Restart - HTPC

Reaction score
0
Γεια σε ολους,

Τελευταια εχω το εξης προβλημα με το HTPC μου και μου εχει σπασει τα νευρα. Εκει που του εχω βαλει 2-3 downloads στο bitcomet να κατεβαζει ολη νυχτα, παω το πρωι και εχει κανει restart και δεν εχω κατεβασει τιποτα. Το ιδιο φυσικα συμβαινει και με αλλα προγραμματα, δηλαδη μπορει να ακουω μουσικη χωρις να τρεχει κατι απο πισω δηλαδη με 0 χρηση του επεξεργαστη και αυτο κανει restart. Τελος οταν παταω shut down στα windows και μερικες φορες παλι restart, και με λιγα λογια μου τα εχει πρηξει το restart.
Ξερω πως δεν αφορα και τοσο το προβλημα την συκγεκριμενη ενοτητα αλλα θα εκτιμουσα την βοηθεια σας, μιας και οπου εχει συνηθησει κανεις και οπυ εχει ανταποκριση ζηταει παντα βοηθεια.
Το Pc εχει xp sp2 και κανω ολα τα upgrades απο τη microsoft.
Ευχαριστω

Reaction score
0
Ψάξε για υψηλές θερμοκρασίες, σταματημένα ανεμιστηράκια κτλ.
Μετά για ιούς, για drivers που δυσλειτουργούν.
Καλή επιτυχία.

Reaction score
2
επίσης απενεργοποίησε το Auto-update των Windows, όπως και του antivirus, κλπ. Αρκετές φορές μετά από update κάνει restart.

Reaction score
13
Θοδωρή

τσέκαρε και τους δίσκους (μήπως τους έχεις αρκετά χρόνια και τους έχεις καταπονήσει πολύ).
Επίσης τσέκαρε και τις μνήμες....

Reaction score
0
Γεια σας ευχαριστω πολυ για την συντομη βοηθεια!
Λοιπον, απο ιους εχω κανει αναβαθμιση στο kaspersky και δεν νομιζω να εχω κατι, drivers, μνημες δεν ξερω πως να τα τσεκαρω. Τα update απ οτι θυμαμαι ρωτανε και δεν κανους μονα τους restart. Ολα τα ανεμηστηρακια δουλευουν με θερμοκρασια επεξεργαστη 36 περιπου. Το δισκο τον αλλαηξα πριν ενα μηνα γιατι ο παλιος τα επαιξε και ο καινουργιος ειναι σαν master. Βεβαια απο τι μερα που τον πηρα νομιζω οτι καθυστερει λιγο την πρωτη φορα που παει να διαβασει αλλα μετα οκ ειναι sata. Το τροφοδοτικο πως το ελεγχω ο ανεμιστηρας του δουλευει κανονικα και το εχω απο τοτε που το πηρα δηλαδη 2 χρονια
Σας επρηξα λιγο ε, για να δουμε που καταλιγουμε.
ευχαριστω και παλι

Reaction score
2
κάτι άλλο που σκέφτηκα, βγάλε όλα τα Screensaver κλπ. όπως και τσέκαρε σαν Power Scheme στα Power Options το Always On ή έστω βάλε να κλείνει μόνο το monitor.

επίσης εαν έχεις κάνει Overclock ή έχεις πειράξει το BIOS, γύρνα στα defaults και με ενα PRIME95 ή κανα MEMTEST στρέσσαρε το μηχάνημα σου για 24ώρες να δεις αν θα σου κολήσει ή αν βγάζει errors στην μνήμη.

Reaction score
1
Για δώσε λίγες πληροφορίες ακόμη:

1. Το PC είναι συνδεδεμένο σε UPS, και η μπαταρία του εντάξει; Με άλλα λόγια έχεις αποκλείσει τον παράγοντα ΔΕΗ;
2. Το Restart συμβαίνει αφού ζεσταθεί ο υπολογιστής;
3. Το τροφοδοτικό σου είναι της σειράς, ή κάποιο ειδικό (ακριβό) για HTPC; Πόσα watt είναι;
4. Ποιο motherboard έχεις;

Reaction score
14
Έχε υπόψη σου ότι τα Windows από την μάνα τους είναι ρυθμισμένα όταν συμβει κάποιο failure να κάνουν restart.
Αυτό που υποψιάζομαι ότι συμβάινει έιναι ότι "χτυπάει" κάποιος driver.
Μου έχει συμβεί παλαιότερα με κάρτα ήχου.Δυστυχώς θα πρέπει να "γδύσεις" το pc και να κανεις εκτεταμένες δοκιμές
για να βρείς ποιός είναι.

Πέραν τούτου, το αμέσως επόμενο "ύποπτο" είναι το power management.
Ειδικά τα σημεία που αφορούν το stand by και το hibernation.
Αν τρέχει κάτι σε ένα μηχανάκι με drivers και power management....εκεί χτυπάει.

Καλή τύχη.

ΥΓ.1) Ένας SATA δίσκος δεν μπορεί να είναι Master. Master/slave μπορεί να είναι μόνο ένας EIDE δίσκος.
2) Μην ψάχνεις θερμοκρασίες και ανεμιστήρες. Ένα PC σε "ηρεμία" δεν σηκώνει ποτέ "θερμοκρασίες"
3) Τις μνήμες ψάξε τις. Είναι εύκολο και ένας έλεγχος μπορέι να σε γλυτώσει από πολλά ξενύχτια.
Το memtest είναι ότι πρέπει.

Reaction score
0
συνηθως σε restart hardware-ρικα ευθυνονται οι μνημη, τροφοδοτικο, m/b, ή cpu. απο εδω μπορεις να κατεβασεις και να δοκιμασεις για τη μνημη http://www.memtest.org/#downiso φτιαχνοντας μια δισκετα ή bootable cd. πολυ αξιοπιστο utility. για τα υπολοιπα ανταλακτικα ειναι πιο δυσκολο να τα ελεγξεις.

Reaction score
0
Οτι θα ειχε τοση ζητηση το θεμα δεν το περιμενα :D :D ευχαριστω πολυ.
Σημερα μου εβγαλε ενα μυνημα πριν ξεκινησει Overclocking failed press f1 for setup f2 to resume, και το αστειο ειναι οτι δεν εχω κανει overclocking!

motherboard P5AD2 Premium
Intel p4 socket 775 3,2
bios v1004.007
τροφοδοτικο antec το καλυτερο πτιν απο ενα μισι χρονο περιπου δεν θυμαμαι watt

ups δεν εχω, δεν μπορω να πω οτι βαζω και το χερι μου στη φωτια οτι δεν φταιει η ΔΕΗ αλλα παλιοτερα δεν ειχα καποιο προβλημα και οσες φορες εχει τυχει να ειμαι μπροστα την ωρα που σβηνει δεν εχω παρατηρησει κατι αλλο με το ρευμα
κατεβασα το memtest και θα το δοκιμασω
Στα windows μονο screen saver εχω και στις επιλογες για να σβηνει η οθονη και ο δισκος ειναι never. Εξαλου εχει τυχει να κανει restart την ωρα που ειμαι μπροστα χωρις να λειτουργει το screen saver

Reaction score
1
Φίλε μου αν δεν έχεις UPS τότε κακώς παιδευόμαστε...

Στην Ελλάδα εξυπακούεται ότι υπολογιστής και UPS πάνε πακέτο. Δηλαδή πως νομίζεις ότι θα συμπεριφερθεί το PC σε μια στιγμιαία βύθιση του ρεύματος; Οι πυκνωτές του τροφοδοτικού σου θα έχουν γίνει σμπαράλια μετά από 1.5 χρόνο. Το ίδιο και τα υπόλοιπα εξαρτήματα.

Reaction score
14
Θοδωρής Κουντουριώτης said:
Οτι θα ειχε τοση ζητηση το θεμα δεν το περιμενα :D :D ευχαριστω πολυ.
Σημερα μου εβγαλε ενα μυνημα πριν ξεκινησει Overclocking failed press f1 for setup f2 to resume, και το αστειο ειναι οτι δεν εχω κανει overclocking!
Εϊναι το κλασσικό μύνημα που βγάζουν όλα τα Asus motherboards αν κάτι στραβό (όχι απαραίτητα κακό) συμβεί στην εκκίνηση ή στο τελευταίο reboot.
Αγνόησε το!   :wink:

Πέρα από αυτό κάνε κάτι για να καταλάβουμε που" κολλάει" ....

Πηγαίνεις Start>Control Panel>System>Advanced>Startup & Recovery-Settings>System Failure και ξετσεκάρεις το automatically restart.

Την επόμενη φορά που θα κολλήσει ο υπολογιστής σου θα κολλήσει στο πρόβλημα και δεν θα κάνει restart.
Ξεκίνα από εδώ γιατί αλλιώς....κυνηγάς μάγισσες.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Πολύ σωστά όσα έχουν αναφέρει όλοι μέχρι στιγμής.
Πρέπει όμως να μας γράψεις ακριβώς τη σύνθεση του συστήματος για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο. Υπάρχει περίπτωση να έχεις πέσει σε κάποια ασυμβατότητα hardware.
Επίσης θα ήθελα να δεις αν τα windows προλαβαίνουν να γράψουν κάποιο error στον event viewer.

Reaction score
0
ok ξετσεκαρισα το auto restart και παω για καφε να δω τι θα γινει
Οσες φορες το εχω δει δεν βγαζει μυνημα, δηλαδη οτι πιο απλο παιζει ραδιοφωνο δεν εχει τιποτα αλλο ανοιχτο και ξαφνικα τα παιζει....
Το συστημα μεχρι τωρα δεν ειχε κανει ουτε ενα restart και δεν ειχε κολλησει ουτε μια φορα δεν νομιζω να φταιει το hardware αλλα λιγο πολυ τα ειπα αν χρειαζεται κατι αλλο πειτε μου
Παντως ο τροπος που κλενει ειναι σαν να πατιεται το κουμπι του restart που το κουτι μου δεν εχει, ενταξε ειναι ενα μικρο κουμπακι που πατιεται με καρφιτσα

Reaction score
5
Σωστό αυτό. Αν καταφέρεις έτσι να δεις την μπλε οθόνη, γράψε το error που θα σου βγάλει, εδώ. Μπας και βρούμε άκρη...

GTX

Reaction score
39
Πάντως πρέπει να θυμηθείς τι είναι αυτό που έχεις αλλάξει τελευταία, γιατί αυτό θα είναι που προκαλεί το πρόβλημα. Αυτό βέβαια αν παλιότερα δεν έκανε μόνο του restart γιατί μπορεί να μη κατέβαζες κάτι και απλά να μην το έπαιρνες χαμπάρι. Δοκίμασες να κάνεις restore σε προηγούμενη φάση του pc???

Reaction score
0
Δυστυχως δεν τα παω καλα με το restore, αποκλειεται να το εκανε και παλιοτερα γιατι κλεινω πολλες ωρες μπροστα στο pc και θα μου ειχε τυχει καποια στιγμη σιγουρα
αμα βρω κατι θα σας πω

Reaction score
0
Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι να σταματήσει το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών και ακόμα και σε ηρεμία η θερμοκρασία ανεβαίνει σιγά αλλά σταθερά και το μηχάνημα επανακινεί. Αν αυτό γίνει μερικές φορές συνήθως αχρηστεύεται και η κάρτα γραφικών.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το τροφοδοτικό. Οπότε μην ακούς αυτούς που λένε να μην κοιτάς τα ανεμιστηράκια όταν δεν κάνεις τίποτα.
Αυτό μάλλον δεν συμβαίνει στο μηχάνημα σου αφού το τσεκάρισες.

Αν ο νέος σου δίσκος είναι Maxtor και είναι και sata2 μετακίνησε το jumper σε sata1 compatible mode.

Καλή τύχη.

NLS

Reaction score
1
τελικά έχει συμβεί μπροστά σου το πρόβλημα;

τα log files σου τα είδες;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.716