PLASMA burn-in.

Reaction score
164
Για προτάσεις αγοράς, καλύτερα να φτιάξεις ξεχωριστί θέμα, αν δεν σε καλύπτουν τα ήδη υπάρχοντα.
Όσο αφορά το burn-in, αν τους πείσεις να βλέπουν τηλεόραση με το smart zoom, ή όπως αλλιώς το λέει κάθε εταιρία, με το σήμα του σταθμού έξω, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Αλλά και με το σήμα του σταθμού μέσα, το ζάππινγκ, που σίγουρα θα κάνουν, είναι υπέρ αρκετό. Απλά να αποφεύγουν στην αρχή το 4:3 με μπάρες δεξιά-αριστερά.

Reaction score
0
Η αρχικη ρυθμιση θα γινει απο μενα και κατα πασα πιθανοτητα δεν θα πειραχτει καθολου. Απλα καναλια θα αλλαζουν και σε λιγα χρονια ισως δουν και κανενα dvd.

Βασικα σκεφτομαι να παρω πλασμα που απ οσο ξερω παιζουν πολυ καλυτερα τα τηλεοπτικα καναλια απο τις LCD, αλλα με προβληματιζει ο χρονος ζωης της πλασμα.

Reaction score
164
Μην σε απασχολεί ο χρόνος ζωής. Στα καινούρια μοντέλα είναι 60,000 ώρες, εξωφρενικό νούμερο.

Reaction score
0
Μην σε απασχολεί ο χρόνος ζωής. Στα καινούρια μοντέλα είναι 60,000 ώρες, εξωφρενικό νούμερο.
Έτσι και καλύτερα!!!
Πιο γρήγορα θα χαλάσει από κάτι άλλο παρά θα έχει περάσει το όριο ζωής του πάνελ...

Οι Panasonic - LG δίνουν σαν χρόνο ζωής τις 100,000 ώρες.
Εγώ να σου δώσω τις μισές, 50,000 ώρες.

Με 10 ώρες τηλεθέαση κάθε μέρα, μας κάνει 13,69 χρόνια!!!

Θα αντέξουν τόσο όλα τα άλλα, όχι στις Plasma, σε όλες τις τηλεοράσεις (τροφοδοτικά, κυκλώματα κτλ);;;;;;

Plasma και LCD ουσιαστικά δεν έχουν πλέον διαφορές στο χρόνο ζωής τους...

Reaction score
0
Παιδια με τρωει ο χρονος ζωης διοτι οι γονεις μου εχουν τωρα μια τηλεοραση siemens 21" ετων 25!!! βεβαια τα χρωματα ειναι αστα να πανε....

Το λοστ ξεκιναει 21/1 νομιζω...

Reaction score
14
Δηλαδη αν αγοραστει μια πλασμα απο απειρους χρηστες που δεν μπορουν να καθονται να τρεχουν dvd με χρωματακια κλπ παρα μονο να βλεπουν μονο τηλεοπτικα προγραμματα, υπαρχει κυνδινος για burn-in?

Προκειται να γινει αγορα απο τους γονεις μου μεχρι το Πασχα και εχω αρχισει να ψαχνω.
Χρηση κατα 99% τηλεοπτικο προγραμμα και 1% dvd & συνδεση με pc οταν θα πηγαινω σπιτι εγω.
Για μεγαλη διαρκεια ζωης >10χρονια για να μην πω >20 (γι αυτο και σκεφτομαι κατι σε 1920Χ1200).
Τιμη περιπου 1000
Μεγεθος >37"

φυσικα περιμενω και προτασεις.

Plasma vs LCD???
Οχι για να την κάψεις την πλάσμα... θές σχεδόν να το εχεις βάλει αυτοσκοπό... δηλαδή?

κατα λάθος σπάνια θα το κάψεις εκτός ανα είσαι φανατικός λάτρης μιας στατικής κάρτας και όλη μέρα κοιτάς μια τέτοια TEST CARD... εεεε τότε όχι μόνο στην πλασμα σου θα εχεις μόνιμο κάψιμο αλλά οτι βλέπεις στην ζωή θα το βλέπεις σαν τεστ καρντ!!!

Οι Πλασμα της 10ης γενιάς και μετά (τώρα είμαστε στην 11η αισίως) εχουν εξαλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό το μόνιμο (και αδιόρθωτο) burn-in.

Οσο αφορά την επιλογή θα σε παρακαλούσα για την ορθή τάξη να ανοίξεις ενα νέο thread στην κατηγορία αυτή και να το δούμε όλοι μαζί, ¨οπως σου είπε ο Βασίλης.

Ευχαριστώ

Reaction score
0
Απάντηση: PLASMA burn-in.

Δεν παλεύεται το ανχος αυτό,για μένα πάρε μια LCD να ησυχάσεις :111:

Reaction score
6

Την καλημερα μου στο φορουμ!
Πριν ενα μηνα περιπου πηρα την Pioneer 5090Η.
Υπαρχει περιπτωση να ειναι 12ης γενιας το πανελ ή ειναι στανταρ 11ης?
Πιστευετε οτι δε θα εχω προβλημα με το burn in οποτε δε χρειαζετε στρωσιμο?
Ο πωλητης μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα και καποιος αλλος σε αλλο καταστημα μου ειπε οτι απλα πρεπει να την αφησω ανοιχτη να παιζει με χιονια για δυο νυχτες και θα ειναι οκ.
Ποια ειναι η γνωμη σας?

Reaction score
1

Κατ αρχάς καλώς ήρθες στο φόρουμ
Το πάνελ της 5090 είναι 9ης γενιάς pioneer. Για την pioneer δεν υπάρχουν παραπάνω γενιές. Αν δεν σταματούσε την παραγωγή τηλεοράσεων φέτος θα είχαμε τα πάνελ 10ης γενιάς.
Καλό είναι να αποφεύγεις τις στατικές εικόνες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επειδή έχω την συγκεκριμένη τηλεόραση, θα ήθελα να σου πω ότι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη στα λογότυπα των καναλιών της ερτ. Καλύτερα να βλέπεις ΕΤ1, ΝΕΤ & ΕΤ3 με ζουμ για τις πρώτες 100 ώρες και να βάζεις είτε χιόνια, είτε το dvd στρωσίματος τις νύχτες.

Reaction score
0
Για σας παιδιά, Εχω μία Plasma Panasonic TH-42PZ70 την οποία την έχω κοντά 18 μήνες. Τωρα τελευταία η οθόνη εμφανίζει στο επάνω μέρος, την εικόνα από κάποιο παιχνίδι. Αυτό είναι μόνο εμφανές όταν η οθόνη δείχνει μόνο μαύρο φόντο και απο πολύ κοντά. Οταν η τηλεόραση δείχνει κάποια είκόνα δεν φαίνεται τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι η τηλεόραση έχει εμφανίσει το φαινόμενο του Burn - In? Μπορώ να κάνω κάτι για να φύγει τελείως ?

Reaction score
6

Αν παιζω PS3 για κανα δυωρο που εχει στατικες εικονες ή βλεπω καποιο καναλι για την ιδια ωρα τωρα που η tv δεν εχει στρωσει ακομα,θα εχω προβλημα με burn in ή πρεπει για περισσοτερες ωρες να μεινει σταθερη η εικονα για να υπαρξει προβλημα?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.151
Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

Αν παιζω PS3 για κανα δυωρο που εχει στατικες εικονες ή βλεπω καποιο καναλι για την ιδια ωρα τωρα που η tv δεν εχει στρωσει ακομα,θα εχω προβλημα με burn in ή πρεπει για περισσοτερες ωρες να μεινει σταθερη η εικονα για να υπαρξει προβλημα?
Εξαρτάται από την εταιρεία, το μοντέλο, την παρτίδα κλπ
Αν έχεις ενδοιασμούς λόγω burn in, θα σου συνιστούσα να πας σε LCD.
Το ξέρω πως έχουν καλή εικόνα, δελεαστικές τιμές και χαμηλό input lag, αλλά το burn in είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Βέβαια, μπορείς να πάρεις μία σχετικά πολύ φτηνή Plasma κι αν το παρουσιάσει (και είναι μόνιμο) την αλλάζεις. :107:

Reaction score
0

Πόσες στατικές εικόνες θα έχεις σε ένα παιχνίδι; Όλο και κάποιο loading screen ή video παρεμβάλλεται κάθε λίγη ώρα.

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

Εξαρτάται από την εταιρεία, το μοντέλο, την παρτίδα κλπ
Αν έχεις ενδοιασμούς λόγω burn in, θα σου συνιστούσα να πας σε LCD.
Το ξέρω πως έχουν καλή εικόνα, δελεαστικές τιμές και χαμηλό input lag, αλλά το burn in είναι ακόμα μέσα στο παιχνίδι.

Βέβαια, μπορείς να πάρεις μία σχετικά πολύ φτηνή Plasma κι αν το παρουσιάσει (και είναι μόνιμο) την αλλάζεις. :107:
Eχω την Κuro 5090H και η οποια ειναι ακομα αστρωτη.

Reaction score
0

Πόσες στατικές εικόνες θα έχεις σε ένα παιχνίδι; Όλο και κάποιο loading screen ή video παρεμβάλλεται κάθε λίγη ώρα.
ίσως εννοεί π.χ σε racing games το στροφόμετρο κτλπ... 100 ώρες δεν είναι τίποτα πάντως...πήρα πρόσφατα την P42G10 και έχω κυρίως σε μεγένθυση ένα dvd προκειμένου να στρωθεί καλά...αυτό και το break-in dvd. Πάντως δεν άντεξα στον πειρασμό να δω λίγο εικόνα σε blu-ray και game έστω για 10-20 λεπτά D: υπομονή!

Reaction score
0

Θα σου συνιστούσα να στρώσεις την τηλεόραση σωστά (για >200 ώρες τουλάχιστον) αποφεύγοντας λογότυπα, μαύρες μπάρες, κλπ και αφου ολοκληρώσεις το στρώσιμο να ξεκινήσεις σιγά σιγά να παίζεις παιχνίδια έχοντας απενεργοποιήσει οσα huds μπορείς (huds δεν λέγονται τα στροφόμετρα και τα σκορ και γενικά οι διάφορες στατικές απεικονίσεις στα games?) και κάνοντας διαλείμματα κάθε ας πούμε μια ώρα γυρνώντας την πηγή στο τηλεοπτικό για κανα τεταρτάκι. Εννοείται ότι θα προσέξεις να ειναι ενεργοποιημένες όλες οι πιθανές πατέντες με τις οποίες είναι εφοδιασμένη η TV για την αντιμετώπιση του κινδύνου (πχ wobbling)

Reaction score
73

Τι να σας πω ρε παιδια... ολα τα παραπανω μου θυμιζουν το στρωσιμο ενός "θηριου" αυτοκινητου....
Προσεξε εκεινο... μην υπερβεις το αλλο... περιμενε μεχρι 5000 χμ και μην το πιεζεις γιατι μπορει να σπασει
και να καιει λαδι... κοκ.
Βαλε και το burn-in. ...εεε ... παω για LCD καλυτερα ναχω πιο ησυχο το κεφαλι μου...

Reaction score
0

παιδια θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι αλλα επειδη δεν ειμαι σχετικος με φορουμ και οπως βλεπετε ειναι και το πρωτο ερωτημα, δεν ξερω αν ρωταω σωστα

εαν παρω μια πλασμα, και εμφανιζονται οι μαυρες μπαρες στο πανω και κατω μερος μιας ταινιας, αυτο θα οδηγησει σε burn in ?

ευχαριστω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

παιδια θα ηθελα και εγω να ρωτησω κατι αλλα επειδη δεν ειμαι σχετικος με φορουμ και οπως βλεπετε ειναι και το πρωτο ερωτημα, δεν ξερω αν ρωταω σωστα

εαν παρω μια πλασμα, και εμφανιζονται οι μαυρες μπαρες στο πανω και κατω μερος μιας ταινιας, αυτο θα οδηγησει σε burn in ?

ευχαριστω
Καλώς ήρθατε στο AVSite!

Καλό είναι να μην υπάρχουν στατικά σημεία,οποιουδήποτε χρώματος,στην οθόνη.Ακόμα και οι μπάρες δημιουργούν πρόβλημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas