Roksan Radius 5 - Συμβουλές για ρυθμίσεις

Reaction score
325
Τελικά όπως είπα και στο προηγούμενο νήμα πήρα αυτό εδώ το πικάπ

http://www.ebay.com/itm/ROKSAN-RADI..._HomeAudioHiFi_Turntables&hash=item3f2c5cc642

και τώρα περιμένω να μου έρθει. Από τι βλέπω και στις photo είναι σε καλή κατάσταση το πήρα και σε καλή τιμή αλλά είναι και μερικά πράγματα που με προβληματίζουν με το συκεκριμένο μοντέλο.
Ενα από αυτά είναι οι unipivot βραχίωνες αν και από τι διάβασα μιλάνε σε όλα τα review για τον συγκεκριμένο ότι είναι πάρα πολύ καλός.
Τώρα ερωτήσεις.
- Τι θα πρέπει να προσέξω με τις ρυθμίσεις του unipivot όταν μου έρθει το πικάπ. Λέτε να τα καταφέρω μόνος μου η καλήτερα να το πάω σε κάποιον ειδικό να μου το φτιάξει?
-Τι θα πρέπει μετά να προσέξω στην χρήση ενός unipivot βραχίωνα. Γιατί αρκετοί τους ξορκίζουν αυτού του τύπου τους βραχίωνες μέχρι και με τρομακτικες εκφράσεις ότι θα σου διαλύσει την βελόνα και τέτοια :p
-Τέλος θα συνεργαστεί λέτε ο βραχίωνας με την κεφαλή που έχω?Ήδη έχω διαβάσει τις φοβερά αναλυτικά τεχνικές οδηγίες εδώ στο forum αλλά δεν έχω βγάλει άκρη μέχρι στιγμής. Η κεφαλή που έχω είναι μια sumiko με μια jico sas πάνω της. Ειλικρινά θέλω να την βάλω πάνω σε αυτό το πικάπ γιατί αυτή την βελόνα και τον ήχο που βγάζει τον έχω αγαπήσει.
Αυτά και περιμένω τις συμβουλές σας.

Reaction score
325
Αν σου πω ότι με τρώει να πάρω και άλλο ένα πικάπ αλλά σε λίγους μήνες? Για michell η vpi. Θα γίνει και αυτό αλλά σε κάτι μήνες από τώρα.
Για τον unipivot τι λέτε θα την παλέψω? Και για τη κεφαλή θα ταιριάξει?

Reaction score
1.000
Δεν καταλαβαίνω γιατί να πάρεις κι άλλο; Δεν είναι καλύτερα να τα κάνεις δισκακια; Μόλις αναβαθμιστηκες!

Reaction score
325
μα γιαυτό το πήρα αυτό τώρα στα 700 για να κανω το υπόλοιπο δισκάκια.. Απλά ξέρεις μου μπήκε τώρα το μικρόβιο :)

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
- Τι θα πρέπει να προσέξω με τις ρυθμίσεις του unipivot όταν μου έρθει το πικάπ..
Oτι θα προσεχες σε οποιονδηποτε αλλο συνηθισμενο βραχιωνα.Ρυθμισε την κεφαλη σωστα και ασχολησου με την μουσικη, και ασε τους ¨εξορκισμους" εξω απο το χομπυ.

Reaction score
325
Ηδή έχω όλα τα εργαλεία για την ρύθμιση :). Τώρα περιμένω να έρθει και ξεκινάω την επιχείριση ρύθμισης. Δεν το έχω ξανακάνει εκτός που έχω ζυγίσει βραχίωνα αλλά πιστεύω να τα κατεφέρω. Από τι διαβάζω αυτό το πικάπ έχει καλές οδηγίες πως θα στήσεις το κομμάτια του.

Reaction score
325
Μου ήρθε το roksan σε πολύ καλή κατάσταση και με τα πάντα μέσα στο κουτί του ακόμα και τα καθαριστικά του. Εξεραιτικός seller αυτός.
Τώρα λέω όταν βρω χρόνο στις γιορτές να επειχηρήσω να το στήσω μόνος μου. Αυτός ο βραχίωνας πάντως όντος είναι τελείως κουνια μπέλα. ΜΙλάμε δεν στηρίζεται πουθενά και δεν έχει αυτή την στιβαρότητα που έχουν οι βραχίωνες που δεν είναι unipivot.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.538
Μα, αυτό το "κούνια-μπέλα" είναι το κύριο χαρακτηριστικό των unipivot βραχίονων! Δεν ξέρω εάν διαφέρουν σε στοιβαρότητα από τους υπόλοιπους ακτινικούς, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να έκανες ένα mini review (+ φωτογραφίες:p) από το στήσιμό του!

Reaction score
325
Mπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο αλλά θα το επειχηρήσω έτσι και για την εμπειρία και για να μαθαίνω μερικά πράγματα. Τα εργαλεία τα έχω πιστεύω να τα καταφέρω :)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.538
Ε, εάν έχεις αμφιβολίες για τις δυνατότητές σου (δεν το λέω για κακό, φυσικό είναι λόγω απειρίας), ζήτα βοήθεια από το forum, τόσοι υπάρχουν που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω, δεν θα βρεθεί ένας να σε βοηθήσει;:)

Reaction score
4.250
Μαλλον ακουει μουσικη.

Το πικαπ το εχω καμποσα χρονια αλλα με ρυθμισεις δεν ασχοληθηκα. Μια φορα οπως μου το στειλανε απο την αντιπροσωπεια ετοιμο. Μια φορα βρεθηκε ο αντιπροσωπος στο σπιτι μου και ασχοληθηκε μ αυτο. Κι αλλη μια φορα στην αλλαγη κεφαλης (ΖΥΧ BLUE 50).

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Μαλλον ακουει μουσικη.

Το πικαπ το εχω καμποσα χρονια αλλα με ρυθμισεις δεν ασχοληθηκα. Μια φορα οπως μου το στειλανε απο την αντιπροσωπεια ετοιμο. Μια φορα βρεθηκε ο αντιπροσωπος στο σπιτι μου και ασχοληθηκε μ αυτο. Κι αλλη μια φορα στην αλλαγη κεφαλης (ΖΥΧ BLUE 50).
ZYX 50 BLUE η BLOOM ?
Πως παει το πικαπ/βραχιωνας με την ΖΥΧ ?

Reaction score
325
Δεν το έχω φτιάξει ακόμα και κάθετε σε μια γωνία λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας που είχα τον τελευταίο καιρό. Αύριο λέω να ξεκινήσω την επιχείρηση και βλέπουμε. Αν δω ότι δυσκολεύομαι τότε θα το πάω πουθενά να μου το στήσουν. Θέλω πάντως να επιχειρήσω να το φτιάξω μόνος μου.

Reaction score
4.250
Νομιζω οτι σαν συνδιασμος ειναι τελειος. Δεν ασχολουμαι αλλο με κεφαλες. Καποτε ειχε ενα συγκριτικο στο High Fidelity, οπου η περιγραφη που της εκανε ηταν ακριβως οπως την ενιωθα.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Νομιζω οτι σαν συνδιασμος ειναι τελειος. Δεν ασχολουμαι αλλο με κεφαλες. Καποτε ειχε ενα συγκριτικο στο High Fidelity, οπου η περιγραφη που της εκανε ηταν ακριβως οπως την ενιωθα.
:thumbsup:

Reaction score
4.250
Δεν το έχω φτιάξει ακόμα και κάθετε σε μια γωνία λόγο μεγάλου φόρτου εργασίας που είχα τον τελευταίο καιρό. Αύριο λέω να ξεκινήσω την επιχείρηση και βλέπουμε. Αν δω ότι δυσκολεύομαι τότε θα το πάω πουθενά να μου το στήσουν. Θέλω πάντως να επιχειρήσω να το φτιάξω μόνος μου.
Για πες μας και το υπολοιπο το συστημα.

Reaction score
325
θα παίξει σε ένα rotel σύστημα με προενισχυτή και τελικό με phono stage heed και ηχεία κάτι kef. Μια χαρά μου ακούγετε στα αυτιά έτσι όπως είναι τώρα το σύστημα μου αν και τα ηχεία θα πάνε για αλλαγή μέσα στον χρόνο.
Κεφαλή με βελόνα που δεν την αλλάζω με τπτ είναι μια jico sas

Reaction score
4.250
το phono ειναι Ουγγρικο αν δεν κανω λαθος. Ποια ειναι η γνωμη σου? Αν δεν κανω λαθος καπου διαβασα οτι συνεργαζεται αψογα με το Roksan.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm