PLASMA burn-in.

Reaction score
0
Μετά τις 200 πρώτες ώρες, μπορούμε άφοβα να βλέπουμε 4:3 υλικό σε 4:3 mode; Γιατί δεν μου αρέσει καθόλου έστω και η ελάχιστη παραμόρφωση στην εικόνα... Σε lcd δεν θα αντιμετώπιζα ποτέ τέτοιο πρόβλημα;

Reaction score
14
είχα ξεχάσει το ΗΤPC για 3 ώρες με την τηλεόραση ανοικτή, και με στατική εικόνα. Η εικόνα ήταν μάυρα γράμματα σε λευκό αρκετά φόντο.

Οταν άλλαξα κανάλι τα γράμματα είχαν αποτυπωθεί και ήταν αρκετα ορατό απο κοντά όμως. Βάζω μια ταινία με εντονες αλλαγές σκηνών και την έβαλα να πάιξει για 1-2 λεπτά. Σε περίπου 30 δευτερόλεπτα είχε φύγει το "κάψιμο" και μετά ενα λεπτό ξαναβάζω μια ολόλευκη εικόνα και δεν είχε όυτε ένα ιχνος πουθενα σε όλη την οθόνη. Και εχω περίπου 120-150 ώρες ίσως λίγο παρπάνω λειτουργίας.

Δεν ανησυχώ καθόλου και για το 4:3 αν βλέπεις ολη μέρα εντάξει μπορεί να σου αφήσει μια σκιά αριστερά δεξιά, αλλά είμαι σίγουρος ότι μετά απο τις 200 ώρες είσαι safe enough και οτι μαρκάρισμα γίνει σε 2 λεπτά θα εχει εξαφανισθεί.

Reaction score
54
Περα απο το burn in που αποτελει αποτρεπτικο λογο για να παρω plasma, τι γινεται με τη καταναλωση αλλα και τη διαρκεια ζωης ενος plasma panel? Συγκριτικα παντα με lcd.

Reaction score
0
Περα απο το burn in που αποτελει αποτρεπτικο λογο για να παρω plasma, τι γινεται με τη καταναλωση αλλα και τη διαρκεια ζωης ενος plasma panel? Συγκριτικα παντα με lcd.
Η κατανάλωση είναι υψηλότερη σε σχέση με τις LCD αλλά όχι τόσο ώστε να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για τους περισσότερους. Υπολόγισε συνήθως ένα 10-15% παραπάνω, στις ίδιες ίντσες.
Η ονομαστική διάρξεια ζωής τους είναι στις 60.000 ώρες όπως και των LCD - πλην αυτών που έχουν οπίσθιο φωτισμό LED που ζουν παραπάνω.
Τέλος, δεν θεωρώ ότι το burn in πρέπει να αποθαρρύνει κάποιον από το να πάρει plasma πλέον, εκτός αν έχει πολύ συγκεκριμένες συνήθειες.
Αρκεί να είναι κανείς ελάχιστα ενημερωμένος και δεν πρόκειται να έχει ποτέ πρόβλημα.

Reaction score
14
εδώ δεν αποθάρυνε το Ελ.Βενιζέλος να βάλει ΠΛΑΣΜΑ για να δείχνει τις πτησεις!!

Η κατανάλωση μιας πλάσμα είναι όντως 15-20% παραπάνω απο την LCD. Η ετήσια κατανάλωση με 10 ώρες την ημέρα λειτουργία, για 365 μέρες είναι απο 50-60 ευρώ για πλασμα! Αρα μιλάς για μια διαφορά της τάξης 10-15 ευρώ παραπάνω σε ετήσια βάση!

Reaction score
0
Απάντηση: PLASMA burn-in.

Στο 16:9 δεν βλέπεις μπάρες. Στο 2.35:1 βλέπεις.[/QUOTE

Γειά σας παιδιά,εάν δηλαδή υποθέσουμε οτι βλέπεις ενα DVD για 2 ώρες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω,τότε υπάρχει πρόβλημα burn in??

Reaction score
0
Re: Απάντηση: PLASMA burn-in.

Στο 16:9 δεν βλέπεις μπάρες. Στο 2.35:1 βλέπεις.[/QUOTE

Γειά σας παιδιά,εάν δηλαδή υποθέσουμε οτι βλέπεις ενα DVD για 2 ώρες με μαύρες μπάρες πάνω κάτω,τότε υπάρχει πρόβλημα burn in??
Όχι βέβαια.
Πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν οι κάθετες μπάρες αν έχεις το τηλεοπτικό σήμα να παίζει σε 4:3 για πολλές συνεχόμενες ώρες γι' αυτό και καλό είναι να αποφεύγονται.

Reaction score
0
Εντάξει... το συγκεκριμένο Post... ok., για αυτούς που τους ενδιφέρει η λεπτομέρια...

... Δηλαδή αν ως οικογένεια έχετε περίεργες συνήθειες και πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η TV για να βλέπετε π.χ. μόνο MEGA μην πάρετε plasma.
...
Αλλά βρε φίλε marvin....
Μήπως αρχίζουμε λίγο να γινόμαστε υπερβολικοί? :prof:

Reaction score
14
Εντάξει... το συγκεκριμένο Post... ok., για αυτούς που τους ενδιφέρει η λεπτομέρια...

Αλλά βρε φίλε marvin....
Μήπως αρχίζουμε λίγο να γινόμαστε υπερβολικοί? :prof:
συμφωνώ απόλυτα, και η υπερβολή δεν οφελεί ποτέ!!!

Οι νέες πλάσμα θελουν πολυ ατζαμοσύνη για να "καούν" οριστικά και αμετάκλητα!!!!

Reaction score
0
καταρχην παιδια χρονια πολλα και καλα σε ολους!
ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει τροπος να σβησει το μονιμο burn in που εχει παθει η πλασμα μου απο τοτε που την αγορασα περιπου 2 χρονια τωρα (pioneer 436). Βλεπω πολυ εντονα το σημα του mega και του star το οποιο πεφτει πανω στου mega αλλα και τωρα προσφατα που το αντ-1 αλλαξε μερια στο λογοτυπο του και παιζει δεξια αρχιζει και φαινετε και αυτο ελαφρως! υποψιν οτι απο την αρχη η τηλεοραση μου επαιζε με χαμηλη φωτεινοτητα και αντιθεση εως και σημερα αλλα ειναι πολυ ευαισθητη και με το παραμικρο κανει ειδωλο! αν υπαρχει καποια λυση θα ημουν υποχρεος γιατι εχω αρχισει και κλαιω τα λεφτα που εδωσα και δεν ηταν και λιγα....
:happy_4:

Reaction score
14
δοκίμασε να παίξεις 'χιόνια' για αρκετές ώρες.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό?
Βγάζοντας την κεραία.

Χρόνια πολλά.
Σωστός και απο οτι εχω διαβάσει είναι απο τις καλύτερες τεχνικές για πολύ γρήγορη εναλλαγή των φωσφόρων της ΠΛΑΣΜΑ.

Μπράβο για το Hint.:cool_4: :cool_4:

Reaction score
0
Το εχω κανει και αυτο! την εχω αφησει να παιζει χιονια 20 ωρες συνεχομενες αλλα τιποτα! μαλλον εχω παθει μονιμη ζημια ε? κριμα διοτι κατα τα αλλα ειναι σουπερ τηλεοραση! αν καποιος γνωριζει κατι αλλο θα ημουν ευγνομων!
:happy_4:

Reaction score
0
γεια σας παιδια πηρα μια plasma 42 inches panosonic th42px80e και ειναι 11η γενιας πλασμα.....το προβλημα με το burn in υφισταται ακομα?
ειναι κατι που πρεπει να προσεξω?

ευχαριστω εκ των προτερων......

Reaction score
0
Απάντηση: Re: PLASMA burn-in.

γεια σας παιδια πηρα μια plasma 42 inches panosonic th42px80e και ειναι 11η γενιας πλασμα.....το προβλημα με το burn in υφισταται ακομα?

Δεν υφίσταται... παιξε την κανονικά και θα ...στρωσει μονη της:144:

Reaction score
0

Ευχαριστημένος από την ΤV ???

Reaction score
0
Δηλαδη αν αγοραστει μια πλασμα απο απειρους χρηστες που δεν μπορουν να καθονται να τρεχουν dvd με χρωματακια κλπ παρα μονο να βλεπουν μονο τηλεοπτικα προγραμματα, υπαρχει κυνδινος για burn-in?

Προκειται να γινει αγορα απο τους γονεις μου μεχρι το Πασχα και εχω αρχισει να ψαχνω.
Χρηση κατα 99% τηλεοπτικο προγραμμα και 1% dvd & συνδεση με pc οταν θα πηγαινω σπιτι εγω.
Για μεγαλη διαρκεια ζωης >10χρονια για να μην πω >20 (γι αυτο και σκεφτομαι κατι σε 1920Χ1200).
Τιμη περιπου 1000€
Μεγεθος >37"

φυσικα περιμενω και προτασεις.

Plasma vs LCD???

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.981
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas