Rotel RA 1592

Reaction score
38
:) Α, εγώ νόμιζα πως συμφωνείς, γι' αυτό έκανες λάικ!

:) Ο φίλος Φώτης 78 έκανε τον κόπο, όχι εγώ!

Εννοείται! Αν θέλεις να ακούς σε μέσες στάθμες, δε χρειάζεσαι όλα τα βατ που ζητάει αυτό το ηχείο. Κι άλλα τα 100 πχ βατ του λαγού, κι άλλα της κουκουβάγιας... Βρίσκεις 100 βατ με 600 ευρώ και βρίσκεις και με 5000...

ΟΜΩΣ, το Opticon 8 είναι μεγάλο και δύσκολο ηχείο. Τα ATC είναι πιο εύκολα στην οδήγηση! Αν δεν το έχεις ήδη, και αν ο χώρος σου είναι μεσαίος η μικρός, ίσως να κοιτούσες το Opticon 6...
Το 8, είναι ένα ηχείο που έχει
-ονομαστική αντίσταση 4ωμ
-ευαισθησία 88ντιμπι (χωρίς άλλη διευκρίνηση στο σάιτ της εταιρείας, αλλά υποθέτουμε πως εννοεί στα 2,83v στο ένα μέτρο...), δηλαδή πολύ χοντρικά 85ντιμπί στάθμης στο 1βάτ...
-112ντιμπί συνεχή μέγιστη στάθμη
-"αντοχή" 250 βατ, σε συνεχές μουσικό πρόγραμμα
-συνιστώμενο ενισχυτή 40-300βατ,
ΘΕΛΕΙ, ενισχυτή τουλάχιστον 500 βατ για να είσαι τεχνικά εντάξει με τον εαυτό σου, δηλαδή να παίζει αυτό καθαρά και "ξεκούραστα" με 256 βατ, και να έχεις ίσα ίσα ~3ντιμπι περιθώριο πριν παραμορφώσει ίσως "ανεγξέλεκτα"... Αν δε κάνεις 2 κλικ τα μπάσα και τα πρίμα, δε σου φτάνουν τα 500βατ ούτε για πλάκα...
ΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ότι χρειάζεσαι αυτές τις στάθμες είπαμε, κι αν μπορείς να τις κουλαντρίσεις. Δηλαδή να έχεις 40 τετραγωνικά τουλάχιστον, φροντισμένο χώρο, χωρίς γυμνούς τοίχους, πλακάκια τζαμαρίες κλπ... Αλλιώς, θα ακούς βασικά τις φριχτές αντηχήσεις από τα πρίμα, συν τα πανταχού παρόντα μπουμαρίσματα...
Γενικά, είναι στην κατηγορία των ηχείων που ζητάει τα διπλά τριπλά λεφτά για ενισχυτή, απ' όσο κοστίζει το ίδιο... Όπως κάθε ΚΑΛΟ ηχείο.

Τώρα, για τη σχέση ευαισθησίας, ισχύος και μέγιστης στάθμης, και το γιατί 2χ300 βατ στα 4ωμ, είναι περίπου το ίδιο με τα 2χ450βατ στα 4ωμ, υπάρχουν εδώ μέσα κάποια νήματα από τους κκ. Κόγια, Μπουτία και Κωσταυτιά που τα εξηγούν από το α ως το ω...
Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να τα βρώ εύκολα, και θα παρακαλούσα κάποιον φίλο, η moderator να μας βοηθήσει! ( Zizik ?) :drinks:
Aυτα τα ηχειακια πως τα βλεπεις? απο τον αντιπροσωπο.www.atrade.gr

Platinum F-100v.2 TagaHarmony Ηχεία Δαπέδου HGWhite (ΖΕΥΓΟΣ)
SKU: F100v.2-HGW

Platinum F-100v.2 Floorstanding Speaker-High Gloss White-ΖΕΥΓΟΣ
Taga Harmony
839,00 €

Design:
3-way, 4 drivers, floorstanding, Bi-wiring

TLIE Enclosure,

crossover points 700Hz 4kHz

High-Frequency Driver: 25mm (1”), TPTTD, TWG faceplate, TTP
Midrange Driver: 133mm (5.25”), TPACD
Bass Driver: 2 x 165mm (6.5”), TPACD
Recommended Amplifier Power: 20-250W
Frequency Response: 30Hz-40kHz
Impedance: 6 ohm
Sensitivity: 92dB
Dimensions (H x W x D): 108,9 x 25 x 34 cm
Weight (net): 40.2 kg pair

Mαζι με τον Rotel RA-1592

Reaction score
1.064
Τα νηματα σας stamatisxanthos εχουν καταληξει σε γενικοτητες που δεν βγαζουν καποιο ασφαλη συμπερασμα .και ο τιτλος του νηματος δεν εχει υποσταση αθελα σας βεβαια.
Απο τον ενισχυτη πατε στα ηχεια και απο τα ηχεια στον ενισχυτη και μετα σε αλλα ηχεια απο αυτα που αναφερατε αρχικα. Με βαση το χωρο και τα χρηματα που διαθετετε θα πρεπει και με την ευκαιρια της εκθεσης που θα γινει συντομα να ακουσετε καποια και να περιορισετε λιγο το ευρος των επιλογων σας
Παντα φιλικα.

Reaction score
38
Τα νηματα σας stamatisxanthos εχουν καταληξει σε γενικοτητες που δεν βγαζουν καποιο ασφαλη συμπερασμα .και ο τιτλος του νηματος δεν εχει υποσταση αθελα σας βεβαια.
Απο τον ενισχυτη πατε στα ηχεια και απο τα ηχεια στον ενισχυτη και μετα σε αλλα ηχεια απο αυτα που αναφερατε αρχικα. Με βαση το χωρο και τα χρηματα που διαθετετε θα πρεπει και με την ευκαιρια της εκθεσης που θα γινει συντομα να ακουσετε καποια και να περιορισετε λιγο το ευρος των επιλογων σας
Παντα φιλικα.
Παντα φιλικα.
Ο χωρος μου ειναι 60τμ κουζινα + σαλονι και τα χρηματα που μπορω να διαθεσω μαξιμουμ ειναι 4.000 euro.
Για ενισχυτη ολοκληρωμενο + ηχεια δικαναλο συστημα . Ξεκινησα απο τα ηχεια Dali Opticon 8 τα οποια θελουν 4.500 με 5.000 euro ενισχυτη πολλα λεφτα ειναι βαρια ηχεια.Τωρα λεω να ξεκινησω απο τον ενισχυτη π.χ Rotel RA-1592 συν ποια ηχεια?

Reaction score
11.786
Και δεν παίρνεις 2 ενεργά με τόσα λεφτά και να μην πονοκεφαλιάζεις με ταιριάσματα και να είσαι σίγουρος ότι τα ηχεία οδηγούνται από κατάλληλους ενισχυτές, χωρίς παθητικά κρος που τρώνε ισχύ;

Reaction score
38
Ωπ...Αρχίσαμε..
δειξε μου καμμια foto και τι ακριβως εννοεις?
εγω εν τω μεταξυ θελω και λιγο κλασικο δικαναλο συστημα μπουγιο να γινω πιο ακριβης θέλω επισης ο ενισχυτης να εχει επανω καποια ψηφιακα συστηματα π.χ dac-usb-ethernet να μπορω να τον δουλεψω με PC τελος παντων.
Τα παραπανω ηχεια τα ειδες? αν ναι τι γνωμη εχεις για αυτα?

Reaction score
11.786
Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι Neumann KH 310 Α θα σου βγεί 500 ευρώ φτηνότερα από το όριο που έχεις θέσει.
Απλά διάβασε τα χαρακτηριστικά τους, θεωρώ ότι σε καλύπτουν, ακόμα και χωρίς έξτρα υπογούφερ.

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
:beach:
Ωραία θα περάσουμε πάλι! Εμφανίστηκε κι ο Costas Ear, άκουσα! 8-):drinks:
---------
Φίλε Σταμάτη. Δήλωσες παραπάνω ότι θέλεις κλασσικό δικάναλο μπούγιο, αλλά σε 60 τμ. :o
(Γίνεται, αλλά θες κανά δυό υπογούφερ, και πενταψήφιο αριθμό ευρώ... Οτιδήποτε λιγότερο, θα παίζει απλά δυνατά... πολλαααά λεφτά για κάτι που μπορείς να το επιτύχεις και μ' ένα κορεάτικο συστηματάκι του πεντακοσάρικου...)
Με αυτό σαν κύριο -και μόνο;- ;) ;) κριτήριο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχεις και μεγάλη πείρα στο άθλημα, ο κάτωθι πχ. συνδυασμός σε καλύπτει:
- Δαλί Όπτικον 6 η και Όπτικον 8 που είπες στην αρχή (αν και το υπογούφερ δεν το γλυτώνεις, οπότε καλύτερα τα βραβευμένα "μικρά"...)
- Πίτστρη Νόβα 300
- Ένα (1) τέτοιο...
-----------
Σε ένα χώρο 4 - 4,5 χ 6 πχ. θα κεντούσες! :)
Στα 60 τμ. όμως δεν είναι σίγουρο... Η μάλλον, σίγουρο είναι πως το ακουστικό (κι όχι το αισθητικό - LifeStyle) αποτέλεσμα, θα έχει πληρωθεί πολύ ακριβά.... :(
-----------
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,
- Δυο τέτοια ηχεία, με >122 db peak στάθμης,
- Δυο τέτοια υπογούφερ , με στάθμες που μπορούν ν΄ακολουθήσουν, (ίσως και μόνο με ένα... ;) ), οδηγούμενα από
- Μια τέτοια υπερμοντέρνα μηχανή (για να έχει και usb, blutooth, ethernet κλπ προαπαιτούμενα, που έχει λίγο πολύ και ο ανωτέρω πίτςτρη),
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, από
- Ένα τέτοιο, η
- Ένα από κείνο, που παρέχουν και "σχεδόν" "εργαστηριακής" ακρίβειας διαχείριση ψηφιακού και αναλογικού σήματος,
ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΗΧΗΤΙΚΑ, καλύτερα (πολύ) από το 99,99% οποιωνδήποτε άλλων συνδυασμών μπορείς να αγοράσεις κάτω από 5000€... (άν είχες 25 τετραγωνικά, βρίσκαμε κι άλλους... :) ).
------
Όμως εσύ έχεις 60τμ... (αυτές οι μεζονέτες, έχουν καταστρέψει τη βιομηχανία του τίμιου hi-fi...:D ).
------------
Οπότε, καλή επιτυχία στην ανεύρεση του 0,01%....
(μια στις δέκα χιλιάδες προτάσεις κόστους 4-5.000€ είναι αυτό!) :drinks:
----------
**** Μην ανησυχείς όμως, υποψιάζομαι ότι οι φίλοι εδώ, θα σε βοηθήσουν να το σκεφτείς και ν' αποφασίσεις! :) (Ήδη μπήκαν στη κουβέντα μερικοί...:D )

Last edited:

Reaction score
1.064
Εγω που εχω μεγαλο χωρο στο σαλονι και πηγα να ασχοληθω το παρατησα....με κοστος βεβαια.
Εβαλα ενα ασυρματο καλο ηχειο στη μεση του σαλονιου σε κοντινη μου αποσταση και υσηχασα!

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Εβαλα ενα ασυρματο καλο ηχειο στη μεση του σαλονιου σε κοντινη μου αποσταση και υσηχασα!
:D
Ρε, 4 JBLάκια στις γωνίες, στο 1,60 ύψος, και κλείσαμε ως ηχοκάλυψη! 8-)

Reaction score
38
:beach:
Ωραία θα περάσουμε πάλι! Εμφανίστηκε κι ο Costas Ear, άκουσα! 8-):drinks:
---------
Φίλε Σταμάτη. Δήλωσες παραπάνω ότι θέλεις κλασσικό δικάναλο μπούγιο, αλλά σε 60 τμ. :o
(Γίνεται, αλλά θες κανά δυό υπογούφερ, και πενταψήφιο αριθμό ευρώ... Οτιδήποτε λιγότερο, θα παίζει απλά δυνατά... πολλαααά λεφτά για κάτι που μπορείς να το επιτύχεις και μ' ένα κορεάτικο συστηματάκι του πεντακοσάρικου...)
Με αυτό σαν κύριο -και μόνο;- ;) ;) κριτήριο, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν έχεις και μεγάλη πείρα στο άθλημα, ο κάτωθι πχ. συνδυασμός σε καλύπτει:
- Δαλί Όπτικον 6 η και Όπτικον 8 που είπες στην αρχή (αν και το υπογούφερ δεν το γλυτώνεις, οπότε καλύτερα τα βραβευμένα "μικρά"...)
- Πίτστρη Νόβα 300
- Ένα (1) τέτοιο...
-----------
Σε ένα χώρο 4 - 4,5 χ 6 πχ. θα κεντούσες! :)
Στα 60 τμ. όμως δεν είναι σίγουρο... Η μάλλον, σίγουρο είναι πως το ακουστικό (κι όχι το αισθητικό - LifeStyle) αποτέλεσμα, θα έχει πληρωθεί πολύ ακριβά.... :(
-----------
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ,
- Δυο τέτοια ηχεία, με >122 db peak στάθμης,
- Δυο τέτοια υπογούφερ , με στάθμες που μπορούν ν΄ακολουθήσουν, (ίσως και μόνο με ένα... ;) ), οδηγούμενα από
- Μια τέτοια υπερμοντέρνα μηχανή (για να έχει και usb, blutooth, ethernet κλπ προαπαιτούμενα, που έχει λίγο πολύ και ο ανωτέρω πίτςτρη),
ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, από
- Ένα τέτοιο, η
- Ένα από κείνο, που παρέχουν και "σχεδόν" "εργαστηριακής" ακρίβειας διαχείριση ψηφιακού και αναλογικού σήματος,
ΘΑ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΑΝ ΗΧΗΤΙΚΑ, καλύτερα (πολύ) από το 99,99% οποιωνδήποτε άλλων συνδυασμών μπορείς να αγοράσεις κάτω από 5000€... (άν είχες 25 τετραγωνικά, βρίσκαμε κι άλλους... :) ).
------
Όμως εσύ έχεις 60τμ... (αυτές οι μεζονέτες, έχουν καταστρέψει τη βιομηχανία του τίμιου hi-fi...:D ).
------------
Οπότε, καλή επιτυχία στην ανεύρεση του 0,01%....
(μια στις δέκα χιλιάδες προτάσεις κόστους 4-5.000€ είναι αυτό!) :drinks:
----------
**** Μην ανησυχείς όμως, υποψιάζομαι ότι οι φίλοι εδώ, θα σε βοηθήσουν να το σκεφτείς και ν' αποφασίσεις! :) (Ήδη μπήκαν στη κουβέντα μερικοί...:D )
Πω - Πω - Πω με εχετε μπερδεψει πολυ δεν ξερω τι να κανω εγω θελω την λυση του δικαναλου ηχου
[DOUBLEPOST=1511297396][/DOUBLEPOST]
Παντα φιλικα.
Αυτα τα ηχεια δεν τα ξερει κανεις? δεν τα κατεχετε? π.χ ενας συνδυασμος των παραπανω ηχειων Τaga Harmony με τον ενισχυτη Rotel RA-1592 δεν θα εχει καμμια καταληξη? να καταργησω τα Dali opticon 8 που εχω στα υποψιν μου και που ειναι απαιτητικα και δυσκολοοδηγητα.

Reaction score
38
Πω - Πω - Πω με εχετε μπερδεψει πολυ δεν ξερω τι να κανω εγω θελω την λυση του δικαναλου ηχου
[DOUBLEPOST=1511297396][/DOUBLEPOST]
Αυτα τα ηχεια δεν τα ξερει κανεις? δεν τα κατεχετε? π.χ ενας συνδυασμος των παραπανω ηχειων Τaga Harmony με τον ενισχυτη Rotel RA-1592 δεν θα εχει καμμια καταληξη? να καταργησω τα Dali opticon 8 που εχω στα υποψιν μου και που ειναι απαιτητικα και δυσκολοοδηγητα.
Taga Harmony απιστευτος ηχος? μπορει ναι μπορει οχι!!!

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.032
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos