Reviewers ανάμεσά μας...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με αφορμή την συζήτηση για το High Fidelity και επειδή το θέμα έγινε λίγο μακαρόνι με τις τοποθετήσεις μας, ανοίγω νέο, προσδοκώντας σε μια πιο εκτενή - πέραν του συγκεκριμένου περιοδικού, - συζήτηση, η οποία θα έχει κριτική σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά επιπλέον θα έχει προτάσεις και ενδεχομένως και απαντήσεις σε απ' ευθείας πλέον ερωτήματα προς κάποιους reviewers.

Θα ήμουν ευτυχής, αν σε αυτό το θέμα που δεν αφορά μόνον το άνω περιοδικό, μας έλεγε την άποψή του, ή κατά κάποιον τρόπο θα είχαμε έναν αντίλογο, τουλάχιστον από έναν reviewer που κυκλοφορεί ανάμεσά μας με το πραγματικό του όνομα, τον Νίκο τον Κορακάκη. Αυτό το θέμα είναι πιο ευρύ και επειδή δεν νομίζω ότι ο Ν. Κορακάκης θέλει να εκπροσωπεί με την στενή έννοια το περιοδικό στο οποίο εργάζεται, εδώ μπορεί πιο άνετα να μας πει την γνώμη του και φυσικά να συζητήσουμε σε πολιτισμένα επίπεδα.

Καλά θα ήταν να είχαμε αντίλογο από πολλούς reviewer αν και η ευχή μου είναι πέραν του δέοντος αισιόδοξη. Νομίζω ότι τουλάχιστον ο Ν. Κορακάκης, θα μας κάνει την χάρη να τοποθετηθεί επί του θέματος, αλλά και να δεχτεί ενδεχομένως ερωτήσεις από όποιον θέλει να συμμετέχει.

- Νικόλα τι λες?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Πολυ ωραιο θεμα Νικολα.
Και εαν μου επιτραπει να συμπληρωσω πως καποτε πρεπει να σταματησει και το εχθρικο status των αρχισυντακτων ειδικου τυπου προς καθε λογης αμφιδρομη επικοινωνια.
Κανεις δεν εχει να χασει απο μια τετοια κουβεντα , αντιθετα οι κερδισμενοι θα ειμαστε ολοι εμεις:reviewers , forumιτες και απλο αναγνωστικο κοινο.
Και επισης δεν ειναι απαραιτητο να συμμετεχουν μονο reviewers του ηχου αλλα και της εικονας.

Ενω γραφω αυτες τις λιγες λεξεις κτυπησε το τηλεφωνο μου και ηταν ο Νικολας Κορακακης ο οποιος θα μπει αργοτερα η αυρια για να λαβει μερος στην συζητηση μεσα στα πλαισια του σωστου(θελουμε να πιστευουμε) κλιματος που εχει  αναπτυχθει στο AVSite :wink:

Reaction score
1
Νίκος Τσαρουχάς said:
- Νικόλα τι λες?
Μετά χαράς να τα θέσουμε όλα επί τάπητος.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Και εαν μου επιτραπει να συμπληρωσω πως καποτε πρεπει να σταματησει και το εχθρικο status των αρχισυντακτων ειδικου τυπου προς καθε λογης αμφιδρομη επικοινωνια. Κανεις δεν εχει να χασει απο μια τετοια κουβεντα , αντιθετα οι κερδισμενοι θα ειμαστε ολοι εμεις:reviewers , forumιτες και απλο αναγνωστικο κοινο. Και επισης δεν ειναι απαραιτητο να συμμετεχουν μονο reviewers του ηχου αλλα και της εικονας.
Συμφωνώ απόλυτα.

Reaction score
3.576
Νίκο Κορακάκη, αγαπητό μέλος του avsite.gr

Θα κάνω κάποιες γενικές ερωτήσεις και θα ήθελα να μας πεις την προσωπική σου άποψη. Λόγω της εμπειρίας σου με πολλές συσκευές ήχου σίγουρα έχεις περισσότερες ευκαιρίες από εμάς –σε καθημερινή βάση- για ακρόαση συσκευών υψηλής ποιότητας και υψηλής κατηγορίας τιμής.

1. Για τα μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι τα δομικά τους στοιχεία ή τα ηλεκτρονικά τους εξαρτήματα έχουν πολύ χαμηλό κόστος, σε σχέση πάντα με την τελική τιμή του έτοιμου προϊόντος. Για τις τοπολογίες κυκλωμάτων θα μιλήσουμε άλλη φορά. Πάντως σε πρώτη φάση ας κρατήσουμε μόνο την ουσία. Η ουσία είναι ότι με εξαίρεση τα ηχεία, όλες οι υπόλοιπες συσκευές αποτελούνται από ηλεκτρονικά κυκλώματα ήδη γνωστά σε όλους εδώ και πολλά χρόνια. Δεν έχει προκύψει κάτι καινούργιο και επαναστατικό τα τελευταία χρόνια που θα φέρει τα πάνω κάτω στον χώρο των ηλεκτρονικών. Ακόμα κι αν κάτι προκύψει, στην αρχή θα το κατασκευάσει κάποια εταιρεία πρώτη αλλά στη συνέχεια θα το κατασκευάσουν και άλλοι . Βλέπε καινούργιο φρούτο -ψηφιακοί ενισχυτές (Class D). Ακόμα και η Cary Audio Design, γνωστή για τα λαμπάτα της ,κατασκευάζει σήμερα ενισχυτή class D.
Οι επαγγελματικές συσκευές -για παράδειγμα- έχουν καταφέρει με ένα πολύ χαμηλό κόστος αγοράς να πλησιάσουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν σε ποιότητα αναπαραγωγής ή αν προτιμάς σε πιστότητα ήχου πολλές ακριβότερες συσκευές που προορίζονται για οικιακή χρήση.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πιστεύεις ότι θα πρέπει να γίνονται συγκριτικά μεταξύ των δύο κατηγοριών, δηλαδή επαγγελματικών συσκευών και συσκευών Hi-End ή δεν πρέπει για λόγους αρχής ή για λόγους που επιβάλουν οι αντιπροσωπείες ή για κάποιον άλλο λόγο που περιμένουμε να μας πες.
(Να είσαι σίγουρος ότι θα σεβαστούμε την όποια απάντηση μας δώσεις για το τελευταίο σχόλιο περί συγκριτικών δοκιμών μεταξύ επαγγελματικών και σοβαρών οικιακών συσκευών. Η λέξη ‘σοβαρών’ μας παραπέμπει σε μηχανήματα της υψηλής κατηγορίας τιμής.)

Θα ακολουθήσουν και άλλες ερωτήσεις.
Νίκο Κορακάκη, αν δεν έχεις χρόνο λόγω της εργασίας σου, να κοιτάξεις πρώτα τη δουλειά σου και μετά να απαντήσεις στο ερώτημα που έθεσα.

Η δουλειά μας έρχεται πρώτη. Πολλοί από εμάς γράφουν εκ του ασφαλούς και μάλιστα ανώνυμα, όπως εγώ ας πούμε.

Reaction score
3.576
Β' ΕΡΩΤΗΣΗ

Θα ενδιέφερε το περιοδικό High-Fidelity να φτιάξει μια ομάδα εξωτερικών συνεργατών με σκοπό αυτή να συμμετέχει σε συγκριτικές δοκιμές μηχανημάτων ήχου και εικόνας ?
( Η μέθοδος αξιολόγησης θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε μέθοδος αξιολόγησης όπως Blind testing, Α/Β , Based on a Reference , κ.λ.π.)

Τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης ομάδας θα δημοσιεύονται στο περιοδικό. Δεν θα υπάρχει καμία επαφή ΄και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ βασικών reviewers και εξωτερικής ομάδας αξιολόγησης.

Το κόστος οργάνωσης της ομάδας θα το αναλάβει με δικά του έξοδα το περιοδικό.

Reaction score
1
Αγαπητέ Γιώργο (G.Kar), ακόμα δεν έτυχε να γνωριστούμε και από κοντά. Σχετικά με το πρώτο σκέλος του ερωτήματος σου, η απάντηση-γνώμη μου δεν θα μπορούσε παρά να ήταν απολύτως σύμφωνη με την δική σου ερώτηση-γνώμη, αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα γεγονός.

- Ναι είναι γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες “αναμασούν” τα ίδια σχέδια με μερικές πολύ μικρές τροποποιήσεις. Βέβαια, εδώ οφείλουμε να παραδεχθούμε και ότι εξαιτίας αυτών των πολύ μικρών τροποποιήσεων, οι εταιρίες πετυχαίνουν αυτή τη πολυπόθητη ηχητική διαφοροποίηση των προϊόντων τους από τις άλλες, αποκτώντας έτσι μια υπόσταση στην αγορά ως κάτι άλλο, κάτι ξεχωριστό, κάτι ιδιαίτερο και γενικός κάτι διαφορετικό από τα άλλα. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για κάτι επαναστατικό.

- Ναι είναι γεγονός ότι το συνολικό κόστος των υλικών που κοσμούν τις πλακέτες των περισσοτέρων προϊόντων Hi Fi και Hi End, είναι πολύ χαμηλότερο από την λιανική τους τιμή. Βέβαια, το ίδιο φαινόμενο παρουσιάζεται και στην αγορά των αυτοκινήτων, των ρολογιών, των ρούχων (εδώ γίνεται χαμός), του real estate, αλλά και σε πολλές άλλες αγορές.
Προσέξτε όμως κάτι πολύ βασικό και διευκρινιστικό. Όταν ένας reviewer π.χ. ο Κορακάκης, γράφει πως τα υλικά της πλακέτας ενός προϊόντος ανταποκρίνονται στην λιανική του τιμή, έχει υπ’ όψιν του και οφείλει να έχει υπ’ όψιν του την αλυσίδα που αποτελείται από τον κατασκευαστή των υλικών, τον χονδρέμπορο-διανομέα των υλικών, τον κατασκευαστή των συσκευών, τον χονδρέμπορο-διανομέα των συσκευών και τον λιανέμπορο.

Άσχετα με τα παραπάνω, που όπως διαπίστωσες είμαστε σύμφωνοι, πιστεύω ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε περισσότερο με το ποια μηχανήματα “παίζουν” σωστά και ποια “δεν παίζουν” σωστά, είτε αυτά προσδιορίζονται και κατηγοριοποιούνται στην ομάδα του Hi Fi, του Hi End, του Professional κλπ. Εδώ όπως βλέπεις, απαντώ θετικά στο βασικό σου ερώτημα, σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνονται αναφορές σε επαγγελματικά μηχανήματα ήχου ή συγκριτικές δοκιμές που να περιλαμβάνουν και μηχανήματα επαγγελματικού ήχου. Ναι, πιστεύω ότι πρέπει να γίνονται.

Είμαι λάτρης του σωστά αναπαραγόμενου ήχου και “κυνηγός” των συσκευών που μπορούν να προσομοιάσουν καλύτερα τους ήχους των οργάνων, τις φωνές και τις διαστάσεις μιας αίθουσας. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αυτές οι μηχανές λέγονται Hi Fi, Hi End, Professional και ότι άλλο υπάρχει. Απόδειξη του παραπάνω αποτελεί η γκάμα των επαγγελματικών συσκευών που έχω στην κατοχή μου και σε βασικές θέσεις του συστήματος μου, αλλά και οι τακτές αναφορές μου σε πολλές επαγγελματικές συσκευές που κατάφεραν να αποδώσουν όπως κάποιες άλλες πολύ ακριβότερες. Κλασσικό παράδειγμα ήταν η αναφορά μου στο avforum για το Benchmark Media DAC-1, που έγινε πέντε μέρες μετά την άφιξη του στα χέρια του Έλληνα αντιπροσώπου (Location Sound) και πολλές ημέρες πριν βγει στον διεθνή τύπο.

Αγαπητέ φίλε Γιώργο, μόλις βρω χρόνο θα απαντήσω στο επόμενο σου ερώτημα. Θα παρακαλούσα όλους τους φίλους, αν γίνεται να μην υποβάλουν κάποια άλλη ερώτηση μέχρι και την απάντηση του επόμενου ερωτήματος, για να κρατάμε μια σειρά στην κουβέντα.

Reaction score
1
Καλή ώρα... αυτή τη στιγμή που απαντώ στο ερώτημα σου, προσπαθώ να χαλαρώσω με μουσική που αναπαράγεται από ένα αμιγώς επαγγελματικό μηχάνημα, το οποίο μου αρέσει αφάνταστα:

Reaction score
3.576
Σε ευχαριστώ Nikolas για τον σχολιασμό του πρώτου σκέλους και για την απάντηση της Α΄ερώτησης. Ελπίζω κάπιοια στιγμή να γίνουν και οι αντίστοιχες αναφορές, δοκιμές και συγκριτικά στο περιοδικό High Fidelity, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλουμε να αλλάξει προσανατολισμό το περιοδικό και από περοδικό για Hi-Fi να γίνει ένα περιοδικό για το Pro Audio.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Για να θέσω κι εγώ μία δύο ερωτήσεις...

Α' ερώτημα:
Γιατί τα ελληνικά περιοδικά δεν κάνουν τυφλές ακροάσεις τύπου Α/Β στις συσκευές που δοκιμάζουν (και ιδιαίτερα στις ομαδικές δοκιμές);

Πιστεύουν ότι η υποκειμενική άποψη του ενός "ειδικού" έχει περισσότερη βαρύτητα από την "αντικειμενική" 5-6 ακροατών;
Μήπως θεωρούν ότι έτσι θα αλλοιωθεί η κριτική που θα γράψει η αυθεντία τους;
Μήπως δεν τους ενδιαφέρει η άποψη τρίτων;

Β' ερώτημα
Γιατί απουσιάζουν πλήρως τα τεχνικά άρθρα από τα περιοδικά του ειδικού τύπου;

Φοβούνται οι εκδότες μήπως τρομαξουν το κοινό με θεωρητικολογίες;
Φοβούνται κάποιοι διαφημιζόμενοι μήπως ξυπνήσουν οι καταναλωτές και δεν τρώνε πλέον κουτόχορτο;
Τι το κακό βρίσκουν ορισμένοι στο να διαχύσουν τις γνώσεις τους;

Και φυσικά δεν απευθύνομαι στον Νικόλα αλλά και στους υπόλοιπους του ειδικού τύπου...

Reaction score
1
Σε ευχαριστώ και εγώ Γιώργο.

Όσον αφορά την παρουσία κάποιων επαγγελματικών συσκευών αναπαραγωγής σε μια stand alone ή σε μια συγκριτική δοκιμή του High Fidelity, πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα χρόνου. Όπως έγινε στο Digital Vision με την περίπτωση του Benchmark, έτσι ακριβώς θα συμβεί και στο High Fidelity με κάποιο άλλο μηχάνημα από το στρατόπεδο των επαγγελματικών συσκευών.

Τώρα, όσον αφορά το δεύτερο κατά σειρά ερώτημα σου, θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι πριν μερικές εβδομάδες και εντελώς συμπτωματικά, είχα συζητήσει με ένα στέλεχος του περιοδικού την πιθανότητα διεξαγωγής δοκιμών με παρουσία και ενεργή συμμετοχή κάποιων ακροατών. Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και χαίρομαι πολύ που πρότεινες κάτι τέτοιο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται έτσι ώστε να έρθει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα. Ωστόσο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι η πρόταση θα μεταφερθεί λίαν συντόμως, θα συζητηθεί και θα αξιολογηθεί. Αν η υλοποίηση της είναι εφικτή, θα χαρώ ιδιαιτέρως. Όπως και να έχει, θα έχετε μια εμπεριστατωμένη απάντηση στο άμεσο μέλλον. Γενικώς, είναι χαρά μας να ακούμε προτάσεις και κριτικές από τους φίλους του Hi Fi και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά όταν μπορούμε να τις υλοποιούμε.

Φίλε Σπύρο, σε λίγα λεπτά θα έχεις την δική μου απάντηση. Μακάρι να μπει και κάποιος άλλος δοκιμαστής για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Φίλε Σπύρο, σε λίγα λεπτά θα έχεις την δική μου απάντηση. Μακάρι να μπει και κάποιος άλλος δοκιμαστής για να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή
Ειχε ηδη μπει αλλα...δεχτηκε ενα επειγον τηλεφωνημα και δεν μπορεσε να συνεχισει :lol: :lol:
Ελπιζουμε πως θα τα καταφερει συντομα :wink:

Αλλα , για να δουμε και αλλους...

Reaction score
3
Ακόμη να ρωτήσω.
Δέν υπάρχουν στα αλήθεια άλλοι reviewers ανάμεσά μας, ή για κάποιον άλλο λόγο αδυνατούν να λάβουν μέρος στην συζήτηση? :?:

Σίγουρα πάντος θέλει θάρρος και τσαμπουκά. :)

Reaction score
1
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Α' ερώτημα:
Γιατί τα ελληνικά περιοδικά δεν κάνουν τυφλές ακροάσεις τύπου Α/Β στις συσκευές που δοκιμάζουν (και ιδιαίτερα στις ομαδικές δοκιμές);
Φίλε Σπύρο, θα απαντήσω στο πρώτο σου ερώτημα λέγοντας ότι οι τυφλές δοκιμές τύπου Α-Β είναι ότι καλύτερο για να σχηματίσει κανείς μια σαφή εικόνα για τον ήχο του συστήματος του, όταν αυτό συνοδεύεται από την Α, την Β, την Γ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη συσκευή συμμετέχει στο τεστ.

Προσωπικά, βρίσκω πάντα τον χρόνο για να υποβάλω τις συσκευές που δοκιμάζω σε τέτοιου είδους τεστ. Φυσικά, σε αυτό το εγχείρημα με βοηθούν κάποιοι φίλοι ομοιοπαθείς και λάτρεις του Hi Fi, οι οποίοι έχουν την τρέλα, την όρεξη και το μεράκι για να ασχοληθούν. Το καλό είναι ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι είναι πολύ ελαστικοί με τον χρόνο διάθεσης των μηχανημάτων τους, γεγονός που αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους τεστ. Καλή ώρα, εδώ μπορείς να δεις μια τυφλή δοκιμή, η οποία στηρίχθηκε στην μετάβαση από ένα player των 3000, σε ένα player των 7000 και μετά στο υπό δοκιμή player των 18000:

Στο ίδιο τεστ, είχε χρησιμοποιηθεί και ένα άλλο player των 17000, όπου και πραγματοποιήθηκε μια άμεση A to B τυφλή δοκιμή. Δυστυχώς όμως, δεν μπορώ να παρουσιάσω αυτή τη φωτογραφία. Από την άλλη, αυτά που γράφτηκαν περιείχαν επακριβώς τα αποτελέσματα της δοκιμής.
Επίσης, εδώ μπορείς να δεις και άλλο ένα A to B blind test, το οποίο διεξήχθη στα πλαίσια της δοκιμής του X-01 της Esoteric:

Σπύρος Μπλάτσιος said:
Πιστεύουν ότι η υποκειμενική άποψη του ενός "ειδικού" έχει περισσότερη βαρύτητα από την "αντικειμενική" 5-6 ακροατών;
Δεν ξέρω τι πιστεύουν. Το σίγουρο είναι ότι όσο πιο μεγάλο είναι το δείγμα, τόσο πιο σημαντικό από στατιστικής άποψης είναι το αποτέλεσμα. Άρα συμφωνούμε εν μέρει. Από την άλλη όμως, τίθεται και ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που αφορά την "ποιότητα" του δείγματος. Θα πρέπει οι άνθρωποι που θα συμμετάσχουν στο τεστ να έχουν μια ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο, γιατί αλλιώς θα υπάρξει στρέβλωση του αποτελέσματος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν ρωτούσαμε την άποψη πέντε προπονητών ποδοσφαίρου και πέντε προπονητών κολύμβησης για τις επιδεξιότητες του Ronaldinio, είναι σίγουρο πως η άποψη των πέντε πρώτων θα ήταν εγκυρότερη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η άποψη των άλλων πέντε δεν "μετράει".
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Μήπως θεωρούν ότι έτσι θα αλλοιωθεί η κριτική που θα γράψει η αυθεντία τους;
Ούτε αυτό μπορώ να το ξέρω. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, θα είναι σίγουρα πολύ κακό. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας κρινόμαστε για αυτά που κάνουμε.
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Μήπως δεν τους ενδιαφέρει η άποψη τρίτων;
Ούτε αυτό μπορώ να το ξέρω. Εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει και αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όλοι οι φίλοι που περνούν κατά καιρούς από τον χώρο ακρόασης μου, κατά την διάρκεια μιας δοκιμής.

Με την πρώτη ευκαιρία, θα συνεχίσω και στο Β' ερώτημα. Δυστυχώς όμως, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να φύγω. Χαίρομαι πολύ που ανταλλάσσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας σε ένα τόσο πολιτισμένο επίπεδο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.097
Τς, τς, τς, Ανδρέα, τηλεφώνημα είναι αυτό, ή συνομιλία στο Camp David;

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Korakakis Nicholas said:
Προσωπικά, βρίσκω πάντα τον χρόνο για να υποβάλω τις συσκευές που δοκιμάζω σε τέτοιου είδους τεστ. Φυσικά, σε αυτό το εγχείρημα με βοηθούν κάποιοι φίλοι ομοιοπαθείς και λάτρεις του Hi Fi, οι οποίοι έχουν την τρέλα, την όρεξη και το μεράκι για να ασχοληθούν. Το καλό είναι ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι είναι πολύ ελαστικοί με τον χρόνο διάθεσης των μηχανημάτων τους, γεγονός που αφήνει περιθώρια για τέτοιου είδους τεστ. Καλή ώρα, εδώ μπορείς να δεις μια τυφλή δοκιμή, η οποία στηρίχθηκε στην μετάβαση από ένα player των 3000, σε ένα player των 7000 και μετά στο υπό δοκιμή player των 18000
Νίκο (συγνώμη για τον ενικό αλλά μου την σπάει ο πλυθηντικός ευγενίας) συμφωνώ με τις ενέργειές σου, διαφωνώ όμως με την μέθοδο. Πιστεύω ότι τέτοιου είδους τυφλές δοκιμές με μηχανήματα που έχουν τεράστιες διαφορές στην αξία τους δεν έχουν νόημα. Από τα 3000€ στα 7000€ και απο εκεί στα 18000€ μιλάμε για μηχανήματα άλλης κατηγορίας, και σαφώς θα υπάρχουν ακουστές διαφορές στα μηχανήματα. Πιο λογικό θα ήταν να γίνει δοκιμή με μηχανηματα παραπλήσιας αξίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αισθητές διαφορές και αν κάποιο μηχάνημα υπερέχει του ανταγωνισμού.

Επίσης κάτι ακόμη που ήθελα να ρωτήσω.

Ποιος αποφασίζει το πια μηχανήματα θα πανε προς δοκιμή?
Ο reviewer ή ο εκδότης?
Γιατί όλο και περισσότερο βλέπω μηχανήματα αξίας ενός μικρού αυτοκινήτου (και άνω) να φιγουράρουν στα περιοδικά. Μηχανηματα μέσης και χαμηλής κατηγορίας τείνουν να εξαφανιστούν....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Από τα 3000¤ στα 7000¤ και απο εκεί στα 18000¤ μιλάμε για μηχανήματα άλλης κατηγορίας, και σαφώς θα υπάρχουν ακουστές διαφορές στα μηχανήματα.
Είσαι σίγουρος τώρα γι αυτό?
Και αν υπάρχουν διαφορές, πως θα αποφασίσεις ποιό είναι καλύτερο?

- Σχετικά πρόσφατα είχε γίνει ένα test πηγών στην Stepcom. Το θυμάστε?...

Reaction score
3
Εχουμε πει ότι το εύκολο είναι να βρούμε τις διαφορές.
Το δύσκολο είναι να καταλάβουμε ποιό είναι το καλύτερο,το σωστότερο σε ανάλυση,χροιές,εικόνα κλπ. :)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Νίκος Τσαρουχάς said:
Σπύρος Μπλάτσιος said:
Από τα 3000¤ στα 7000¤ και απο εκεί στα 18000¤ μιλάμε για μηχανήματα άλλης κατηγορίας, και σαφώς θα υπάρχουν ακουστές διαφορές στα μηχανήματα.
Είσαι σίγουρος τώρα γι αυτό?
Και αν υπάρχουν διαφορές, πως θα αποφασίσεις ποιό είναι καλύτερο?

- Σχετικά πρόσφατα είχε γίνει ένα test πηγών στην Stepcom. Το θυμάστε?...
Νίκο δεν μιλάμ για ίδιες κατηγορίες τιμών...
Άλλο να παίζεις στα 1000€-2000€ και άλλο από 3000€ μέχρι 18000€...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas