Review: Audyssey MultEQ XT Pro Sound Equalizer

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
πολλα λεφτα για κατι το οποιο θα ειναι στανταρντ σε ευλογο χρονικο διαστημα
σαν να λεμε scaler προ 4 ετιας καλο μεν ακριβο δε ξεπερασμενο σε λιγο
look at the future to see the truth

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: Review: Audyssey MultEQ XT Pro Sound Equalizer

πολλα λεφτα για κατι το οποιο θα ειναι στανταρντ σε ευλογο χρονικο διαστημα
σαν να λεμε scaler προ 4 ετιας καλο μεν ακριβο δε ξεπερασμενο σε λιγο
look at the future to see the truth
όχι και ξεπερασμένο ρε παλικάρι, κόψε κάτι...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
οτι ηταν το cinemateq ενα χρονο μετα την αγορα του για μενα θα ειναι αυτο σε κανα χρονο οχι τωρα αλλα το πολυ σε 2 χρονια πολλοι av θα ειναι εξοπλισμενοι με αυτο και τοτε πες μου αν τοτε θα αισθανεσαι οτι και εγω με το cinemateq πεταμενα λεφτα γιατι θα εχεις ενα audigy στον av σου και αυτο θα το πουλησεις κοψοχρονια

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σκεψου ποσα λεφτα εκανε ο denon ο xv οταν ειχε βγει πριν 2 χρονια ο πρωτος με audissy και δες ποσο εχουν τωρα σκεψου επισεις ποσο εχει το εκουαλαιζερ της audissy και μετα μου λες
by the way ξερεις την τιμη του:happy_4:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
Price £2495 for Equalizer unit. £300 for the set up kit.

Δεν είναι και φτηνό...

Επίσης σημαντική παράλειψη η έλλειψη ψηφιακής εισόδου και εξόδου.
Σε αυτό το κοστολόγιο (!) είναι αν μη τι άλλο δεδομένο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα... (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα dac-adc που φοράει "χαλάνε" τον ήχο)

Εξαιρετικό κατά τα άλλα μηχάνημα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
σωστος δες και τι λεει ο αγγλος στο τελος της σελιδας

Reaction score
384
Πως να εχει ψηφιακη εισοδο αφου κανει 8 καναλια?
Ποιος ΑV δινει ψηφιακη εξοδο για καθε καναλι ξεχωριστα?

Σε 2 χρονια θα εχω κατι καλυτερο, καινουργιο προβολεα, καινουργιο αμαξι και σπιτι.
Εαν ειναι ο,τι καλυτερο σημερα ,εμενα μου φτανει. Οταν σε 2 χρονια θα ειναι στανταρ, εγω θα εχω το καινουργιο της Lingdorf, το οποιο ειναι υπο κατασκευη, η κατι αλλο.
Η διαφορα ειναι τοσο μεγαλη, που δεν το πιστευεις!!! Δυστυχως ειμαι μακρια, αλλιως θα μπορουσατε να δειτε τι κανει, και θα συμφωνουσατε μαζι μου.
Διαβαζοντας το brochure μονο, δεν ειναι σαν να το εχετε ακουσει κιολας!!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
εμεις που δεν θα αλλαξουμε σπιτι και προβολεα θα το βλεπουμε απλα στο internet
ειναι πολλα τα λεφτα αρη

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Price £2495 for Equalizer unit. £300 for the set up kit.

Δεν είναι και φτηνό...

Επίσης σημαντική παράλειψη η έλλειψη ψηφιακής εισόδου και εξόδου.
Σε αυτό το κοστολόγιο (!) είναι αν μη τι άλλο δεδομένο για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα... (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα dac-adc που φοράει "χαλάνε" τον ήχο)

Εξαιρετικό κατά τα άλλα μηχάνημα.
Σιγουρα δεν τον χαλανε .............τον ΠΗΔΑΝΕ !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
Πως να εχει ψηφιακη εισοδο αφου κανει 8 καναλια?
"happy_1" :happy_5: :happy_8: :crazy_3: "happy_1" :happy_5: :happy_8: :crazy_3:
δεν το πολυσκέφτηκες αυτό, ε? ας έχει 1 είσοδο! (και τη "διορθωμένη" έξοδο να την πηγαίνεις στην ψηφιακή είσοδο του ΑV ενισχυτή σου!)... Γιατί δηλαδή το ψηφιακό σήμα να το αποκωδικοποιεί ο AV ενισχυτής σου σε 8 κανάλια και να περνάει τα αναλογικά στάδια του AV σου πριν ξαναγίνει ψηφιακό για να το επεξεργαστεί το μηχανάκι και μετά να το ξανακάνει αναλογικό? ποντιακό μου ακούγεται!!!! "happy_1" :happy_5: :happy_8: :crazy_3: "happy_1" :happy_5: :happy_8: :crazy_3:

Θα μπορούσε φυσικά να έχει και εσωτερικούς αποκωδικοποιητές από DTS μέχρι ό,τι φανταστείς, οπότε να έχει και 10 αναλογικές εξόδους! Και μη μου πεις ότι κοστίζουν οι αποκωδικοποιητές, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!!!!! :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Ακόμα καλύτερα βέβαια είναι να έχει 10 ψηφιακές εισόδους, για να έχεις και επιλογές.. Και μη μου πεις ότι κοστίζουν, θα γελάσει πάλι το γνωστό παρδαλό κατσίκι!!!!! :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Ποιος ΑV δινει ψηφιακη εξοδο για καθε καναλι ξεχωριστα?
Κανένας, γι'αυτό αρκεί 1 είσοδος. Αλλά με κάρτα ήχου σε PC όλα γίνονται φιλαράκι...:smoking:

Γι'αυτό θα ήθελα να έχει τουλάχιστον 10 ψηφιακές εισόδους και 10 ψηφιακές εξόδους. Και μη μου πεις ότι κοστίζουν, θα γελάσει (πάλι) το παρδαλό κατσίκι!!!!! :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1:

Σαφώς λοιπόν προτιμώ να γίνονται όλα σε ψηφιακό επίπεδο, ώστε να μπορώ να ταίσω με ψηφιακό σήμα τους ψηφιακούς τελικούς ενισχυτές μου ή ακόμα και τα ψηφιακά ενεργά μου ηχεία (βλέπε μερίντιαν...ή DIY)!:happy_2:

Μεσιέ LUXMAN, αν τα DSP δουλεύουν σε υψηλές δειγματοληψίες, σημαίνει ότι και τα ADC-DAC δουλεύουν επίσης σε υψηλές δειγματοληψίες, και ξέρεις κάτι; Μια χαρά ακούγονται.... οτιδήποτε σύγχρονο έχει εξαιρετικές προδιαγραφές, μη κολάς εκεί!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.904
Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι αν βγεί μηχάνημα με τις παρακάτω προδιαγραφές:

1. 10 ψηφιακές εισόδους και ισάριθμες ψηφιακές εξόδους (RCA, Optical, XLR)
2. 10 αναλογικές εισόδους και ισάριθμες αναλογικές εξόδους
3. ενσωματωμένοι αποκωδικοποιητές που να υποστηρίζουν όλα τα γνωστά φορμάτ (από Mp3 μονοκάναλο, μέχρι DTS πολυκάναλο)
4. Συμβατό με όλες τις γνωστές συχνότητες δειγματοληψίας (από τις ταπεινές του mp3 μέχρι τις επερχόμενες του HD-DVD Audio)
5. Δυνατότητα ρύθμισης volume (σε όλα τα κανάλια μαζί και ξεχωριστά)
6. Σύνδεση στο PC με πολλαπλές λειτουργίες

Θα κλείσουν πολλές Hi-End εταιρίες..........

Όσο για το κόστος ενός τέτοιου μηχανήματος? Σαφώς όχι παραπάνω από όσο πωλείται το συγκεκριμένο Audyssey, και τα περισσότερα χρήματα σε αυτό το κόστος είναι για πολύ καλής ποιότητας αναλογικά στάδια εξόδου και τροφοδοσία αυτών. Όλα τα υπόλοιπα (σε ψηφιακό επίπεδο) είναι τζαμπαντάν...... όσο μια καλή πολυκάναλη κάρτα ήχου.

Reaction score
14
Το μόνο πρόβλημα, είναι ότι αν βγεί μηχάνημα με τις παρακάτω προδιαγραφές:

1. 10 ψηφιακές εισόδους και ισάριθμες ψηφιακές εξόδους (RCA, Optical, XLR)
2. 10 αναλογικές εισόδους και ισάριθμες αναλογικές εξόδους
3. ενσωματωμένοι αποκωδικοποιητές που να υποστηρίζουν όλα τα γνωστά φορμάτ (από Mp3 μονοκάναλο, μέχρι DTS πολυκάναλο)
4. Συμβατό με όλες τις γνωστές συχνότητες δειγματοληψίας (από τις ταπεινές του mp3 μέχρι τις επερχόμενες του HD-DVD Audio)
5. Δυνατότητα ρύθμισης volume (σε όλα τα κανάλια μαζί και ξεχωριστά)
6. Σύνδεση στο PC με πολλαπλές λειτουργίες

Θα είναι κονσολα για στούντιο. :happy_8:

Ζητάς πολλά και αποτελείς (-ειτε-ούμε) πολύ μικρό κοινό για να φτιάξει μια εταιρεία κάτι για εσένα (εσας, εμάς).
Θα μου πεις...

- Και αυτά που φτιάχνουν οι hiend-ικές εταιρείες για 2-3 εφοπλιστές;

...
Θα μείνω στην απάντηση του Rdoherty. :happy_2:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα είναι κονσολα για στούντιο. :happy_8:
Θα είναι επίσης ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ είτε έχει πρόσοψη από βουρτσισμένο αλουμίνιο και βάρος 40 κιλά, είτε είναι κακάσχημο και πούπουλο. Βεβαίως ακόμη και τότε, στην πρώτη περίπτωση θα είναι αποδεκτό ως μια trendy συσκευή του hi end, στην δεύτερη θα είναι ένα περίεργο κατασκεύασμα για... άσχετους, που δεν ξέρουν από καλά καλώδια και από hi end... γενικότερα. :happy_9:
Θα μείνω στην απάντηση του Rdoherty. :happy_2:
Υπερβολές. Μην πάτε στο άλλο άκρο... :cool_3:

Reaction score
384
Κοστα ,
Δεν καταλαβα.

Ποιο μηχανημα υπαρχει που σου κανει διορθωση σε 7.1 σε ψηφιακη μορφη?
Να παρω ενα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Review: Audyssey MultEQ XT Pro Sound Equalizer

tting up the Mic, Stand, Mic-Pre and XLRs; tieing the Sound Equalizer to a PC via USB

The Installer kit comes with a well-written, easy to understand spiral-bound Installation Manual. And because the actual calibration routine is so easy I'll just touch on a few of the highlights here. Mike Thuresson, Audyssey Installer Program Manager has told me that by the time this article is in print many of the suggestions which I'll highlight here may have already made it into the first revision of the Manual.
Installing the MultEQ Pro application on your computer is a simple as any professionally produced CD-based application. Once you insert the disc you're greeted with a MultEQ Pro Setup Wizard . And after you're done with the Setup a MultEQ Pro launch icon will appear in the Start Menu. I dragged my MultEQ Pro icon to the right side of my desktop for convenience.
The MultEQ Pro CD that comes in your Installer's Kit is serial-number-matched to the microphone. The Audyssey microphone is calibrated to an $8000 Bruel & Kjaer 4136 reference. Each individual microphone's calibration-to-the-4136 data package is stored on the like serial numbered MultEQ Pro installation disc that comes as part of the kit. In my experience with measurement microphones the sample-to-sample variation between installer's microphones may be almost nil. But keeping matched serial number CDs and microphones together insures the absolute closest adherence to the B & K standard.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Review: Audyssey MultEQ XT Pro Sound Equalizer

4 + χρονια μετα την αγορα του , ειναι η δευτερη παλαιοτερη συσκευη στο σετ μου.Σε αυτα τα χρονια του αλλαξα τελεστικους (ειχε αναλογκ ντιβαισις και εβαλα μπερ μπραουν) .Σιγουρα καποια στιγμη θα βγει κατι καλυτερο , αλλα ακομα και αν βγει αυτο θα μπει σε καποιο αλλο σετ που θα κανω.Πιστευω οτι σε ενα μεσο χωρο που δεν επιτρεπονται παρεμβασεις ειναι ισως η καλυτερη και (αν μπορουμε να το πουμε) βελτιωση που μπορει να εχει καποιος .Το προιον πηρε βραβειο απο το stereοphile , και πιστευω οτι ειναι πολυ καλο .Αρκει να εχεις γνωσεις και να ασχοληθεις μαζι του , και ολιγες γνωμες , απο το αμερικανικο φορουμ μεχρι την γιαγια του ποπαι.http://www.audyssey.com/aboutus/testimonials.html

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef