Project Kalypso...μια νεα Ελληνικη πραγματικοτητα!

Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια! Δώσε Βασίλη και άλλες πληροφορίες...! :thumbsup:

ο Ανέμελος χαιεντίζει επικίνδυνα....:gotcha:
 

platon

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.275
Reaction score
1.356
Βασιλη αν μπορεις, περισσοτερες εντυπωσεις σε σχεση με τα αλλα γνωστα σου ηχεια, για να καταλαβουμε περιπου
πως ειναι ο ηχος του.
Με βαση την τοπολογια, σαν ηχειο σκετο, σε συγκριση με το Marvel της Tune Audio, πως ακουγεται?
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.808
Όπως με το Grim έτσι και με αυτή την υλοποίηση παίρνεις ένα πακέτο υποθέτω .
Τα όσα έχεις τα πουλάς η τα δωρίζεις .... :D
Είτε απλώς τα...ξεχνάς.:D
minimaltone said:
Πολύ σημαντικό στην περίοδο μιας γενικευμένης καταγγελίας και κυνισμού επί παντός επιστητού...
...και ακόμα μεγαλυτέρων επί των μη...΄΄επιστητών΄΄;)
 
Last edited:

Μηνύματα
4
Reaction score
10
Καλησπέρα σε όλους.

Στο ερώτημα του Βλάση (και φαντάζομαι και άλλων) αν μπορεί να παρακαμφθεί το DAC του Kalypso για να χρησιμοποιηθεί κάποιο εξωτερικό, η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ο ενισχυτής του Kalypso είναι εντελώς ιδιαίτερης σχεδίασης και ΔΕΝ διαθέτει ξεχωριστά στάδια DAC, οδήγησης και ισχύος ώστε να μπορεί να παρακαμφθεί κάποιο από αυτά. Ο ενισχυτής συνδυάζει ΟΛΕΣ τις παραπάνω λειτουργίες σε ΕΝΑ και μόνο στάδιο!!

Ωστόσο, αν κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το δικό του συνδυασμό DAC/προ/τελικού, μπορεί να οδηγήσει το Kalypso ως παθητικό! Τόσο ο ενισχυτής όσο και το ηχείο (μεγάφωνο) διαθέτουν ξεχωριστούς ακροδέκτες σύνδεσης και συνδέονται μεταξύ τους εξωτερικά στην πλάτη του ηχείου. Έτσι, μπορεί κάποιος να αποσυνδέσει τον ενισχυτή του Kalypso και να συνδέσει άλλον εξωτερικό τελικό ενισχυτή απ'ευθείας στις μπόρνες του μεγαφώνου!


Σην περίπτωση αυτή, βέβαια, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη μας ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μεγαφώνου του Kalypso. Tο W8-1772 παρουσιάζει μια εγγενή τόνωση στις μεσοϋψηλές και υψηλές συχνότητες (δείτε εδώ: http://www.tb-speaker.com/detail/1230_04/w8-1772.htm). Αυτό είναι κάτι που επιδιώκεται σκόπιμα από τους κατασκευαστές μονάδων fullrange με σκοπό να αντισταθμίζει τη σχετικά περιορισμένη διασπορά των μεγαφώνων αυτών. Γι’ αυτό και ο τελικός ηχητικός χαρακτήρας του μεγαφώνου εμφανίζεται πολύ πιο ουδέτερος από ότι θα φανταζόταν κανείς βλέποντας μόνο την on-axis μετρηση.

Αυτή λοιπόν η συμπεριφορά είναι το "τσίμπημα" στα μεσοϋψηλά που άκουσε ο Βασίλης Τσαντουλής. Ευτυχώς στο μεγάφωνο της Tang Band η τόνωση των μεσουψηλών είναι απόλυτα γραμμική και προοδευτικά αυξανόμενη και διορθώνεται πολύ έυκολα με μια ήπια ισοστάθμιση.

Στο Kalypso, η ισοστάθμιση αυτή ενσωματώνεται στον ενισχυτή και υλοποιείται εντελώς "διάφανα" στο ψηφιακό πεδίο με ειδικά φίλτρα. Επιπλέον, θα προσφέρονται 2-3 επιλογές ισοστάθμισης, ωστε ο χρήστης του Kalypso να μπορεί να ρυθμίσει την ηχητική ισορροπία ανάλογα με τις συνθήκες ακρόασης (ακουστική χώρου, μουσικές προτιμήσεις, πρόγραμμα κλπ.).

Όταν όμως το Kalypso οδηγηθεί από εξωτερικό ενισχυτή, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό κύκλωμα ισοστάθμισης των μεσουψηλών συχνοτήτων, που θα συνδέεται εξωτερικά στο ηχείο. Το κύκλωμα αυτό, απόλυτα minimal και υλοποιημένο με καθαρά audiophile υλικά θα διατίθεται ξεχωριστά για λόγους κόστους (και τιμής φυσικά), μια που χρειάζεται μόνο σε περίπτωση παθητικής οδήγησης. Επίσης, για όσους διαθέτουν ήδη audio συσκευές, η Rois Acoustics θα διαθέσει και πλήρως παθητική έκδοση του Kalypso, με τιμή φυσικά πολύ χαμηλότερη. Και η παθητική έκδοση, βέβαια, θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να αναβαθμιστεί σε ενεργή με την εκ των υστέρων προσθήκη του ενισχυτή της Audio4Soul.

Με το Kalypso δεν είσαι υποχρεωμένος ούτε να παροπλίσεις ούτε να πουλήσεις ούτε να δωρίσεις οτιδήποτε από ότι ήδη έχεις!!! Δεν αποτελεί, νομίζω, υπερβολή να πούμε ότι το Kalypso είναι ένα ηχείο-χαμαιλέων, ένα ηχείο με απόλυτη προσαρμοστικότητα, που είναι σε θέση να "κουμπώσει" σε κάθε ηχοσύστημα και να καλύψει τις τρέχουσες και μελλοντικές ηχητικές ανάγκες κάθε απαιτητικού μουσικόφιλου.
 

Μηνύματα
125
Reaction score
129
Οπως ρωταει και ο κακος ο Λυκος:D σε αυτην την εκθεση θα γινει η πρωτη παρουσιαση στον κοσμο?
Αν ναι θελουμε αριθμο δωματιου για να φερουμε τα αρχεια μας να ακουσουμε!!!!!:):drinks:
Οπππς!!!

http://hxoseikona.gr/nea/item/871-rois-acoustics.html

Ραντεβού στις 14-15/12!!!
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.593
Μηνύματα
2.865.202
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top