Reviewers ανάμεσά μας...

Reaction score
1
g.kar said:
Για ποιο λόγο οι περισσότεροι reviewers δεν γράφουν τα αρνητικά τους σχόλια για την απόδοση μιας συσκευής που δοκιμάζουν?
Φίλε Γιώργο (G.Kar), δεν ξέρω για τους άλλους reviewers. Μπορώ να σου πω για εμένα, ότι το 85% των δοκιμών που έχω κάνει στο Digital Vision και στο High Fidelity περιείχαν θετικά σχόλια επειδή είχα το ελεύθερο να επιλέγω μηχανές που μου άρεσαν και θεωρούσα ότι έπρεπε να δοκιμαστούν και να γίνουν γνωστές παραέξω. Βέβαια, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις, υπήρξαν μερικές μηχανές που ενώ πίστευα πως θα αποδώσουν πολύ καλά, αυτές απέδιδαν χειρότερα από το αναμενόμενο, γεγονός που με έκανε να αναφέρω τα ψεγάδια τους χωρίς κανένα πρόβλημα και δισταγμό.

Επίσης, υπήρξαν φορές που ενώ είχα κάνει πολλές βόλτες και πολλές ακροάσεις, δεν είχε τύχει να βρω κάτι ενδιαφέρον και έτσι έπαιρνα για δοκιμή κάποιες από τις μηχανές που πήγαιναν κάθε μήνα στο περιοδικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είχε τύχει να πέσει στα χέρια μου μηχανή που να μην μου αρέσει, πράγμα που δεν δίσταζα να γράψω.

Αλλά όπως σου είπα και παραπάνω, οι περισσότερες μηχανές που έχω κάνει τεστ, ήταν επιλεγμένες από εμένα γιατί τις είχα ακούσει κάπου, μου είχαν κάνει κλικ και ήθελα πάση θυσία να τις κάνω τεστ. Είναι η τρέλα που σε πιάνει όταν ακούσεις κάτι καλό και θες να το πεις σε όλους όσους ξέρεις και σε καταλαβαίνουν γιατί έχουν την ίδια τρέλα. Μηχανές όπως το Lindemann 820, το ASR Basis Phono, η Clearaudio Stradivari, το σετ προ-τελικού της Burmester, το Audiomeca Obsession II, το Benchmark Media DAC-1, ο Gryphon Diablo και Callisto, ο Octave HP-500SE, το ψηφιακό σύστημα της Transport/DAC της EMM Labs και πολλές άλλες που δεν έρχονται στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, ήταν αυτές οι μηχανές που με εντυπωσίασαν και με κέρδισαν με την απόδοση τους.

g.kar said:
Αν το πράξουν, υπάρχει κίνδυνος ο αντιπρόσωπος να μην ξαναστείλει στο περιοδικό μηχανήματα για δοκιμή?
Σκοπίμως έχω κρατήσει μια απόσταση από αυτές τις "ιστορίες", επειδή δεν θέλω ποτέ να βάλω ο ίδιος θηλιά στον λαιμό μου, η οποία θα σφίγγει αν δεν κάνω αυτό που μου λένε οι άλλοι. Θέλω να είμαι αυτόνομος και μακριά από αυτούς τους συσχετισμούς, γεγονός που μέχρι τώρα έχω πετύχει. Για τον λόγο αυτό, δεν γνωρίζω αν τα περιοδικά και οι εκδότες φοβούνται αυτή την πιθανότητα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και από τις δύο πλευρές με θύμα τον καταναλωτή. Από την πλευρά του περιοδικού βγαίνει η μισή αλήθεια και από την πλευρά του αντιπροσώπου υπάρχει πρόθεση συγκάλυψης, γεγονός που μεταφράζεται σε εμπαιγμό εις βάρος του καταναλωτή.

Πιστεύω ότι αν ένα περιοδικό γράψει αρνητικά σχόλια για το μηχάνημα Α του τάδε αντιπροσώπου, τότε θα συμβούν δύο πράγματα: α) Το προϊόν Α δεν θα πάει καλά στην αγορά, και β) Το περιοδικό θα δείξει ότι "δεν μασάει", αυξάνοντας την αξιοπιστία του. Βραχυπρόθεσμα, αυτό μπορεί να είναι εις βάρος του αντιπροσώπου. Όμως, όταν ο ίδιος αντιπρόσωπος στείλει στο περιοδικό ένα άλλο μηχάνημα, το οποίο αξίζει πραγματικά, τότε αυτός είναι που θα ωφεληθεί περισσότερο, αφού το περιοδικό με την αυξημένη αξιοπιστία θα μιλήσει θετικά για την μηχανή του αντιπροσώπου.

g.kar said:
Αν οι αντιπρόσωποι δεν σας έδιναν δανεικά μηχανήματα για δοκιμή, το περιοδικό Ηigh Fidelity θα τα αγόραζε για να μπορέσει να τα δοκιμάσει και στη συνέχεια να τα παρουσιάσει στο περιοδικό? Με λίγα λόγια το περιοδικό High Fidelity αγοράζει μηχανήματα ή μόνο δοκιμάζει αυτά που τις δίνουν για δοκιμή οι αντιπροσωπείες?
Νομίζω ότι δεν υπάρχει περιοδικό που να αγοράζει τα μηχανήματα που πρόκειται να κάνει τεστ. Οι αντιπρόσωποι τα δανείζουν στα περιοδικά.

Reaction score
1
ΑΝΔΡΕΑΣ Κ. said:
Υπαρχει περιπτωση να "αλλαξει περιεχομενο" μια κριτικη στον δρομο απο τα χερια του reviewer εως την κυκλοφορια του περιοδικου? Εαν ναι, πως αντιμετωπιζει ο εκαστοτε reviewer την "αλλαγη νοηματων" της πνευματικης του περιουσιας?
Μια φορά στα δύο χρόνια, χρειάστηκε να κοπεί ένα μέρος μιας δοκιμής γιατί ξεπερνούσε κατά πολύ τον διαθέσιμο χώρο που προβλεπόταν. Δεν υπήρχε πρόθεση "αλλαγής περιεχομένου". Για τον λόγο αυτό, έκανα κάποιες τροποποιήσεις στο κείμενο, μειώνοντας το μέγεθος της αναφοράς, χωρίς όμως να αλλαχθεί το νόημα αυτής.

Κύριε Κόγια, ξέρω ότι είσαστε μέσα στα πράγματα και για να μιλάτε κατά αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να έχει υποπέσει στην αντίληψη σας κάποιο ανάλογο περιστατικό. Αν όντως έχει γίνει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να το αναφέρετε.

Γ. ΚΟΨ. said:
κι αν γίνει δώρο στον reviewer η συσκευή που είναι υπό δοκιμή (για ευνόητους λόγους), τότε τι γράφει?
Γιώργο, αν έχουν πέσει στην αντίληψη σου τέτοια περιστατικά, καλό θα ήταν να τα αναφέρεις. Εγώ πάντως τις μηχανές που έχω σπίτι, τις έχω πληρωμένες μέχρι τελευταίας δεκάρας και όλως τυχαίως δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές.

Reaction score
3.576
Σε ευχαριστώ Νικόλα για τις απαντήσεις.

θα αναφέρω κάτι που μου συνέβη προχθες.

Κατέβασα από την βιβλιοθήκη το τριτο τεύχος του περιοδικού High Fidelity για να διαβάσω πιο πρεσεκτικά το άρθρο των συσκευών της EMM Labs.
Πέρνω το περιοδικό στο χέρι, ανοίγω την πρώτη σελίδα και τι να δω ?
Μια ολοσέλιδη διαφήμιση της EMM Labs από τον εδώ αντιπρόσωπο.

Κάτι δεν μου έκατσε καλά και έβαλα πίσω στη θέση του το τεύχος 3.
Συγγνώμη Νικόλα, θα το διαβάσω άλλη φορά.

Μετά κάθισα στον καναπέ, άναψα τον ραδιοφωνικό δέκτη της QUAD και ευχαριστήθηκα την εκπομπή του 3ου προγράμματος της ΕΡΤ.

Reaction score
3.576
Θα μου πείτε  τώρα τι σχέση έχει η δοκιμή που έκανε ο Νικόλας με τη διαφήμιση ?
Από κάπου πρέπει να έχει έσοδα το περιοδικό για να μπορέσει να επιζήσει. Αυτοί που το διαβαζουν δεν είναι αρκετοί για να καλλύψουν τα έξοδα του περιοδικού.  Το marketing αποφασίζει λοιπόν ότι κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή για να έχει και μεγαλύτερη απήχηση η διαφήμιση.

Εμένα όμως σαν αναγνώστη αυτό με προβληματίζει και με προδιαθέτει αρνητικά .

θέλω να πιστεύω ότι αυτή η διαφήμιση σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την φερεγγυότητα της δοκιμής του Νικόλα Κορακάκη.

Απλά περνούν κάποιες σκέψεις από το μυαλό μου και αυτό είναι που με ενοχλεί.

Μπορεί αυτό να ενοχλεί και άλλους αναγνώστες, δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
φίλε g.Kar για να μην παραμυθιάζεται κι ο κόσμος ένα περιοδικό ¨Ηχου δεν υπάρχει 1 στο τρισσεκατομμύριο να ζήσει από τα 5-6 ευρώ που εισπράττει ανά τεύχος.
Do the math
Είναι ζήτημα να πουλάει 1000 τεύχη το μήνα (αποκλειστικό περιοδικό Ηχου λέμε) και άντε κάτι έγινε και έχει 2000 τεύχη κυκλοφορία δηλαδή 10.000-12.000 ευρώ δεν υπάρχει περίπτωση να "επιβιώσει" έτσι, πόσο μάλλον από τα πραγματικά 5.000-6.000 ευρώ (κι αυτά και αν σιγουρέψουμε τους 1.000) ???!

Reaction score
3.576
Οι διαφημίσεις δεν με ενοχλούν και θεωρώ ότι είναι απαραίτητες για να επιβιώσει ένα περιοδικό ειδικού τύπου.
Με ενοχλεί να βλέπω ολοσέλιδες διαφημίσεις για προΙόντα που τεστάρονται στο ίδιο τεύχος σε άλλες σελίδες του περιοδικού.

Παράδειγμα .

Στο 1ο τεύχος του περιοδικού HF, υπάρχει μία ολοσέλιδη διαφήμιση για τα προΙόντα που αντιπροσωπεύει το Music Lover .
Υπάρχουν στην σελίδα όλα τα λογότυπα των εταιρειών που αντιπροσωπεύει. Δεν υπάρχει πουθενά το λογότυπο της EMM Labs. Μέχρι εδώ όλα καλά. Υπάρχει στο ίδιο τεύχος η δοκιμή του Gryphon Diablo που αντιπροσωπεύει η Music Lover αλλά δεν είδα κάπου να υπάρχει ολοσέλιδη διαφήμιση αφιερωμένη στον συγκεκριμένο ενισχυτή. Μέχρι εδώ πάλι όλα καλά, αλλά βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο τεύχος του περιοδικού High Fidelity.

Στο 3ο τεύχος υπάρχει πάλι μια ολοσέλιδη διαφήμιση της Music Lover με την διαφορά ότι τώρα διαφημίζονται μόνο τα ψηφιακά της EMM Labs. Στο ίδιο τεύχος ο Νίκος Κορακάκης αφιερώνει αρκετές σελίδες για τη δοκιμή των συσκευών της EMM Labs και η κρητική του ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης φαντασίας. Βρέθηκε λέω το τέλειο μηχάνημα ? Του χρόνου λέω, ίδια μέρα, θα εξακολουθεί να παίζει το ίδιο φανταστικά τα σιντάκια μου, ή θα το ξεχάσουμε επειδή θα έχουμε ανακαλύψει κάτι πιο τέλειο και φανταστικό από αυτό ???

Η συγκεκριμένη αλλαγή νοοτροπίας είναι αυτή που με βάζει σε σκέψεις.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
Γιώργο ο αντικαταστάτης του έχει ηδη βρεθεί (για την ιστορία)......

Reaction score
1
Φίλε Γιώργο (G.Kar), ας μην κοιτάμε τα πάντα εκ του πονηρού. Σε διαβεβαιώνω ότι δεν υπάρχει καμία θεωρία συνομωσίας. Οι δοκιμές και οι αναφορές που έχω κάνει ως τώρα είναι απόλυτα ξεκομμένες από την σχέση περιοδικού-αντιπροσώπων. Καταλαβαίνω απόλυτα την ανησυχία σου, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχουν γραφτεί και έχουν ακουστεί πολλά για τέτοια περιστατικά. Εδώ όμως αυτά δεν ισχύουν.

Δες το και από μια άλλη οπτική γωνία. Οι δοκιμές των μηχανημάτων, είναι για εμένα μια δευτερεύουσα ενασχόληση, η οποία παρακινείται από την τρέλα που έχω για το Hi Fi, το μεράκι, την όρεξη και τον ενθουσιασμό μου για να μεταφέρω στους άλλους αυτό που ακούω. Η πρωτεύουσα ενασχόληση μου είναι άλλη και από αυτήν βγάζω τα όποια λεφτά βγάζω για να ζήσω. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν θα ρίσκαρα την υπόληψη μου για να μπω σε τέτοια "παιχνίδια". Για εμένα είναι απλά ένα πολύ ωραίο hobby. Επιπροσθέτως, αν είχα αντιληφθεί πως κάποιος άλλος από το περιοδικό συμμετείχε σε τέτοια παιχνίδια, θα είχα είδη φύγει.

Τώρα, όσον αφορά τις σχέσεις περιοδικού-αντιπροσώπων, δεν νομίζω ότι είμαστε εμείς οι αρμόδιοι για να τις κρίνουμε. Ωστόσο, αν υποπέσει κάτι στην αντίληψη σας, θα είναι χαρά μου να το αναφέρετε και να το τεκμηριώσετε με τα όποια στοιχεία έχετε. Να είστε σίγουροι πως θα με βρείτε στο πλευρό σας σε αυτή την προσπάθεια. Επίσης, θα ήταν χαρά μου να δημοσιεύσω στο περιοδικό την όποια καταγγελία έχετε για τέτοια περιστατικά.

Αναφορικά με τα όσα έγραψα για το EMM Labs, σας πληροφορώ ότι δεν υπάρχει καμία υπερβολή. Είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει από ψηφιακές πηγές. Αν τώρα παρουσιαστεί μελλοντικά κάποια καλύτερη μηχανή... εεε δεν νομίζω ότι θα φταίω εγώ. Αυτή είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας και πρέπει να την παρακολουθούμε από κοντά.

Σχετικά με τον αριθμό των τευχών που ανέφερε ο Γιώργος ο Κοψαυτόπουλος, νομίζω ότι υπάρχει μια σχετική απόκλιση από την πραγματικότητα. Ωστόσο, συμφωνώ ότι αυτά τα νούμερα σε σχέση με την τιμή ανά τεύχος, δεν είναι ικανά για να "θρέψουν" ένα περιοδικό. Οπωσδήποτε χρειάζεται και η διαφήμιση. Αλλά όμως... μέχρι εδώ. Το ότι χρειάζεται η διαφήμιση, δεν σημαίνει φίλε Γιώργο ότι θα μπούμε σε σενάρια συνομωσίας και παραπληροφόρησης. Δεν μας ενδιαφέρει αυτό το παιχνίδι. Αν η διαφήμιση έρθει... καλοδεχούμενη. Αν δεν έρθει... bad luck. Αυτή είναι η γραμμή της διοίκησης του περιοδική, την οποία ασπάζομαι 100% και γι' αυτό στηρίζω την προσπάθεια με κάθε τρόπο.

Τέλος, θα χαρώ πολύ να μας αναφέρεις τον "αντικαταστάτη" για τον οποίο μιλάς και θα χαρώ ακόμα πιο πολύ αν κανονίσεις για μια δοκιμή στο περιοδικό.

Reaction score
3.576
Νικόλα, θα προτιμούσα να απαντούσες στο θέμα με τις διαφημίσεις και για τον τρόπο που αυτές επιλέγονται και προβάλονται στο αναγνωστικό κοινό.

Οι γενικές και τυποποιημένες απαντήσεις είναι για τους πολιτικούς.

Προτιμώ να μου πει κάποιος ότι αν δεν τα έχουμε καλά με τους αντιπροσώπους δεν θα μας δίνουν μηχανήματα για να δοκιμάζουμε και θα πρέπει να τα αγοράζουμε, κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.

Reaction score
1
Φίλε Γιώργο, η απάντηση μου δεν ήταν καθόλου τυποποιημένη. Σου ανέφερα ακριβώς αυτό που συμβαίνει. Περισσότερα δεν γνωρίζω, γιατί δεν ασχολούμαι καθόλου με τις διαφημίσεις. Να στο πω και αλλιώς... δεν με ενδιαφέρουν οι διαφημίσεις. Σου έχω γράψει ακριβώς τι με ενδιαφέρει.

Τώρα, σχετικά με το πρώτο σου ερώτημα:
g.kar said:
Νικόλα, θα προτιμούσα να απαντούσες στο θέμα με τις διαφημίσεις και για τον τρόπο που αυτές επιλέγονται και προβάλονται στο αναγνωστικό κοινό.
Οι διαφημίσεις δεν επιλέγονται από κανέναν. Δημιουργούνται από αυτόν που θέλει να διαφημιστεί, στην συνέχεια αποστέλλονται στο περιοδικό και το περιοδικό τις δημοσιεύει. Το τι περιέχει μια διαφήμιση, δεν αφορά το περιοδικό. Ο κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να διαφημίσει ότι θέλει. Από το μηχάνημα του, μέχρι και το αυτοκίνητο του.

g.kar said:
Προτιμώ να μου πει κάποιος ότι αν δεν τα έχουμε καλά με τους αντιπροσώπους δεν θα μας δίνουν μηχανήματα για να δοκιμάζουμε και θα πρέπει να τα αγοράζουμε, κάτι που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.
Τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Παρακάτω θα γράψω ένα προσωπικό συλλογισμό και στην συνέχεια τις απόψεις μου για το θέμα που έθιξες:

Συλλογισμός:
- Αν εσύ είχες ένα περιοδικό, από την μια θα ήθελες να είσαι αμερόληπτος και από την άλλη θα ήθελες να είχες και όλες τις διαφημίσεις του κόσμου. Σωστό;;; Πιστεύω Σωστότατο.
- Αν κατάφερνες να είσαι 100% αμερόληπτος, λέγοντας την αλήθεια για όλα τα μηχανήματα που δοκιμάζεις, τότε αυτομάτως θα έθιγες τα συμφέροντα κάποιων εταιριών και κατ' επέκταση μερικών εμπόρων που αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα τους. Σωστό;;; Πιστεύω ότι και αυτό είναι σωστότατο.
- Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι έμποροι των οποίων ένα μηχάνημα πήρε κακή κριτική, θα πρέπει απαραιτήτως να σταματήσουν να διαφημίζονται στο περιοδικό σου. Πιστεύω ότι θα ήταν εντελώς κουτό από την πλευρά τους, γιατί θα δημιουργούσαν πρόβλημα τόσο στις σχέσεις τους με τα περιοδικά, όσο και στις σχέσεις τους με τους καταναλωτές, αφού και στις δύο περιπτώσεις θα λειτουργήσουν εκβιαστικά υπέρ της παραπληροφόρησης. Σωστό;;; Και αυτό σωστότατο.

Από τον παραπάνω συλλογισμό προκύπτουν τρεις περιπτώσεις:
1η περίπτωση: Να πέσεις σε αμερόληπτο περιοδικό που αδιαφορεί για τις διαφημίσεις. Ότι καλύτερο για την πληροφόρηση του καταναλωτή.
2η περίπτωση: Να πέσεις σε αμερόληπτο περιοδικό που ενδιαφέρεται για τις διαφημίσεις. Σε αυτή την περίπτωση κρέμεσαι από το πόσο ανοικτόμυαλοι είναι οι αντιπρόσωποι. Στην συνέχεια θα σου αναλύσω τι εννοώ.
3η περίπτωση: Να πέσεις σε περιοδικό που δεν είναι αμερόληπτο. Σε αυτή την περίπτωση... την έβαψες, γιατί θα φας πολύ ψέμα.

Άποψη:
Θα παρακάμψω τις περιπτώσεις 1 και 3 και θα σου αναπτύξω την άποψη μου για την περίπτωση 2 που είναι και η πιο αντιπροσωπευτική της Ελληνικής πραγματικότητος. Αν υποθέσουμε λοιπόν, ότι οι δοκιμαστές ξέρουν να κάνουν καλά την δουλειά τους (Ceteris Paribus), τότε έχουμε να κάνουμε με δύο περιπτώσεις αντιπροσώπων. Τους ανοικτόμυαλους και τους στενόμυαλους.

Στην περίπτωση που κάποιος αντιπρόσωπος είναι "ανοικτόμυαλος", ακόμα και αν πάρει ένα κακό review για κάποιο από τα μηχανήματα του, δεν θα ενοχληθεί και θα συνεχίσει την συνεργασία του με τα περιοδικά, γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα διαθέσει ένα πραγματικά καλό μηχάνημα που θα πάρει επάξια μια πολύ καλή κριτική. Με αυτή την στάση, ο ανοικτόμυαλος αντιπρόσωπος στηρίζει το περιοδικό, την αμεροληψία του περιοδικού και κυρίως τους καταναλωτές, γεγονός που μακροπρόθεσμα θα λειτουργήσει προς όφελος του.

Στην περίπτωση που κάποιος αντιπρόσωπος σταματήσει την συνεργασία του με ένα περιοδικό επειδή διέθεσε ένα μηχάνημα για δοκιμή το οποίο πήρε αρνητικές κριτικές, τότε το πρόβλημα δεν είναι του περιοδικού, αλλά του ίδιου του αντιπροσώπου. Και για να γίνω πιο σαφής, το πρόβλημα εντοπίζεται στη κακή επιλογή μηχανήματος ή εταιρίας που έκανε ο αντιπρόσωπος.

Το ίδιο ισχύει και στην δική μου δουλειά, αλλά και στην δουλειά του κάθε ενός από εμάς που ασχολείται με το εμπόριο. Όταν πάμε σε μια έκθεση, ψάχνουμε να βρούμε τα προϊόντα που θα είναι κατά την γνώμη μας καλύτερα και θα πουλήσουν. Αν αποτύχουμε... bad luck. Αν πετύχουμε... good for the pocket. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, προσπαθώντας να βγάλουμε καλή την κακή μας επιλογή. Αν κάναμε μια κακή επιλογή, τότε εμείς θα πρέπει να υποστούμε τις συνέπειες. Το ίδιο ισχύει και με το Hi End. Οι έμποροι που έκαναν μια κακή επιλογή, δεν θα πρέπει να περιμένουν από τα περιοδικά να τους διορθώσουν το λάθος τους, κοροϊδεύοντας τον κόσμο. Αντιθέτως, θα πρέπει να πηγαίνουν στο εξωτερικό και να ψάχνουν για καλύτερες εταιρίες.

Πιστεύω όμως ότι έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε από το αρχικό ζητούμενο του θέματος και χάνουμε πολύ χρόνο. Ας μιλήσουμε για καμία μηχανή που είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το να κάνουμε εικασίες για reviewers και περιοδικά που τα "παίρνουν" και αντιπροσώπους που τα "χώνουν". Η ουσία του πράγματος κρύβεται πίσω από την μουσική και την αναπαραγωγή της. Ας ασχοληθούμε λοιπόν με αυτά τα δύο.

Γιώργο (G.Kar), τα τηλέφωνα μου είναι πάντα στην διάθεση σου.

Reaction score
3.576
Νικόλα, ο τίτλος του θέματος είναι: "Reviewers Ανάμεσά μας" και όχι "Ενας Reviewer Ανάμεσά μας"

Αισθάνομαι πραγματικά άσχημα που απαντάς μόνο εσύ στις ερωτήσεις μας.
Σε έχουμε κουράσει, ειδικά εγώ.
Που εξαφανίστηκαν οι υπόλοιποι reviewers ? Υπάρχουν άλλοι ανάμεσα μας ή το είδος βρίσκεται υπό εξαφάνιση ?

Νικόλα, οι πρόσθετες διευκρινίσεις που μας έδωσες αναδεικνύουν όλο και περισσότερο το πρόβλημα ενημέρωσης που υπάρχει σήμερα.
Γιατί πάντα πρέπει να συνδέουμε τη βιωσιμότητα του περιοδικού με το εμπόριο, τους αντιπροσώπους και το γενικότερο οικονομικό συμφέρον ?
Γιατί να μπερδεύουμε μέσα στις προτάσεις μας τις λέξεις εμπόριο, διαφήμιση και αντιπρόσωποι ?

Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις.

Συνδέεις το ελεύθερο πλέον εμπόριο με τους ανοικτόμυαλους και τους στενόμυαλους τοπικούς αντιπροσώπους, όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρεις.
Δεν θέλουμε κανέναν από αυτούς . Θέλουμε όσο γίνεται καλύτερη και αμερόληπτη ενημέρωση από τα περιοδικό. Όποιος δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του - σαν περιοδικό - και βασίζεται στους δύο τύπους αντιπροσώπων που αναφέρεις, δεν θα μπορέσει να πάει πολύ μακριά.

Υπάρχουν ήδη αρκετά περιοδικά για τον ήχο και τα media στην Ελλάδα. To δικό σας περιοδικό ξεκίνησε πολύ καλά και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο.
Προσπαθήστε να κερδίσετε γρήγορα την εμπιστοσύνη των αναγνωστών. Οι αναγνώστες θα σας δώσουν κουράγιο και ελπίδα για να συνεχίσετε. Οι αντιπρόσωποι, το μόνο που θέλουν από εσάς είναι να προωθήσετε τα προϊόντα τους. Αν καταλάβουν ότι δεν πουλάτε τεύχη, θα σας διαγράψουν πολύ πριν σας διαγράψουμε εμείς.

Πολλοί από εμάς δεν έχουν πλέον ανάγκη τους αντιπροσώπους και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Τα επόμενα χρόνια η οικονομία και η αγορά θα είναι ακόμα πιο ελεύθερη από σήμερα.

Ότι θέλουμε το φέρνουμε πλέον από Ευρώπη, φθηνότερα και με courier μέχρι την πόρτα του σπιτιού μας. Αγοράζουμε από μεγάλα και οργανωμένα καταστήματα και τα μηχανήματα είναι όλα σφραγισμένα στα κουτιά τους, όπως έφυγαν από το εργοστάσιο κατασκευής τους κι όχι μισάνοιχτα ή πρόχειρα περασμένα με αυτοκόλλητη ταινία.

Εδώ Νικόλα, δεν κρίνεται η δική σου δουλειά στο περιοδικό. Κρίνεται το περιοδικό που γράφεις και όλα τα άλλα περιοδικά..

Δεν χρειαζόμαστε ένα ακόμα Hitech ή έναν ακόμα Ήχος&Εικόνα. Αυτά τα περιοδικά νομίζω ότι γίνονται ολοένα και πιο χειρότερα σε ποιότητα περιεχόμενο. Εμένα, πέρα από το οφθαλμόλουτρο, δεν έχουν να μου προσφέρουν κάτι χρήσιμο.
Κάποτε τα αγόραζα ανελλιπώς και τα δύο.

Όπως έχετε αντιληφθεί, περιμένουμε κάτι καλύτερο από το περιοδικό High Fidellity.

Λεω να συνεχίσω να σας διαβάζω. Θα τα ξαναπούμε. σύντομα.

Αύριο θα πάρω το 4ο τεύχος. Αν δω πάλι ‘έξυπνες’ διαφημίσεις θα τα ακούσεις πάλι δυστυχώς εσύ.

Καλό Σ/Κ

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
g.kar said:
Νικόλα, ο τίτλος του θέματος είναι: "Reviewers Ανάμεσά μας" και όχι "Ενας Reviewer Ανάμεσά μας".
Η αλήθεια είναι ότι τον έχετε ξεσκίσει τον Νίκο. :lol:
Μια δεύτερη αλήθεια επίσης είναι ότι, οι υπόλοιποι στον χώρο ή μας έχουν χεσμένους ή δεν έχουν το σθένος του Νίκου να βγούνε και να απαντήσουν. Λογικό για όποιον εξαρτάται οικονομικά από κάτι, εντελώς παράλογο για κάποιον που πιστεύει στην δουλειά του. Αν δεν είναι σε θέση να την υποστηρίξει, είναι από χέρι χαμένος. Το να μην αντιδράς δεν είναι απλά δείγμα απάθειας και χοντροπετσιάς, είναι γιατί έχεις συνηθίσει την βροχή και την έχεις αποδεχτεί. Έλα που δεν βρέχει...

Reaction score
1
Γιώργη, μιλάς σωστά και πιστεύω να έχεις διαπιστώσει από τα όσα έχω γράψει πως συμφωνώ μαζί σου.

Είναι γεγονός ότι όλα τα περιοδικά προσβλέπουν στην αύξηση της κίνησης τους και αυτό κάνουμε και εμείς. Τα νούμερα που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής είναι πολύ ικανοποιητικά, αλλά εμείς θέλουμε ακόμα περισσότερα. Γνωρίζω ότι αυτό είναι δύσκολο, αλλά όπως είπες και εσύ, είναι αλληλένδετο με την αμεροληψία του κάθε reviewer. Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να το πετύχουμε.

Σχετικά με το γεγονός ότι βγαίνω μόνο εγώ και απαντάω στα όποια ερωτήματα, μπορεί όντως για κάποιους να υπάρχουν λόγοι όπως αυτοί που αναφέρει ο Νίκος, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι, όπως π.χ. να μην προλαβαίνουν, να μην επιθυμούν να γράψουν σε κάποιο forum, να υπάρχει πίεση από τον επαγγελματικό τους χώρο κλπ. κλπ. Όπως και να έχει, θα ήταν πολύ καλό να συμμετείχαν και άλλοι. Νίκο και Γιώργο συμφωνώ μαζί σας και ειδικά σε έναν τόσο πολιτισμένο διάλογο.

Σχετικά με αυτό που έγραψες για τις αγορές από το εξωτερικό, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω για άλλη μια φορά μαζί σου. Αν όντως μπορεί κανείς να αγοράσει από μια ξένη χώρα και να του έρθει στην πόρτα αρκετά φθηνότερα από το να πήγαινε στον Έλληνα αντιπρόσωπο για να το αγοράσει, τότε καλά κάνει και το αγοράζει από έξω. Φυσικά, αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω για περιπτώσεις τιμολογιακών αποκλίσεων της τάξεως των 5 και 10 ευρώ. Αλλά όταν υπάρχει διαφορά σημαντική... εεε τότε απ' έξω χωρίς συζήτηση.

Ελπίζω το καινούριο τεύχος να σου αρέσει περισσότερο από το προηγούμενο. Για το τι πρόκειται να γίνει στα επόμενα τεύχη δεν μου επιτρέπεται να μιλήσω. Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι πως θα υπάρξουν αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις. Υπομονή και όλα θα γίνουν. Να είσαι σίγουρος ότι το "παλεύουμε".

Υ.Γ. Σε λίγη ώρα θα κατέβω στο κέντρο για βινύλια. Όποιος θα είναι κέντρο ας ρίξει τηλέφωνο μπας και φτιάξουμε κανένα καλό "πηγαδάκι". Αν δεν το έχετε, πάρτε το από τον Τσαρουχά ή τον Αντρέα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.094
Νίκος Τσαρουχάς said:
... Λογικό για όποιον εξαρτάται οικονομικά από κάτι, εντελώς παράλογο για κάποιον που πιστεύει στην δουλειά του. Αν δεν είναι σε θέση να την υποστηρίξει, είναι από χέρι χαμένος. Το να μην αντιδράς δεν είναι απλά δείγμα απάθειας και χοντροπετσιάς, είναι γιατί έχεις συνηθίσει την βροχή και την έχεις αποδεχτεί. Έλα που δεν βρέχει...
Καθόλου παράλογο, ούτε βέβαια και χοντροπετσιά, δεν νομίζω. Πρόκειται απλώς για τακτική που εφαρμόζεται μετά από απόφαση ειλημμένη από πολύ ψηλά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κώστας Κόγιας said:
Καθόλου παράλογο, ούτε βέβαια και χοντροπετσιά, δεν νομίζω. Πρόκειται απλώς για τακτική που εφαρμόζεται μετά από απόφαση ειλημμένη από πολύ ψηλά.
Κι εγώ αυτό αρχίζω να πιστεύω αλλά είναι και λίγο λεπτό το πόσους συμβιβασμούς κάνει ο καθένας μας για να έχει ένα μεροκάματο. Αν είναι έτσι τα πράγματα δηλαδή, τότε κρίμα. Η επανάσταση δεν θα γίνει ποτέ.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.796
δεν ξέρω βρε παιδιά, αλλά διαβάζοντας αυτό το thread, μπορεί να νομίσει κανείς οτι τα περιοδικά δεν γίνονται για να τραβήξουν διαφημίσεις (για να ζήσουν και είναι και θεμιτό, αλλά θα περιμένεις και ότι συνεπάγεται) αλλά για ευαγγέλια και τελικά σε σχέση με την εντελώς διαφορετική πραγματικοτητα, θυμήθηκα ένα παλιό τραγουδάκι....."είναι μία μόνο μία , ονειρεμένη φρουτοπία....."

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Μα καλα , μονο ο Ν.Κορακακης εχει "τραβηξει" αυτο το θεμα?
Οι αλλοι που ειναι?
Ο Βαγγελης Λαζαρου το εχει δει? :wink:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas