project carbon ortphon om10

Reaction score
4
καλησπερα εχω το project carbon ortphon om10 με ενα nad pp2 ο ηχος παει σε ενα vsx922 και ψαχνω για μια αναβαθμηση σε κεφαλη η phono.

jazz μουσικη, τι θα μου προτεινατε?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.020
Για το μπάσο δεν ξέρω, ίσως να φταίει κάτι στο οποίο δεν πάει το μυαλό μου. Πάντως, η κεφαλή ταιριάζει στο συγκεκριμένο βραχίονα. Όσον αφορά το χαμηλό gain, μήπως πρέπει να πειράξεις κάτι στο μενού του ενισχυτή;

ika

News
Reaction score
16.759
O 922 έχει ευαισθησία LINE 315mV/47ΚΩ. Η ΟΜ10 δίνει 4mV έξοδο. Ο ΡΡ2 με 3,5mV στην είσοδο του, δίνει στην έξοδο 200mV, δηλ με τα 4mV της ΟΜ10 θα δίνει κάτι παραπάνω, αναλογικά 230mV περίπου. Άρα έχετε εκ των πραγμάτων χαμηλώτερο σήμα στην είσοδο του 922 από το απαιτούμενο για να δώσει αυτός την πλήρη ισχύ του και λογικά ακούγεται πιο σιγά το πικάπ. Πρακτικά για μεγαλύτερο gain στο πικάπ με τον 922, θέλετε ή μια κεφαλή με έξοδο γύρω στα 6 mV και το ΡΡ2, ή phonostage με έξοδο κοντά στα 300-350 mV με την ΟΜ10. Πόσο πρόβλημα είναι να ακούγεται το πικάπ χαμηλώτερα;
Για το λίγο μπάσο, σε σχέση με τι;
Η κεφαλή είναι σωστά τοποθετημένη;

Last edited:

Reaction score
4
ποια κεφαλη η ποιο phono, τι απο τα δυο να κανω και αναβαθμηση;

το πικαπ μου το ρυθμισαν στον ορφεα

το μπασο το συγκρινω με flac, cd το ιδιο τραγουδι με pure direct ρυθμιση

ika

News
Reaction score
16.759
Ανάλογα τα χρήματα που θέλετε να δώσετε.
Με μια πρώτη ματιά οι GOLDRING (2xxx & G10xx) έχουν 6-6.5mV έξοδο, οπότε με τον ΡΡ2 λύνεται το θέμα της στάθμης και λογικά είναι και καλύτερες κεφαλές από την ΟΜ10.
Για μόνο την στάθμη αναπαραγωγής του πικάπ, ο Cambridge Azur 651p πχ, λύνει το θέμα αυτό χωρίς αλλαγή κεφαλής, καθόσον με 3.35mV σήμα δίνει στην έξοδο 300mV, δηλ με τα 4 της ΟM10 θα δίνει χοντρικά 360mV. Δεν ξέρω όμως αν θα υπάρχει και γενική αναβάθμιση του ήχου έτσι, όπως λογικά αναμένεται με αλλαγή της κεφαλής καθόσον έχουν και μεγάλη διαφορά τιμής μεταξύ τους.

Στο PURE DIRECT, αν δεν κάνω λάθος δεν στέλνει στο SUB, τουλάχιστον ο 2020 που έχω εγώ. Στο DIRECT στέλνει. Μήπως γίνεται κάποιο τέτοιο μπέρδεμα έτσι;

Last edited:

Reaction score
4
εβαλα το pure direct για να υπαρχει αμεση συγκριση.

το pp2 το κραταω και παω για κεφαλη (ποια στα 100 περιπου;) η και το pp2 θελει κατι αμεσα

ika

News
Reaction score
16.759
4mV βγάζει και η M97, θα παίζει το ίδιο χαμηλά όπως η ΟΜ10, δεν σας λύνει το θέμα της στάθμης.
Είστε σίγουρος ότι το λίγο μπάσο δεν οφείλεται στον ΡΡ2;

Last edited:

Reaction score
4
εχοντας δοκιμασει και ενα αλλο phono cheap της audiovox νομιζω, το αποτελεσμα ηταν το ιδιο

Shure M97XE και Cambridge Azur 651p για λυση

ποια εχει καλυτερο μπασο

ika

News
Reaction score
16.759
Αφού σκέφτεστε λοιπόν και για κεφαλή και για phonostage, θα έλεγα ότι καλό είναι να γίνεται ένα-ένα βήμα κάθε φορά. Εγώ θα άρχιζα με το 651 (ή το φτηνότερο 551 / μόνο για ΜΜ), για να εξασφαλίσω τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο την υψηλότερη στάθμη αναπαραγωγής και μετά θα κοίταγα για την κεφαλή.

Τι εννοείτε με το καλύτερο μπάσο που ρωτάτε, δυνατώτερο;
Ενα review για την Μ97. Και ένα review για την 2100.

Last edited:

Reaction score
1.173
το μπασο το συγκρινω με flac, cd το ιδιο τραγουδι με pure direct ρυθμιση
Το πρόβλημα το έχετε σε ένα μόνο βινύλιο;
Δοκιμάσατε να το ξανά ρυθμίσετε - ελέγξετε(κεφαλή-βραχίονα);
Μπορεί να έχει κακο ρυθμιστεί κατά λάθος. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν γνωρίζουν να ρυθμίσουν από τον Ορφέα μια κεφαλή. Τα λάθη ανθρώπινα......

Η γνώμη μου πως το (σφιχτό)μπάσο που θα πάρετε από ένα flac δεν νομίζω να το πάρετε "εύκολα" από πικάπ.

Πάντως πριν κάνετε την οποιαδήποτε αλλαγή ελέγξτε τα πάντα:
  • βελόνα με ένα μεγεθυντικό φακό
  • σωστέ επαφές στην σύνδεση κεφαλής με βραχίονα
  • σωστά τοποθετημένη κεφαλή
  • σωστό βάρος βραχίονα
  • καλώδια πικάπ προς φόνο και προς ενισχυτή

Εάν όλα είναι οκ τότε κάποιο πρόβλημα υπάρχει ή ασυμβατότητα.

Διαβάστε τα πάντα εδώ είμαι σίγουρος ότι θα σας βοηθήσει πέρα των ρυθμίσεων και σε σωστή επιλογή για την αναβάθμιση που επιθυμείτε.

Reaction score
4
λοιπον ολα οκ (στο σημειο που μπορω να ελεξω) και απο οτι ακουω στερουμαι και σε αναληση ακουγοντας το ιδιο κομματι απο cd, flac kai to project.

εχει καποιος την κεφαλη και phono να μου γνωμη;

Reaction score
666
Λογικό είναι να έχεις λιγότερη καθαρότητα, ανάλυση και μπάσσο από το πικαπ σε σχέση με τα ψηφιακά. Ειδικά αν έχεις παλιούς δίσκους.
Το πικαπ που έχεις είναι εισαγωγικό μοντέλο και για να πάρεις εφάμιλλο των ψηφιακών ήχο πρέπει να ξοδέψεις αρκετά χρήματα και δεν θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο αν δεν έχεις πολλούς δίσκους βινυλίου. Είχα την κεφαλη αυτή σε Dual 505-4 και δεν ήμουν ικανοποιημένος. Το βινύλιο είναι ακριβό σπορ δυστυχώς.

Reaction score
4
Αυτο που ψαχνω ειναι το καλυτερο δυνατο για το πικαπ αυτο.

Ποιο ειναι το click πριν αλλαγη μηχανιματος δηλαδη

Reaction score
4
Πχ διαβασα Shure M97XE με sas κεφαλη και το 615 phono δεινουν πολυ καλο αποτελεσμα για τετοιου εποπεδου πικαπ.

Reaction score
666
Πχ διαβασα Shure M97XE με sas κεφαλη και το 615 phono δεινουν πολυ καλο αποτελεσμα για τετοιου εποπεδου πικαπ.
Δεν έχω δοκιμάσει το συνδυασμό που λες. Αλλά και το πολύ καλό αποτέλεσμα που αναφέρεσαι αν είναι υποδεέστερο των ψηφιακών πηγών σου, τότε τι θα κάνεις?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster