Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Reaction score
1
Απάντηση: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

To ιδανικό αυτό να πάρει τα ηχεία, να τα ακούσει επί τόπου με τους ενισχυτές και να διαλέξει, όπως αναφέρεις. Αν μπορεί να τα ακούσει και με ψηφιακό επαγγελματικό τελικό ακόμα καλύτερα.
Νομίζω στην Αθήνα - πλην της ταλαιπωρίας - είναι σχετικά εφικτά όλα αυτά.
δυστυχως αυτο δεν ειναι εφικτο..

Γιαννη πριν ξεκινησω το διαβασμα...δεν μου πουλας τους advance και να παρεις εσυ ton 3050!!!

Reaction score
1

για προτεινετε κανα ψηφιακο να δω πως ειναι...παιζουν μεχρι τα 600 ευρω ή ξεφευγουν?

το "ψυχολογικο" που αναφερετε πιο πανω για τους ψηφιακους, πως δικαιολογειται?θεωρουνται "κατωτεροι" ?

Reaction score
655

Οι διακοπτικοι, όπως και ψηφιακοι, αλλά και οι επαγελματικοι
έχουν απλή αισθητική, μπορείς να δεις τους Τ.ΑΜΡ
αναζήτησε τους, άφθονη ισχύ σε πολύ λογικές τιμές.

Προσωπικά είχα και Trends και Kingrex,
υλοποιησεις ταξης D. Είναι σχετικά αδύναμοι στα 15 βαττ.

Πολα θετικά ακούγονται για τους Hypex, που είναι όμως
ιδιοκατασκευες σχετικά εύκολες. Υπάρχει αναφορά του
Costas Ear για μηχάνημα γύρω στα 300 ευρώ! Πανίσχυρο.

Προσωπικά δεν έχω ακούσει, απλώς οτιδήποτε μηχάνημα
σε καποιο κόστος σχετικά μεγάλο για τον καθένα,
δεν θα μπορούσε να ρισκάρει χωρίς να το ακούσει.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Διακοπτικό με μεγάλη ισχύ και καλό ήχο θα βρεις μόνο σε ιδιοκατασκευή σε αυτό το budget - εκτός αν μου διαφεύγει κάποια λύση.
Kingrex και Trends καλύτερα να τους ξεχάσεις, ειδικά με τα ηχεία σου. Γενικότερα είναι καλοί ως "πείραμα" και για κανένα desktop setup.
Αν σου φτάνουν τα 80-90w στα 4Ω μπορείς να δεις τους Virtue Audio.

Reaction score
1

δεν ειχα ιδεα για τους ψηφιακους..απλα προταθηκε ως λυση απο ενα συμφορουμιτη πιο πανω,γιαυτο ρωτησα...
υπαρχει κανα λινκ με πληροφοριες για τα ειδη των ενισχυτων?

@gstriftos
τι λυση των ψηφιακων μου την προτεινες επειδη στα χρηματα που ανεφερεα δινουν περισσοτερα watt σε σχεση με τους αναλογικους?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλύτερα να λέμε "διακοπτικοί" γιατί δεν είναι ψηφιακοί αλλά αναλογικότατοι ενισχυτές.
Υπάρχουν αρκετοί Class D που είναι όντως ψηφιακοί αλλά όχι αυτοί που συζητάμε εδώ.

Εγώ τον παραπάνω στον προτείνω όχι λόγω ισχύος (δεν είναι και κανένα τέρας με 90w στα 4Ω) αλλά λόγω ήχου. Καμία σχέση με τα τρανζίστορ ΑΒ σε αντίστοιχα χρήματα.

Αν σε παίρνει να ασχοληθείς (ή να σου φτιάξουν) κάτι σε ιδιοκατασκευή, ακόμα καλύτερα καθώς υπάρχουν τόσο αντίστοιχες όσο και πολύ καλύτερες λύσεις σε διάφορα κοστολόγια (από 200 εώς 2000 ευρώ).

Reaction score
1

για τα sirene απο οτι λενε οι υπολοιποι μαλλον δεν αρκουν τα 90w στα 4Ω....
παρολα αυτα μπορεις να ξαναβαλεις το λινκ γιατι με βγαζει στην αρχικη σελιδα...(εννοεις τον virtue one.2?)
θα μου αρεσε να ασχοληθω κ να φτιαξω κατι αναλογο μονος μου(εξαλλου δεν θα γινει κ τιποτα αν παιξουν για λιγο καιρο τα σιριν με τον 807)αρκει να εχει σχετικα ευκολο δεικτη δυσκολιας οσον αφορα στην υλοποιηση του...

ΥΓ γιατι ομως δεν γινεται τοση κουβεντα για τους διακοπτικους ? που μειονεκτουν σε σχεση με τρανζιστορ? εκτος αν ειμαι θεμα marketing

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Τον πιο οικονομικό Virtue με το πιο δυνατό τροφοδοτικό που αντέχει το budget σου.

O Amp4 από 41Hz είναι στην ουσία ο ίδιος ενισχυτής αλλά βγαίνει σημαντικά φθηνότερος. Το κακό είναι ότι έχει SMD οπότε δεν είναι project για αρχάριους. Αν έχεις μικρή εμπειρία στις κολλήσεις ίσως δυσκολευτείς. Κάποιο άλλο project από το ίδιο site ίσως είναι καλύτερη λύση.

Εναλλακτικά κοιτάζεις κάτι έτοιμο από Connexelectronic.
Μπορείς να συνδυάσεις αυτό το ενισχυτικό με αυτό το τροφοδοτικό (σεταρισμένο στα 55V).
Αν θυμάμαι καλά, θα πάρεις γύρω στα 130-140W στα 8 και τα διπλά στα 4Ω.

Άλλη λύση: κοιτάς τα κινέζικα module από Boyoho. Αυτά είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείς να βρεις στην πιάτσα. Έτοιμη πλακέτα με ενισχυτή και τροφοδοσία.
Συνδέσεις ρεύματος, εισόδου και εξόδου χρειάζεσαι μόνο.

Άλλη λύση: Παίρνεις ό,τι καλύτερο/δυνατότερο σηκώνει το budget σου από εδώ. Οι καλές τους λύσεις θα βγουν σημαντικά ακριβότερα από τα υπόλοιπα, αλλά είναι και η πιο ολοκληρωμένη/ώριμη λύση στα διακοπτικά αυτή τη στιγμή.

Άλλη λύση, σε έτοιμο προϊόν: Wyred4Sound

...και πάει λέγοντας (μπορούμε να γράφουμε όλο το βράδυ..). Κάνε μία αναζήτηση για "Class D" και θα βρεις πολλές πληροφορίες στο forum μας.

Μια χαρά κουβέντα γίνεται για τους διακοπτικούς αλλά όχι στα γνωστά κανάλια πληροφόρησης (που κι αυτά πλέον έχουν αρχίσει να ασχολούνται γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν ότι δε βλέπουν/ακούνε για πολύ καιρό ακόμα).
Επειδή είναι μεγάλη κουβέντα, θα σου έλεγα απλά να μην σε απασχολεί το τι ασχολείται ή τι πιστεύει η μάζα (που στις περισσότερες των περιπτώσεων απλά αναμασάει ό,τι τους έχουν σερβίρει άλλοι χωρίς ουσιαστική ιδία εμπειρία).

Όσο για το που υστερούν σε σχέση με τα τρανζίστορ, θα σου πω το εξής:
Αν μπορείς να αντέξεις το κόστος κτήσης και χρήσης ενός τελικού πραγματικής τάξης Α από 100W και πάνω, πάρε αυτόν.
Θα κάνεις τους απαραίτητους συμβιβασμούς ισχύος αλλά θα πάρεις και κάτι που, εκτός των άλλων, θα "δείχνει" τα λεφτά του (σου). Ακόμα καλύτερα αν μπορείς να πάρεις τίποτα κτήνη επιπέδου Krell Evo 600.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, κοίτα και τα "μηχανάκια" που προτείνω παραπάνω.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

συμφωνω με ΧΤΖ και ADVANCE ACOUSTIC, αλλα προτεινω πολυκαναλο μεταχειρισμενο και ακριβο, νομιζω στα 300- 600 μπορεις να βρεις πολυ καλο μηχανημα ( και ζεστο η τουλαχιστον να χρωματιζει ΛΙΓΟ για να καλυψεις τα αποκαλυπτικα sirene).

αρχισε με αυτα και μετα σιγα-σιγα θα τα βρεις.
απο πλευρας μου, Καλη τυχη...

τα σιρεν με εναν τσαμπουκαλη 80αρη μαλλον θα παιξουν.
τα σπεκτρουμ ειναι οντως απαιτητικα ηχεια, ποσο μαλλον τα χαναντου..

Reaction score
1

Kωστα σε ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες!
αν κ θεωρησα οτι δεν υπαρχουν πολλα μοντελα διακοπτικων απο οτι φαινεται εκανα λαθος..
προσδιδουν κ αυτοι "χαρακτηρα" οπως οι μη διακοπτικοι..(πιο μουσικος-"αμεσο" μπασο ,τονισμος υψηλων κ.τ.λ) ή θεωρουνται ουδετεροι.....ρωταω γιατι βλεπω οτι για τους μη διακοπτικους η επιλογη δεν γινεται μονο με βαση τα watt-specs αλλα "χρειαζεται" διαβασμα για τον ηχητικο τους χαρακτηρα.....
οι w4s απορριπτονται λογω κοστους..
αν πουμε οτι παω σε αυτο UcD400HG with HxR..τι αλλο θα χρειαστω εκτος απο τροφοδοτικο και σασι?για να υπολογισω λιγο το συνολικο κοστος....

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Primo settanta με onkyo 807 και sirene?

Kωστα σε ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες!
αν κ θεωρησα οτι δεν υπαρχουν πολλα μοντελα διακοπτικων απο οτι φαινεται εκανα λαθος..
Τα παραπάνω είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.. :126:

προσδιδουν κ αυτοι "χαρακτηρα" οπως οι μη διακοπτικοι..(πιο μουσικος-"αμεσο" μπασο ,τονισμος υψηλων κ.τ.λ) ή θεωρουνται ουδετεροι.....ρωταω γιατι βλεπω οτι για τους μη διακοπτικους η επιλογη δεν γινεται μονο με βαση τα watt-specs αλλα "χρειαζεται" διαβασμα για τον ηχητικο τους χαρακτηρα.....
Έχουν διαφορές στον ήχο τόσο οι υλοποιήσεις της ίδιας τεχνολογίας όσο και (το βασικότερο) οι τεχνολογίες μεταξύ τους.

Οι ICEPower τα "στρογγυλεύουν" λίγο παραπάνω τα πράγματα, οι Tripath έχουν ένα "λαμπάτο" τσίμπημα στις υψηλές ενώ οι Hypex είναι πιο αναλυτικοί και, το βασικότερο, απόλυτα ουδέτεροι. Γενικότερα πάντως ο ήχος τους είναι προς το ουδέτερο (σκέψου καλά τρανζίστορ ΑΒ).
Αντικειμενικά καλύτεροι είναι οι Hypex αλλά τι θα σου αρέσει εσένα δεν μπορώ να το ξέρω.

αν πουμε οτι παω σε αυτο UcD400HG with HxR..τι αλλο θα χρειαστω εκτος απο τροφοδοτικο και σασι?για να υπολογισω λιγο το συνολικο κοστος....
Μπορείς να πάρεις από αλλού τροφοδοτικό (π.χ. το Connex με 90 ευρώ στην πόρτα σου), μπορείς να πάρεις από Hypex ένα διακοπτικό ή δύο διακοπτικά (για dual-mono) ή τα αντίστοιχα γραμμικά (με τους μετασχηματιστές τους).

Πέρα από αυτά θες κουτί, softstart στην περίπτωση που πας σε γραμμικό τροφοδοτικό, signal cable που δίνουν οι ίδιοι, ένα IEC, βύσματα εισόδου και ηχείων και ένα κουμπί/διακόπτη για την έναυση.
Μπορεί και κάτι να ξεχνάω - άμα πιω καφέ θα τα ξαναδώ. :116:

Reaction score
1

καλημερα!
Εγω εχω πιει 3 απο τις 6ωρα!!
Χθες διαβασα εδω κ συνεχιζω τωρα,αρκετα απο τα thread που αναφερονται σε διακοπτικους ενισχυτες....
η ολη διαδικασια κατασκευης με αποθαρρυνε λιγο....
παντως πρεπει να καταληξω αν θελω τελικο ή ολοκληωμενο...οι κατασκευες που διαβασα με hypex(κ ειδα να αναφερεται οτι πιανουν περι τα 1000ευρω) κ.τ.λ ειναι τελικοι κ προυποθετουν την αγορα προενισχυτη...εγω θα χρησιμοποιω ως προ τον avr 807....αν η κατασκευη βγαινει οντως περι τα 1000ευρω ειμαι ηδη εκτος budget και δυστυχως δεν περισσευουν αλλα για αγορα δικαναλου προ...
οπότε η επιλογη καταρχην που πρεπει να κανω κ θα ηθελα να με βοηθησετε ,ειναι :
με την προυποθεση οτι η μετρηση για τον 807 που διαβασα στο νετ ( 2x160w στα 8Ω-0,5%THD αν κ δεν αναφερει τιποτα για τα ρευματα) ειναι ρεαλιστικη κ οτι τα sirene χρειαζονται περισσοτερο τα watt απο ρευματα (συμφωνα με αναφορα πιο πανω συμφορουμιτη που ειναι κατοχος κ μαλιστα πιο "απαιτητικου" ζευγους της AS) ,κατα ποσο θα εχω βελτιωση αν χρησιμοποιησω εναν τελικο hypex(τα 400αρια)...ας αφησουμε απεξω την οποια αλλαγη στη χροια που μπορει να εχει γενικοτερα ενας τελικος θεωροντας οτι ειναι ουδετερος....
ειναι τελικα θεμα "ποιοτητας" ισχυος και οχι μονο "ποσοτητας"?

Η ολη σκεψη για δικαναλο ενισχυτη ξεκινησε οταν μου ειπαν κ συνεχως διαβαζω οτι με πολυκαναλο home cinema δεν μπορεις να ακουσεις μουσικη....κ οτι η λυση του να παρω τελικο κ να εχω σαν προ τον avr δεν προκειται να βελτιωσει το ηχητικο αποτελεσμα..(garbage in->garbage out)...

βασικη προυποθεση ,σε οποια λυση καταληξω(τελικου ή ολοκληρωμενου) να μην υπερβω τα 500-600 ευρω....

Reaction score
1

Λοιπον καταληγω σε ολοκληρωμενο..πειστηκα απο αυτα που διαβαζω οτι η προενισχυση ειναι πολυ σημαντικη κ οτι με avr (σε κατηγορια τιμης αντιστοιχης με εναν δικαναλο) στο ρολο προ δεν θα παρω αξιολογα αποτελεσματα...
αρα ο avr θα χρησιμοποιηθει στο home cinema κ η πηγη για δικαναλη ακροαση θα συνδεθει απευθειας στον ολοκληρωμενο...

Καταληγω στους εξης 3..
α) creek evo 2
b) roksan kandy k2
c) primare I21
o πρωτος για καινουργιος ,οι αλλοι δυο οταν βρεθουν μτχ.(ελπιζω μεχρι 600-650 ευρω)

Ηχεια τα sirene,ακουσματα λιγο απο ολα..

ο ολοκληρωμενος θα χρησιμοποιηθει κατα πασα πιθανοτητα κ σαν τελικος για hc απο τα pre outs του avr..το ιδανικο θα ηταν να εχει εισοδο bypass ωστε να αποφυγω τα 2 προενισχυτικα σταδια(avr k ολοκληρωμενου) αλλα απο οτι μου απαντησε και ο κ.Κογιας στο 2ο ποστ λογικα κ χωρις εισοδο bypass δεν θα εχω προβλημα..(θα συνδεθει σε καποιο αλλη εισοδο ..aux.)

πηγη ενα pc με fooabr με εξοδο απο coaxial καρτας ηχου σε καποιο dac,πιθανων το vdac ή κανα κινεζικο...

Reaction score
655

O Creek Evo 2, εχει μια θύρα RCA που γινεται σαν
τελικός, βάζεις δηλ. την έξοδο pre out του avr.

Reaction score
655

Όπως το γράφει στην τελευταία παράγραφο για bypass,
αυτό αναφέρω
ο ολοκληρωμενος θα χρησιμοποιηθει κατα πασα πιθανοτητα κ σαν τελικος για hc απο τα pre outs του avr..το ιδανικο θα ηταν να εχει εισοδο bypass ωστε να αποφυγω τα 2 προενισχυτικα σταδια(avr k ολοκληρωμενου) αλλα απο οτι μου απαντησε και ο κ.Κογιας στο 2ο ποστ λογικα κ χωρις εισοδο bypass δεν θα εχω προβλημα..(θα συνδεθει σε καποιο αλλη εισοδο ..aux.)

Reaction score
1

Γιωργο,το προενισχυτικο σταδιο του avr θα το αποφυγω,στην περιπτωση της δικαναλης ακροασης,συνδεοντας την πηγη απυθειας στον ολοκληρωμενο..

Nικο αν καταλαβα απο το μανιουαλ εκτος απο τον creek εχει κ ο K2 bypass...

απλα θα ηθελα να μην μεινουμε σε αυτο ως βασικο κριτηριο επιλογης μεταξυ των τριων ενισχυτων...

περιμενω τις αποψεις σας..

Reaction score
1

να τον εχω στα υποψιν..αλλα δεν ειναι πιο κατω κατηγορια απο αυτους που ανεφερα ? (κρινοντας απο την τιμη)..
λιγες πληροφοριες-αιτιολογηση της προτασης σου για cambridge audio?

ΥΓ το damping factor που αναφερεται στα specs των ενισχυτων πως ερμηνευεται?οσο μεγαλυτερο τοσο "χειροτερο"?
μπορει να αξιοποιηθει ωστε να βγαλουμε συμπερασμα για την ποιοτητα-αποδοση του ενισχυτη ή δεν λεει τιποτα σαν μεμονομενο νουμερο?

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

ναι ειναι 2 κατηγοριες τιμης κατω. Στις 300 λιρες αγγλιας ηταν μεχρι προσφατα, με τον Evo στις 550 λιρες. Ο αντιπροσωπος της Creek στην ελλαδα εκανε μαραθωνιες διαπραγμετευσεις για να πετυχει την τιμη των 550 ευρω και αυτο ειναι προς τιμην του. Για να σας δωσω να καταλαβετε τι γινεται, ο προηγουμενος Evo I κοστιζε 700 ευρω..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger