Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Reaction score
181
Καλά είναι τα "μπατάκια"... να αναφέρονται.
Δέχομεθα και πουμου...

Reaction score
1
Παιδιά δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω για ποιούς μιλάμε εάν ένας mod μου δώσει το ΟΚ, για να μη δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα στο φόρουμ

Reaction score
181
Βάσει διακυρηξεων που έχω αναγνώσει κατά καιρούς έβγαλα το συμπέρσαμα ότι αυτό το φόρα δεν είναι κότα... όπως άλλα...
Οπότε αναμένω... εναγωνίως να πληροφορηθώ.
Δηλ το αυτονόητο που υπόσχετε κάθε φόρα από την αρχική του σελίδα κιόλας...

Reaction score
1.188
Απάντηση: Re: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Παιδιά δεν έχω κανένα πρόβλημα να γράψω για ποιούς μιλάμε εάν ένας mod μου δώσει το ΟΚ, για να μη δημιουργήσω το οποιοδήποτε πρόβλημα στο φόρουμ
Εάν δεν γράψεις τότε δεν έχει νόημα η κουβέντα και σταμάτα να μάς ζαλίζεις. :125:

Reaction score
1
ΟΚ Ανδρέα ευχαριστώ. Λοιπόν για να μιλάμε και συγκεκριμένα, έστω κ εάν το ρεζουμέ δεν είναι αυτό αλλά ορμώμενοι από αυτό να βγάλουμε πέντε συμπεράσματα, η εταιρεία είναι η Monitor Audio και ο dealer εδώ η Ηχοέκφραση.

Ακούω απόψεις

Reaction score
249
Απάντηση: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Οταν απευθυνθηκα στο τσακιριδη για ενα μεγαφωνο ηχειου που δεν εβγαζε πια και το οποιο θα πουλουσα μου απαντησε ευγενεστατα οτι υπαρχει και οτι χρειαστω εδω ειμαστε

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Quality στον κατ' ευφιμησμό χώρο του Hi-Fi

Ποια magnepan μωρέ, που τα μισά της ηχεία είχαν κατασκευαστικά προβλήματα, τα άλλα μισά έγερναν σαν τον πύργο της Πίζας.

Ναι ρε Lemar, οι Αμερικανοί είναι πολύ μπροστά τι να σου πω...:142: Τι θες να σου αναφέρω, για αμερικάνικο ηχείο 30.000Ε που ήρθε στην Ελλάδα με πρόβλημα στο φινίρισμα, όπου ο κατασκευαστής αναγκάστηκε να στείλει δώρο ένα καλώδιο ηχείων στον πελάτη. Του ίδιου κατασκεαστή καμπίνα (70.000Ε) έσπασε κυριολεκτικά σε ένα κομμάτι με πολύ χαμηλό. Τι άλλο να πω για προενισχυτή 30000Ε με εγγενές πρόβλημα που τελικά δεν διορθώθηκε ποτέ από τεχνικό? Για cd player από τον αμερικανικό βορρά αξίας 12000Ε, που έπαιζε τα cd όποτε ήθελε και τα μισά μόνο sacd. Άσε μας ρε Χρήστο....:143:

Έχουμε ξεχάσει μου φαίνεται τι θα πει respecting the customer.
Μπορείς να μας πεις για πιά ηχεία μιλάς;

Reaction score
181
Re: Απάντηση: Re: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Αναλαμβανω προσωπικα την ευθυνη.
Συγχαρητήρια!:622:

Πιστεύω και ο Διαβολάκος να πει ότι έχει να πει.

Μέχρι στιγμής έχουμε για την black list μας:
Proac
Monitor Audio.

Reaction score
181
Επίσης:
"4. Γνωστότατο Εγγλέζικο ηλεκτροστατικό ηχείο, εμφάνιζε προβλήματα αξιοπιστίας από την αποσυσκευασία του. Τα περισσότερα δε από τα υπάρχοντα στον Ελληνικό χώρο, πέρασαν από το εργαστήριό μου. Εαν ψάξει κανείς στο διαδύκτιο θα βρει και τα ανάλογα σχόλια. Κι όμως κανένας δεν δημιούργησε επίσημα θέμα. Κι αν προσπάθησε αυτό καλύφθηκε."

Reaction score
1.188

ΟΚ Ανδρέα ευχαριστώ. Λοιπόν για να μιλάμε και συγκεκριμένα, έστω κ εάν το ρεζουμέ δεν είναι αυτό αλλά ορμώμενοι από αυτό να βγάλουμε πέντε συμπεράσματα, η εταιρεία είναι η Monitor Audio και ο dealer εδώ η Ηχοέκφραση.

Ακούω απόψεις
Παιδιά η monitor audio παραμένει εγγλέζικη ή έχει αγοραστεί από τους κινέζους κι αυτή και απλώς διατηρεί το όνομα; Ξέρει κανείς;

Πάντως στο timeline που έχουν στο site τους από το 1997 που φαίνεται να αλλάζει ιδιοκτησία εμένα μου δείχνει σαν αρχή της κατηφόρας.

http://www.monitoraudio.co.uk/biography/timeline

Ποιός ξέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την εταιρία;

Reaction score
1
Από ότι βλέπω στο timeline λέει για το 2007 ότι εξαγοράστηκε από το έμπειρο στελεχιακό της δυναμικό κ παραμένει η μόνη εταιρεία παραγωγής ηχείων κάτω από βρεταννική ιδιοκτησία. Από ότι μου γράψαν στην αλληλογραφία μας, μου είπαν ότι έχει αλλάξει διεύθυνση πριν από τρία χρόνια κ για αυτό το λόγο δεν είχαν πλήρη υποστήριξη σε παλιότερα ηχεία. Το βρεταννικό management όμως κ η ιδιοκτησία δεν μου λέει απολύτως τίποτα, γιατί πουθενά δεν αναφερεί που παράγονται τα καινούργια monitor audio.

π.χ. δείτε εμφανή ποιοτική διαφορά κ εμφανισιακά στο 700pmc που έχει στη φωτό με τα επόμενα των top σειρών της που μυρίζουν κινεζιά.

Reaction score
1.188

γιατί πουθενά δεν αναφερεί που παράγονται τα καινούργια monitor audio.
Οποιοδήποτε προϊόν όταν δεν αναφέρει πού κατασκευάζεται τότε είναι 110% σίγουρα κινέζικο. :122:

Reaction score
498
π.χ. δείτε εμφανή ποιοτική διαφορά κ εμφανισιακά στο 700pmc που έχει στη φωτό με τα επόμενα των top σειρών της που μυρίζουν κινεζιά.
Έχω την εντύπωση πως οι καμπίνες από την φτηνή σειρά της ATC στα ηχεία έρχονται από Κίνα.Αυτό δεν μειώνει σε καμία περίπτωση την αξία του ηχείου σαν ηχείο.Προφανώς μόνο έτσι μπορούσανε να προσφέρουν το ηχείο αυτό στην τιμή αυτή, όπως και τα Hyperion επίσης.Ας μην απαξιώνουμε κάτι επειδή έχει Κινέζικα parts ή είναι Κινέζικο.Υπάρχουν και πολύ καλές υλοποιήσεις..

Reaction score
1.188
Απάντηση: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Αυτή είναι η μία πλευρά που αναφέρεις... Η άλλη όμως είναι ότι πολλές εταιρίες είναι πλέον 100% κινέζικες (σχεδίαση, κατασκευή) και απλώς πωλούν τα προϊόντα τους με κάποιο ιστορικό όνομα του χώρου το οποίο έχει αναγνωρισιμότητα και όχι με κάποιο δικό τους κινέζικο όνομα που δεν θα ασχολείτο κανείς μαζί τους σε αυτή την περίπτωση.

Ορίστε παραδείγματα:

http://www.akai.com/product_list.asp?id=5&id2=55

http://www.nakamichi.com/flash.html

http://www.sansui-global.com/english/product_main.php?cat=Washing Machine

Reaction score
1
Το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν ακούς το γνωστό γλυκό αγγλικό ήχο από καινούργια Monitor Audio όπως από παλιότερα μοντέλα της.

Reaction score
498
Re: Απάντηση: Quality στον κατ' ευφημισμό χώρο του Hi-Fi

Αυτή είναι η μία πλευρά που αναφέρεις... Η άλλη όμως είναι ότι πολλές εταιρίες είναι πλέον 100% κινέζικες (σχεδίαση, κατασκευή) και απλώς πωλούν τα προϊόντα τους με κάποιο ιστορικό όνομα του χώρου το οποίο έχει αναγνωρισιμότητα και όχι με κάποιο δικό τους κινέζικο όνομα που δεν θα ασχολείτο κανείς μαζί τους σε αυτή την περίπτωση.

Ορίστε παραδείγματα:

http://www.akai.com/product_list.asp?id=5&id2=55

http://www.nakamichi.com/flash.html

http://www.sansui-global.com/english/product_main.php?cat=Washing Machine
Σε αυτό πάω πάσο.Επίσης,μερικές φορές η εταιρία μένει στην ίδια χώρα,με το ίδιο management, αποχωρεί ο σχεδιαστής, αναλαμβάνει άλλος και ο ήχος της εταιρίας αλλάζει.Αυτό όμως δεν έχει να κάνει μόνο με χώρα προέλευσης..:126:

Reaction score
498
Το ζήτημα είναι ότι πλέον δεν ακούς το γνωστό γλυκό αγγλικό ήχο από καινούργια Monitor Audio όπως από παλιότερα μοντέλα της.
Με πρόλαβες..Εκεί είναι και η ουσία..

Reaction score
0
Αν αναφέρεσαι και σε πιο προσιτές σειρές της, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου από προσωπική εμπειρία.
Όταν έψαχνα ηχεία, πήγα να ακούσω και τα πολυδιαφημισμένα (whathifi κτλ) Monitor Audio RS 6....
Με μεγάλη διαφορά το πιο εκνευριστικό και σκληρό ηχείο που άκουσα, η μόνη απ'τις δεκάδες ακροάσεις που έκανα τότε που βιάστηκα να την τελειώσω!
Δεν λέω, μπορεί να ήταν άστρωτα, μπορεί να έφταιγε ο χωρος, τα συνοδα, μπορεί-μπορεί-μπορεί.... αλλά δεν την πάλεψα!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.155
Members
38.538