Roksan Radius 5 - Συμβουλές για ρυθμίσεις

Reaction score
325
Βαρελάκι λες της βάση και όχι του βραχίωνα αν κατάλαβα καλά έτσι δεν είναι? το ότι μου φαίνετε βραχίωνας ποιο αριστερά στημένος από τι τον βλεπω στις φώτο παίζει κανά ρόλο η να τον αφήσω έτσι όπως είναι?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Θα το κοιτάξω. Thanks! Αν δεν έγραφες δεν θα μου πήγαινε το μυαλό αν και ήταν μπροστά στα μάτια μου και είχα απελπιστεί κιόλας και λεφτά δεν παίζαν μέχρι τέλος του μήαν για έξοδα σε μάστορες.
:drinks:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Βαρελάκι λες της βάση και όχι του βραχίωνα αν κατάλαβα καλά έτσι δεν είναι? το ότι μου φαίνετε βραχίωνας ποιο αριστερά στημένος από τι τον βλεπω στις φώτο παίζει κανά ρόλο η να τον αφήσω έτσι όπως είναι?
"βαρελακι" εννοω το κυλινδρικο εξαρτημα που σηκωνει και κατεβαζει τον βραχιωνα. Αυτο φαινεται να κρατα η μικρη βιδα που φαινεται να εξεχει στην τελευταια φωτογραφια που ανεβασες.

Την βαση του βραχιωνα θα την ρυθμισεις αν το arm tube δεν ειναι παραλληλο με τον δισκο οταν η βελονα ειναι στον δισκο.

Reaction score
325
Παράλληλο είναι μια χαρά απλά είναι ποιο δεξιά από τις φαίνετε στις φωτογραφίες του roksan αλλά είναι μια χαρά παράλληλος ο βραχίωνας

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Aν δεν σε ενοχλει εκει που ειναι και κινειται ελευθερα μεχρι και το τελος του δισκου,ασε το οπως ειναι δεν πειραζει τιποτα.
Αν τωρα θελεις να το πας πιο αριστερα,γινεται , παλι με βιδα στην βαση του βραχιωνα. Χαλαρωνοντας την βιδα αυτη,μπορεις να ρυθμισεις και το υψος του βραχιωνα σε περιπτωση που δεν ηταν παραλληλο το armtube με τον δισκο.

Reaction score
325
Οκ thans θα αρχίσω τους πειραματισμούς το βράδι που θα γυρίσω από δουλειά. Πρέπει να είναι με άλεν αυτές οι βιδούλες καθώς έχουν τρύπα αν και έιχε αλενακια το πικάπ μέσα. θα τα δοκιμάσω

Reaction score
325
Μια και σε βρήκα τώρα να ρωτήσω.. Το αλφαδάκι στην κεφαλή πως το βλέπεις εντάξει δεν είναι σε αυτή την θέση η φυσαλίδα? Ρωτάω για να έχω ένα σημέιο αναφοράς και ότι δεν κάνω κάτι λάθος γιατί εγώ που δεν έχω και εμπειρία στις ρυθμίσεις η αμφιβολία είναι ο μεγαλύτερος μου εχθρός.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Απο την φωτο φαινεται οτι παρθηκε ακριβως καθετα οποτε δεν ειμαι απολυτα σιγουρος.
Κατι που ειναι καλο να προσεξεις επειδη ο βραχιωνας ειναι unipivot, ειναι να τσεκαρεις με to αλφαδι και το πικαπ (ακομη και την επιφανεια που καθεται το πικαπ) ωστε να ειναι ολα σωστα.Λογω unipivot, o βραχιωνας αφου ρθυμιστει να δειχνει(και να ειναι οριζοντιος) αλλα δεν σημαινει κατ'αναγκη οτι και το πικαπ/ρακ ειναι .
Ξεκινας με οριζοντιωση πικαπ/ρακ και ακολουθως βραχιωνα.

Reaction score
325
το πικάπ το έχω δει με αλφάδι και αυτό διαφορετικό από το μικρό του βραχίωνα και είναι μια χαρά. Για τον βραχίωνα να μην εμπιστευτώ το αλφάδι αλλά και με το μάτι?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οταν δεις το αλφαδι στον βραχιωνα απο πανω και νιωσεις οτι ειναι οκ τοτε ειναι ενταξει.

ika

News
Reaction score
16.759
.....Ο βραχίωνας τον βλέπω να είναι τοποθετημένος λίγο ποιο δεξιά από τι θα έπρεπε η μπορεί να έιναι και ιδέα μου.....
Αφού η τρύπα έχει γίνει από το εργοστάσιο πάνω στο πλεξιγκλάς, πως γίνεται να είναι σε λάθος θέση ο βραχίονας και να ρυθμίζεται σωστά με τον προτράκτορα;
Με τι τη συγκρίνετε και τι λέτε αυτό; ΟΙ φωτό δεν είναι σημείο αναφοράς.

Στο manual, για mistracking & pοοr sound λέει για λάθος ρύθμιση κεφαλής/βραχίονα

Last edited:

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αφού η τρύπα έχει γίνει από το εργοστάσιο πάνω στο πλεξιγκλάς, πως γίνεται να είναι σε λάθος θέση ο βραχίονας και να ρυθμίζεται σωστά με τον προτράκτορα;
Με τι τη συγκρίνετε και τι λέτε αυτό; ΟΙ φωτό δεν είναι σημείο αναφοράς.

Στο manual, για mistracking & pοοr sound λέει για λάθος ρύθμιση κεφαλής/βραχίονα
Εννοει γυρω απο τον αξονα της βασης του βραχιονα οποτε το στελεχος κλινει λιγο προς τα δεξια.Αυτο ειναι πιθανον αλλα οχι κατ'αναγκη κακο η προκαλει προβλημα διοτι το ενεργο μηκος δεν αλλαζει.

Reaction score
325
Τελικά αυτό ήταν! Τώρα έφτιαξα στο σωστό υψος την βάση και πλέον παίζει μια χαρά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με κολήματα και τέτοια. Θα ξανακάνω ένα γύρω τις ρυθμίσεις για την κεφαλή και το βάρος της και νομίζω θα έιμαι έτοιμος :)

Reaction score
325
Οπως είπα αυτό ήταν το πρόβλημα αλλά τώρα από τι είδα θέλει ρύθμιση και το ύψος του βραχίωνα καθώς δεν ήταν παράλληλος με το βινύλιο έτσι όπως έλεγε και το manual.

Reaction score
4.250
Στη συσκευασια του πικαπ εχει αλφαδι που το βαζεις πανω στην κεφαλη του βραχιωνα. Με το βαριδιο στο τελος του βραχιωνα και πισω, ρυθμιζεις το αλφαδι. Επισης εχει ανα ακομη μικρο βαριδιο που κρεμεται με μια κλωστη παραλληλα με τον βραχιωνα. Αν δεν κανω λαθος το βαζεις στην δευτερη εγκοπη.

Reaction score
325
Τελικά νομίζω ότι η μάχη κερδήθηκε! :) Οντός και ο βραχίωνας ήταν στραβός και ήθελε ξανά ρύθμιση το ύψος του. Δεν ξέρω τι κεφαλή μπορεί να χρησιμοποιούσε ο προηγούμενος πάντως είχε στην συσκευασία ένα διάγραμμα με παράλληλες γραμμές που τις κοιτάς από τα πλάγια και το ρύθμιζες ώστε να είναι παράλληλες με τον βραχίωνα. Το έκανα μετά μπορούσε και με την βιδούλα του pivot να το σετάρείς πάρα πολύ καλά βιδόνοντας την προς τα μέσα η έξω. Ξαναρύθμισα και το βάρος του καθώς και το αλφάδιασμα του βραχίωνα και πλέον στο χέρι ο βραχίωνας είχε άλλη αίσθηση σαν τελείως ισοροπημένου καθώς και έγινε και πολύ ντικινταγκας :p όταν τον βάζεις στο δίσκο.
Εβαλα για λίγο και έπαιξα εναν παλιό deep purple δισκο 20αετίας που ξέρω ότι είναι διαλυμένος και είχε τα συνηθισμένα του jump. Μετά έβαλα έναν καινούργιο των royksoop το senior και άκουσα για λίγο και στην κυριολεξία καθηλώθηκα με το γλυκό του ήχο και για άλλη μια φορά άκουγα πράγματα στο κομμάτι που αγνοούσα πριν ότι υπήρχαν. Πάρα πολύ καλό. Αυριο θα το λιώσω κα εύχομαι να είναι σωστά ρυθμισμένο. Θέλω να ακούσω και boards of canada καθώς και έναν δίσκο που μου φέραν μόλις χθές και είναι τελείως νέα κυκλοφορία των Electrik karousel.
Τι πρέπει να προσέχω από εδώ και πέρα? Θα πρέπει να ξανακοιτάω γενικά τις ρυθμίσεις του βραχίωνα ανά διαστήματα?
Θέλει πάντως αρκετά σταθερό χέρι όταν κατεβάζεις την βελόνα γιατί είναι λίγο κουνιστός καμία σχέση δλδ με τον προηγούμενο που είχα και δεν ήταν unipivot.

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Αν ολες οι ρυθμισεις σου ειναι σωστες δεν νομιζω να χρειαζεται ελεγχο καθε λιγο.Σαν τελευταιο που δεν θυμαμαι αν ειπες οτι κοιταξες,τσεκαρεαν βλεποντας την κεφαλη πανω στον δισκο απο μπροστα,ειναι καθετη με τον δισκο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo