Roundfussors R1

S

sothink

Guest
θα ηθελα να ρωτησω αν εχει ακουσει κανεις τα roundfussors
του κ.ζαινεα. τι γνωμη εχετε γι αυτα?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903
Απάντηση: Roundfussors R1

Είναι ακριβούτσικα θα έλεγα, ιδίως αν χρειάζεται πολλά τεμάχια ο χώρος, αλλά όμορφα...

Επίσης, ο κατασκευαστής τους είναι πολύ εξυπηρετικός και προτείνει σωστές λύσεις τοποθέτησης, το κατέχει το αντικείμενο.

Για χαμηλές συχνότητες, χρειάζονται άλλες λύσεις.

ΥΓ δε τα έχω "ακούσει".

S

sothink

Guest

Είναι ακριβούτσικα θα έλεγα, ιδίως αν χρειάζεται πολλά τεμάχια ο χώρος, αλλά όμορφα...

Επίσης, ο κατασκευαστής τους είναι πολύ εξυπηρετικός και προτείνει σωστές λύσεις τοποθέτησης, το κατέχει το αντικείμενο.

Για χαμηλές συχνότητες, χρειάζονται άλλες λύσεις.

ΥΓ δε τα έχω "ακούσει".
Μου αρεσουν κ εμενα πολυ, ειδικα αν καλυψουν ολοκληρο τοιχο.
Ξερει κανεις αν υπαρχει κατι αντιστοιχα ομορφο στην αγορα, σαν εναλλακτικη λυση?κ αν ναι, μπορει να δοθει κ η διευθυνση?

Reaction score
25.444

τα ειχα ακουσει σε κακο χωρο πριν και μετα.
απο οσες αλλαγες ειχε κανει ο κατοχος του συστηματος (ενισχυτες, σιντια, καλωδια , στησιματα, κουρτινες κλπ) ηταν η πιο εντυπωσιακη και η μονη που ειχε αποτελεσμα.
ενω εκεινο το συστημα με ορφεα v2 δεν μου αρεσε ποτε, οταν το ακουσα με αυτα τα "τασακια" επαθα την πλακα μου (με την διαφορα) και μαλιστα μου αρεσε εκτοτε.
απο οτι μου χε πει τοτε το παλικαρι , ο Ζαινεα ηξερε παρα πολυ καλα το προιον του και οχι μονο, ηξερε ποσα χρειαζονται και που θα μπουν (και πως) και στην τελικη αναλυση ισως να μην ειναι τοσο ακριβα για αυτα που προσφερουν.

νομιζω οτι πλεον υπαρχουν και αρκετα φινιρισματα.

στα χαμηλα ισως να μην δουλεουν αμεσα , ωστοσο στην προκειμενη περιπτωση μια βαβουρα που υπηρχε μεσαια και χαμηλομεσαια (που εκανε το ακουσμα κουραστικο και εξαφανιζε το χαμηλο) εφυγε και η διαφορα ηταν εντυπωσιακη

Reaction score
1.772

τα ειχα ακουσει σε κακο χωρο πριν και μετα.
απο οσες αλλαγες ειχε κανει ο κατοχος του συστηματος (ενισχυτες, σιντια, καλωδια , στησιματα, κουρτινες κλπ) ηταν η πιο εντυπωσιακη και η μονη που ειχε αποτελεσμα.
ενω εκεινο το συστημα με ορφεα v2 δεν μου αρεσε ποτε, οταν το ακουσα με αυτα τα "τασακια" επαθα την πλακα μου (με την διαφορα) και μαλιστα μου αρεσε εκτοτε.
απο οτι μου χε πει τοτε το παλικαρι , ο Ζαινεα ηξερε παρα πολυ καλα το προιον του και οχι μονο, ηξερε ποσα χρειαζονται και που θα μπουν (και πως) και στην τελικη αναλυση ισως να μην ειναι τοσο ακριβα για αυτα που προσφερουν.

νομιζω οτι πλεον υπαρχουν και αρκετα φινιρισματα.

στα χαμηλα ισως να μην δουλεουν αμεσα , ωστοσο στην προκειμενη περιπτωση μια βαβουρα που υπηρχε μεσαια και χαμηλομεσαια (που εκανε το ακουσμα κουραστικο και εξαφανιζε το χαμηλο) εφυγε και η διαφορα ηταν εντυπωσιακη
πως ξερη τι χρειαζεται;

ερχεται στο χωρο και μετραη;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.903

του δίνεις διαστάσεις και περιγραφή και βγάζει τα συμπεράσματά του.

προφανώς, η μέτρηση στο χώρο σου έχει άλλη ακρίβεια, αλλά κι αυτός κάτι ξέρει...

Reaction score
25.444

αυτο ακριβως
μπορει να φαινεται παπατζιλικι αλλα καθε αλλο παρα τετοιο ειναι η ιστορια.

S

sothink

Guest

θα σας πω εγω.
αν δεν θελετε να ερθει σπιτι σας, του στελνετε φωτογραφιες απο το χωρο σας με mail και σας στελνει απαντηση.
επειδη δεν μου φαινηκε πολυ επαγγελματικο αυτο, τον καλεσα σπιτι να δει το χωρο. δεν μπορω να πω οτι εμεινα κ ιδιαιτερα ευχαριστημενη παντως με την ολη αντιμετωπιση.. πχ ενω εχω γυψοσανιδες στο χωρο, δεν εκανε καμια δοκιμη να δει ποιεσ επιφανειες ειναι ''κουφιες''. εγω τον ενημερωσα για αυτες αν κ θα μπορουσε ευκολα καποιος να τις υποψιαστει απο spot κτλ.

αν κανεις πουλαει R1 ενδιαφερομαι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Re: Απάντηση: Roundfussors R1

Ψάχνω έναν ελαφρύ διαχυτή για να μπει σε οροφή από γυψοδανίδα. Θυμήθηκα τα R1 και μπήκα στο site του κατασκευαστή για να δω προδιαγραφές. Με τις βασικές γνώσεις ακουστικής που έχω δεν καταλαβαίνω απολύτως τίποτα. Που είναι οι μετρήσεις διάχυσης; Που φαίνεται ότι δουλεύουν στις χαμηλές συχνότητες; Τι είναι οι διάφορες καμπύλες που φαίνονται στα διαγράμματα; Help please!

Reaction score
2.557
Δεν ξέρω τι κάνουν αλλά η παρουσίαση απέχει πολύ από το να θεωρηθεί σοβαρή...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

so ?
το ζητουμενο δεν ειναι ?

Ψάχνω έναν ελαφρύ διαχυτή για να μπει σε οροφή από γυψοδανίδα

που ζητα που θελει να <κοβει> ?

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Δημήτρη....
http://www.vicoustic.com/VN/Homecinema/ProdutoInfo.asp?Id=26

Νομίζω τα φέρνει και η athenspro...
Thanx Αλέξανδρε, μάλλον εκεί θα καταλήξω αν και έλεγα να αποφύγω το πολυστυρένιο γιατί φθείρεται. Επίσης μου κέντρισε το ενδιαφέρον ότι το R1 λειτουργεί και σαν "προσαρμοζόμενη μπασοπαγίδα" αλλά δε βλέπω να τεκμηριώνεται με κάποιον πειστικό τρόπο.

Ανάμεσα σε vicoustic και auralex tfusor, τι προτείνεις;Υποτίθεται ότι το tfusor δουλεύει αρκετά πιο χαμηλά, αλλά δεν το πολυ-πιστεύω ούτε αυτό.

Reaction score
2.566
Δεν έχω δοκιμάσει προιόντα από αυτές τις εταιρείες και δεν μπορώ να προτείνω, απλά επειδή πρόσφστα έκανα μια έρευνα για ελαφριούς διαχύτες, θυμάμαι είχα καταλήξει σε αυτόν που σου πρότεινα....από την άλλη, τα τφιούσορ της αυραλεξ είναι πιο γνωστά και τα έχω δει πολλές φορές να χρησιμοποιούνται σε ταβάνια, οπότε λογικά καλά θα είναι....ότι νομίζεις...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Ξέρεις τι δε με πείθει τόσο στο R1 όσο και στο tfusor; Ότι υποτίθεται ότι δουλεύουν σε μεσο-χαμηλές συχνότητες. Πέρα από το μικρό τους βάθος, το υλικό τους είναι πλαστικό και τόσο ελαφρύ που πιστεύω ότι οι μεσο-χαμηλές συνχότητες δεν το "βλέπουν" καθόλου, είναι σαν να μην υπάρχει. Άντε και να λειτουργεί λίγο ως μεμβράνη (που αμφιβάλω), χωρίς απόσβεση ταλαντώσεων με κάποια απορρόφηση από πίσω, τι αποτελεσματικότητα μπορεί να έχει; Σε καθιερωμένες εταιρίες πάντως όπως η RPG με σοβαρές μετρήσεις στα προιόντα τους, πρέπει να πας σε βαρβάτο QRD για να κάνει κάτι στις μεσο-χαμηλές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.864
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef