Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

τα ηχεία είναι Β&W DM 603 8 Ohm και 120 Wat

κάνουν για home cinema ή τα καινούργια έχουν άλλη τεχνολογία?
Μια χαρά κάνουν.

πρέπει να πάρω όλα τα ηχεία σε 8 ομ υποχρεωτικά όπως τα 2 που έχω?
Καλό αλλά όχι απαραίτητο.

Ποια είναι καλύτερη επιλογή για home cinema?

1)να κρατήσω τα Β&W και να δώσω λεφτά για κεντρικό,πίσω και sub
ή
2)να πάρω ένα σετ 5.1 με 500 ευρώ το πολύ?
1)Eδώ υπάρχει άνα θεματάκι δεδομένης της παλαιότητας των ηχείων σας.Κανονικά το κεντρικό οφείλει να είναι ίδιο,ή όσο δυνατόν ταυτόσημο,με τα δεξι-αριστερό.Κάτι πολύ δύσκολο στην συγκεκριμένη περίπτωση καθώς μόνο μεταχειρισμένο μπορεί να βρεθεί το αντίστοιχο κεντρικό τους.Απ την άλλη ένα καινούργιο b&w ξεκινάει απο τα περίπου 350ε.Υπολογίστε μίνιμουμ άλλα τόσα για 2 περιφεριακά και ένα sub(όχι της b&w απαραιτήτως) και το budget ανεβαίνει.

2)Οι δορυφόροι είναι ηχεία μικρού μεγέθους με ότι συνεπάγεται αυτό για την απόδοση τους και τις εντάσεις που μπορούν να ανεβάσουν.Αν δεν έχετε μεγάλες απαιτήσεις και θέλετε να βολευτείτε και αισθητικά πιθανόν να είναι καλύτερη λύση απ το να αρχίσετε να ψάχνετε για ηχεία συμπληρωματικά των b&w.

Πάντως με κριτήρια δικάναλου ήχου ο 2020(και σχεδόν οποιοσδήποτε AV ενισχυτής της κατηγορίας αυτής) δεν θα είναι καλύτερος απο κάποιον οικονομικό Nad(πχ τον 325) ή rotel ή cambridge ή yamaha.

τα B&W θα παίζουν καλά με τον 2020?
Λογικά ναι.

Reaction score
0

Καλησπέρα κι από εμένα ως νέο μέλος του forum.
Επειδή προσανατολίζομαι κι εγώ για το ίδιο μοντέλο ενισχυτή βοηθήστε με σε κάποια ερωτήματά μου αν μπορείτε.

1) Ισχύει αυτό που ακούω συνέχεια ότι για να ακούσω μουσική με τον 2020 δεν είναι τόσο ποιοτική λύση;

2)Γιατί όλοι μιλούν για passthrough; Αν είναι κλειστή η τηλεόραση δεν μπορώ να ακούω μουσική αλλά με αναμμένο ενισχυτή; Αν ναι μπορώ να επιλέξω να ακούω μόνο απ'τα μπροστινά;

3)Άκουσα λίγο τα klipsch και ψιλοτσιρίζουν. Ο τύπος που μου τα πρότεινε στο μαγαζί που πήγα επεμενε οτι είναι μακράν μπροστά από άλλα όπως crystal audio. Ισχύει ή ήθελε απλώς να πουλήσει αυτή την μάρκα;

4) Μπορείτε να προτείνετε ηχεία καλά που να μπορώ να συνδυάσω και μουσική (στο επίπεδο μπου μπορεί να φτάσει ο 2020);

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας βομβάρδισα με ερωτήσεις

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Καλησπέρα κι από εμένα ως νέο μέλος του forum.
Επειδή προσανατολίζομαι κι εγώ για το ίδιο μοντέλο ενισχυτή βοηθήστε με σε κάποια ερωτήματά μου αν μπορείτε.

1) Ισχύει αυτό που ακούω συνέχεια ότι για να ακούσω μουσική με τον 2020 δεν είναι τόσο ποιοτική λύση;
σχετικο ειναι ,αναλογα με τις απαιτησεις
2)Γιατί όλοι μιλούν για passthrough; Αν είναι κλειστή η τηλεόραση δεν μπορώ να ακούω μουσική αλλά με αναμμένο ενισχυτή; Αν ναι μπορώ να επιλέξω να ακούω μόνο απ'τα μπροστινά;

3)Άκουσα λίγο τα klipsch και ψιλοτσιρίζουν. Ο τύπος που μου τα πρότεινε στο μαγαζί που πήγα επεμενε οτι είναι μακράν μπροστά από άλλα όπως crystal audio. Ισχύει ή ήθελε απλώς να πουλήσει αυτή την μάρκα;
αναλογα με τα συνοδα, και αναλογα με το ποσες ωρες εχουν παιξει τα ηχεια που ακουσες, βασικα ακου και οτι σου κανει κλικ , ψωνιζεις, ετσι και αλλιως δεν θα μεινεις με αυτα τα ηχεια για παντα
4) Μπορείτε να προτείνετε ηχεία καλά που να μπορώ να συνδυάσω και μουσική (στο επίπεδο μπου μπορεί να φτάσει ο 2020);
προσπαθησε να ακουσεις ηχεια με αυτον τον ενισχυτη, οχι απλα να ακους ηχεια με αλλα συνοδα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη αν σας βομβάρδισα με ερωτήσεις
:126:

Reaction score
0

Επειδή είμαι λίγο άσχετος, ποιά πρέπει να είναι τα minimum χαρακτηριστικά των ηχείων που θα οδηγούνται από τον 2020;

Reaction score
0
Μετα απο Πολύ ψάξιμο Τελικά κατεληξα σε αυτόν τον ενισχυτη και την επόμενη εβδομάδα τον παραλαμβανω. Διαβαζωντας τα χαρακτηριστικά του έχω μπερδευτεί με την δικτύωση του και ήθελα να ρωτήσω τους ήδη κατόχους το εξης:
Στο Internet συνδέεται Μόνο με καλώδιο; Δεν γίνεται με wifi;
Η εφαρμογή icontrolAV με την οποία χειρίζεσαι τον ενισχυτη μέσω του iPhone χρειαζεται Bluetooth (το οποίο είναι έξτρα) ή Internet;
Όταν λέει ότι λαμβάνει ιντερνετικο ράδιο εννοεί το DAB ή κάθε σταθμό που ακούμε ιντερνετικα μέσω υπολογιστή;
Αυτές βέβαια είναι απορίες δευτερευουσες γιατί ακόμα δεν τον έχω στα χέρια για να μπω στο κυρίως πιάτο!
Επίσης φίλοι μου, πειστε με ότι τα 200-250 ευρώ που έδωσα παραπανω για να πάρω τον 2020 αξίζουν, αντί του μικρού αδελφού του 1020...

Reaction score
433

Για το τελευταιο που ρωτας , σε βεβαιωνω οτι αξιζουν, ο 1020 εχει τροφοδοτικο της πλακας 245w, ενω ο 2020 410w , oχι δλδ οτι ο 2020 ικανοποιει οταν ο ανταγωνισμος (βλεπε ονκυο) εχει τροφοδοτικα στα +600 και +700w. To iphone συνδεεται με τον ενισχυτη μεσω εξαρτηματος blue το οποιο ΔΕΝ περιλαμβανεται στο μοντελο που θα παραλαβεις. Τελος νομιζω οτι συνδεεται μονο με καλωδιο , ο blue adaptor ειναι για να συνδεεται με αλλες blue συσκευες , δεν ειμαι ομως και σιγουρος

Reaction score
433
Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test στο AVSite!

για street price ~850-880 ευρω, ειναι οτι καλυτερο υπαρχει.
Καλο τροφοδοτικο, και εξοπλισμενος σαν αστακος.
Μην ξεχναμε οτι ειναι ΟΛΟΙΔΙΟΣ με τον lx53 που εχει ~1100ε με μοναδικες διαφορες το βουρτσισμενο σασι, την εξτρα εγγυηση και το ΒΤ dongle.
Σε ολα τα υπολοιπα ειναι ιδιοι!
Οταν διαλεγα ενισχυτη ηθελα αυτον αλλα δεν ειχε βγει ακομα και ανεβηκα λιγο πιο πανω στον lx72 ...
ε οχι και οτι καλυτερο υπαρχει με 800 ευρω ερχεται απο γερμανια ο ονκυο 808 που ειναι σαφως καλυτερος

Reaction score
433
Απάντηση: Re: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

Με γειά (είμαι και εγώ ανάμεσα σε 2020 και Yamaha 1067 ίσως και Onkyo 808...)

To Advanced MCACC PC Display Software το δοκίμασες;
(Αν όχι δες το!!!)
κατεληξες σε καποιον τελικα?

Reaction score
433
Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

Να ξεκινήσω από το τελευταίο: ρε κάθαρμα, το πιάσαμε το υπονοούμενο και στο σπίτι, δεν χρειαζόταν να μας δώσεις έτσι στεγνά!!:138:

Τώρα σε ότι αφορά τον Pio:
Ξεκινώντας με την ισοστάθμισή του, να πώ ότι εντυπωσιάστηκα με τις παραμέτρους που αναλύει! Τα δε γραφήματα που παρουσιάζει πριν και μετά την ισοστάθμιση για όλα τα ηχεία είναι πρωτόγνωρα για μένα. Μια παρατήρηση μόνο: οι μετρήσεις και ρυθμίσεις του mcaa του Pioneer γίνονται αστραπιαία, σε σχέση με το Audysey του Onkyo. Εκεί φτιάχνεις καφέ, τον πίνεις, καπνίζεις και μισό πακέτο τσιγάρα...
Από πλευράς διόρθωσης επί μέρους συχνοτήτων, αν και οι διορθώσεις που χρειάστηκαν ήταν μικρές, κυρίως στα εμπρός και το κεντρικό, ήρθαν σε αντίθεση με τον Onkyo, που σ' αυτά δεν έκανε καμμία απολύτως διόρθωση, αφήνντάς τα flat.
Στη διόρθωση των εντάσεων επίσης η διαφορά του Pioneer με τον Onkyo ήταν μικρές, με κυριώτερη τα -0,5db στα front του Pio και -2,0db του Onkyo.
Στη μέτρηση των αποστάσεων των ηχείων είχαμε ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα, με το sub να παρουσιάζεται 90 εκατοστά μακρύτερα από την πραγματική του θέση και για τους 2 AV.
Τέλος ο Pioneer διόρθωσε μια βύθιση λόγω στάσιμων κυμάτων στο χώρο μου στους 80 και 160 κύκλους, αν πρόλαβα να δω καλά, της τάξης των 3db.

Ηχητικά τώρα, ο Pioneer, με τα δικά μου κριτήρια, απέδωσε αξιοθαύμαστα. Κάλυψε άνετα και απόλυτα σωστά τον σχετικά μικρό χώρο μου, αλλά δεν νομίζω ότι θα αντιμετώπιζε πρόβλημα και με διπλάσιο. Ακόμα και στη μουσική -εδώ θα διαφωνήσω με τον Γιώργο- μου άρεσε πολύ, όχι όμως στην θέση pure direct, όπου "θόλωνε" αισθητά.
Το μόνο που μου έλειψε -και στον Γιώργο νομίζω-, ήταν λίγη παραπάνω ένταση στα surround. Ο Onkyo σ΄αυτό το σημείο ήταν σωστότερος.
Η απόδοση των διαλόγων ήταν άψογη, πεντακάθαρη σε όλες τις εντάσεις. Τα εφέ δεν άφηναν κενά, καλύπτοντας τον χώρο, και ο ήχος σε έβαζε στην ταινία.

Διαφορές με του Pioneer με τον Onkyo? Συγνώμη αλλά ηχητικά δεν μπόρεσα να βρω αξιοσημείωτες διαφορές. Είναι και οι δύο καθαροί, δυνατοί και νομίζω ότι αξίζουν κάθε ευρώ που ζητάνε για την απόκτησή τους.
Από πλευράς εικόνας όμως, μια μικρή διαφορά υπέρ του Onkyo υπάρχει. Φαίνεται ότι το τσιπάκι της Reon κάνει καλή δουλειά, με πιο σωστά χρώματα. Βέβαια να μην ξεχνάμε ότι ο προβολέας είχε ρυθμιστεί από τον Βαγγέλη Λάμπρου με βάση τον Onkyo.

Σαν κατάληξη θα τελειώσω όπως άρχισα: πάμε για αλλαγή sub:136::136:

Προτάσεις??

Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για σήμερα!
Να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις τη μηχανηματάρα σου!!:126:
σορυ για ποιον οκνυο μιλατε εδω?

Reaction score
207

Αυτή είναι μια πρώτη ματία στο μενού του καθώς οι ρυθμίσεις στον ήχο είναι πολλές και θα αναφερθώ πιό διεξοδικά σε αυτές κατα την διάρκεια του τέστ.

Πώς θα γίνει λοιπόν το τέστ;
Βάση της μεθολογιάς που ακολουθήκε και στα Μartin Logan.Δλδ συγκεκριμένες ταινίες που τις ξέρω καλά και στήσιμο του σε διαφορετικά συστήματα για να δούμε πως συμπεριφέρεται με πλοιάδα ηχείων,σε διαφορετικούς χώρους(εκτός και αν θέλει κανείς να μου κουβαλήσει τα ηχεία του εδώ:137:),ώς ολοκληρωμένος και ως προενισχυτής.
Φυσικά θα προσπαθήσω να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ακροατές κάθε φορά αλλά εδώ πρέπει να καταλάβετε ότι είναι δύσκολο να πηγαίνουνε λαϊκή κομπανία στο σπίτι του καθενός..
Εννοείτε ότι αν βρώ μετρικά μηχανήματα θα πάρετε και ένα σετάκι μετρήσεων(να μας λυθούν και απορίες περί ισχύος).

Stay tuned γιατί θα τον κάνω να μαρτυρήσει!!

(Ξεκλειδώθηκε).
Η περιοδεία έχει λάβει τέλος;:121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Η περιοδεία έχει λάβει τέλος;:121:
Αντώνη προς το παρόν ναι γιατί μόνο μια Κυριακή μου έχει απομείνει να ξεκουραστώ λιγάκι..

Reaction score
0
στον 2020 εχω το εξης προβλημα. Ειναι συνδεδεμενος με το δικτυο μεσω καλωδιου LAN, ακουω κανονικα ολους τους interneτικους ραδιοφωνικους σταθμους που εχει μεσα απο το εργοστασιο, αλλα οταν παω εγω να βαλω καποιον Ελληνικο, πχ. τον Αντεννα http://www.972.gr/, μου βγαζει "connection error". Τι δεν κανω καλα;

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

Παιδιά ο ενισχυτής είναι σίγουρα thx select2 plus? Στο site της THX αλλά και της pioneer γράφει σκέτο THX. Το ίδιο γράφει και στην συσκευασία του ενισχυτή. Μόνο στα αναλυτικά specs της σελίδας της Pioneer λέει THX SELECT 2 PLUS. Πάνω στον ίδιο τον ενισχυτή τι λέει; Μοιάζει να λέει THX SELECT 2 PLUS SURROUND EX. Κάνω λάθος;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Ναι είναι select2 plus.
Αλλά και να μην ήταν τι σημασία έχει;

Reaction score
0

Ναι είναι select2 plus.
Αλλά και να μην ήταν τι σημασία έχει;
Ευχαριστώ για την απάντηση...
Ψάχνομαι τελευταία για ενισχυτή και ρωτάω για την στάμπα διότι στα specs του ΤΗΧ Select2/Ultra2 έχει μεταξύ άλλων την ικανότητα οδήγησης ηχείων στα 4ohm/3.2Ohm αντίστοιχα για μια σχετικά μεγάλη διάρκεια προκειμένου να μπει η στάμπα.
Στους A/V Pioneer (2020-lx53) βλέπω 8-16ohm recomended με ειδική επιλογή για 6-16ohm. Αντίστοιχα στους lx73-lx83 λέει 6-16ohm.
Στα onkyo βλέπω ότι οι μέσοι προς υψηλοί ενισχυτές δίνουν 4 ohm combatibility.
Σε ένα άλλο forum (αγγλικό μάλλον) έλεγε ότι γενικά ο ενισχυτής πρέπει να μπορεί να καλύψει την ελάχιστη αντίσταση του ηχείου και όχι την ονομαστική. Οπότε για ηχεία με βουτιές στα 3.2 και 2 ohm είναι μονόδρομος ένας τελικός ενισχυτής;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Όχι,το select 2 σημαίνει ότι ο ενισχυτής μπορεί να δώσει 100watt όταν δει αντίσταση 4Ohm(πέραν των εντάσεων που ανεβάζει όταν συνδεθεί με select 2 ηχεία σε συγκεκριμένου μεγέθους χώρους).

Οπότε για ηχεία με βουτιές στα 3.2 και 2 ohm είναι μονόδρομος ένας τελικός ενισχυτής;
Δεν έχει να κάνει σχέση με το αν είναι τελικός ο ολοκληρωμένος.Οκ συνήθως οι τελικοί έχουν περισσότερα αποθέματα ισχύος και ρεύματος αλλά εξαρτάται και απο το πόσο καλά είναι σχεδιασμένος ένας τελικός.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,
Άρα ουσιαστικά το ίδιο πράγμα λέμε και οι δύο έτσι δεν είναι;
Ο ενισχυτής σε περίπτωση που χρειαστεί θα δώσει φορτίο στα 4ohm χωρίς σημαντική παραμόρφωση.
Ο Pioneer αντέχει αυτή την μεταβολή της αντίστασης ή θα βγάλει παραμόρφωση και ακόμα χειρότερα θα σβήσει; Μήπως ο αντίστοιχος onkyo είναι καλύτερος (πχ 708 η 808), ή εφόσον έχουν και οι 2 την στάμπα σημαίνει ότι αντέχουν no matter what;
Να προτείνω επί την ευκαιρία την δημιουργία ενός post στην αρχή οπου θα μπει μια λίστα των ηχείων που οδήγησε ο συγκεκριμένος ενισχυτής και τα ονόματα των οποίων θα παραπέμπουν στο αντίστοιχο post των εντυπώσεων; Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τους ενδιαφερόμενους
Συγχαρητήρια και πάλι για το πολύ ωραίο thread και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου:622:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: Pioneer VSX 2020 K test/review στο AVSite!

δυνατοτερος <αλλα μη συμβατος μεσω hdmi) (για τα νεα φορμα) ειναι ο sunfire.Σηκωνει 200 πραγματικα βατ στα 8 ομ και βουτα μεχρι το 1 ομ.
Καρβερ βλεπεις, αλλα συνδεεται μονο αναλογικα για να παιξει νεα φορμα.........

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik