ROTEL RA-980BX

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Peter Meni Θα σε παρακαλουσα να μην απαξιωνεις τους Ελληνες Τεχνικους ... και οργανα εχουν και γνωριζουν πως να τα χρησιμοποιησουν . Η διαφορα ειναι οτι εαν ξεκινησεις να κανεις δουλεια τετοιου επιπεδου δεν θα πληρωθει ποτε .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
Προσπαθώ να καταλάβω από που προκύπτει η απαξίωση που αναφέρεις. Ουδέποτε απαξίωσα τεχνικό.

Μιας και το θέμα αφορά τους πυκνωτές, η ερώτηση που έθεσα είναι συγκεκριμένη. Δηλαδή αν υπάρχει στην Ελλάδα συσκευή που ελέγχει εσωτερική αντίσταση και ρεύμα διαρροής πυκνωτών.
Θα μπορούσες απλά να απαντήσεις σε αυτό αντί να κάνεις διαφήμιση του τι διαθέτεις.

Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Το θεμα δεν ειναι τι διαθετω ... το θεμα ειναι πως προσεγιζουμε την επισκευη και την βλαβη ....

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
σε οτι αφορα τα οργανα διαθετω 2 καπασιτομετρα των 13 και 15 ευρω αντιστοιχα .... εναν αναλυτη πυκνωτων Atlas ESR 60 αξιας περιπου 150 ευρω και εναν αναλυτη Sencore LC102....αξιας περιπου 700 ευρω

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.431
Πολύ ωραία...
Και οι δύο συσκευές ελέγχου πυκνωτών που αναφέρεις μετρούν κατά των τυπικό τρόπο, δίνοντας μια τιμή για την εσωτερική αντίσταση (ESR) στους 100 KHz. Με λίγα λόγια πολύ εκτός ακουστικού φάσματος.
Για το πως συμπεριφέρεται ένας πυκνωτής στις συχνότητες που μας ενδιαφέρουν σε μια ηχητική συσκευή απλά δεν γνωρίζουμε.
Αν κάνω κάπου λάθος σε παρακαλώ να με διορθώσεις.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
ΝΑΙ η αληθεια ειναι οτι εχω την εντυπωση οτι κατι θελεις να πεις το οποιο δεν διατυπωνεις σωστα ... Η προσεγγιση των κατασκευαστων οργανων να μετρανε πυκνωτες στα 100Κηζ εχει να κανει με το οτι εαν ενας πυκνωτης συμπεριφερεται σωστα στα 100ΚΗΖ προφανως θα συμεπριφερθει το ιδιο και καλυτερα σε χαμηλοτερη συχνοτητα .

Εκεινο που θα ειχε σημασια σε ενα κυκλωμα και ειδικα σε ηλεκτρολυτικους πυκνωτες ειναι δυο πραγματα :
Το ενα ειναι οτι σε σχεση με εναν ΜΚΤ ενας ηλεκτρολυτικος εχει θεωρητικα την ιδια ανστροφη φασης πλην ομως οι μοιρες δεν ειναι ιδιες σε ολο το φασμα της ακουστικης αλλα και σε real life συνθηκες οπου το σημα δεν ειναι μια συχνοτητα αλλα ειναι μια μιξη η πληθωρα συχνοτητων .

Το δευτερο ειναι η σταθερα χρονου που δημιουργει το κυκλωμα σε συσνδυασμο με τα υπολοιπα εξαρτηματα στην εισοδο πχ ενος ενισχυτη η σε ποιο υψηλες σταθμες αντιστοιχα σε ενα κροσσοβερ οπου η ποιοτητα/ταχυτητα/αναστροφη φασης των πυκνωτων σαφως και παιζει τρομαχτικο ρολο οπου και παλι δεν εχιε να κανει με το οργανο των πυκνωτων αλλα με τις μετρησεις του συνολου του κυκλωματος .

Αυτα ειναι που εχουν σημασια στους ηλεκτρολυτικους κυριως ενω η συμπεριφορα των πυκνωτων κατα τα αλλα ειναι γραμμικη με την λογικη οτι εφοσον πανε καλα σε ψηλη συχνοτητα θα πανε το ιδιο και πιο καλα σε χαμηλη .Τα υπολοιπα οπως περιγραφτηκαν πιο πανω δεν ειναι στοιχεια του πυκνωτη αλλα ειναι στοιχεια του κυκλωματος και εκει δεν εχουν σχεση τα οργανα των πυκνωτων αλλα τα spectrum analyzer και μαλιστα με αρκετα υψηλη αναλυση .

Φυσικα ολα τα παραπανω εχουν νοημα οταν πυκνωτες χρησιμοποιουνται σε διαδρομη σηματος η αναδρασης και ειναι προφανες οτι για θεματα τροφοδοσιας δεν εχει καμμια ουσιωδη σημασια περα απο την χωρητικοτητα , εσωτερικη αντισταση , και διαρροη .

Κατω απο αυτη την εξηγηση δεν εχω καταλαβει τι ακριβως θελεις να πεις .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
0
Γεια σε ολους εδω. Διαβαζω κατα καιρους εδω διαφορα. Τρελαμενος και εγω με τον ηχο και οχι μονο. Ηλεκτρονικος ειμαι και ηχοληπτης - τεχνικος τηλεορασης . τωρα θελω την γνωμη σας για το ακολουθο. εχω AV ενυσχητη τον DENON AVR-X1000 (5X145w) Στην πραγματικοτητα 5Χ80 watt sta 8 ohm επεσε στα χερια μου απο φιλο ο ROTEL RA-980BX μου εχει δωση και τα ηχια B&W 630i μαζι τα ειχαμε παρει πριν 15-18 χρονια τωρα θελω να παρω την εξοδο του denon το L + R απο τα ηχια (δεν εχει preout) με υποβιβαστη τασης με αντιστασης https://www.google.gr/search?q=high+level+speakers+output+to+line+level+rca+input+handmade&biw=1600&bih=785&tbm=isch&imgil=Y-3KrUCWeNeQAM%3A%3Bw-oqGNHeYZxYsM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.epanorama.net%252Fcircuits%252Fspeaker_to_line.html&source=iu&pf=m&fir=Y-3KrUCWeNeQAM%3A%2Cw-oqGNHeYZxYsM%2C_&usg=__SE-99-ZJPa2unpNpdU-oVf79VSc=&ved=0CCoQyjc&ei=5uEBVaGuIITcavPWgcgP#imgrc=Y-3KrUCWeNeQAM%3A;w-oqGNHeYZxYsM;http%3A%2F%2Fwww.epanorama.net%2Fcircuits%2Fspeaker_to_line.gif;http%3A%2F%2Fwww.epanorama.net%2Fcircuits%2Fspeaker_to_line.html;566;212

και να το δωσω στον rotel που ειναι και ( 2X100 @8Ω ) - 2 X 190 στα 4Ω που ειναι τα B&W630i .... καλη λυση αντι να οδιγει τα ηχια ο o DENON . ME ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ σε υψηλες σταθμες . θα εχω λογικα πολυ καλυτερο μπασω, χαμηλες, damping factor >1000 με ανωτερο τροφοδοτικο απο τον denon. Λιγο ανωρθοδοξο το ολο consept . (σορυ για την ορθογραφια αλλα γεννηθηκα στο εξωτερικο και μεγαλωσα εκει οποτε....)

Last edited by a moderator:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Η σκεψη σου ειναι σωστη απο τεχνικης σκοπιας και παρεχει εκτος απο υποβιβασμο ισχυος , ρυθμιζομενη σταθμη , και γαλβανικη απομονωση Ομως το προιον που εχεις επιλεξει ειναι ευτελες και ειναι σιγουρο οτι η ποιοτητα του ηχου που θα βγαλει ειναι ενα θεμα

Φυσικα θα μπορουσες να δοκιμασεις και οποιοδηποτε παθητικο DI BOX το οποιο θα πρεπει να εχει attenuator και speaker level input και αφου μετατρεψεις την εξοδο του απο balanced σε unbalanced με ενα βυσμα .

Σιγουρα στην αγορα θα βρεις κατι πολυ καλυτερο .

Reaction score
0
Για σε ολους . επεσε
Η σκεψη σου ειναι σωστη απο τεχνικης σκοπιας και παρεχει εκτος απο υποβιβασμο ισχυος , ρυθμιζομενη σταθμη , και γαλβανικη απομονωση Ομως το προιον που εχεις επιλεξει ειναι ευτελες και ειναι σιγουρο οτι η ποιοτητα του ηχου που θα βγαλει ειναι ενα θεμα

Φυσικα θα μπορουσες να δοκιμασεις και οποιοδηποτε παθητικο DI BOX το οποιο θα πρεπει να εχει attenuator και speaker level input και αφου μετατρεψεις την εξοδο του απο balanced σε unbalanced με ενα βυσμα .

Σιγουρα στην αγορα θα βρεις κατι πολυ καλυτερο .
υποβιβαστης με αντιστασεις ειναι το ολο κυκλωμα. Ολο το φασμα συχνοτητων περναει και δεν υπαρχει ουτε παραμορφωση ουτε θορυβος, αφου δεν υπαρχει στο κυκλωμα ενεργο στοιχειο .

Last edited by a moderator:

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.213
Τοτε οχι δεν ειναι 100% σωστο υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να πεσεις σε καποιο ground loop και να εχεις καποια θεματα γαλβανικης απομονωσης . Μπορεις ομως να δοκιμασεις

Reaction score
98
Rε παιδια κλεινω 13 μηνες ανεργος.
Και δεν εχω ουτε για τσιγαρα,οποτε τον πουλαω.
Τον εχω τον ενισχητη σε κατσταση σχεδον καινουργιου.σκεπασμενο σε δικο του ρακ κτλ....
Τωρα πηκνωτες κτλ που γραφουν τα παιδια απο ΝΑΣΑ δε ξερω να μετρησω.Αμα ενδιαφερτται κανεις μου στενει.
Και αμα θελει να ερθει σπιτι ,να το δει, ακουσει ας φερει καφε δικο του.Κερναω τασακι αναπτηρα και ενα πρινς μαλακο.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.549
Rε παιδια κλεινω 13 μηνες ανεργος.
Και δεν εχω ουτε για τσιγαρα,οποτε τον πουλαω.
Τον εχω τον ενισχητη σε κατσταση σχεδον καινουργιου.σκεπασμενο σε δικο του ρακ κτλ....
Τωρα πηκνωτες κτλ που γραφουν τα παιδια απο ΝΑΣΑ δε ξερω να μετρησω.Αμα ενδιαφερτται κανεις μου στενει.
Και αμα θελει να ερθει σπιτι ,να το δει, ακουσει ας φερει καφε δικο του.Κερναω τασακι αναπτηρα και ενα πρινς μαλακο.
Βάλε αγγελία πώλησης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas