Power line problem

Μηνύματα
6.897
Reaction score
5.761
Στο σπιτι ειχα τον σταθερο υπολογιστη μεσω ethernet απευθειας στο ρουτερ. Το καλωδιο ηταν 10 μετρα,και περναγε εξωτερικα απο το χωλ,στο υπνοδωματιο. Σημερα καταλαθος κοπηκε και ειπα να βαλω ενα σετ power line Tp-pa2010pkit.
H συνδεση μου ειναι 50ρα σταθερη. Βαζοντας τα power line επεσε κατα 12-14mbps. Tι μπορει να συμβαινει? Τα power line ειναι σε πριζες,και οχι σε πολυπριζα ασφαλειας.


Screenshot_5.png

H παραπανω μετρηση ειναι πριν 15 λεπτα, και αυτη ειναι τωρα.
Screenshot_6.png


8 στις δεκα μετρησεις τρωει πανω απο 10mbps
 
Last edited:

billpeppas

A/V "Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.438
Reaction score
5.522
Η ταχύτητα με τα power line adapters είναι ότι κάτσει.
Και ποτέ δεν πιάνουν ούτε καν το 1/3 της ταχύτητας που υπόσχονται, και είναι συνεχώς αρκετά μεγάλες οι μεταβολές στις επιδόσεις (επηρεάζονται από ένα σωρό παράγοντες).
Αν θες φουλ επιδόσεις, σταθερότητα δίχως περιττά χαμένα πακέτα, παίρνεις πάλι ένα μακρύ cat6 ethernet και τέλος.
Μην περιμένεις με power lines σωστές επιδόσεις ακόμα και σε 50αρα γραμμή.
 



Μηνύματα
13.596
Reaction score
6.544
Kαι εγώ powerline adapters έχω και τα ίδια χάλια...... ειδικά όσο απομακρύνομαι από το ρουτερ πέφτει και άλλο η ήδη χαμηλή ταχύτητα. Αν ανοίξουμε και τον φούρνο να ψήσουμε κανένα φαΐ, άστα.... Σε περίπτωση που θέλω όσο τον δυνατόν μέγιστη ταχύτητα, έχω μια κουλούρα ethernet και την απλώνω, αλλά για ευνοήτους λογούς αυτό δεν μπορεί να είναι μόνιμο. Αν ήταν δικό μου το σπίτι, θα είχα περάσει κανάλια με ethernet, αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Εννοείται πως σε όλα τα καινούργια σπίτια, η γραμμή ethernet σε κάθε δωμάτιο, είναι πλέον κάτι δεδομένο.
 

Μηνύματα
833
Reaction score
776
Τα power line adapters για να δουλέψουν σωστά πρέπει να είναι άψογη η ηλεκτρολογική εγκατάσταση.
 

Μηνύματα
3.066
Reaction score
8.808
Καλησπέρα και από μένα,
Φίλε Γιάννη και εγώ παλιό σπίτι έχω με μια γραμμή internet και έπρεπε να δώσω και σε άλλους χώρους και το powerline είναι μια καλή λύση, και εδώ και λίγο χρόνο έχω 50άρα σύνδεση.
Πήρα στην αρχή ένα σετ Belkin που αυτό μου έδινε μέχρι 32mbps όταν χάλασε πήρα ένα Devolo που το έχω ακόμα και μου δίνει αυτή τη στιγμή 49mbps, και την ίδια ταχύτητα μου δίνει και σε ένα switch της Netgear που έχω συνδέσει.
Φυσικά είναι πιο ακριβό αλλά ίσως να παίζει ρόλο και η ποιότητα των powerlines.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.190
Μηνύματα
2.855.499
Members
37.876
Νεότερο μέλος
grgstrts33
Top