Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

Reaction score
3.406
Επίσης σε ένα θέμα , οποιοδήποτε θέμα, προφανώς να δημιουργηθούν και κάποια παρακλαδια που είναι όμως συναφή με το αρχικό μας θέμα.

Tι ήθελε άραγε να μας μεταφέρει ο D.S με το ακόλουθο :
" Παρακαλώ ας απαντήσουν μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα και όσοι είναι πίσω από αντιπροσωπείες και καταστήματα για μια φορά να εκφρασθούν ειλικρινά."

Reaction score
25.142
costas EAR said:
χε χε χε χε χε
δε γίνεται αυτό αγαπητέ, άσε που επιβεβαιώνω ότι γράφτηκε σωστά σαν data. τα 0 και τα 1 είναι όλα στη θέση τους.
κι όμως η γη γυρίζει (υπάρχει ακουστή διαφορά)
γραφτηκανε σωστα σε ενα δισκακι που σαν data θα διαβαστει πολλες φορες σε περιπωση λαθους (σωστα?)
no the fly θα διαβαστει μια. αν λοιπον υπαρχουν τα παραπανω σφαλματα απο καποια transport θα διαβαζονται συνηθως σωστα απο καποια αλλα συνηθως διαφορετικα.
δεν εξηγει αυτο το οτι αλλα σιντακια σε καποια transport εχουν μεγαλη διαφορα απο καποια αλλα , ενω σε αλλες συσκευες οι διαφορες ειναι μικρες?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
Παναγιωτης Κροκος said:
costas EAR said:
χε χε χε χε χε
δε γίνεται αυτό αγαπητέ, άσε που επιβεβαιώνω ότι γράφτηκε σωστά σαν data. τα 0 και τα 1 είναι όλα στη θέση τους.
κι όμως η γη γυρίζει (υπάρχει ακουστή διαφορά)
γραφτηκανε σωστα σε ενα δισκακι που σαν data θα διαβαστει πολλες φορες σε περιπωση λαθους (σωστα?)
no the fly θα διαβαστει μια. αν λοιπον υπαρχουν τα παραπανω σφαλματα απο καποια transport θα διαβαζονται συνηθως σωστα απο καποια αλλα συνηθως διαφορετικα.
δεν εξηγει αυτο το οτι αλλα σιντακια σε καποια transport εχουν μεγαλη διαφορα απο καποια αλλα , ενω σε αλλες συσκευες οι διαφορες ειναι μικρες?
Σωστή η σκέψη σου, και πιθανά ο διαφορετικός μέσος αριθμός σφαλμάτων (που δείχνει την δυνατότητα ανάγνωσης) αλλά και άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά ανάγνωσης τα οποία αποτελούν τις προδιαγραφές του transport και αναγράφονται από τον κατασκευαστή, να μας δίνουν διαφορετικό ηχητικά αποτέλεσμα. Πιθανά λέω, γιατί πραγματικά δε ξέρω. οσα έχω διαβάσει - βρει στο δίκτυο επ'αυτού είναι αντιφατικά. Και δεν έχω πειστεί διόλου πως είναι δυνατό να ακουστεί το ένα ή τα δέκα λάθος (-η) στα data.

Η εμπειρία μου είναι πως 4 διαφορετικής μάρκας CD-R τα οποία (επιβεβαιωμένα) έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο περιεχόμενο data (καρατσεκαρισμένο με extraction σε σκληρό και σύγκριση των images) παίζουν διαφορετικά (με σαφέστατη διαφορά, όχι τρίχες) και σε transport που δουλεύει με Buffer και no error corection (taskam) αλλά και σε λύση της meridian με διόρθωση σφαλμάτων.

Tο πιο αστείο είναι πως στο ίδιο cd-rom με το οποίο κάνω extraction στο σκληρό και έχω τα ίδια αποτελέσματα (EAC και χωρίς να χρειαστεί να ξαναδιαβάσει το ίδιο σημείο και με μεγάλη ταχύτητα ανάγνωσης -ίσως και χ12) ακούγονται τα διαφορετικά CD-R ...διαφορετικά! χαχαχαχαχαχαχα λες και με μονή ταχύτητα κάνει λάθη και με μεγάλη ταχύτητα δε κάνει! πιθανό? χαχαχαχα δε ξέρω, δε ξέρω τίποτα! ϊσως βέβαια σε μεγάλη ταχύτητα ανάγνωσης το βολτάζ του λέιζερ να είναι διαφορετικό και να παίζει ρόλο στην ανάγνωση ή στο χρονισμό των data, αλλά τότε όλα τα μπάφερς που πάνε? Και πάλι δε ξέρω.

Η άλλη υποθετική εξήγηση που δίνω (και πιθανά πάλι μεγάλο λάθος κάνω) είναι διαφορετικό τζίτερ εγγραφής, και ηχητικά μοιάζει να είναι έτσι. Λόγω διαφορετικού μέσου (CD-R) όμως και στο ίδιο πι-σί δε βρίσκω λόγο να έχουν διαφορετικό τζίτερ εγγραφής. Υπάρχει άραγε λόγος? Το "σκάψιμο" στο αυλάκι αργεί να δώσει "στίγμα" 0 ή 1 ή το δίνει σε ακαθόριστα χρονικά διαστήματα ανάλογα με την ομοιογένεια των αιχμών του "σκαψίματος" ή την ποιότητα διάθλασης του υλικού επικάλυψης? δε ξέρω.

Και έτσι να είναι, ιδίως στο δικό μου σετάπ που διαβάζει σε μπαφερ και κάνω σε δεύτερο μηχάνημα υπερδειγματοληψία με αλλαγή ρολογιού, σε τρίτο μηχάνημα equalization και σε τέταρτο μηχάμηνα κροσάρισμα σε ψηφιακό επίπεδο και ακολουθούν 12 ντακ στη σειρά με 2 διαφορετικά ρολόγια, πως διάλο μεταφέρεται η αρχική διαφορά του υποτιθέμενου διαφορετικού τζίτερ εγγραφής (αφού σφάλματα ανάγνωσης ψηφίων δε πρέπει να υπάρχουν)?

τα νεύρα μου..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ζήτω το νανοκλόκς! Ας ελπίσω να τελειώσει η ιστορία με αυτό.... 8)

Από διαφορετικούς σκληρούς πάντως (atapi & SATA-raid) δεν ακούω διαφορές, και οι επαγγελματίες λένε πως υπάρχουν. Μπαίνει λένε τζίτερ λόγω thermal recalibration και reset της κεφαλής ανάγνωσης. Αυτά αργότερα θα τα ακούσω, όταν με το καλό μπεί η σωστή κάρτα ήχου. Εκεί να δεις γέλιο.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]Πάντως το επίμαχο θέμα αυτών που "μας δουλεύουν" δεν σχολιάσθηκε επί της ουσίας.
Συμφωνούνε ή διαφωνούνε με τον DS. ?
Βασίλη, η δική μου άποψη είναι ότι δεν είναι αυτό το επίμαχο θέμα, αλλά να σου πω πολύ γρήγορα την θέση και γι αυτό. Αυτοί που μας δουλεύουν είναι υπαρκτά πρόσωπα. Για να τα βρούμε όμως πρέπει να ψάξουμε κυρίως ανάμεσα στους κατασκευαστές και όχι στους εμπόρους.

Reaction score
297
D.S said:
1. Πιστεύει κανένας ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd στιγμιαία σε πρώτο χρόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων?
Aυτό μου θυμίζει το "Read until right": http://www.stereotimes.com/comm081706.shtml

Reaction score
297
Βέβαια αυτοί (=Nova Physics Group Memory Player) λένε κι άλλα, περί αποκερματισμού μνήμης σε πραγματικό χρόνο κλπ κλπ κλπ, τα οποία δεν ξέρω κατά πόσον ισχύουν. Μπορεί και να ισχύουν, μπορεί και να τα λένε για μούρη και για να δικαιολογήσουν την τιμή του προϊόντος τους, το οποίο όλο "βγαίνει" κι όλο άφαντο είναι. Σχετική συζήτηση εδώ:
http://db.audioasylum.com/scripts/t.pl?f=critics&m=24680
και nanoclocks εδώ:

Reaction score
3.406
Το αγαπημένο μας EAC, με error correction παρακαλώ για να κοιμάστε ήσυχοι :lol:

"Quality" concerns the whole drive. That is, e.g. a better laser pickup will read flawlessly where other drives would be needing interpolating, and so on. On a bad CD, with difficult positions, EAC-rips can thus be different with different drives.

Ofcourse, if there are such positions, you want to know.

My method is to use a drive with good C2 report. Then, rip in secure mode with C2 setting enabled, no cacheflushing, and offset correction, and do test+copy. Then, if there are C2 errors you'll have a less than 100% track quality, so even if test and copy CRCs match, you'll know there is a possibly interpolated position.
If this occurs, take a second drive: different brand, different chips. (this is why you need offset correction; to compare with the second drive). If it returns the same rip CRC, all is fine. Else, since interpolation values of different drives will probably be slightly different, you can see the problem spot from wav-compare.

Why do I set no-cache mode? Because in my experience, less read errors occur with that setting; EAC doesn't flush the cache every 2MBs, and the pickup thus does less work. Ofcourse, this setting makes error correction by EAC useless (because re-reads will come from cache). But that's why you do test+copy. And besides, I don't want error-correction the EAC-way if not necessary. I just want to know if there's a troublesome scratch and if there is, I'll get another disc to rip from...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
Αυτοί που λένε πως ισχύουν αυτά (περί κατακερματισμού μνήμης και τα συναφή) αυξάνονται επικίνδυνα πάντως. Μήπως αυτό σημαίνει κάτι? Με έχουν πείσει (προφανώς) αλλά δε το έχω δει στην πράξη ακόμα (επίσης). Υποσυνείδητα το συνδέω κάπως και με τα CD-R που δεν ακούγονται το ίδιο κι ας έχουν τα ίδια δεδομένα μέσα τους.

Υπάρχουν και κάτι επώνυμα πισάκια που είναι για audio χρήση και τα δίνουν και πανάκριβα σε επαγγελματίες (στούντιο) οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομά τους.... βέβαια έχουν και ADAT και audio μέσω ethernet και άλλα καλούδια που σε πρώτη ματιά φαίνονται περίεργα, αλλά πιθανά είναι πολύ ψαγμένα.... Επίσης και σε αυτά ο κατακερματισμός δεν είναι αποδεκτός καθώς και η θερμική αστάθεια της κεφαλής των σκληρών. Χρησιμοποιούν σκληρούς για βίντεο, με χαμηλές στροφές αλλά με μεγάλη σταθερότητα στη διαμεταγωγή.

Το memory player (rur included) συγκριτικά φαίνεται καλύτερο, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε μπορεί να συνδυαστεί και με ένα σκληρό δίσκο, σωστά? Εδώ παίζονται πολλά, καθότι ξέρεις πόσο ακριβές είναι οι μνήμες πλέον ε? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: θυμάμαι μια εποχή που έσταξα απίστευτο ποσό για ένα τσιπάκι 128 κ μνήμης για να το προσθέσω στην ενσωματωμένη βι-τζι-έι της ιντέλ μητρικής που είχα....

Άρα εφόσον υπάρχει η τεχνογνωσία, πες πόσο κοστίζει ένα dvd-rom με 1G μνήμης και ένα 200άρη σκληρό στο πακέτο.......... ιδού το hi-end τρανσπορτ σας, και με έξοδο ethernet..... έχει και κάτι ενισχυτάκια με τέτοια είσοδο είπαμε, ε? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ε ρε κάτι μέρες που έρχονται.....

ΥΓ να χαρώ εγώ ρόζενταλ! :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
297
costas EAR said:
πόσο κοστίζει ένα dvd-rom με 1G μνήμης και ένα 200άρη σκληρό στο πακέτο
"Seagate said it will begin volume production its 2.5-inch hybrid hard disk drives (HDD) in March 2007, according to Brian Wickman, president of Seagate for the greater China region. The company expects to first introduce 2.5-inch hybrid HDDs with a 256MB buffer size with 512MB and 1GB versions to be introduced in the second half of 2007, Wickman pointed out."

http://www.digitimes.com/systems/a20061122PB204.html

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.665
Όσοι ισχυρίζονται ότι "ακούν" διαφορές εξ αιτίας "jitter" λόγω thermal recalibration των μηχανικών μερών του δίσκου, τους παρακαλώ να ρίξουν μια ματιά στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας της λανθάνουσας μνήμης, καθώς επίσης να υπολογίσουν "πόσο" τραγούδι χωράει στη μισή από τη λανθάνουσα μνήμη ενός σύγχρονης τεχνολογίας δίσκου.

Reaction score
3.406
Από ένα σημείο και μετά ... για όλα φταίει το jitter. Πουλάει το σλογκαν. Αυτό εχει σημασία, Να πουλάει κάτι , γιατί αν δεν πουλάει δεν είναι καλό.

Πάω να γυρίσω πλευρά στο δίσκο. Δεν έχω και auto return . :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.893
Επίσης πουλάει και το ότι για όλα δεν φταίει όμως ε?
Ειδικά τώρα τελευταία... όπως και το nos.

Reaction score
3.406
Εγώ έχω Tascam και ουδεποτε με απασχόλησε το jitter.
Mε απασχολεί περισότερο ποιο κουστούμι θα βάλω αύριο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.850
Κώστα κανείς δεν ισχυρίζεται ότι το ακούει, κάποιοι ισχυρίζονται ότι το μετράνε και έχουν και μπόλικη θεωρία για αυτό. Άμα το βρω θα στο ποστάρω. Εμένα μου φαίνεται μαύρη μαγεία....και σαφώς η πρώτη σκέψη μου ήταν και η δική σου, ιδίως με τη μνήμη που θα έχουν σε λίγο οι σκληροί, όπως μας δείχνει κι ο RD. Πάντως έχε υπόψιν πως μιλάμε για 24/96, άρα μπόλικο transfer rate.

Για τώρα δες τι έχω πρόχειρο περί recalibration:

μέχρι κι ο Atkinson τα λέει
http://www.stereophile.com/computeraudio/280/index9.html

Practical Recording Techniques, Fourth Edition: The step-by-step approach to professional audio recording by Bruce Bartlett, Jenny Bartlett
" ... ness of that instrument in the monitor system. A/V DRIVE A hard-disk drive meant for audio/ video use. It postpones thermal recalibration until the disk is inactive, preventing data errors. ... "

Digital Home Recording - Tips, Techniques, and Tools for Home Studio Production by Carolyn Keating (Editor), Craig Anderton (Editor, Co-editor)
" ... Another factor that can impact hard drive usability is thermal recalibration. If the drive periodically interrupts its data output to perform thermal recalibration, the audio can glitch. The best way to ... "

μια συζήτηση:
http://forums.dvdoctor.net/archive/index.php/t-12249.html

Είδα στο λινκ σου RD το "digitimes", και σα λέξη μου έφερε στο μυαλό μια άλλη λέξη, την "digigram", ε, πάνε να το δεις κι αυτό.... Σημείωσε δε, πως ο εν Αθήνα αντιπρόσωπός του, με τον οποίο μίλησα το καλοκαίρι που μας πέρασε, έχει πολύ γλυκιά φωνή (γυναίκα - άλλη). Λες να είναι σημαδιακό? :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
14
RDoherty said:
Βέβαια αυτοί (=Nova Physics Group Memory Player) λένε κι άλλα, περί αποκερματισμού μνήμης σε πραγματικό χρόνο κλπ κλπ κλπ, τα οποία δεν ξέρω κατά πόσον ισχύουν. Μπορεί και να ισχύουν, μπορεί και να τα λένε για μούρη και για να δικαιολογήσουν την τιμή του προϊόντος τους, το οποίο όλο "βγαίνει" κι όλο άφαντο είναι. Σχετική συζήτηση εδώ:
http://db.audioasylum.com/scripts/t.pl?f=critics&m=24680
και nanoclocks εδώ:

Say what? :shock: :shock:
Τρίχες babe...completely τρίχες! :p :wink:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.607
Members
38.469