioneer και 1 στους 3 με denon...
Τωρα βρε Κωστακη γιατι μας ξεφτιλιζεις ετσι?:110:

Reaction score
460
Απάντηση: Re: pioneer mcacc συστημα ισοσταθμισης

Να υπενθυμίσω ότι το thread αφορά το σύστημα ισοστάθμισης της Pioneer.
Ο Γιωργος εχει δικιο,ειμαστε εκτος θεματος.Γιαννη θα προτεινα να ανοιξουμε ενα θεμα με την ισοσταθμιση της DENON.Μπορεις Γιαννη να το ανοιξεις για να αντιπαρατεθουν οι αποψεις μας?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

τι να ανοιξει αντωνη ?
κατι για το οποιο ειναι αντιθετος?:143:
πολυς κοσμος ειναι κατα της ισοσταθμισης, μιλουν παντα με τις γνωσεις-εμπειριες

Reaction score
460

Εγω μετα την μικρη εμπειρια που ειχα ειμαι υπερ αυτης!

Reaction score
460

Επειδη λογω περιορισμενης τεχνογνωσιας σε θεματα ισοσταθμισης δεν μπορω να συμετεχω σε παραθεσεις αυτου του ειδους,θα παρακαλουσα τον Γιαννη και τον Αργυρη,να ανοιξουν ενα νεο ποστ και να αποτυπωσουν τι κανουν οι pioneer που δεν κανουν οι denon και αντιστροφα(παντα σε κοσμιο επιπεδο,γιατι αμα ειναι να πλακωθειτε αστο καλυτερα,ρεμαλια).Νομιζω οτι μετα την επαφη του Αργυρη με τα pioneer,και του Γιαννη που γνωριζει τα denon καλα, θα βγουν συμπερασματα αξιολογα που θα ενδιαφερουν πολλους!Επισεις καλο θα ηταν να αναφερθουν και αλλες αποψεις φιλων που εχουν εμπειρια των δυο αυτων εταιρειων για να μπορεσουμε να εχουμε αντικειμενικα συμπερασματα,οχι μονο ισοσταθμισης αλλα και ηχητικης αποδωσης.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

7.30 -40 θα ειμαστε εκει

Reaction score
968
Re: Απάντηση: pioneer mcacc συστημα ισοσταθμισης

Επειδη λογω περιορισμενης τεχνογνωσιας σε θεματα ισοσταθμισης δεν μπορω να συμετεχω σε παραθεσεις αυτου του ειδους,θα παρακαλουσα τον Γιαννη και τον Αργυρη,να ανοιξουν ενα νεο ποστ και να αποτυπωσουν τι κανουν οι pioneer που δεν κανουν οι denon και αντιστροφα(παντα σε κοσμιο επιπεδο,γιατι αμα ειναι να πλακωθειτε αστο καλυτερα,ρεμαλια).Νομιζω οτι μετα την επαφη του Αργυρη με τα pioneer,και του Γιαννη που γνωριζει τα denon καλα, θα βγουν συμπερασματα αξιολογα που θα ενδιαφερουν πολλους!Επισεις καλο θα ηταν να αναφερθουν και αλλες αποψεις φιλων που εχουν εμπειρια των δυο αυτων εταιρειων για να μπορεσουμε να εχουμε αντικειμενικα συμπερασματα,οχι μονο ισοσταθμισης αλλα και ηχητικης αποδωσης.
Ωραία ιδέα, αλλά δε νομίζω ότι θα βγει άκρη! το θέμα είναι πολύπλοκο.

Reaction score
968
Λοιπόν, ας γράψ' κι γώ κάτ':

- Το MCACC ρυθμίζει αποκλειστικά μία θέση ακρόασης. To Audyssey ρυθμίζει μία ευρύτερη περιοχή γύρω από τη κεντρική θέση ακρόασης (μπορείς να επιλέξεις έως και 32 διαφορετικές θέσεις). Από ορισμένους θεωρείται ότι αυτό γίνεται εις βάρος της βέλτιστης δυνατής ρύθμισης στην κύρια θέση ακρόασης. Όμως, μπορείς αν θέλεις να μην επιλέξεις άλλες θέσεις πλην της κεντρικής. Με το MCACC αυτό είναι υποχρεωτικό.

- Το Audyssey χρησιμοποιεί μεγαλύτερο πλήθος φίλτρων, απαιτεί μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ και φαίνεται περισσότερο αυτοματοποιημένο και με λιγότερες τελικές επιλογές στο χρήστη. Το MCACC είναι υπολογιστικά απλούστερο και φαίνεται να επιτρέπει περισσότερες χειροκίνητες ρυθμίσεις.

- Το MCACC λένε ότι δουλεύει καλύτερα σε κατάλληλα προετοιμασμένους ακουστικά χώρους (δηλαδή για τους ψειριασμένους και τους ιδιότροπους). Το Audyssey ίσως αποδίδει καλύτερα στους περισσότερους οικιακούς χώρους, στους οποίους δεν υφίσταται κάποιο ιδιαίτερο ακουστικό treatment (για τον average joe, εμένα δηλαδή).

Πάντως και τα δύο υπάρχουν σε advanced εκδoχές που προσφέρουν κάτι παπάδες από πλευράς ρυθμίσεων (....για τους no-lifers που τους αρέσει να παίζουν με τα μαραφέτια τους, όλη μέρα).

Reaction score
29.820

Ας ξαναγράψω και εγω άλλη μια τα χιλιογραμένα απο μένα.
Δεν ξέρω τι κάνει το mcacc στον χώρο μου, θα ξέρω μόνο αν φιλοτιμιθεί ο argi να μου το φέρει εδω.
Ομως το audyssey και το multi eq xt , αλλά και το παλαιότερο που είχε ο avc-a11xv που είχα πριν απο τον a1hda , κάνουν τις ιδιες παπαριές στην ισοστάθμιση , δλδ , ανεβάζουν μεσουψηλές και υψηλές σχεδόν κατά 6 db σε πολύ μεγάλο εύρος απο τους 2khz και πάνω , και κόβουν υπερβολικά τις χαμηλές μέχρι και 15 DB σε κάποιες συχνότητες.
Αποτέλεσμα ενας ξερός στριγγός ηχος που καμιά σχέση με σωστό ηχο δεν εχει.
Και μιλάμε για ηχεία των οποίων οι μεσαίες -ψηλές είναι απίστευτα καθαρές και παρούσες παντού.Στον χώρο του αντώνη δούλεψε λίγο καλύτερα απο οτι στον δικό μου , αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι περίπου το ιδιο.
Μια απο τα ιδια κάνει και στου σωτήρη jargon gr , το έκανε και ο Onkyo 905 , νομίζω και ο 5507 που πήρε τώρα.
Δεν είναι θέμα του τι κάνει το audyssey η το mcacc , απλά ολα αυτά τα μαραφέτια απο πολύ παλιά που τα γνωρίζω πριν γίνουν επώνυμα κάνουν το ιδιο πράγμα , στεγνώνουν υπερβολικά τον ηχο .Μπορεί να δουλεύουν καλά σε μικρά ηχεία δορυφόρους των 200-300 ευρώ. Αλλά σε σοβαρά ηχεία κατά την γνώμη μου κάνουν ζημιά , οσο και να ισχυρίζονται οι διάφοροι οτι φιάχνουν την καμπύλη του χώρου.
Οποιος θέλει εδω είμαι για δοκιμές και συγκριτικά.

Reaction score
150
Δυστυχώς για τον 5507 δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη εικόνα με το τελευταίο Audyssey αν και είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερο από αυτό του 905! Πολύ καλύτερο.

Πρέπει όμως να σημειώσω ότι αυτή τη φορά ειδικά όσον αφορά τις χαμηλές χρησιμοποίησα το Audyssey διαφορετικά.

Τι εννοώ με το διαφορετικά? Όσον αφορά τις χαμηλές (τα subs) χρησιμοποιώ είδη το BASSIS και το SMS και όταν έτρεξα τις 8 θέσεις του Audyssey το εύρος 120Hz και κάτω ήταν είδη ισοσταθμισμένο με αποτέλεσμα το Audyssey να επέμβει ΠΟΛΥ λιγότερο από άλλες φορές. Ως αποτέλεσμα είναι η πρώτη φορά που λέω ότι δεν είναι κακό αλλά θέλω εκτενείς δοκιμές για να καταλήξω σε συμπέρασμα.

Μακάρι να είχε τη δυνατότητα να παίξω με διάφορα curves χωρίς να χρειάζεται η βαρετή διαδικασία της μέτρησης κάθε φορά αλλά δεν γίνεται οπότε μπελάς....

Οι οδηγίες του Audyssey υπαγορεύουν πως πρέπει να το τρέξεις χωρίς κανένα EQ (μιας και κάνει γαμάτη δουλειά:143:) στις χαμηλές αλλά είπα να δοκιμάσω ανάποδα. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν ξέρει αν το σήμα των χαμηλών είναι ισοσταθμησμένο ή όχι και υποθέτει πως είναι σωστό το δωμάτιο.

Εδώ είναι που πιστεύω πως ίσως βγει κάτι χρήσιμο γιατί άν το αποτρέψεις από το να επέμβει στα χαμηλά τότε νομίζω πως κάνει καλύτερη δουλειά. Επίσης ίσως αυτό είναι και σωστό τελικά γιατί αν χρησιμοποιήσει κανείς το δικό τους stand alone SUB EQ στην ουσία κάνει το ίδιο! Αφήνει το απλό Audyssey εκτός LFE equalisation μιας και το SUB EQ έχει το ίδιο DSP ΜΟΝΟ για το μικρό έυρος των χαμηλών και ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ανάλυση στη μέτρηση με σαφώς μικρότερα Q μεταξύ συχνοτήτων για να επέμβει.

Κατά τη γνώμη μου οι πιο δύσκολες συχνότητες είναι οι χαμηλές και συνιστώ οπωσδήποτε ανεξάρτητο EQ για αυτές ώστε να απελευθερώνει τους πόρους του DSP μόνο για τις υψηλές οι οποίες είναι και ευκολότερες.

Κάποια στιγμή θα πάρω software που μετρά το χώρο και μάλλον σε πρώτη φαση το XTZ Room Analyzer και θα δω τι γίνεται κι από άλλη γωνία.
Το ιδανικό θα ήταν το Spectral Lab αλλά θέλει καμπόσα χιλιάρικα οπότε δεν είναι εύκολο.

Συνεχίζεται...

Reaction score
968
Μπορεί να μας αρέσει το μπουμάρισμα εις βάρος της καθαρότητας. Τι να κάνουμε.
Επίσης, είναι σίγουρο ότι ακούμε αποκλειστικά και μόνο τα συστήματα ισοστάθμισης και όχι τους ενισχυτές? Η υλοποίηση του κάθε ενισχυτή δεν παίζει ρόλο στο τελικό άκουσμα?

Reaction score
150
Μπορεί να μας αρέσει το μπουμάρισμα εις βάρος της καθαρότητας. Τι να κάνουμε.
Επίσης, είναι σίγουρο ότι ακούμε αποκλειστικά και μόνο τα συστήματα ισοστάθμισης και όχι τους ενισχυτές? Η υλοποίηση του κάθε ενισχυτή δεν παίζει ρόλο στο τελικό άκουσμα?
Αυτό είναι άλλη ιστορία αλλά όταν η ισοστάθμιση κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά, τότε οι διαφορές στην υλοποίηση μόνο με το EQ off θα φανούν.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.275
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale