Reacher (2022)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.872
Reaction score
20.363
@xfader Φίλε, δες το και μην ακούς κανέναν άλλον! Είδαμε τρία επεισόδια προχθές και τα υπόλοιπα πέντε χτες βράδυ - μονοκοπανια!

Κλωτσοπατινάδες, πιστολίδια, ατάκες "φαρμάκι", plot twists, μια χαρά περάσαμε!
 

K

kimon

Guest
Υ.Γ. Το χειρότερο στοιχείο που μπορεί να έχει μία ταινία/σειρά για μένα, περισσότερο ακόμα κι από την έλλειψη δράσης, είναι η ύπαρξη μηνυμάτων, ιδεολογικών και ηθικών.
Ειδικά όταν είναι κραυγαλέα νεοταξίτικα. Το ότι τα τοιαύτα λείπουν από το σενάριο του Reacher, μόνο ως πλεονέκτημα μπορεί να θεωρηθεί. Ο ήρωας μοιάζει πολύ στα βασικά του χαρακτηριστικά με τον ήρωα των ιαπωνικών ταινιών Ζατοΐτσι, ή, σε πιο χολυγουντιανή έκδοση, με τον Κλιντ Ήστγουντ στο Pale rider.
 
Last edited by a moderator:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.108
Είδα το πρώτο επεισόδιο και ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο. Όχι, δεν είχα επηρεαστεί από τα σχόλιά σας, απλά σπάνια μου αρέσει κάτι ώστε να έχω προσδοκίες από πριν.

Θα το βλέπω με φειδώ για να κρατήσει. :biggrin:
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Jack Reacher...Αγαθος γίγαντας και μοναχικός εκδικητής με στρατιωτικές διακρίσεις στο παρελθόν του,κτηνώδης δύναμη αλλά με αντίληψη...Sherlock,συμπόνοια σε περίβλημα...full metal jacket,ατάκες που βγαίνουν χιουμοριστικά ακριβώς επειδή ο ήρωας δεν τις λέει με τέτοια πρόθεση,επιλεκτική ενσυναίσθηση,απέχθεια σε μονιμότητες κι αισθηματικές δεσμεύσεις.
Εκτός των τελευταίων,πρόσθετη παρέκκλιση από τη συνείδηση του κοινού συνιστά η αποχή του από κάθε λογής smartphone και μέσα κοινωνικής δικτύωσης - έχει τηρηθεί και στις πρόσφατες περιπέτειες από τον συγγραφέα.

Υπόθεση : Ένας άγνωστος ξεπεζεύει σε επαρχιακή πόλη ειδυλλιακή στην επιφάνεια,αλλά με έντονο αναβρασμό παρανομίας και βίας κάτω από αυτήν...Σε πορεία εκδίκησης για τον χαμένο αδελφό του έχει ν'αντιμετωπίσει την ξενοφοβία των ντόπιων,επίφοβους κακοποιούς με μεγάλα μέσα και διεφθαρμένους - πλην ελάχιστων εξαιρέσεων - εκπροσώπους νόμου.και τάξης...

Πολλά κλισέ μαζεμένα,τα οποία όμως τυγχάνουν απήχησης όπως και στη σειρά βιβλίων,αφού σημαντικό μέρος των φαν θα οραματιζόταν την cool συμπεριφορά του ήρωα.Ο προετοιμασμένος για το θέμα της σειράς δεν πρόκειται να περάσει άσχημα,ιδίως από τη στιγμή που άλλες δημοφιλείς σειρές μας έχουν ζαλίσει επικαλούμενες ιδανικά κοινωνικής ορθότητας και ισοτιμίας.που άμα εύρισκαν ισχύ έστω και στο εν δέκατον θα ζούσαμε σε διαφορετική πραγματικότητα.

Δεν έχει τη διαβρωτική ματιά του Banshee ούτε τον αυτοσαρκασμό του Justified...Ο Jack Reacher ούτως ή άλλως δεν έχει τσαχπινιά ούτε παίρνει πολύ σοβαρά τον εαυτό του όπως οι ρόλοι του Chuck Norris,Στόχος της παραγωγής ήταν να ικανοποιήσει τους φαν των βιβλίων,κατατροπώνοντας τις κινηματογραφικές μεταφορές με τον...Tom Cruise στον ομώνυμο ρόλο. Ο δε Darth Fader δεν χρειάζεται ν'ανησυχεί,αφου εγκρίθηκε άμεσα δεύτερη σαιζόν,με άγνωστο ακόμα ποιον τίτλο βιβλίου θ'αφορά η υπόθεση...
 
Last edited:



gid

Μηνύματα
7.318
Reaction score
8.541
Στο μεταξύ τουλάχιστον ας του κάνει κάποιος - πολύ υπομονετικός - άνθρωπος μαθήματα υποκριτικής γιατί είναι χάλια εντελώς. Τουλάχιστον ο Άρνολντ είχε το κατιτίς του το αυστριακό.....
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Ο δε Darth Fader δεν χρειάζεται ν'ανησυχεί,αφου εγκρίθηκε άμεσα δεύτερη σαιζόν,με άγνωστο ακόμα ποιον τίτλο βιβλίου θ'αφορά η υπόθεση...
A second season has been ordered, and will be based on Bad Luck and Trouble

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου από τα βιβλία της σειράς.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
A second season has been ordered, and will be based on Bad Luck and Trouble

Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου από τα βιβλία της σειράς.
Αυτό και το "Never Go Back" που ήταν ήδη καπαρωμένο από κινηματογραφική μεταφορά με κακοποιημένο το σενάριο.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.108
Διάβασα πάλι όλο το νήμα και κρυφογελούσα. Δεν θυμόμουν εντελώς τίποτα απ' όσα συζητήθηκαν. :biggrin:

Τα ίδια για τη σειρά. Σαν όνειρο που άρεσε ήταν η θύμηση. :D
 


Μηνύματα
150
Reaction score
3
εάν δεν την δεις με το πρίσμα των δύο ταινιών του Τομ Κρουζ, η σειρά είναι όπως την περιγράφουν όσοι δεν την γούσταραν, κουβάς, ευτυχώς έχουμε όλοι από μια γνώμη
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.340
Reaction score
30.714
Ο Τομ ηταν τσαχπινης . Στην σειρα ειναι βουβαλοcretin , και πιστευω οτι η θεαση πανω απο ενα επεισοδιο περιεχει τον κινδυνο μειωσης κατα 2-3 μοναδες του iq του θεατη .
 





Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.219
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top