Quiz

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.547
Re: Απάντηση: Quiz

και αν δεν εχεις αυτου(μιας και το προγραμμα δεν .....)βαλε μου του 9000

rgb level και rgb gamma
Θα τα φας εδώ ή να στα τυλίξει για το σπίτι;:116:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Quiz

εδω θα τα φαω .........:116:

αλλα πουντα......?

ξερει οτι εχει χεσμενη την φωλια του και την εκανε...:204:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.188

Φύγε από δω και πήγαινε από κει να διαβάσεις το καινούριο review!

Reaction score
15.548

πριν 1.1/2 ωρα σχολασα βρε......γιαυτο σας ζαλισα.....:116:

ο 9000 ειναι καλυτερος αποτι ειδα....:112:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Απάντηση: Quiz

Εδώ σε θέλω ρε Κώστα λοιπόν. Πως θα συγκρίνεις πραγματικά έναν epson, έναν sony κλπ με έναν προβολέα χωρίς ίριδα αν τους αφαιρέσεις τη μισή τους δύναμη; Υπάρχει λχ περίπτωση μα πάρεις sony και να μη δουλεύεις την ίριδα; Υπάρχει μετρητικό που να δείχνει πόσο σκ@τ@ δουλεύει μια ίριδα;
Οι προβολείς που χρησιμοποιούν δυναμική ίριδα ξεπερνούν τους μισούς της αγοράς.
να ενα παραδειγμα λαθους η σωστου με η χωρις δυναμικης ιριδα που βρηκα στο διαδικτυο..

χωρις δυναμικη ιριδα που σημαινει σε ολες τις σκηνες σωστη απεικονιση φωτεινοτητας.

με δυναμικη ιριδα που σημαινει αλλαγη gamma αναλογα την φωτεινοτητα της σκηνης.
αυτο μας δινει αλλη αντιθεση απο αυτη που πρεπει να βλεπουμε....ετσι μπορει να βλεπουμε περισσοτερα απο αυτα που πρεπει και το αντιθετο........αυτο εχει να κανει με την εκαστοτε δυναμικη ιριδα(συμπεριφορα)του προβολεα
Γι'αυτο πρεπει οι συγκρισεις προβολεων να ειναι χωρις δυναμικη ιριδα.

ταυτοχρονα βλεπουμε και το rgb gamma το οποιο ειναι βασικο σε συνδιασμο με το rgb level
αυτα τα δυο πρεπει να ειναι ταυτοσημα για να λεμε οτι βλεπουμε σωστα...
δυστυχως η επιτευξη αυτου του στοχου εχει και μεγαλη δυσκολια και υποστηριζεται απο λιγους προβολεις(epson-panasonic-sony-jvc) η απο scaler
πιστευω να εγινα κατανοητος..:403:

......αυτο το δειγμα λαθους gamma που εβαλα ειναι απο τις πολυ καλες περιπτωσεις........

Reaction score
1
Σου υπενθυμίζω ότι τα δημόσια forum δεν προτίθενται να φιλοξενούν ότι χοντράδα κατεβαίνει στον καθένα, όταν μάλιστα δεν στοιχειοθετείται κανένα τεκμήριο. Χρησιμοποιείς κάποιους άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Το forum αυτό δε θα σου δώσει αυτό το βάθρο. Θεώρησε ότι σε προειδοποίησα.
Παρακαλώ τον Μανώλη κι οποιονδήποτε άλλον να μην απαντήσει καν.
H χοντράδα ποιά είναι ακριβώς?εννοείς αυτό?
Το αν είναι η δουλειά σου να προμοτάρεις εταιρίες μέσα απο το site σου είναι δικαίωμα σου
Βρίσκεις κάποια χοντράδα ή ανακρίβεια στα λεγόμενα μου?
Στο site του ο Μανώλης έχει banner διαφημιστικό της Epson εδώ και πάρα πολύ καιρό ,άρα το να λέω οτι κάνει promotion στην Epson ή σε κάθε εταιρία που διαφημίζει μέσα απο το site του ,ούτε ανακριβείς είναι, ούτε αναληθές ,ούτε χοντράδα,και το σημαντικότερο δεν έχει σχέση με το avsite και τους κανονισμούς του.
Πόσο μάλλον ύβρις/χαρακτηρισμός μέλους που είναι και ο λόγος που με μπανάρατε (αυτό μου στείλατε ως λόγο).
Αρα στα λεγόμενα μου δεν υπάρχει ούτε υβρις άλλα ούτε χαρακτηρισμός μέλους του avsite και το ban ήταν αδικαιολόγητο.Τα λάθη βέβαια είναι ανθρώπινα ,μια συγνώμη για το αδικαιολόγητο ban θα ήταν δεκτή απο εμένα.

Απο την άλλη ακόμη και να δεχθώ οτι είναι υβρις/χαρακτηρισμός μέλους, αυτό τι είναι?
πρεπει να ειναι καποιος τελειως βλαξ για να μην καταλαβαινει τι εννοει ο Μανωλης..."
Τι διακρίσεις είναι αυτές?άλλος να βρίζει ελεύθερα και άλλος να μπανάρεται για υβρις χωρίς να την έχει πράξει?
Μπορείς φίλε loggeo να μου το εξηγήσεις αυτό?Θα μου πείς τι ρωτάω και εγώ τώρα...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια..

Τα αναγραφόμενα σου είναι αναληθή και σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.
Είμαι ανοιχτός στον διάλογο, την κριτική και για αυτόν τον λόγο απαντώ στα λεγόμενα σου και δεν σταμάτησα τη συζήτηση.
Λοιπόν είμαι εδώ για να απαντήσω σε κάθε ερώτηση σου .
Μανώλη τι ακριβώς είναι αναληθές στα γραφόμενα μου και τι ακριβώς θέλεις να ανακαλέσω?να το κάνω ευχαρίστως μόλις μου το εξηγήσεις για να το καταλάβω.
Δυστυχώς Μανώλη εσύ μπορεί αν είσαι ανοιχτός στον διάλογο ,εγώ δεν είμαι όμως ,διότι οι συντονιστές φρόντισαν να με μπανάρουν αμέσως πριν προλάβω ούτε καν να εξηγήσω τα γραφόμενα μου.Λυπάμαι άλλα έτσι διάλογος δεν γίνεται ,δυστυχώς.

Προσυπογράφω. Με μοναδική μου διαφοροποίηση στο δικαίωμα του Μανώλη Καστρουνή να απαντήσει.

Και του tegonik να ανακαλέσει.
Δεν πρόλαβα να κάνω κούκου ,οχι να ανακαλέσω κιόλας..:116:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.068

Και για να τελειώνει το θέμα εδώ: στον tegonik δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλέσει. Επέλεξε να μην το κάνει. Αν και άλλοι συντονιστές είχαν επιλέξει το ban, την προηγούμενη φορά με δική μου παρέμβαση δόθηκε μόνο warning.

Μετά το τελευταίο του post, δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος για τη συμμετοχή του στο Avsite.

Για όποιον γνωρίζει έστω και ελάχιστα το ποιόν του Μανώλη Καστρουνή, μπορεί να καταλάβει ότι η παρουσία του κοσμεί τόσο το σάιτ όσο και τον χώρο. Ο tegonik επέλεξε, προφανώς για προσωπικό όφελος, όχι μόνο να υπονοήσει αλλά να καταστήσει ξεκάθαρο ότι ο Καστρουνής έχει ίδιον όφελος από τα όσα αναφέρει για τους Epson.

Προφανώς έχει το βήμα να απαντήσει.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.547
H χοντράδα ποιά είναι ακριβώς?εννοείς αυτό?

Βρίσκεις κάποια χοντράδα ή ανακρίβεια στα λεγόμενα μου?
Στο site του ο Μανώλης έχει banner διαφημιστικό της Epson εδώ και πάρα πολύ καιρό ,άρα το να λέω οτι κάνει promotion στην Epson ή σε κάθε εταιρία που διαφημίζει μέσα απο το site του ,ούτε ανακριβείς είναι, ούτε αναληθές ,ούτε χοντράδα,και το σημαντικότερο δεν έχει σχέση με το avsite και τους κανονισμούς του.
Πόσο μάλλον ύβρις/χαρακτηρισμός μέλους που είναι και ο λόγος που με μπανάρατε (αυτό μου στείλατε ως λόγο).
Αρα στα λεγόμενα μου δεν υπάρχει ούτε υβρις άλλα ούτε χαρακτηρισμός μέλους του avsite και το ban ήταν αδικαιολόγητο.Τα λάθη βέβαια είναι ανθρώπινα ,μια συγνώμη για το αδικαιολόγητο ban θα ήταν δεκτή απο εμένα.

Απο την άλλη ακόμη και να δεχθώ οτι είναι υβρις/χαρακτηρισμός μέλους, αυτό τι είναι?

Τι διακρίσεις είναι αυτές?άλλος να βρίζει ελεύθερα και άλλος να μπανάρεται για υβρις χωρίς να την έχει πράξει?
Μπορείς φίλε loggeo να μου το εξηγήσεις αυτό?Θα μου πείς τι ρωτάω και εγώ τώρα...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια..

Μανώλη τι ακριβώς είναι αναληθές στα γραφόμενα μου και τι ακριβώς θέλεις να ανακαλέσω?να το κάνω ευχαρίστως μόλις μου το εξηγήσεις για να το καταλάβω.
Δυστυχώς Μανώλη εσύ μπορεί αν είσαι ανοιχτός στον διάλογο ,εγώ δεν είμαι όμως ,διότι οι συντονιστές φρόντισαν να με μπανάρουν αμέσως πριν προλάβω ούτε καν να εξηγήσω τα γραφόμενα μου.Λυπάμαι άλλα έτσι διάλογος δεν γίνεται ,δυστυχώς.

Δεν πρόλαβα να κάνω κούκου ,οχι να ανακαλέσω κιόλας..:116:
Ας αρχίσουμε απ' το τέλος. Το ban σου έγινε warning μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Φρόντισε μάλιστα ο super mod γι' αυτό. Που σημαίνει ότι μπορούσες να γράψεις ανά πάσα στιγμή. Υποθέτω ότι έλαβες και μήνυμα. Ο λάθος χειρισμός ήταν δικός μου και παίρνω την ευθύνη. Ο Γιάννης (Rose) ήταν της άποψης να δεχτείς ένα warning και να εξηγήσεις-ανακαλέσεις. Μέσα σε 15 λεπτά λοιπόν έγινε reverse της ποινής σου και ειδοποιήθηκες με μήνυμα. Τόσο απλά.

Πάμε τώρα στο θέμα μας. Σοβαρά τώρα προσπαθείς να μας πείσεις ότι δεν ήθελες να προσβάλλεις άλλο μέλος; Για κάποιον που έχει την ευφυΐα (και γνωρίζω πολύ καλά ότι την έχεις και με το παραπάνω) να καταλαβαίνει...τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, προσπαθείς να μας πεις ότι δεν ήθελες να κράξεις άλλο μέλος και μάλιστα με χυδαίο τρόπο (χτυπώντας τον επαγγελματικά); Δηλαδή όποιος διαβάσει το παρακάτω κείμενο και συνδυάσει και αυτά που τώρα γράφεις για διαφήμιση, τι συμπέρασμα θα βγάλει;

Εγώ περίμενα απο έναν επαγγελματία του χώρου πρώτα απο όλα να αναφέρει το τεράστιο πρόβλημα της σειράς 9000 (πράγμα που δεν έχεις κάνει) ,δηλαδή οτι περισσότεροι απο μισοί ιδιοκτήτες του τον επέστρεψαν τουλάχιστον 1 φορά για service,για διάφορους λόγους ,κάτι πρωτοφανές στα ιστορικά και κάτι που το γνωρίζεις πολύ καλά απο πρώτο χέρι ,και οφείλεις να το κάνεις στο βωμό της προστασίας των καταναλωτών...και οχι εγκώμια για την αντοχή του "best seller" μοντέλου στον χρόνο ,με κρυφές μετρήσεις ,αόριστα συμπεράσματα που αποσαφηνίζονται κατόπιν εορτής και μετά απο δική μου προτροπή.

Το αν είναι η δουλειά σου να προμοτάρεις εταιρίες μέσα απο το site σου είναι δικαίωμα σου .Μέσα απο δημόσια forum όμως ,πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχτείς κριτική και διάλογο ,πράγμα που δεν σημαίνει απαραιτήτως εμπάθεια στο πρόσωπο σου ,αυτή είναι η άποψη μου.
Δε θα πω άλλα γιατί πλέον δεν έχεις και το δικαίωμα απάντησης ή συμμετοχής εδώ μέσα. Θα σου πρότεινα πάντως, πέρα απ' το μόνιμο αίσθημα αδικίας που εκφράζεις, να κάνεις και μια αυτοκριτική. Ρίξε μια ματιά στο πως έγραφες, πόσες ποινές δέχτηκες και γιατί. Είχαμε όλοι άδικο; Μήπως αρμένιζες λίγο στραβά;

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.065

Μετά από τόσα μηνύματα κάποιος που διαβάζει τι θα καταλάβει;
Ο Καστρουνής τα παίρνει για να γράψει καλά λόγια για τις εταιρείες που φιλοξενεί μέσω banner στο Perfectimage.
Ο Καστρουνής δεν ξέρει τι γράφει ή γράφει ασυναρτησίες.
Οι Epson έχουν ένα ποσοστό αποτυχίας πάνω από 50%..
Αυτοί μαλώνουν σαν τα κοκόρια ενώ «εγώ» θέλω να μάθω.

Δυστυχώς ο Νίκος δεν μπορεί να μου απαντήσει αλλά δεν θέλω να το αφήσω το θέμα ως έχει.

Λοιπόν ας κάνω μια περίληψη.

Καιρό τώρα με αφορμή την πτώση φωτεινότητας που είχε διαπιστωθεί σε προβολείς JVC άρχισα να κρατώ περιοδικές μετρήσεις προβολέων .
Με αφορμή αυτών των μετρήσεων έκπληξη μεγάλη μου έκανε το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος EPSON TW9000 είχε χάσει ελάχιστο από το φως του μετά από 370 ώρες από την πρώτη ρύθμιση ενώ την ίδια περίπου περίοδο προβολέας JVC x30 είχε χάσει μεγαλύτερο του 10%. Τον είχα ρυθμίσει και μετρήσει στις 80 ώρες και η επόμενη τελική μέτρηση και ρύθμιση έγινε στις 450 ώρες λειτουργίας.
Κατά την διάρκεια αυτή ο προβολέας έχανε ελάχιστη φωτεινότητα. Όμως παράλληλα έχανε και την ακρίβεια ιδιαίτερα στο grayscale.
Ο Νίκος στο post 19 έβαλε και άλλη μια παράμετρο αυτή των ελαττωματικών προβολέων της εταιρείας την τελευταία δεκαετία.
Στο post 32, 33, 40, 44 και 53 νομίζω ότι έγιναν οι περεταίρω εξηγήσεις σχετικά με την μεθοδολογία και όχι μόνο.
Ίσως θα πρέπει να αναφέρω ξανά ότι οι μετρήσεις είναι μετρήσεις και τα νούμερα δεν λένε ποτέ ψέματα.
Η μεθοδολογία δεν άλλαξε, οι συνθήκες μετρήσεις ίδιες και τα μετρητικά όργανα ίδια.
Στο post 64 ο Νίκος βάλλεται κατά εμού και μάλιστα με βαριά κατηγορία του ότι προμοτάρω εταιρεία γιατί έχω banner της και για τον λόγο αυτό δεν αναφέρομαι σε «ελαττωματικά» της μοντέλα. Ναι αλλά έχω και άλλων εταιρειών banner. Τις προμοτάρω όλες; Και αυτό το site έχει διαφήμιση και αυτής της εταιρείας και άλλης τι σημαίνει αυτό; (Σε αυτό αναφέρομαι Νίκο όταν σε καλώ να ανακαλέσεις. Δηλαδή υπονοείς ότι τα παίρνω από την εταιρεία;)
Εάν θέλετε να δούμε εάν οι Epson είναι κατασκευαστικά άθλιοι αυτό είναι ένα άλλο θέμα που μπορούμε να το συζητήσουμε σε ΝΕΟ POST.

Το αναφέρω ξανά:
Η διαπίστωση ήταν για την σταθερή απόδοση της λάμπας όσο αφορά την φωτεινότητα και τίποτα άλλο.
Πως από αυτό βρέθηκα να καλύπτω το μέγεθος των ελαττωματικών προβολέων σειράς 9000 της Epson δεν μπορώ να το καταλάβω. Εγώ θέλω να μένετε στα λεγόμενά μου και αφήνετε τις πιθανές «θεωρίες συνομωσίας» μακριά από εμένα.

Ποτέ μα ποτέ δεν κάνω επιλεκτική παρουσίαση ενός προϊόντος.

Με ενοχλεί που πρέπει να δικαιολογηθώ αλλά δυστυχώς εκεί φτάσαμε.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.409

Μπράβο ρε Μανώλη , τα είπες ολα, όπως πάντα άλωστε, σωστά και μετρημένα.
δεν θεωρώ οτι αφήνεις αιχμές , ούτε οτι παραπονιέσαι άνευ λόγου.
Τεκμηριομένη άποψη και σοβαρή.

Reaction score
638
Re: Απάντηση: Quiz

Ο Μανωλης χρονια τωρα εχει με κοπο δημιουργησει μια εικονα ενος αψογου επαγγελματια αυτο το εχει κατακτησει και δεν του χαριστηκε απο κανεναν συντονιστη και κανενα φορουμ και βεβαια αυτη η εικονα δεν αλλαζει απο κανενα φορουμ οτι και εαν γραφτει .
Οπως τα διαβασα τα προηγουμενα σχηματισα την εντυπωση οτι ο Νικος το παρατραβηξε και στο τελος ξεφυγε τελειως και στο παρελθον εχω προσεξει οτι οταν συμμετεχει στην κουβεντα αυτος που θεωρει "κοκκινο πανι" ερεθιζεται και χανει την ψυχραιμια του σαν ταυρος σε υαλοπωλειο πιστευω ομως οτι εαν δεν επεφτε το μπαναρισμα συντομα θα ανακαλουσε απο μονος του .

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo