PLASMA vs. LCD 42’’

Reaction score
0
Δεδομένου ότι οι 42’’ αποτελούν μέγεθος που πολύς κόσμος σκέφτεται για αγορά, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτές τις ίντσες διασταυρώνονται οι δύο τεχνολογίες, πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να ανοιχτεί μία συζήτηση για το ποια είναι καλύτερη αναλόγως του τι έχει θέσει σαν προτεραιότητα ο καθένας. Έχουν ήδη γραφεί πολλά για το θέμα αυτό αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας που αποτέλεσμα έχει την ωρίμανση και των δύο τεχνολογιών, επιβάλει μια συζήτηση εκ νέου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς. Και φυσικά δεν θα άνοιγα ένα τέτοιο θέμα αν δεν με ενδιαφέρει άμεσα και συγκεκριμένα έχω στο σπίτι δανεικιά μια Plasma Hitachi PD8600. Η ανάλυσή της είναι 1024Χ1080 δηλαδή έχει μόνο τις γραμμές του Full HD. Παρόλα αυτά η ποιότητα της εικόνας που δείχνει σε DVD και σε απλό τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή με ζωντανά χρώματα και καλή αντίθεση. Βέβαια το σήμα το παίρνω από ένα DVD-Recorder της LG μέσω HDMI στα 576p. Συγκρίνοντας τις 32-40’’ οθόνες LCD που έχω δει νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο. Δεν είχα την πολυτέλεια να δω video HD εκτός από κάποια demo από το PC μου που και εκεί τα πήγε περίφημα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της (έναντι των LCD) είναι βέβαια η τιμή της που με 1.500Ε περίπου δεν νομίζω ότι μπορεί να την ανταγωνιστεί κάποια τηλεόραση από το άλλο στρατόπεδο. (ίσως η AMOI αλλά είμαι από αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στις κοινές μάρκες) Περιμένω να ακούσω προτάσεις με συγκεκριμένα μοντέλα που θα διευκολύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.

Reaction score
0
ακούγονται τα καλύτερα λόγια για την PANASONIC TH-42PV60E. και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορα στις 42 ιντσες.
έχω μια 26 lcd sony bravia και δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένος. οι Philips CRT που έχω ακόμα στο σαλόνι στις 29 ιντσες είναι πολυυυυ μπροστά σε εικόνα. Για τις ταινίες βέβαια χρησιμοποιώ τον PANASONIC PT900!!
σκεφτόμουν την αντικατάσταση της CRT αλλά ακόμα δεν έχω δει καλύτερη εικόνα για τηλεποτικό σήμα απο τις flat TV. ειναι όμως και αυτο το design που δεν μπορεις να το παραβλεψεις!!!

Reaction score
802
Eιδα σημερα απο κοντα την v60 σε κοντρα με την φθηνη hitachi plasma 42 και την αντιστοιχη philips 42 lcd.
Σε σπλιταρισμενο τηλεοπτικο σημα, η v60 ηταν με διαφορα η καλυτερη απο τις 3 με την philips να ακολουθει.

Reaction score
0
ακούγονται τα καλύτερα λόγια για την PANASONIC TH-42PV60E. και εγώ ενδιαφέρομαι για αγορα στις 42 ιντσες.
έχω μια 26 lcd sony bravia και δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημένος. οι Philips CRT που έχω ακόμα στο σαλόνι στις 29 ιντσες είναι πολυυυυ μπροστά σε εικόνα. Για τις ταινίες βέβαια χρησιμοποιώ τον PANASONIC PT900!!
σκεφτόμουν την αντικατάσταση της CRT αλλά ακόμα δεν έχω δει καλύτερη εικόνα για τηλεποτικό σήμα απο τις flat TV. ειναι όμως και αυτο το design που δεν μπορεις να το παραβλεψεις!!!
Pesta xrisostome !
poli psaronoun apo to design dinoun ena karo lefta gia mia safos katoteri apo tin CRT TV. Meta OLOI anakalyptoyn ti lathos exoun kanei.
Se ligo kairo oi crt tv tha pouliontai os high end tv .
Oi Philips machline pouliontai akoma (se 32+) ?
PS : simbouli gia tin panasonic : einai kali. kaliteri apo oles tis lcd (kata tin gnomi mou) alla poli xeiroteri apo oles tis kales crt. Prosexe min kaneis deuteri fora to idio lathos.

Reaction score
0
Ρε παιδιά, να συζητάμε αν οι CRT είναι καλύτερες ή όχι δεν έχει πλέον καμία σημασία. Το μέλλον της TV είναι οι μεγάλες (>40'') και σε αυτό το παιχνίδι οι παλιές CRT δεν έχουν καμία θέση. Η προσωπική μου γνώμη μετά από αρκετές τηλεοράσεις που είδα είναι ότι το contrast και τα έντονα χρώματα που προσφέρουν οι plasma δεν τις φτάνει καμία LCD τουλάχιστον σε λογικά επίπεδα τιμών. Δηλαδή με 1500Ε βρίσκεις μια αξιοπρεπή plasma 42'' και αν την παρακολουθείς όπως εγώ από τα 3,5-4 μέτρα δεν πρόκειται να καταλάβεις διαφορά με μια full HD. Κατάλαβα ότι εδώ μέσα πολλοί θέλουν TV της τέλειας ανάλυσης HD 1920Χ1080. Επιμένω όμως ότι για τον περισσότερο κόσμο που αναζητά θέαση σε μεγάλη τηλεόραση η λύση της Plasma είναι η ποιο ενδεδειγμένη. Φυσικά δεν αναφέρομε στις παλαιότερες με την χαμηλή ανάλυση.

HV

Reaction score
0
Εγω θα ελεγα πως οτι καλυτερο αυτη την στιγμη ειναι οι οπισθιας προβολης...
Παιρνεις 50 ιντσες με 1400ε....Και καλυτερα χρωματα και καλυτερο contrast και καλυτερη ευκρινεια..

Reaction score
0
οι οπίσθιας προβολής;
Αν εννοείς της SONY 3LCD τεχνολογίας, δεν την έχω δει live, αλλά από κάποιες άλλες απογοητεύτηκα. Ειδικά όταν κοιτάζεις υπό γωνία τα πράγματα είναι τραγικά.
Δυστυχώς εδώ στο "Σαλονικιστάν" που ζω δυσκολεύομαι να βρω μαγαζιά που παίζουν καινούργια μοντέλα και οι εμπειρίες μου είναι από φίλους και γνωστούς κυρίως.

HV

Reaction score
0
Οι 3lcd αποτι βλεπω στην δικια μου εχουν καπου 100 μοιρες χαλαρης θεασης...Απο εκει και περα αρχιζουν να χαλανε..Ωστοσο δεν παιρνεις τετοια τηλεοραση για να βλεπεις υπο γωνια...

Reaction score
0
Οι 3lcd αποτι βλεπω στην δικια μου εχουν καπου 100 μοιρες χαλαρης θεασης...Απο εκει και περα αρχιζουν να χαλανε..Ωστοσο δεν παιρνεις τετοια τηλεοραση για να βλεπεις υπο γωνια...
kai apo mauro pos ta pane ? an kleiseis fota blepeis mauro? i blepeis gri ? H eikona einai sigkrisimi tis crt ?

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: PLASMA vs. LCD 42’’

Για οπίσθιας προβολής και ειδικά lcd θα συζήταγα μόνο για τις καινούργιες SXRD της Sony... 2400 Ευρώ στις 55'' και εντυπωσιακή εικόνα... και φωτεινότητα και μαύρο!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απάντηση: PLASMA vs. LCD 42’’

Όσον αφορά στην πλάσμα δεν μπορώ να καταλάβω πως επιτυγχάνεται ανάλυση 1024Χ1080? Μήπως είναι pseudo 1080? δηλαδή 576Χ2 μέσω chip? Είχαν κυκλοφορήσει παλαιότερα κάποιες lcd τέτοιες νομίζω...

Πάντως καλύτερες από τις υπόλοιπες πλάσμα του 1024Χ768...

Έχω γράψει πολλές φορές ότι οι πλάσμα είναι πάρα πολύ καλές (πολύ καλύτερες από τις lcd) σε σήμα χαμηλής ανάλυσης (π.χ. τηλεοπτικό). Όμως την τρισδιάστατη εικόνα που δίνει μία τηλεόραση Full HD 1080p με υλικό από ένα blu-ray π.χ. δεν μπορείς να την δεις αλλού...

Δεν αγοράζουμε τηλεόραση για 1-2 χρόνια αλλά για τουλάχιστον 5... σε 2 χρόνια τα dvd club θα είναι γεμάτα με δισκάκια hd-dvd ή blu-ray...

HV

Reaction score
0
Ολα στην SONY 55A2000 ειναι τελεια με λιγο calibration...
Βεβαια στα 2.6 μετρα που ειμαι εγω βλεπεις ευκολα κοκκους σε απλα DVD αλλα σε 1080p ειναι ασυγκριτη.

Reaction score
0
" ...σε 2 χρόνια τα dvd club θα είναι γεμάτα με δισκάκια hd-dvd ή blu-ray..."
συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, σαν τελικό συμπέρασμα θα μπορούσα να πω ότι αν κάποιος είναι fun του σινεμά και ρισκάρει ότι σε 1-2 χρόνια θα αντικατασταθούν τα κλασικά DVD με HD, τότε ναι να πάρει LCD και φυσικά σε ανάλυση 1920Χ1080. Αν όμως τον περισσότερο χρόνο βλέπει τηλεοπτικό σήμα ή δεν έχει να ξοδέψει τα >2500E που απαιτούνται για την αγορά μιας καλής LCD τότε η λύση της PLASMA είναι μονόδρομος. Σε κάθε περίπτωση ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να συνειδητοποιήσει τις ανάγκες του και να μην κάνει βεβιασμένες αγορές παρασυρόμενος είτε από κάποιες προσφορές είτε επειδή κάποιος άλλος έμεινε ευχαριστημένος από το προϊόν. Οι ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές!

Reaction score
4
βρε παιδία αφου αν ψάξεις παντου στο ιντερνετ θα δεις οτι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρισει την διαφορα 1080p με 720p έξω απο τα 2.5 μέτρα(και πολυ λεω).

πόση έχουν πάρει 37αρα 1080p και βλέπουν απο το 1 μέτρο που είναι και το ιδανικο???

Reaction score
0
βρε παιδία αφου αν ψάξεις παντου στο ιντερνετ θα δεις οτι το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρισει την διαφορα 1080p με 720p έξω απο τα 2.5 μέτρα(και πολυ λεω).

πόση έχουν πάρει 37αρα 1080p και βλέπουν απο το 1 μέτρο που είναι και το ιδανικο???
Eγώ έχω διαβάσει ότι στα 2,8 μέτρα (μετατροπή από τα 9 πόδια) η διαφορά υπέρ του 1080p φαίνεται πάνω από τις 46 ίντσες.
hdguru.com/?p=21 Δεν αμφισβητώ ότι κάποιος μπορεί να βλέπει διαφορά στις 37'', εγώ πάντως δεν τη βλέπω και νομίζω ότι λίγοι τη βλέπουν πραγματικά.

Το θέμα είναι ότι και να γεμίσει η αγορά με Blu-Ray & HD-DVD στα επόμενα 2 χρόνια, οι δυνατότητες του ανθρώπινου ματιού δεν θα βελτιωθούν. Για το 90% και πλέον των καταναλωτών μια κορυφαία 720p θα είναι επαρκέστατη για πολλά πολλά χρόνια, καθώς τα Blu-Ray & HD-DVD θα δείχνουν καταπληκτικά σε αυτές τις τηλεοράσεις (άλλωστε εισαγάγουν δεκάδες βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας και όχι μόνο την αύξηση της ανάλυσης). Μέχρι να φθηνήνουν οι άνω των 50'' 1080p plasma & LCD (ή να αδυνατίσουν οι οπίσθιας προβολής :p ) εγώ θα αντιμετωπίζω με πολύ μεγάλη επιφύλλαξη όλη αυτή την "υστερία" για το 1080p.
Φυσικά οι τηλεοράσεις σε 2 χρόνια από σήμερα θα είναι πολύ καλύτερες απ' ότι οι σημερινές (και πιθανότατα όλες 1080p από κάποιες ίντσες και πάνω) αλλά δεν νομίζω ότι η βελτίωσή τους θα οφείλεται τόσο στην επιπλέον ανάλυση, όσο στα καλύτερα χρώματα, τη μεγαλύτερη οξύτητα, το καλύτερο scaling & deinterlacing (μην ξεχνάμε ότι μέχρι να δούμε 1080p broadcasting θα περάσει πάρα πολύς καιρός) κλπ.

Reaction score
6
akis07;428437 Αν όμως τον περισσότερο χρόνο βλέπει τηλεοπτικό σήμα ή δεν έχει να ξοδέψει τα >2500E που απαιτούνται για την αγορά μιας καλής LCD τότε η λύση της PLASMA είναι μονόδρομος. [/quote said:
Νομίζω πως δεν εχει κοιτάξει καλα τις τιμές των LCD
Στα χρήματα που αναφερεις ( 1500 ευ ) μπορεις να βρεις πολλες LCD 42αρες.
Οι plasma ως τωρα ηταν παντα ακριβότερες από τις LCD και με όλα τα προβλήματα των πρώτων μοντέλων.
Βλέποντας την αγορα να γέρνει προς την τεχνολογία των LCD αναγκάστηκαν να ριξουν αρκετά τις τιμες και να φτάσουν σε αρκετές περιπτώσεις αυτές των LCD.
Σε καμία περιπτωση όμως δεν είναι φθηνότερες.
Γεγονός είναι όμως πως οι plasma βγάζουν καλύτερη εικόνα και εχουν μειωθεί αρκετα τα προβλήματα τους αλλα δυστυχώς ακομα παραμένουν .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef