Power-Buy για την AMOI 42'' 1920X1080 LCD TV

NLS

Reaction score
1
RDoherty said:
NLS said:
... και αν είναι 1:1 pixel mapped
Ουυυυπς, μισό! Υπάρχουν τηλεοράσεις 1920χ1080 που να τους δίνεις σήμα 1920χ1080 και να ΜΗΝ το απεικονίζουν pixel-mapped?
τι εννοείς; φυσικά
εδώ ούτε η 37" Advent ΔΕΝ ήταν έτσι μέχρι να βγει νέο firmware (νομίζω τον Μάρτιο ήταν)

Reaction score
298
Εννοείς ότι μία τέτοια τηλεόραση θα δεχτεί σήμα Full HD, θα το κάνει downscaling, μετά πάλι upscaling και μετά θα το δείξει? Αν είναι έτσι, πρόκειται για ράβε-ξήλωνε χωρίς καμμία οικονομική ή ποιοτική λογική.

HV

Reaction score
0
Εγω απλα ρωτησα γιατι σε χαρακτηριστικα ειναι σχεδον ιδιες, σε λεφτα πιο φτηνη και ειναι και Toshiba...
Ωστοσο αν ολοι λετε πως η 42 Elite ειναι τοσο καλη μαλλον θα παρω την Elite.

NLS

Reaction score
1
RDoherty said:
Εννοείς ότι μία τέτοια τηλεόραση θα δεχτεί σήμα Full HD, θα το κάνει downscaling, μετά πάλι upscaling και μετά θα το δείξει? Αν είναι έτσι, πρόκειται για ράβε-ξήλωνε χωρίς καμμία οικονομική ή ποιοτική λογική.
όχι δεν εννοώ αυτό - αυτό το κάνει μόνο η... philips (τώρα φταίω εγώ που το είπα;...)

"απλά" σε αυτές που δεν είναι 1:1, έχουν φιλοσοφία παλιάς κλασικής TV, που ΧΑΝΕΙΣ λόγω overscan ένα μικρό κομάτι γύρω γύρω από το πραγματικό κάδρο, δηλ. ενώ το μηχάνημα (PC/DVD/Sat οτιδήποτε) στέλνει 1920x1080 pixel εικόνα, εσύ βλέπεις μια ελαφρώς θαμπότερη 1890x1063 (τυχαία τα νούμερα) απλωμένα όμως σε... 1920x1080 (φαντάζεσαι το αποτέλεσμα), ενώ τα υπόλοιπα (είπαμε τυχαία τα νούμερα) 30 οριζόντια και 17 κάθετα pixel είναι χαμένα στο... Υπερπέραν, κάπου έξω από τις άκρες τις οθόνης

αυτό στις ψηφιακές TV και ειδικά σε ψηφιακό σήμα (HDMI) δεν έχει κανένα νόημα, όμως πολλές TV το κάνουν, απομεινάρι της εποχής που χρειαζόταν (μια και στα περιθώρια του κάδρου μπορεί το κανάλι να είχε άλλη πληροφορία όπως το sync και η bitmapped αριθμοδότηση των καρέ κλπ., τα οποία δεν ήταν καθόλου όμορφο να φαίνονται όταν εσύ προσπαθείς να δεις την ταινία)

NLS

Reaction score
1
HV said:
Εγω απλα ρωτησα γιατι σε χαρακτηριστικα ειναι σχεδον ιδιες, σε λεφτα πιο φτηνη και ειναι και Toshiba...
Ωστοσο αν ολοι λετε πως η 42 Elite ειναι τοσο καλη μαλλον θα παρω την Elite.
να μην βασίζεσαι στο τι λέμε εμείς
να πας να δεις μόνος σου διάφορες TV

Reaction score
298
NLS said:
όχι δεν εννοώ αυτό - αυτό το κάνει μόνο η... philips (τώρα φταίω εγώ που το είπα;...)
Καλά κάνεις και το λες - το κακό κατ' εμέ θα ήταν αν δεν το έλεγες. Εφ' όσον είναι αλήθεια (που δεν αμφιβάλλω ότι είναι), κανείς δεν θα τολμήσει να σε εγκαλέσει.

NLS said:
"απλά" σε αυτές που δεν είναι 1:1, έχουν φιλοσοφία παλιάς κλασικής TV, που ΧΑΝΕΙΣ λόγω overscan ένα μικρό κομάτι γύρω γύρω από το πραγματικό κάδρο, δηλ. ενώ το μηχάνημα (PC/DVD/Sat οτιδήποτε) στέλνει 1920x1080 pixel εικόνα, εσύ βλέπεις μια ελαφρώς θαμπότερη 1890x1063 (τυχαία τα νούμερα) απλωμένα όμως σε... 1920x1080 (φαντάζεσαι το αποτέλεσμα)
Κατάλαβα - σε ευχαριστώ που το εξηγείς γιατί ειλικρινά δεν είχα ιδέα ότι συνέβαινε τέτοια αηδία. Θα σε παρακαλούσα να με κατευθύνεις, αν ξέρεις, σε κάποιο resource που να ξεκαθαρίζει ποιές TV είναι pixel-mapped και ποιές όχι.

HV

Reaction score
0
Παιδια η Philips οπως λετε κανει αυτο αλλα η ποιοτητα εικονας ειναι τρομερη οποτε παιζει ρολο τι , πως , γιατι το κανει ?
Απλα δεν μπορω να διαθεσω 4.000ε για 42αρα Philips αλλιως θα επαιρνα την νεα με 1080 που εβγαλε.

NLS

Reaction score
1
αυτό που κάνει η philips είναι μια χαρά πατέντα για ότι την ταϊσετε και δεν είναι 1080... αν την ταϊσετε 1080, εκεί αυτό που κάνει είναι μάλλον χάλασμα (σε σχέση με την πραγματική πληροφορία)

rdoherty δεν έχω τέτοιο resource... η αλήθεια είναι ότι είχα πέσει πάνω σε ένα wiki κάποια στιγμή που είχε ολόκληρη λίστα με ποιά είναι και ποιά όχι, αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ :( ...ψάξε

HV

Reaction score
0
Re: Power-Buy για την AMOI 42'' 1920X1080 LCD TV

Εγω απλα ειπα οσα ειπα γιατι μου εκανε εντυπωση το γεγονος των ιδιων σχεδον χαρακτηριστικων το οτι η μια ειναι Toshiba και η αλλη Amoi και τελος το οτι η Toshiba μαζι με εξοδα αποστολης ερχεται πιο φτηνα απο αγγλια απο οτι μπορουμε να παρουμε εδω την AMOI και με Power Buy.....NLS εσενα δεν σου ακουγεται καπως περιεργο ?
Απλα προσωπικα θα περιμενα την ΑΜΟΙ σαν "αγνωστη" εταιρεια να εχει προιοντα φτηνοτερα απο την παγκοσμιως γνωστη Toshiba ποσο μαλλον οταν μιλαμε για Power Buy...
Δλδ η AMOI σαν μοναδα ποσο θα κανει και ποιος θα την διαλεξει αναμεσα σε αυτην, την Toshiba και σε αλλες LCD γνωστων εταιρειων που θα ερθουν συντομα στην αγορα με σχεδον τα ιδια χαρακτηριστικα ( αν οχι τα ιδια συντομα ) ?
Συγνωμη που λεω ολα αυτα αλλα δεν θα ηθελα να δωσω 2.000ε σε μια μαρκα σαν την ΑΜΟΙ μονο για να δω μετα οτι με τα ιδια λεφτα επαιρνα μια Ιδια σχεδον LCD γνωστης μαρκας.
Ελπιζω να μην παρεξηγηθω και να μην θεωρησει κανεις οτι σνομπαρω την ΑΜΟΙ..Απλα μου εκανε εντυπωση το θεμα και σαν γνωστες πολλοι απο εδω μεσα ισως να μπορεσουν να μου απαντησουν.

NLS

Reaction score
1
μα δεν υπάρχει πρόβλημα, κανείς δεν σε υποχρεώνει να πάρεις την Amoi
μάλιστα εγώ ως mod του forum έχω... συμφέρον να σε προτρέψω να πάρεις την toshiba και να μας πεις και εμάς αν τελικά είναι παρόμοια ή όχι

:)

την μια ήδη την ξέρουμε (και ας είναι άγνωστο το όνομα) γιατί την ζήσαμε (και την ζούμε), την άλλη περιμένουμε τα νέα σου

HV

Reaction score
0
Re: Power-Buy για την AMOI 42'' 1920X1080 LCD TV

Δυστυχως αν δεν μπορεσω να την δω δεν μπορω να την αγορασω....Και να κανω ταξιδι Αγγλια δεν ειναι επιλογη :)
Απλα οσα τονισα παραπανω δεν σου κανουν εντυπωση ?

NLS

Reaction score
1
όχι γιατί να μου κάνει εντύπωση

είναι μοιραίο να εμφανιστούν πολλές παρεμφερείς TV όσο περνάει ο καιρός
επίσης ότι είναι toshiba δεν μου λέει κάτι γιατί πολύ απλά μπορεί να είναι φασόν
μπορεί να είναι και κάτι καλό

εγώ (όπως έκανα με την amoi πριν μήνες) θα έψαχνα το Internet για σχόλια για το μοντέλο - κάνε το και πες μας

HV

Reaction score
0
Καλα σχολια και κακα σχολια για την Toshiba επειδη αφηνει κενα πανω κατω λογο του Upsampling απο DVD κατι που αποτι διαβαζω και εδω κανουν τα περισσοτερα αν οχι ολα DVD players 1080 οποτε δεν ειναι θεμα τηλεορασης....Σπαζοκεφαλια εν ολιγοις...Πιο ευκολα αγοραζει αμαξι κανεις :)

NLS

Reaction score
1
δεν είπα ότι είναι εύκολο

να σου πω και κάτι άλλο;
μέχρι να έρθει η AMOI και αυτή ζαριά ήταν
αλλά ήρθε πεντάρες (για να μην πω εξάρες και ενοχληθούν αυτοί που έδωσαν 4000+ για κάτι που κάνει λιγότερα πράγματα)

αυτή μπορεί να είναι κάτι άριστο και κακά τα ψέματα μέρα με τη μέρα όλοι θα παρουσιάσουν κάτι καλύτερο (ο κόσμος ξυπνά)... ακόμα και η ίδια η AMOI δεν κάθεται... αναμένονται νέα όπως θα δεις σε άλλο thread

(φυσικά περιμένοντας το κάθε επόμενο, τελικά δεν αγοράζουμε ποτέ ε)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
HV said:
Δυστυχως αν δεν μπορεσω να την δω δεν μπορω να την αγορασω....Και να κανω ταξιδι Αγγλια δεν ειναι επιλογη :)
Απλα οσα τονισα παραπανω δεν σου κανουν εντυπωση ?
Καταλαβαίνω απόλυτα τις ερωτήσεις σου... και εμείς (εγώ και ο NLS) όταν ανακαλύψαμε την ΑΜΟΙ τους ξεσκίσαμε τους Κινέζους στις ερωτήσεις (και τις προτροπές...) πριν δούμε την τηλεόραση από κοντά... Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όλα...

1. Η ΑΜΟΙ που θα έρθει στην Ελλάδα και για την οποία οργανώνουμε το power-buy είναι 1920Χ1080 και μπορείς να την δεις τηλεφωνώντας στον Ανδρέα Καφάτο στο 2109273375. Εκεί υπάρχει ένα μοντέλο προπαραγωγής το οποίο όντως δεν έχει card-reader και 2ο tuner όμως μέχρι να κυκλοφορήσει επίσημα το μοντέλο δεν ξέρουμε...

Η ΑΜΟΙ δέχεται όλα τα σήματα (576i 576p 720p 1080i 1080p) και αυτό είναι τεσταρησμένο. Αν μάλιστα έχει το λογισμικό της 37άρας τότε και συμπεριφέρεται ως μόνιτορ όταν συνδέεται με PC δηλαδή δεν κάνει overscan / underscan.

Την τιμή της ΑΜΟΙ την ξέρεις και μην την συγκρίνεις με τις τιμές της Αγγλίας γιατί εκεί η αγορά είναι σαφώς μεγαλύτερη

2. Η Τοshiba υπάρχει και στην Ελλάδα (δεν ξέρω αν είναι το ίδιο μοντέλο με την Αγγλία) και εγώ την έχω δει στο MEGA ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ στην Εθνική Οδό στην έξοδο της Βαρυμπόμπης όπως πηγαίνεις για Λαμία.

Αν είναι το ίδιο μοντέλο η εικόνα της είναι σαφώς υποδεέστερη από αυτή της ΑΜΟΙ σε σύγκριση με σήμα από απλό dvd.

Η Toshiba δέχεται όλα τα σήματα ΕΚΤΟΣ από 1080p. Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον που θα μπορείς να πάρεις τέτοιο σήμα από την νέα τεχνολογία η Toshiba ΔΕΝ θα μπορεί να το δείξει. Το ίδιο πρόβλημα έχει π.χ. και η Philips.

Από ότι διάβασα στο Αγγλικό φόρουμ δέχεται σήμα 1920Χ1080 από PC αλλά με overscan... επίσης έχει σοβαρό πρόβλημα banding δηλαδή στην κίνηση η εικόνα σπάει...

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=402767
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=317121

3. Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις τα αγγλικά threads όπου παρουσιάζονται και τα θετικά και τα αρνητικά της Toshiba, να δεις και την Τoshiba και την ΑΜΟΙ από κοντά και αν καμμία από τις 2 δεν σε ικανοποιήσει να περιμένεις 1-2 μήνες την κυκλοφορία των 1920Χ1080 μοντέλων και των άλλων εταιριών (LG, SAMSUNG κλπ) Στο τέλος Οκτωβρίου θα γίνει και η έκθεση για την Εικόνα και τον Ήχο όπου και εκεί θα δεις αρκετά μοντέλα "εν δράσει"...

HV

Reaction score
0
Εψαξα και βρηκα πολλες 1080 LCD της αγορας και εχω αγχωθει...Μαλλον θα περιμενω την εκθεση :)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.220
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney