Popcorn Hour A-410

Reaction score
116
ξέρεις από βλάβες iphone και το έβαλες για καλό παράδειγμα??? :D
περιττο να πω οτι και στο iphone 4s που εχω χαλασε το wifi μετα απο 2 χρονια λειτουργιας.(λες και ειχε χρονοδιακοπτη να χαλασειι εκτος εγγυησης).

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
έχουν ένα χρόνο επειδή είναι καλοφτιαγμένα...:D
πρέπει να πουλήσουν και τα apple cares

Reaction score
116
Μου απαντησαν αυτο:
I have issued you an RMA, please check it under MY RETURN. Please ship the board/unit to our RMA center as stated below.

Attn RMA# (INSERT YOUR RMA NUMBER HERE)
Syabas Service
c/o Novel-Tech GmbH
Am Krautgarten 4
D-91717 Wassertruedingen
Germany
Tel: +49(0)9832 / 706814

Please do not send back the remote control, power supply, or any other accessories. If you are not comfortable removing the main board yourself, you can also choose to ship the main unit only.
Tωρα τι να πω σε μηχανημα DOA(dead on arrive) ειναι σωστο αυτο?
απο την αλλη γλιτωνω τα μεταφορικα για Χονγκ Κονγκ .

Reaction score
6
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.

Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να σας επιβεβαιώσω ότι όντως κάτι έχει αλλάξει η CloudMedia στον τρόπο που αποστέλει και στα στοιχεία που δηλώνει και πλέον φαίνεται ότι το τελωνείο είναι εγγυημένο!

Και στην δική μου περίπτωση μου ήρθε σήμερα ειδοποίηση για το δέμα με ανάλυση των εξόδων εκτελωνισμού.

Να σημειώσω ότι το δέμα έμεινε 10 μέρες στο τελωνείο και ότι η αποστολή έγινε με EMS όπως το είχα ζητήσει. Δεν έχω δει το δέμα, γιατί δεν σκοπεύω να το παραλάβω, αλλά από ότι φαίνεται στο χαρτί είχε δηλωμένο στο χαρτί του EMS το CIF κανονικά, με την αξία της συσκευής (Α-410 = 259$) και έξοδα αποστολής 49,99$.

Το CIF =242,40€ (μάλλον το έχουν μετατρέψει σε € από $ με την τρέχουσα κατά αυτούς ισοτιμία, δηλαδή 1,2747).
Πάνω σε αυτό βάζει ένα 14% = 33,94€
Στο (CIF+33,94€) βάζει ένα 23% (ΦΠΑ υποθέτω) = 63,56€
Σύνολο 97,49€
Μετά βάζει ένα ΔΕΤΕ 2,51€ (άγνωστο το είναι αυτό) και το στρογγυλοποιεί στα 100€

Τώρα κάποιος πονηρός έχει πάει (στο πόδι μάλλον γιατί έσκισε το χαρτί με την γραμμή που τράβηξε για την νέα σούμα) και έχει βάλει άλλα 12€, χωρίς καμία περιγραφή και βγάζει μια νέα σούμα 112€!!!! Τα νούμερα αυτά είναι γραμμένα με άλλο στυλό!!!!

Τώρα βέβαια στο τέλος έχει μια γραμμή που λέει "Σύνολο δασμών και λοιπών φόρων" όπου έχει 100€.

Άρα τα 12€ υποθέτω ότι τα έβαλε κάποιος στο τοπικό ταχυδρομείο με στόχο να τα βάλει στην τσέπη....
Ελλάς αθάνατη το μεγαλείο σου...

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να το παραλάβω και ότι θα ζητήσω να επιστραφεί πίσω στον αποστολέα.

Νομίζω ότι έτσι δεν θα έχω κάποια χρέωση από τα ΕΛΤΑ, ούτε για έξοδα εκτελωνισμού ούτε για έξοδα επιστροφής έτσι δεν είναι; Ή κάνω κάποιο λάθος εδώ;

Έχω ενημερώσει ήδη την Cloudmedia για την πρόθεσή μου και τους έχω ζητήσει refund. Στους όρους αγοράς λέει ότι κάνει πλήρη επιστροφή του ποσού αν δεν έχει ανοίξει η συσκευασία, πλην των μεταφορικών φυσικά.

Τώρα βέβαια θα χάσω τα έξοδα αποστολής, τα 49,99$, αλλά για αυτό δεν μπορώ να κάνω και κάτι...

Άρα το κακό τρίτωσε και μάλλον θα έχει και συνέχεια, για αυτό όσοι σκοπεύετε να κάνετε παραγγελία, ή έχετε ήδη κάνει παραγγελία η οποία δεν έχει αποσταλλεί, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε / ίσως και να ακυρώσετε την παραγγελία σας.

Reaction score
1.458
Τα 12 ευρώ είναι Τέλη Εκτελωνισμού και Διαχείρησης Δασμών.Είναι να το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου ή από το Πόρτα Πόρτα της περιοχής σου?

Reaction score
6
Τα 12 ευρώ είναι Τέλη Εκτελωνισμού και Διαχείρησης Δασμών.Είναι να το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ της περιοχής σου ή από το Πόρτα Πόρτα της περιοχής σου?
Από τα ΕΛΤΑ της περιοχής μου. Το οποίο και αυτό με παραξένεψε γιατί το περίμενα με Elta Courier...

Reaction score
1.458
Αν μπορέσεις να επικοινωνήσεις με την cloud media,πες τους να σου στείλουν κάποιο έγγραφο που να αναφέρει ότι πρόκειται για επισκευή ή αντικατάσταση ελλατωματικού προϊόντος και έγινε λάθος με την απόδειξη αγοράς.Αν στο στείλουν το χαρτί αυτό,θα πας στο ταχυδρομείο και θα ζητήσεις να κάνεις αίτηση αναθεώρησης δασμών.Θα προσκομίσεις το έγγραφο της cloud media και θα αναφέρεις γραπτώς τους λόγους που θεωρείς ότι είναι υπερβολική η χρέωση.Θα επιβαρυνθείς με 10 ευρώ για την αίτηση.Το δέμα θα επιστραφεί στο τελωνείο για επανεξέταση.Αν έχεις το έγγραφο από την cloud media που να αναφέρει τα παραπάνω,θα σου διαγράψουν τους δασμούς.

Reaction score
6
Αν μπορέσεις να επικοινωνήσεις με την cloud media,πες τους να σου στείλουν κάποιο έγγραφο που να αναφέρει ότι πρόκειται για επισκευή ή αντικατάσταση ελλατωματικού προϊόντος και έγινε λάθος με την απόδειξη αγοράς.Αν στο στείλουν το χαρτί αυτό,θα πας στο ταχυδρομείο και θα ζητήσεις να κάνεις αίτηση αναθεώρησης δασμών.Θα προσκομίσεις το έγγραφο της cloud media και θα αναφέρεις γραπτώς τους λόγους που θεωρείς ότι είναι υπερβολική η χρέωση.Θα επιβαρυνθείς με 10 ευρώ για την αίτηση.Το δέμα θα επιστραφεί στο τελωνείο για επανεξέταση.Αν έχεις το έγγραφο από την cloud media που να αναφέρει τα παραπάνω,θα σου διαγράψουν τους δασμούς.
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Δεν είμαι και πολύ σίγουρος ότι θα μου στείλει τέτοιο έγγραφο η cloud media. Έστω όμως ότι μου το έδιναν και όλα πήγαιναν καλά, θα έπρεπε να δώσω και τα 10€ για την αίτηση, την οποία μπορεί και να απορρίψουν όμως. 'Εστω ότι δεν την απορρίπτουν. Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή θα γλυτώσω 49,99$-10€=~28,5€ από τα 38,5€ που θα χάσω σίγουρα αν κάνω την επιστροφή.

Πέρα από την αβεβαιότητα που έχει το όλο εγχείρημα όμως, απαιτεί και αρκετό χρόνο και τρέξιμο σε πρωινές ώρες, τις οποίες δυστυχώς δεν διαθέτω. Κυρίως για αυτό έχω πάει προς την κατεύθυνση της αποδοχής της "ζημιάς" των 38,5€ μπορστά στην μεγαλύτερη ζημιά των 112€.

Ξέρω δεν είναι η βέλτιστη λύση, αλλά δεν έχω το χρόνο να μπλέξω με γραφειοκρατικές διαδικασίες, που σίγουρα θα έχουν περισσότερα του ενός επεισόδια,,, Αν η διαδικασία ήταν 15 λεπτά διαπραγμάτευσης με τον υπάλληλο των ΕΛΤΑ θα το έκανα. Αλλά από ότι κατάλαβα, έχει περισσότερα βήματα και αναμονή ανάμεσα σε αυτά.

Reaction score
1.458
Αν σου στείλει αυτό το χαρτί η cloud media είναι υποχρεωμένοι στο τελωνείο να σου διαγράψουν τους δασμούς.Δηλαδή δε θα πληρώσεις τίποτα παρά μόνο τα 10 ευρώ για την αίτηση αναθεώρησης δασμών.Θα πάρει γύρω στις 2 εβδομάδες μέχρι την επανεξέταση στο τελωνείο.

Reaction score
6
Αν σου στείλει αυτό το χαρτί η cloud media είναι υποχρεωμένοι στο τελωνείο να σου διαγράψουν τους δασμούς.Δηλαδή δε θα πληρώσεις τίποτα παρά μόνο τα 10 ευρώ για την αίτηση αναθεώρησης δασμών.Θα πάρει γύρω στις 2 εβδομάδες μέχρι την επανεξέταση στο τελωνείο.
Γνωρίζεις αν έχει υπάρχει τέτοιο προηγούμενο από την CloudMedia, έχουν ξαναστείλει δηλαδή τέτοιο χαρτί; Ή αφορά η εμπειρία που έχεις άλλη εταιρία;

Reaction score
1.458
Για την cloud media δεν ξέρω,έχει συμβεί όμως με άλλες εταιρίες.Δε χάνεις τίποτα να τους ρωτήσεις.

Reaction score
6
Αν κάνω την αίτηση, θα πρέπει να παραλάβω το δέμα, ή θα παραμείνει στα ΕΛΤΑ; ΓΙατί αν το παραλάβω και μου απορρίψουν την αίτηση, τότε θα πρέπει να πληρώσω και τα 112€...

Τώρα αν παραμείνει το δέμα 2 εβδομάδες στο ταχυδρομείο, θα μου χρεώσουν και τέλη αποθήκευσης ή όχι;

Reaction score
1.458
Το δέμα εφόσον έχει δασμούς παραμένει στο ταχυδρομείο 2 μήνες.Με το που υποβάλεις την αίτηση επιστρέφεται και πάλι στο τελωνείο.Μετά την επανεξέταση από το τελωνείο,επιστρέφεται στο ταχυδρομείο και οι 2 μήνες μετράνε από την αρχή.
Φυσικά δεν είσαι υποχρεωμένος να το παραλάβεις αν δεν το θες και δεν επιβαρύνεσαι καθόλου.
Τα τέλη αποθήκευσης έχουν καταργηθεία από 2ιετίας.

Reaction score
6
Τους το ζήτησα το χαρτί (φαντάζομαι ηλεκτρονικά θα το στείλουν, αν το στείλουν) και τους είπα ότι θα περιμένω την απαντησή τους πριν επιστρέψω την αποστολή. Είμαι περίεργο να δω τι θα μου απαντήσουν. Μιας και οι ίδιοι όμως άλλαξαν την τακτική τους και κάνουν πλέον κανονικά δήλωση των αξιών στην φορτωτική της EMS σε αντίθεση με ότι έκαναν στο παρελθόν, δεν δίνω και πολλές πιθανότητες στο να μου στείλουν κάποιο χαρτί...

Reaction score
6
OK. Σε ευχαριστώ πολύ για όλη την καθοδήγηση!
Τώρα το νωρίτερο σε ώρα email που έχω πάρει από αυτούς είναι στις 5 το πρωί. Οπότε έχουμε κάποιες ώρες ακόμη πριν πιάσουν δουλειά!

Reaction score
6
Κανένα πρόβλημα. Και εγώ στην δουλειά θα είμαι το πρωί, οπότε δεν θα μπορώ να κάνω κάτι ούτως ή άλλως...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος
JGmag