Δεδομένου ότι οι 42’’ αποτελούν μέγεθος που πολύς κόσμος σκέφτεται για αγορά, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτές τις ίντσες διασταυρώνονται οι δύο τεχνολογίες, πιστεύω ότι θα ήταν σκόπιμο να ανοιχτεί μία συζήτηση για το ποια είναι καλύτερη αναλόγως του τι έχει θέσει σαν προτεραιότητα ο καθένας. Έχουν ήδη γραφεί πολλά για το θέμα αυτό αλλά η εξέλιξη της τεχνολογίας που αποτέλεσμα έχει την ωρίμανση και των δύο τεχνολογιών, επιβάλει μια συζήτηση εκ νέου, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα της αγοράς. Και φυσικά δεν θα άνοιγα ένα τέτοιο θέμα αν δεν με ενδιαφέρει άμεσα και συγκεκριμένα έχω στο σπίτι δανεικιά μια Plasma Hitachi PD8600. Η ανάλυσή της είναι 1024Χ1080 δηλαδή έχει μόνο τις γραμμές του Full HD. Παρόλα αυτά η ποιότητα της εικόνας που δείχνει σε DVD και σε απλό τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή με ζωντανά χρώματα και καλή αντίθεση. Βέβαια το σήμα το παίρνω από ένα DVD-Recorder της LG μέσω HDMI στα 576p. Συγκρίνοντας τις 32-40’’ οθόνες LCD που έχω δει νομίζω ότι μου άρεσε περισσότερο. Δεν είχα την πολυτέλεια να δω video HD εκτός από κάποια demo από το PC μου που και εκεί τα πήγε περίφημα.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της (έναντι των LCD) είναι βέβαια η τιμή της που με 1.500Ε περίπου δεν νομίζω ότι μπορεί να την ανταγωνιστεί κάποια τηλεόραση από το άλλο στρατόπεδο. (ίσως η AMOI αλλά είμαι από αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στις κοινές μάρκες) Περιμένω να ακούσω προτάσεις με συγκεκριμένα μοντέλα που θα διευκολύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της (έναντι των LCD) είναι βέβαια η τιμή της που με 1.500Ε περίπου δεν νομίζω ότι μπορεί να την ανταγωνιστεί κάποια τηλεόραση από το άλλο στρατόπεδο. (ίσως η AMOI αλλά είμαι από αυτούς που μένουν προσκολλημένοι στις κοινές μάρκες) Περιμένω να ακούσω προτάσεις με συγκεκριμένα μοντέλα που θα διευκολύνουν τους υποψήφιους αγοραστές.