1. Καλώς ήρθατε στο AVsite! Ελάτε στην παρέα μας κάνοντας εγγραφή!
  Απόκρυψη ανακοίνωσης

PMC

Συζήτηση στο φόρουμ 'ΗΧΕΙΑ' που ξεκίνησε από το μέλος jiovani75, στις 10 Ιουνίου 2019.

 1. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.437
  Likes:
  23.965
  και αυτή η διαφορά ισχύος Πέτρο μεταξύ του ενεργού μοντέλου και του παθητικού που οφείλεται?
  αυτά τα έως 1500watt πού πάνε και γιατί τα αναφέρει εφόσον το maximum των μονάδων του ηχείου έχουν ανοχή στο πηνίο 220-250 στο γούφερ ,100 στο Mid και 50 στο τουίτερ?

  εφόσον είναι το πολύ 25% κατανάλωση κρος δεν θα πρεπε να δίνει το πολύ και έως 450watt χονδρικά ισχύ ενισχυτικών? :idk:
  ή άντε άλλα 150 σύνολο 600watt για να συμπεριλάβουμε και την παραμόρφωση όταν τσιτώνουμε έναν ενισχυτή 8-)

  Υ.Γ. Αυτό που αναφέρεις ότι ένα κρος ''δεν κόβει μόνο'' πως δικαιολογείται?εννοώ...όταν σε ένα ρεύμα προσθέτεις ένα ''ατελές μέσο''...πηνία-αντιστάσεις-απώλειες...πως γίνεται να δίνει παραπάνω από όσο καταναλώνει(ή αν θέλεις.... παραπάνω χωρίς να καταναλώνει?)?
   
  #141 daharis666, 12 Ιουνίου 2019
  Last edited: 12 Ιουνίου 2019
 2. Bhutia

  Bhutia Hidden Guru
  Editor

  Εγγραφή:
  28 Μαρτίου 2009
  Μηνύματα:
  9.363
  Likes:
  17.043
  Επειδή όμως θεωρώ ότι οι δικές μου απαντήσεις δεν ήταν ΄΄αλλού γι αλλού΄΄ κρίνεται σκόπιμο να επεκταθούμε λίγο πάνω σε αυτό.
  Καταρχάς και σε σύνδεση με παλαιότερα νήματα όπου είχες επέμβει,ένα άρτια υλοποιημένο παθητικό κρος δεν γίνεται να καταναλώνει υπέρογκο ποσοστό από την παρεχόμενη ισχύ,διότι τότε θα συνοδευόταν η κατανάλωση και από υπέρμετρη θέρμανση μαζί με έντονη πτώση απόδοσης κι επικείμενη φθορά.

  Λαμβάνοντας μιαν ενδεικτική περίπτωση πηνίου με ωμική αντίσταση τάξης 0,5 Ωμ από τον κλάδο χαμηλών του κρος,κατά την παροχή ισχύος λ.χ. 100 Watt RMS σε μονό woofer ωμικής αντίστασης 6 Ωμ στο πηνίο φωνής του,τότε η τιμή RMS του ρεύματος από το νόμο του Ohm θα ισούται με 4 περίπου Ampere.Η κατανάλωση ισχύος από την ωμική αντίσταση του πηνίου στο κρος θα είναι περίπου 4*4*0,5 = 8 Watts RMS.Δηλαδή 8% της ολικής παρεχόμενης ισχύος κατά μέσον όρο.Ανάλογα με το πάχος και το ολικό μήκος του πηνιοσύρματος θα διαμορφώνεται και η εκάστοτε ωμική τιμή αντίστασης και κατ'επέκτασιν το ποσό της καταναλισκόμενης πάνω σε αυτήν ισχύος.Ανάλογες παράμετροι θα ισχύουν και ως προς την ωμική αντίσταση που θα προβάλλουν τα στοιχεία στον κλάδο των υψηλών συχνοτήτων.

  Το ζήτημα με τα παθητικά κρος έγκειται στην εξής αλληλουχία συμβάντων:Εφόσον πολύδρομο ηχείο φέρον παθητικό κρος οδηγείται από το ίδιο ενισχυτικό κανάλι για όλους τους δρόμους του,η πίτα της διαθέσιμης ισχύος θα είναι δεδομένη για το σύνολο.Εάν κληθεί ο συνδυασμός ν'αναπαραγάγει πρόγραμμα με έντονες ενεργειακές απαιτήσεις - υπαγόμενες κατά κανόνα στη ζώνη των χαμηλών οκτάβων - τότε κατά την άνοδο στη μέση στάθμη ακρόασης θα φτάσει αργά ή γρήγορα το σημείο όπου θα σημειωθούν φαινόμενα αποκοπής ισχύος - τουλάχιστον ως προς τις στιγμιαίες κορυφώσεις - για τον κλάδο των χαμηλών.

  Από τη στιγμή που θα προκύψει φαινόμενο ψαλιδισμού στην ισχύ,έστω και αν θα συνέβαινε μονάχα για τον κλάδο των χαμηλών,εφόσον η πίτα της ολικής ισχύος είναι πεπερασμένη,θα αλλοιωθεί αδιόρθωτα και η διαχείριση ισχύος στους υπόλοιπους κλάδους (μεσαίων - υψηλών).Όσο ποιοτική και να ήταν η υλοποίηση του κρος.

  Μια τέτοια αλληλουχία συμβάντων μπορεί να μην σημειωθεί - τουλάχιστον όχι με την ίδια ευκολία - σε ηχεία φέροντα ενεργά κρος και ανεξάρτητα αρθρώματα ενίσχυσης για κάθε επιμέρους κλάδο συχνοτήτων.Αλλά και σε περιπτώσεις παθητικών ηχείων θα μπορούσε να περιοριστεί με την εφαρμογή οριζόντιας πολυενίσχυσης,όπου διαφορετικός τελικός θα αναλάμβανε τον εκάστοτε κλάδο μέσω του παθητικού κρος.

  Δεν φαντάζεσαι πόσο θα ήθελα να πίστευα και ο...ίδιος αυτό που διατυπώνεις.

  Έτσι δεν θα έμπαινα ποτέ σε πειρασμό να γράφω...Μοναχικές εντυπώσεις και ιστορίες με...αλληγορικούς ήρωες της ακροαματικής καθημερινότητας.;)
   
  #142 Bhutia, 12 Ιουνίου 2019
  Last edited: 12 Ιουνίου 2019
  SOCO, vasilisnt, Dimifoot and 6 others like this.
 3. PeterMeni

  PeterMeni DIY
  Moderator

  Εγγραφή:
  21 Απριλίου 2008
  Μηνύματα:
  8.049
  Likes:
  6.991
  Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά από τις μονάδες της Volt, που χρησιμοποιεί στα ηχεία της η PMC.
  Βλέπεις πως για το 15ιντσο η εταιρία αναφέρει 400 watts, για εύρος 30-500 Hz και για το 12ιντσο 300 watts, για 29-700 Hz.
  https://voltloudspeakers.co.uk/products/studio-speakers/
  Οι όποιες τρελές αναφορές ισχύος είναι για λόγους εντυπωσιασμού και μόνο.

  Για το δεύτερο ερώτημα σου θα σου πω απλά ότι ένα μεγάφωνο δεν είναι μια σκέτη ωμική αντίσταση.
  Επιπλέον το όποιο φίλτρο εμφανίζει επαγωγική ή χωρητική συμπεριφορά, δηλαδή διαφορά φάσης της τάσης και του ρεύματος που διαρρέει το κύκλωμα.
  Αυτό σημαίνει πως με την διαρροή του από το εναλλασσόμενο (ηχητικό) μας σήμα αποθηκεύει ενέργεια, την οποία αποδίδει σε διαφορετική χρονική στιγμή, αναλόγως τον χαρακτηριστικών φίλτρου-φορτίου.
  Έτσι, έχοντας την ικανότητα να <<ρυθμίσεις>> αυτούς τους παράγοντες, μπορείς να αυξήσεις την στάθμη μιας μονάδας κατά το δοκούν.
  Δηλαδή ενέργεια (στάθμη) που έχει μειωθεί σε ένα σημείο του φάσματος λόγο του φίλτρου μας, να αποδοθεί σε ένα άλλο σημείο αθροιστικά με την αρχική.
  Auto merged
  Μέσα στα υπόλοιπα πήρε και εσένα η μπάλα... Θα παρατήρησες φαντάζομαι ότι δεν έκανα κάποια αναφορά στις δικές σου παρατηρήσεις.
   
 4. pankrok

  Εγγραφή:
  9 Αυγούστου 2004
  Μηνύματα:
  5.814
  Likes:
  2.081
  ποσο δυσκολο ειναι να κατανοησει καποιος οτι η συγκεκριμενη τιμη εινια ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ωστε να συνδεθει το ηχειο με εναν ενισχυτη που θα μπορουσε να το οδηγησει - αν η ισχυς ειναι το χαρακτηριστικο μεγεθος.

  ειναι ενα μεγεθος που "υποχρεωνεται" να το γραψει στην ετικετα ο καθε κατασκευαστης και θα μπορουσε να μεταφραζεται ως "για να οδηγησετε το ηχειο μας χρειαζεστε σιγουρα κατι ισχυροτερο των 10w (=μην εχετε απαιτησεις να παιξει με την εξοδο των ακουστικων) - κατα προτιμηση αρκετα ισχυροτερο - αλλα δεν εχει νοημα να βαλετε πανω του εναν ενισχυτη μεγαλυτερο απο 1500w (=γιατι δεν εχει νοημα)"
  η διαφορετικα "¨αν ψαχνετε καταλληλο ενισχυτη για τα 100αρια με ισχυ μικτροτερη των 10w η μεγαλυτερη των 1500 εχετε παρει λαθος δρομο"

  τοσο δυσκολο πια;
  δεν τιθεται μετρο συγκρισης ουτε με τα 350 του ενεργου ουτε με τιποτα αλλο.
  ουτε καν με τον ιδανικο ενισχυτη για να τα οδηγησουν . ουτε καν οτι με αυτην την ισχυ δεν καταστρεφεται το ηχειο .

  καμια σχεση απολυτως καμια
  με τον μονο ενισχυτη που οδηγουνται και δεν καταστρεφονται ειναι αυτος που εχουν τα ενεργα.
   
 5. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.437
  Likes:
  23.965
  αυτό δεν το έχω καταλάβει...
  γιατί μια εταιρία όπως η pmc να έχει ανάγκη εντυπώσεων δηλώνοντας τόσα περίσσεια watt...?

  δεν είμαστε δεκαετία 80-90 όπου ο κόσμος αγόραζε με αυτό το κριτήριο...
  υπάρχει μέτρηση,υπάρχουν και spl

  + γιατί δεν ξεκινά η συνιστώμενη ισχύς πχ από 400watt εφόσον με 100-200 υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουν?

  τεσπα...με κάλυψες... ευχαριστώ :thumbsup:
   
 6. pankrok

  Εγγραφή:
  9 Αυγούστου 2004
  Μηνύματα:
  5.814
  Likes:
  2.081
  ειναι γνωστο τοις πασει ασχολουμενων εστω και ερασιτεχνικα με το θεμα οτι η προσληψη ισχυος ενος μεγαφωνου διαφερει σημαντικα απο την κατα IEC τιμη που αποτελει ενα ειδος αναφορας.

  ενα μεγαφωνο με προσληψη ισχυος 300W κατα IEC μπορει να ξεπατωθει με 100 απαραμορφωτα σε λαθος καμπινα, με 10dc ανεξαρτητως καμπινας αλλα μπορει ισως να παραλαβει και 2KW σε σωστη καμπινα , στιγμιαια απο σωστο και προστυχο ενισχυτη σε συγκεκριμενο ευρος συχνοτητων.
  η τυπικη αναφορα ισχυος ειναι η ισχυς που αστοχει το πηνειο λογω υπερθερμανσης , ενα οριο το οποιο σε συγκεκριμενες συνθηκες (IEC) φερνει τον μηχανισμο απαγωγης θερμοτητας απο το πηνειο στα ορια του και λιωνει η μονωση του συρματος οποτε γεια σας.

  η τιμη iec ειναι ενδεικτικη και μονο , σε μια καμπινα οι συνθηκες απαγωγης θερμοτητος ειναι διαφορετικες καθως προφανεστατα η θερμικη ισχυς που μπορει να απαχθει εξαρταται αναμεσα στα αλλα και απο την διαδρομη του πηνειου και απο το ειδος της καμπινας και φυσικα απο τη θερμοκρασια του χωρου (και ιδιαιτερα του μεγαφωνου κωνος/σασι/μαγνητης κλπ)

  πιστευω οτι καποιοι θα εχουν δει μεγαφωνα σε σωστα σχεδιασμενες καμπινες να βγαζουν αναιμακτα προγραμματα με κορυφες 3 και 4 φορες υψηλοτερες της τυπικης ισχυς τους. Λογικοτατο διοτι μια κορυφη ελαχιστων msec σε ενα σωστα σχεδιασμενο ηχειο , δεν προλαβαινει να φερει στα ορια της αντοχης του το πηνειο (απο ηλεκτρικης αποψεως)
  προφανεστατα οταν θα δωσεις ομως αυτην την ισχυ κατω απο τη συχνοτητα συντονισμου ο κωνος θα σου ρθει καπελο.

  στην προκειμενη περιπτωση του 100αριου ειναι εξαιρετικα απιθανο να βρεθει προγραμμα με περιεχομενο τετοιο ωστε στο 1.5KW να ξεπατωσει τον κωνο του woofer. εμπασει περιπτωσει υπαρχουν και τα υψηπερατα κοναν , higpass στους 25hz δεν νομιζω να προβληματισει ουτε τον κωσταυτια
   
  SOCO, vasilisnt, kkaram and 5 others like this.
 7. jiovani75

  Εγγραφή:
  9 Ιουνίου 2009
  Μηνύματα:
  932
  Likes:
  4.251
  Αυτό ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις άραγε ?
  Auto merged

  Η atc αναφέρει 1500 watt .... όχι η pmc
   
 8. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.437
  Likes:
  23.965
  μπερδέψαμε τα μπούτια μας:p:lolsign:
   
  kanakiani, christos77 and jiovani75 like this.
 9. jiovani75

  Εγγραφή:
  9 Ιουνίου 2009
  Μηνύματα:
  932
  Likes:
  4.251
  Να τι προτείνει η pmc για ενεργές υλοποιήσεις.....  DD7CED6A-5FF4-45B3-AC58-9807079A5DEF.jpeg

  C4B5F935-C24C-4342-BD94-5FC6E8F0CA9F.jpeg
   
 10. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.437
  Likes:
  23.965
  και να τι προτείνει το avsite για τις ενεργές υλοποιήσεις της pmc...
  :cry::lol::lolsign:
  [​IMG]
   
  oldy, vasilisnt, dionisp and 9 others like this.
 11. pankrok

  Εγγραφή:
  9 Αυγούστου 2004
  Μηνύματα:
  5.814
  Likes:
  2.081
  θελω να πιστευω οτι μια εταιρια αυτου του επιπεδου και κοστολογιου, εχει μερυμνησει ειτε να προτεινει συγκεκριμενους ενισχυτες (πχ PMC ) για συγκεκριμενη χρηση , ειτε τους εχει ηδη ενσωματωσει στο ενεργο της.
  αμφοτερες προτασεις σιγουροτατα ειναι εγγυημενες ως προς την επαρκη και ασφαλη οδηγηση.
   
 12. jiovani75

  Εγγραφή:
  9 Ιουνίου 2009
  Μηνύματα:
  932
  Likes:
  4.251

  Με δυο πνευμονία καθαρίσαμε ....μόνο που δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς .
   
  kanakiani and daharis666 like this.
 13. daharis666

  daharis666 Crystalator - ΔΑΠάκι

  Εγγραφή:
  12 Μαρτίου 2013
  Μηνύματα:
  13.437
  Likes:
  23.965
  μια χαρά μπορείς...
  βάζεις τον @PeterMeni να σου κροσάρει 2 subs στα βυζά και είσαι κομπλέ :roflmao:
   
 14. hood23

  Εγγραφή:
  8 Απριλίου 2014
  Μηνύματα:
  499
  Likes:
  186
  Δηλαδη, νεο συμπερασμα με 150.000 -200.000 ευρω μπορουμε να ακουσουμε τη μουσικη οπως πρεπει να ακουγεται. Κοινως αν δεν μπορεις να εχεις Μποτιτσελι σπιτι σου μην ασχοληθεις με τη μουσικη. Το οτι τα καλα κομματια ενος ηχοσυστηματος απαιτουν εξισου ποιοτικα αλλα κομματια μπορει να ακουγεται υποθετικα μια προτιμοτερη εκδοχη αλλα το να ειναι αναγκαιο ακουγεται προκλητικα αφοριστικο. Δηλαδη θα βαλω σπιτι μου atc150 και φυσικα δεν θα παιξουν γιατι θα πρεπει να παρω καλυτερα ενισχυτικα και πηγες και ηχοπαγιδες. Ωραια τεχνολογια και ωραια η λογικη των εταιρειων. Και μετα μας ενοχλουν τα ηχεια με ευκολο crossover.
   
  Geoch and iason like this.
 15. flash

  Εγγραφή:
  17 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  4.091
  Likes:
  2.072
  Πολλές οι φέτες.
  Τα ενεργά με ενσωματωμένα τελικά στάδια πιο νοικοκυρεμένα δεν είναι;
   
 16. editor

  Εγγραφή:
  14 Ιουνίου 2014
  Μηνύματα:
  621
  Likes:
  924
  Υποθετω ότι το τελευταίο που απασχολεί κάποιον που σχεδιάζει κροσοβερ
  είναι ή καταναλωση ισχύος. Έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να λύσει.
  Ούτως ή άλλως το ηχείο είναι μία μηχανή
  που έχει από τους χειρότερους συντελεστες απόδοσης...

  "Δηλαδη, νεο συμπερασμα με 150.000 -200.000 ευρω μπορουμε να ακουσουμε τη μουσικη οπως πρεπει να ακουγεται."

  Ποτέ μη το πιστέψετε αυτό.
  Γιατί δεν τα έχω...
   
  #156 editor, 12 Ιουνίου 2019
  Last edited: 12 Ιουνίου 2019
 17. editor

  Εγγραφή:
  14 Ιουνίου 2014
  Μηνύματα:
  621
  Likes:
  924
  Δεν μπορώ να μην επισημανω
  ότι κάποιοι μονίμως και συστηματικά λειτουργούν στην κυριολεξια εκφοβιστικα.
  Κροσοβερ, λυχνίες, ατιμελητοι χώροι, κομπιναδοροι του ρευματος
  απειλούν να διαφθειρουν την επιστημονική μας ακεραιότητα και το πορτοφόλι μας.
  Επιστρέφω στη χαλάρωση...
   
  Bhutia, kkaram and christos77 like this.
 18. jiovani75

  Εγγραφή:
  9 Ιουνίου 2009
  Μηνύματα:
  932
  Likes:
  4.251
  Αυτός είναι ο τρόπος για ενεργή ενίσχυση στην pmc. Πάντα έτσι ήταν .

  Σε άλλες εταιριες ο ενησχυτης πιάνει μέρος στο εσωτερικό της καμπίνας με ότι αυτό συνεπάγεται στην αλλαγή της συμπεριφοράς της.
  Στην pmc το μήκος της ενεργής γραμμής μεταφοράς είναι θεμελιώδες δεδομένο.
   
  nikos7, Bhutia, kkaram and 1 other person like this.
 19. flash

  Εγγραφή:
  17 Απριλίου 2007
  Μηνύματα:
  4.091
  Likes:
  2.072
  Σεβαστό το ATL αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσαρτηθεί amp plate στην πλάτη.

  Και όχι, δεν αλλάζει τη συμπεριφορά της καμπίνας ένα προσαρτημένο amp plate στη δική του ξεχωριστή εσοχή στην καμπίνα.

  upload_2019-6-13_0-18-28.jpeg
   
 20. jiovani75

  Εγγραφή:
  9 Ιουνίου 2009
  Μηνύματα:
  932
  Likes:
  4.251


  Υπάρχουν κατασκευαστές που δημιουργούν Ηχεια 500.000€.
  Αύτο είναι hi end. Ότι τιμη θέλει ο κάθε ένας.

  Στον επαγγελματικο ήχο δεν ισχύει αυτό . Οι τιμές είναι πιο αντικειμενικές . Απευθύνονται σε επαγκελματιες. Υπάρχει ανταγωνισμός. Όλοι θέλουν να πουλήσουν. Κάποιος λόγος θα Υπάρχει για να μην έχουν κλείσει ακόμα και να πουλάνε και σαν τρελοί. Αυτά τα Ηχεια ( τα πολύ ακριβά της pmc) δεν είναι για σπίτια . Υπάρχουν πολύ πιο οικονομικές σειρές για να ακούς στο σπίτι σου. Στα 10000 παίρνεις κορυφαίο ζευγάρι ηχείων.
  Auto merged

  Αυτά είναι καινούργιες υλοποιήσεις με ψηφιακούς ενισχυτες που δεν πιάνουν χώρο και δεν ζεσταίνονται .
   

Μοιραστείτε τη σελίδα