pm καλωδιων (the sequel)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: pm καλωδιων (the sequel)

tea λες ρε παιδακι μου σοβαρα ?:113:
ο κλει μπουζουκι εχει σχεση με τον κλει ρεγκατσονι ?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: pm καλωδιων (the sequel):Αντίπαλος του καλού,το...καλύτερο

http://en.wikipedia.org/wiki/Clay_Regazzoni
τελικα και ο κλει καλωδιοεμπορας ηταν, απλα επειδη δεν πουλαει κλαιει.............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: pm καλωδιων (the sequel):Αντίπαλος του καλού,το...καλύτερο

τελικα πιο βιτσιο ειναι να ασχολησαι με κατι <ηληθιο> , ή που κατι δεν πιστευεις ,
ή να ασχολησαι με αυτους που δεν το πιστευουν .................
Και τι κερδιζεις αν δεν <ψηνεις> τους αλλους οτι ειναι θυματα , ή οπως αλλιως πεστο*.......
και απλα περιοριζεσαι στο να προσπαθεις .........γενικα
Θυμαμαι το 1989 αγαραζα ενα ζευγαρακι ακουστικα , εκει λοιπον λεει ενας:
Τι διαφορα εχει ενα στερεο των 800 χιλιαδων ?
με ενα των 30 χιλιαδων /
Τα ακριβα ειναι για θυματα......και τα δυο μουσικη παιζουν

* καμμια σχεση με το πρεστο (nike)

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.751

Αληθεια εδω μεσα ποσοι εχουν ακουει (αποδειξημα) πανω απο 10 διαφορετικα καλωδια ?
απο ελαφρα -μεσα-και βαρια ονοματα.

Δεν ξέρω αν είναι 10 αλλά έχω ακούσει απο NBS, MIT, CZGel, TRANSPARENT, MONSTER, REAL και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι.
Θυμάμαι όμως πολύ καλά τι έλεγε για τα καλώδια ο Mike K.

Reaction score
3.085
Απορία (=βηξ)

...........
1. η όποια διαφοροποίηση έρχεται από διαφορετικό μήκος καλωδίων, οφείλεται ΜΟΝΟ στην διαφοροποίηση της ωμικής αντίστασης των καλωδίων αυτών και στον τρόπο που αυτό επηρεάζει τη λειτουργία του κυκλώματος ενισχυτή-καλωδίων-ηχείου, όπως πχ στην αλλαγή του τελικού συντελεστή απόσβεσης, πράγμα που προφανώς ακούγεται.

2. η μιγαδική αντίσταση ενός καλωδίου είναι υπεύθυνη για ολισθήσεις φάσης στο ακουστό φάσμα, οι οποίες είναι εξόχως ακουστές και αποτελούν τις κύριες αλλοιώσεις των καλωδίων στον ήχο μας. οι τιμές χωρητικότητας κι επαγωγικότητας από μόνες τους, όχι, δε λεν τίποτα, και σε καμιά των περιπτώσεων δε δρουν ως πρώτης τάξεως φίλτρα με ακουστά αποτελέσματα λόγω πτώσης στάθμης κάποιων συχνοτήτων. Μπορεί όμως να έχουμε εξόχως σημαντικές πτώσεις στάθμης σε κάποιο σημείο του ακουστού φάσματος, λόγω μετατόπισης φάσης σε ένα δρόμο ενός ηχείου, και επακόλουθης ακύρωσης από τον παραδίπλα δρόμο του ίδιου ηχείου. Άρα, οι αλλοιώσεις φάσεις είναι ακουστές διπλά.

3. όλα εξαρτώνται και δεν είναι ξέχωρα. άλλο συντελεστή απόσβεσης έχει αυτός ο ενισχυτής, άλλο ο άλλος. άλλη αντίσταση έχει αυτό το ηχείο, άλλο το άλλο. αλλιώς είναι να μην έχει παθητικό κρος το ηχείο, κι αλλιώς είναι να έχει. αλλιώς είναι να έχει σταθερή αντίσταση στο φάσμα το μεγάφωνο, κι αλλιώς είναι να μην έχει. πολλά τα "αλλιώς". ε, έτσι, αλλιώς είναι το ένα καλώδιο κι αλλιώς το άλλο σε διαφορετικά σύνολα από "αλλιώς".
.........................

9. η σημασία της ωμικής αντίστασης ενός καλωδίου είναι εξόχως εξαρτώμενη όχι μόνο από την ισχύ που θα περάσει από το καλώδιο αυτό, αλλά και από τις παραμέτρους που θα αλλοιώσει (όπως το DF) και θα πρέπει να ξέρουμε πως διαφορετικές παραμέτρους τις αλλοιώνει με διαφορετικό τρόπο. Γι'αυτό, είναι λογικό και σωστό να χρησιμοποιείται εξόχως χοντρό καλώδιο σε υλοποιήσεις πολύ χαμηλής ισχύος, ενώ να αδιαφορείς για το πάχος των αγωγών σε υλοποιήσεις πολύ μεγάλης ισχύος. (σιγά μη βάλεις καλώδιο πιο λεπτό από το πηνίο φωνής)

10. το καλύτερο καλώδιο ηχείων είναι (με διαφορά) να μην υπάρχει καλώδιο ηχείων. Τα συμπεράσματα που μπορούν να βγούν από αυτή την παραδοχή είναι σημαντικά, αρκεί να την χρησιμοποιήσετε. Ακούστε πως παίζουν τα ηχεία σας χωρίς καλώδιο ηχείων. Έτσι, μόνο με το αφτί, μπορείτε να βρείτε ποιό είναι το τέλος του τούνελ. Φυσικά, το ενεργό ηχείο έχει το "πάνω χέρι".
Καλησπέρα

Κατ' αρχάς, ωραία συζήτηση! Τεχνικά και "επιστημονικά", εννοώ. Έστω κι αν περιέχει χιουμοριστικές αναφορές, "παλαβομάρες", "καρφάκια" κ.α. ωραία.

Στέκομαι όμως σε αυτό που έκανα
και παραλείπω τα υπόλοιπα του post για λόγους οικονομίας, κυρίως. Τότε - με το φτωχό μου το μυαλό, λέω εγώ (Α. Πανούτσος) - γιατί να μη πάρουμε ένα χοντρό διπολικό ισχύος (π.χ. ένα 10 καρρέ ή και 16 καρρέ), ακόμα και ένα καλώδιο ηλεκτροκόλλησης (που δεν πέφτει κάτω από τα 25 καρρέ, ενώ το συνηθισμένο είναι από 50 μέχρι 90 καρρέ), που ουσιαστικά εκμηδενίζει την ωμική αντίσταση και να συνδέσουμε, με όσο γίνεται πιο μικρό μήκος, τον ενισχυτή μας με τα ηχεία μας;

(Απορία ψάλτου -> βηξ)
-

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Δεν ξέρω αν είναι 10 αλλά έχω ακούσει απο NBS, MIT, CZGel, TRANSPARENT, MONSTER, REAL και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι.
Θυμάμαι όμως πολύ καλά τι έλεγε για τα καλώδια ο Mike K.
ο κυρ λευτερης (αληθεια ζει ?) μεχρι το 02 (περιπου ειχε μια πολυθρονα ) με καλωδια αξιας πολλων εκατομυριων δραχμων , τοτε που αλλαζε τα μαρκ λεβινσον και τα τζεφ ρολαντ , σαν καλτσες.
Μου ειχε πει , κακα καλωδια δεν υπαρχουν , απλα υπαρχουν καλυτερα.
Ο παππους (μεχρι το 06-7) εκανε δοκιμες και ακουγε ? !!! , και μαλιστα καλα.
Εμεινε με ενα ζευγαρι ηχειων κουεστ (μεσουψηλης κατηγοριας γιβραλταρ ) και ενα nbs(απο αμερικη οχι χαιτα).
Προσωπικα αν δεν μου αρεσει , ή δεν θα συστηνα ενα καλωδιο, οποιο και αν ηταν αυτο ,
δεν θα απετρεπα καποιον να μην το ακουσει-αγορασει, και καθε καλωδιο.
Εχω μαθει να φρεναρω τα γουστα μου εκει που ξεκινουν του αλλου.
Ο μαικ ηταν μια σχολη μονος του εφερε τα τρανσπαρνετ την δεκαετια του 70 , και το 81 οταν ο ξυθαλης εφυγε απο το λυρικ , τα πηρε μαζι του.Μιας και δικη του επιλογη ηταν.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276
Απάντηση:pinaleo...speaker cell (Κλουβί πειναλέου ομιλητή)

tea λες ρε παιδακι μου σοβαρα ?:113:
ο κλει μπουζουκι εχει σχεση με τον κλει ρεγκατσονι ?
Έχει σχέση με τον Clay Regatoni,Ιταλό μερακλή καλωδιολάγνο ο οποίος έψαχνε να βρεί τόνους ανάλυσης σε χαϊενδικές σπιρουλίνες καταλήγοντας όμως να τον κλαίνε όχι μόνο οι ρέγγες αλλά και οι...τόννοι.:137:
τελικα πιο βιτσιο ειναι να ασχολείσαι...
* καμμια σχεση με το πρεστο (nike)
Bιτσιόζικο,πλην όμως όχι μεγαλύτερο του να προπαγανδίζει κάποιος από τη μία τον άκρατο καταναλωτισμό αξεσουάρ που δεν συνιστούν πρώτη ανάγκη,ενώ πρωτοστατεί από την άλλη σε προτροπές επαναστατημένης καταστροφολαγνείας.:126:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ο βαθυστοχασμος και οι εκσεζητημενες λεκσεις δεν εχουν απηχηση στο μεσω θυμα,
περαν τουτουν εχεις να πρωτεινης* κανα καλωδιακι να ακουσωμεν, και ας μην υπαρχει ελλαδα, μεας το στελνουν jαμπα απο ωξω.
Τελικα ο κλει εχει σχεση με τον κλει μπεκατσονι (το εκσυπνο πνηνο απο τη μυτη πχιανεται)
η με τον χενρι κλει ? (πουρα αβανας) ...............

* εκ πρωτεινης (τα αμινοξεα την συνθετουν)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πρωτη αναγκη δεν ειναι, και ενα ενα συρμα που απλωνεις ρουχα* , μια χαρα δουλεια κανεις
(μοπορει το αποτελεσμα να βγει μπουγαδε αλλα δεν βαριεσαι)
μετα οσο ανεβαινεις τοσο το ζητας το ακσεσουαριο, ειναι ενα πραμα σαν το γλυκο μετα απο <ακριβο> γευμα.Ενα γλυκο με ρουμι ζακαπα ejo το τραβα ο οργανισμος σου.
Αν ετρωγες σουβλακι τι γλυκο να θες μετα ? αντε καμμια τσιχλα δυοσμο για την δυσοδια
της κρεμυδοτζατζικιλας

* ετσι μου ειχε πει ενας αντιπροσωπος πριν 6 χρονια.Ο μπακαλακος τωρα δεν εχει λευτα να πλερωσει τις ακαλυπτες επιταγες του.Ο αντιπροσωπος του λολου,

Καλα ναμαστε να απλωνομεν τα απλυτα μας στην ταρατσα...................ή των αλλων το πολυς police.....................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

παναδιαβασω τον ηχο τορα , και ξανανρχομαι

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

ο βαθυστοχασμος και οι εκσεζητημενες λεκσεις δεν εχουν απηχηση στο μεσω θυμα,
περαν τουτουν εχεις να πρωτεινης* κανα καλωδιακι να ακουσωμεν, και ας μην υπαρχει ελλαδα, μεας το στελνουν jαμπα απο ωξω.
Τελικα ο κλει εχει σχεση με τον κλει μπεκατσονι (το εκσυπνο πνηνο απο τη μυτη πχιανεται)
η με τον χενρι κλει ? (πουρα αβανας) ...............
* εκ πρωτεινης (τα αμινοξεα την συνθετουν)
Kατ'αρχάς δεν αναφέρεται πουθενά στην παροιμία ότι το έξυπνο πουλί πιάνεται από το...αυτί.:612:

Τί να προτείνει κανείς μετά από γκοτζάμ Synergistic Apex,αφού η τσέπη του χομπίστα...tapex(ε) μ'αυτά?

Πάντως το βαρβάτο cavlaudio απαιτεί και το κατάλληλο...αμινοξύ:

[youtube]TKf6EnmVQYs[/youtube]
:126:

(Υπόψιν ότι γίνεται λόγος γι άγρια μαύρα μούρα και όχι...πούρα:137:)

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Kατ'αρχάς δεν αναφέρεται πουθενά στην παροιμία ότι το έξυπνο πουλί πιάνεται από το...αυτί.:612:

υπερ τελους ?

Τί να προτείνει κανείς μετά από γκοτζάμ Synergistic Apex,αφού η τσέπη του χομπίστα...tapex(ε) μ'αυτά?

ενα ταπερακι με σιλτεκ , μια χαρα σε βρισκω

Πάντως το βαρβάτο cavlaudio απαιτεί και το κατάλληλο...αμινοξύ:

calvados ιsως ?

[youtube]TKf6EnmVQYs[/youtube]
:126:

(Υπόψιν ότι γίνεται λόγος γι άγρια μαύρα μούρα και όχι...πούρα:137:)

εισαι και ρατισστης που τα θες και μαυρα και μουρα ................
βαλε ολιγο ασπρο ρε παιδακι μου , τοση ωρα πουλειπες <μαυριζες> ?:114:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.069

Καταφέρνετε ακόμα να συνεννοείστε? :111::111:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εκσαλλου αργινι ορνιθινι καταπιναμε το 88 , τοτε ηταν της μοδος
μετα το ρειξαμε στα σκληρα
εφεδρινη
κρεατινη
καφεινη
βοτανια, και καθε λογης χαπι που επωλειτω ελεθφερως στο εμποριο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.276

...calvados ιsως ?
...εισαι και ρατισστης που τα θες και μαυρα και μουρα ................
βαλε ολιγο ασπρο ρε παιδακι μου , τοση ωρα πουλειπες <μαυριζες> ?:114:
Kαι να σκεφτεί κανείς ότι δεν μίλησα καν γιά μαύρα...ούρα.:137:
http://www.whitezombieaudio.com/zeropointzero.html
Καταφέρνετε ακόμα να συνεννοείστε?
Αυτό είναι και το μεγάλο μας ελάττωμα.:612:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

καθεις με τα ελατοματατου, μαθαινουμε να ζουμεν με τα προβληματα μασ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ