SA-CD vs HD

Reaction score
10
Aφού έχεις ήδη αποφασίσει ήθελα να' ξερα γιατί ρωτάς τη γνώμη μας...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Η αλήθεια είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών
είναι σε PCM.

Σε εκείνο το συγκριτικό στο Μέγαρο* που είχαμε κάνει πριν χρόνια, μεσούσης της μάχης των PCM-DSD, έδειξε οτι:

- θα ζούσαμε όλοι θαυμάσια και με τα δύο
- Ουδεμία σχέση με redbook
- Δεν μας έλλειψε το αναλογικό

* ταυτόχρονη εγγραφή σε PCM 24/96, DSD, analogue 1/4"-30ips.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.781
Απάντηση: Re: SA-CD vs HD

Η αλήθεια είναι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών
είναι σε PCM.

Σε εκείνο το συγκριτικό στο Μέγαρο* που είχαμε κάνει πριν χρόνια, μεσούσης της μάχης των PCM-DSD, έδειξε οτι:

- θα ζούσαμε όλοι θαυμάσια και με τα δύο
- Ουδεμία σχέση με redbook
- Δεν μας έλλειψε το αναλογικό

* ταυτόχρονη εγγραφή σε PCM 24/96, DSD, analogue 1/4"-30ips.
...
:444::444::444:

Reaction score
2.215
Re: Απάντηση: SA-CD vs HD

Δεν θέλω να σε στενοχωρώ, ο Θέμης το έθεσε πιο κομψά. Αλλά η κατάσταση με όλους αυτούς τους νέοκοπους έχει γίνει πια αφόρητη. Είναι τόσοι οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα μεταξύ του σκληρού δίσκου και του SACD, που είναι πραγματικό θαύμα που ακόμα κι αυτοί οι ασχετομαλάκες παραδέχονται ότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες. Για να το ρίχνουν σε τέτοια συμπεράσματα, δεν έχουν καν ιδέα, ούτε για το πώς δουλεύει ένας σκληρός δίσκος, ούτε για το πώς τον ελέγχει ο ελεγκτής, ούτε για το τί δίνει και πώς το δίνει, ούτε καν σε τί διαφέρει το DSD από το PCM...

Πάντως, αυτό που έφτιαξε η Sony είναι κάτι πραγματικά λαμπρό, για το SACD μιλάω, αλλά η ίδια το θάβει. Αν ήμουν στη θέση τους, αυτή τη στιγμή όλα τα DVD drive των υπολογιστών θα έπαιζαν SACD, και εγώ ο ίδιος θα είχα δώσει το plugin στον Peter Pawlowski.

Οι διαφορές οφείλονται στο σκληρό δίσκο και το drive, και μη χέ... Άιντε μη πω τίποτα βαρύτερο...
Η άποψή μου είναι οτι αν δεν το έθαβε αλλά ήθελε να το προωθήσει όλα τα δισκάκια που κυκλοφορούν από τις δισκογραφικές και τις θυγατρικές της θα τα κυκλοφορούσε σε CD/SACD format και δεν θα έφτανες να ψάχνεις στα δισκάδικα με το κυάλι για να βρείς SACD. Επίσης δεν θα παρουσίαζε με τόσες φανφάρες το Blu-spec CD ή όπως αλλιώς λέγεται. Δεν θα αφαιρούσε από όλες τις επόμενες της πρώτης, γενιές του PS3 την δυνατότητα αναπαραγωγής SACD. Και δεν νομίζω οτι το 5400 θα κάνει τόσο μεγάλη διαφορά. Αν τους καίει τόσο πολύ το SACD θα έπρεπε όλα τους τα DVD/SACD να περνάνε το DSD μέσω του HDMI στους ενισχυτές από τότε που εγκατέστησαν στα players τους την έκδοση 1.2. Για να μην αναφέρω οτι τα player των 100 ευρώ ας πούμε και πάνω θα έπρεπε να υποστηρίζουν το format υψηλής ανάλυσης. Ίσως να τους χαλάει που πλέον είναι πιο ξεκάθαρο από ποτε οτι τα download είναι το μέλλον της αναπαραγωγής της μουσικής και οι προοπτικές που το διαδίκτυο και το flac ανοίγουν στους καλλιτέχνες ώστε αυτοί να μπορούν να προωθούν μόνοι τους τη δουλειά τους χωρίς το νταβατζιλίκι των δισκογραφικών και αυτές να είναι οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις τους. Ή μπορεί απλά τα τμήματα εξέλιξης του SACD και του 5400 να didn't get the memo! Ποιός ξέρει...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Απάντηση: SA-CD vs HD

Καλά, το πάθημα της IBM με το microchannel δεν το θυμούνται; Αν δεν υπήρχε σήμερα αυτή η εξάπλωση της πλατφόρμας της Microsoft, και η νόμιμη και η παράνομη μαζί, θα είχε σήμερα λεφτά η Microsoft να βγάζει release candidates σε πέντε γλώσσες; Τί να πω, μπορεί να μη το καταλαβαίνουν, ή να έχουν τόσα λεφτά, που δεν τους ενδιαφέρει - που έχουν, αλλά λέμε, κουβέντα να γίνεται.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.953
Απάντηση: SA-CD vs HD

Και αυτοί οι υβριδικοί δίσκοι που περιέχουν και το red book layer, μπορεί να είναι μια τεχνολογικά έξοχη σύλληψη, αλλά υποδηλώνουν μια πολιτική του στυλ "πάρτε όλοι το CD να ακούτε, και με το SACD layer ό,τι αρπάξουμε, πουλώντας συσκευές". Που στο κάτω της γραφής, οι διαφορές προς το καλύτερο είναι ακουστές ακόμα και με το παλαίμαχο Philips 963...

D

deleted user 10898

Guest
οχι μονο το microchannel, ηθελε να προωθησει και το δικο της OS2. μεγαλη πατατα..

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Το πολύ το proprietary δεν το τρώνε ούτε τα σκυλιά.
Ρωτήστε και την Apple.

Reaction score
2.215
Re: Απάντηση: SA-CD vs HD

Και αυτοί οι υβριδικοί δίσκοι που περιέχουν και το red book layer, μπορεί να είναι μια τεχνολογικά έξοχη σύλληψη, αλλά υποδηλώνουν μια πολιτική του στυλ "πάρτε όλοι το CD να ακούτε, και με το SACD layer ό,τι αρπάξουμε, πουλώντας συσκευές". Που στο κάτω της γραφής, οι διαφορές προς το καλύτερο είναι ακουστές ακόμα και με το παλαίμαχο Philips 963...
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, απλά θα είχε δημιουργήσει μια μεγάλη βάση software, ώστε να υπαρχει κάποια ώθηση στην αγορά συσκευών ώστε μέσω αυτής να κυριαρχήσει σιγά σιγά στην συνείδηση του κόσμου ως το format ήχου, ο απόλυτος και αναγκαίος αντικαταστάτης του CD. Ποιός νοιάζεται σήμερα αν το CD του παίζει SACD εκτός από αυτούς που έχουν ήδη αρκετούς δισκους SACD να ακούσουν; Θα μου πείτε βέβαια από την άλλη ποιός αγοράζει CD player και θα έχετε και απόλυτο δίκιο. Απλά πιστεύω οτι αν είχε γίνει μια τέτοια κίνηση προς την κατεύθυνση αποκλειστικής κυκλοφορίας υβριδικών δίσκων το SACD θα ήταν κυρίαρχο σήμερα, και σιγά σιγά οι δίσκοι θα κυκλοφορούσαν και σε αποκλειστικά υψηλής ανάλυσης εκδόσεις. Από την άλλη όλα αυτά είναι απλά υποθέσεις. Ίσως οι άνθρωποι σαν εμένα που δεν έχουμε επενδύσει ακόμη πολλά λεφτά σε μηχανήματα και δισκοθήκες να χρωστάμε πολλά στην χρεωκοπία των SACD/DVD-Audio(υπό την έννοια του οτι ο κόσμος του HiFi-HiEnd χωρίς ζωντανό format υψηλής ανάλυσης έσπευσε να αγκαλιάσει το HD Flac από νωρίς και να βοηθήσει στην ταχεία του ανάπτυξη και στα χαμηλά βαλάντια σχετικά νωρίς)

Reaction score
150
Εκτός της πάντα κλασσικής γελοιότητας που διακατέχει τη SONY με τα φορμά της, τις ιδέες της, της τεχνολογίες της και το γεγονός ότι νομίζει ότι είναι οι μόνοι έξυπνοι της αγοράς, υπάρχουν για εμένα κι άλλοι λόγοι που απέτυχε το SACD.

- Θέλει χώρο και σαφώς μεγαλύτερη επένδυση στα ηχεία για να ακουστεί σωστά. (Για μένα ίδια ηχεία μόνο και μακριά από ξερασματικά δίπολα)

- Ακριβά για τον πολύ κόσμο αλλά και για τις δισκογραφικές και γι αυτό ευθύνονται τα τριπλά royalties που ζητά η SONY τα οποία είναι ξεχωριστά για το CD Layer, άλλα για Stereo και άλλα για Surround.

Μυαλό δεν βάζουν όμως κι έτσι την έπαθαν άλλη μια φορά με το PS3 (χοντρά μέσα) και θα την πάθουν και με το Blu-Ray (που είναι μόνο μέρος του) αν δεν κινηθεί η αγορά σύντομα διαφορετικά.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.843
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo