Project Home Cinema

Reaction score
41
Λοιπόν θέλω να στήσω ένα Home Cinema.
Ως αναποφάσιστος έχω να πω τα εξής:
1) Δεν έχω αποφασίσει αν θα πρέπει να πάρω ελαφρώς μεταχειρισμένα ή καινούργια (ηχεία - ενισχυτή), ούτε αν θα είναι lifestyle ή ξύλινα.
2) Ενισχυτής θα είναι κάποιος Denon ή Yamaha...είτε μικρής είτε αν χρειάζεται μεγαλύτερης κατηγορίας πχ 2600. (αλλά αν κάνω τη δουλειά μου και με 657-659-2106 θα τον προτιμήσω).

Θα μπουν σε χώρο ~35τμ, και σε συγκεκριμένες θέσεις (δεν θα καλύπτω όλο το χώρο - θα ακουλουθήσει φωτό).
Επίσης να πω οτι τα 2 surround θα φάνε κρεμάλα (στον τοίχο) που σημαίνει οτι απαραιτήτως πρέπει να είναι μικρά έως πολύ μικρά.
1) Ξύλινα:
α) Έχω ακούσει τα B&W 603 S3 και μου άρεσαν. Φαντάζομαι και τα 604 S3 θα είναι ένα κλικ πιο πάνω ηχητικά.Αν τα βρω μεταχειρισμένα τι λέτε είναι καλύτερη αγορά από τα 603 καινούργια?
β) Έχω ακούσει τα JmLab 716 τα οποία επίσης μου άρεσαν.
γ) Τα Mission Volare V63 επίσης, δεν ξέρω όμως αν αξίζει η αγορά τους τώρα που έπεσαν σε Κινέζικα χέρια...
δ) Monitor Audio RS6 - διαφορετικό από όλα τα παραπάνω - λίγο βαρύ γλυκό θα έλεγα.

2) Lifestyle:
α) Mirage Omni V2FS μου άρεσε ο ήχος τους (έπαιζαν με Arcam βέβαια). Tρομερός σχεδιασμός (πραγματικό lifestyle), αλλά και αρκετά ακριβά.
β) JmLab XXL: Ένα κλικ πιο κάτω ηχητικά από το V2FS - πιο φτηνά βέβαια και λίγο χειρότερο σχέδιο.

Α ξέχασα να πω τα L,R θα είναι αρκετά κοντά σε lcd που σημαίνει οτι πρέπει να είναι μαγν.θωρακισμένα (τα lifestyle είναι όλα).
Οποιαδήποτε συμβουλή-πρόταση δεκτή.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Τα B&W 603 S3 μου αρεσουν και εμενα. Τα θεωρω και εγω πολυ καλα ηχεια αν και δεν τα εχω ακουσει.
Απο γνωμες αλλων που τα εχουν στο συστημα τους παντως ειναι πολυ ευχαριστημενοι... Μην περιμενεις να ακουσεις δραματικες διαφορες αν παρεις τα καινουρια.
Τι ποσο θα δαπανησεις για ηχεια?
Στο συνολο τους θα ειναι 5.1 η 6.1 ?

Μαγνητικα θωρακισμενα ειναι σχεδον ολα τα ηχεια.
Αν υποθεσω οτι εχεις μια νορμαλ plasma η tft τηλεοραση στις 42'' αν βαλεις τα ηχεια διπλα το ανοιγμα των 2 ηχειων θα ειναι καπως μικρο...
Για να παρεις στερεωφονικο ηχο και να καταλαβεις την σωστη διασπορα του πρεπει τα ηχεια το ενα απο το αλλο να εχουν αποσταση απο 3 μετρα και πανω... (γνωμη μου βεβαια)

Τα 35 τ.μ. ειναι καλα αλλα ο χωρος σου θα ειναι μακροστενος η τετραγωνζιζει?

Reaction score
7
Αν δεν εχεις προβλημα χωρου/διακοσμισης/γκρινιας καλυτερα να παρεις κανονικα ηχεια.
Οπως και να εχει καλυτερα να πληρωσεις τα ιδια λεφτα για τον ηχο που βγαζει ενα ηχειο, παρα για τις σχεδιαστικες ανησυχιες καποιου κατασκευαστη.

Τα ηχεια ειναι για να τα ακους και οοχι για να τα βλεπεις.

Εχε στο μυαλο σου οτι τα B&W 603 S3 ειναι ηχεια που ειναι "μπασαριστα" και , οποτε εκει που τα ακουσες, θα σου ακουστηκαν καλα, αλλα αν τα τοποθετησεις στο σπιτι σε γωνιες, θα ειναι πιο μπασα απο εκει που τα ακουσες. Αυτο ετσι ενημερωτικα.

Προτιμω να ειναι καινουρια, ολα. Για ψυχολογικους κυριως λογους....

antonis72 said:
Α ξέχασα να πω τα L,R θα είναι αρκετά κοντά σε lcd που σημαίνει οτι πρέπει να είναι μαγν.θωρακισμένα (τα lifestyle είναι όλα).
Ακριβως επειδη θα ειναι κοντα σε LCD ΔΕ χρειαζεται να ειναι θωρακισμενα!!

Στο σχεδιο τα SB τι ειναι;;;

(Αυτο το τριπτυχο "μπαλκονοπορτα-τζακι-γωνια" που δε σου αφηνει χωρο για κατι αλλο και αλλη διαμορφωση.... Αμαν πια αυτοι οι αρχιτεκτονες...)

Reaction score
41
5.1 θα είναι στο σύστημα, αλλά ο ενισχυτής, θέλω να είναι 7.1 (1-2 ηχεία ακόμα για άλλο χώρο).
Τα Sb είναι οι πιθανές θέσεις του Sub. Σε κάποια από αυτές τα μπει.
Εντάξει ο χώρος του σαλονιού σχεδόν ποτέ δεν είναι κατάλληλος για home cinema αλλά τι να κάνουμε, ας πάμε ως έχουν τα πράγματα (πχ στα surround θα πρέπει να παίξω με τα delay του ενισχυτή).

Γιατί να μην με απασχολεί αν τα ξύλινα είναι θωρακισμένα ή όχι?

Reaction score
5
Οι LCDs δεν έχουν 'κανόνια' και δέσμες ηλεκτρονίων όπως έχουν οι CRTs. Έτσι ένα νορμάλ μαγνητικό πεδίο δεν τις επηρρεάζει, δηλαδή δεν εκτρέπει τις δέσμες.

Reaction score
7
Αν εχεις τη δυνατοτητα του τεστ πριν την τελικη εγκατασταση ειναι πολυ καλο (αν δεν εχεις περασμενα καλωδια).
Μακαρι βεβαια να μπορουσες να "ανοιξεις" λιγο περισσοτερο τα μπροστινα ηχεια.

Reaction score
41
φυσικά και μπορώ να κάνω test αφού υπάρχουν περασμένα εσωτερικά του τοίχου καλώδια σε αυτές τις θέσεις...για ώρες ανάγκης.

Αυτό που έχω ενδοιασμούς είναι κατά πόσο μπορούν να μπουν μη θωρακισμένα ηχεία κοντά στην οθόνη. Άλλος λέει ναι άλλος όχι.. βρες άκρη.
Εντάξει πιθανόν να τα ανοίγω λίγο κάποιες φορές για να έχω καλύτερη εικόνα αλλά γενικότερα θα είναι όπως στο σχέδιο.

GTX

Reaction score
39
antonis72 said:
Αυτό που έχω ενδοιασμούς είναι κατά πόσο μπορούν να μπουν μη θωρακισμένα ηχεία κοντά στην οθόνη.
Να μη το σκέφτεσαι άλλο αυτό, οι LCD δεν έχουν κανένα πρόβλημα! Μόνο οι CRT αντιμετώπίζουν αυτό το πρόβλημα και είναι λόγω τεχνολογίας που δεν έχει καμία σχέση με τις LCD κσι τις Plasma.

Reaction score
41
Για τα DALI suite 2.8 τι γνώμη έχετε σε σχέση με τα 603 S3 γιατί δεν κατέστη δυνατό να τα ακούσω μέχρι τώρα.

Από ότι είδα έχουν εισόδους για διπλοκαλωδίωση.
Γενικά όποια ηχεία έχουν 2πλές εισόδους απαιτούν και διπλοκαλωδίωση ή όχι απαραίτητα?

Reaction score
50
Προσωπικά θεωρώ τα συγκεκριμένα (Dali Suite 2.8) πάρα πολύ καλά για τα χρήματα που ζητάνε και για τα δικά μου γούστα είναι καλύτερα των 603. Τα ηχεία που έχουν εισόδους διπλοκαλωδίωσης, αν παρατηρήσεις τις έχουν βραχυκυκλωμένες. Αυτό σημαίνει ότι δε χρειάζονται απαραίτητα διπλοκαλωδίωση. Αν αποφασίσεις όμως να τα συνδέσεις με καλώδιο δίκλωνο, πρέπει ν' αφαιρέσεις τα καλώδια/ελάσματα που έχουν για τη βραχυκύκλωση.

Reaction score
41
Φίλε Μάνο για surround τι έχεις? Τα δίπολα που προτείνει η εταιρία? γιατί σε εμένα δεν κάνουν δίπολα και πρέπει οποσδήποτε να κρεμάσω κάποια άλλα μικρά στον τοίχο με κλίση προς τα κάτω.

Sub της εταιρίας πάλι?

Reaction score
50
Δεν είπα ότι έχω τα συγκεκριμένα, απλά ότι μου αρέσουν πολύ:) Απ' όσο θυμάμαι όμως τα Suite δε βγάζουν surround δίπολα, βγάζουν όμως surround που μάλλον θα σου κάνουν εσένα. Τώρα που τα βλέπω είναι ιδανικά για την περίπτωσή σου! Για να καταλάβεις, κοίτα τα Suite R0.8 (ή 0.7). Αυτά είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε άμα δεις έχουν μια κλίση. Λοιπόν τα είχα δει από κοντά και έχουν εισόδους για να στερεωθούν στον τοίχο σε 3 πλευρές τους, ώστε να μπορείς να τα τοποθετήσεις με 3 διαφορετικούς τρόπους: είτε κάθετα (όπως τα βλέπεις στη φώτο με κλίση "προς τα μέσα") είτε οριζόντια με κλίση προς τα κάτω (όπως θες εσύ) ή με κλίση προς... τα πάνω. Όπως βλέπεις και δίπολα δεν είναι και μπορούν να τοποθετηθούν με κλίση προς τα κάτω, χωρίς μάλιστα ξεχωριστές βάσεις, όπως δηλαδή τα θες. Παρεπιπτόντως όμως, γιατί σ' εσένα δεν κάνουν δίπολα;

Reaction score
50
Α για sub είναι μια άλλη κουβέντα, της Dali πάντως είναι νομίζω καλό και αρκετά μουσικό. Από'κει και πέρα υπάρχουν πολλές επιλογές, δες και σε προηγούμενα threads.

Reaction score
41
Ωραία μεν, δεν μπαίνουν στο χώρο μου δε. Το ένα θα μπορούσε να μπει το άλλο όμως όχι (για τα surround).
Συνεπώς πρέπει να πάω, είτε σε άσχετα (άλλη μάρκα) είτε σε Dali πάλι που να κοιτούν το χώρο (αν υπάρχουν).

Reaction score
50
Βρε Αντώνη συγγνώμη αλλά δε σ' έχω καταλάβει. Δεν περιγράφεις λίγο καλύτερα ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με τα surround ηχεία; Τι σημαίνει το ένα μπορεί να μπει το άλλο όχι; Προφανώς πρόβλημα χώρου (;). Αλλά τι ακριβώς πρόβλημα; Δεν έχεις χώρο στον τοίχο σου; Δε θες να τα κρεμάσεις στον τοίχο σου; Πώς πρέπει να'ναι για να σου κάνουν; Ακόμα πιο μικρά; Τι εννοείς "Dali που να κοιτούν το χώρο"; Για βοήθησέ μας λίγο να σε βοηθήσουμε:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.468