SAMSUNG LE40 A656A v σειρά 7

Reaction score
0
έχω εδώ και 4 μήνες την samsung 40 A656.;Eμαθα ότι βγήκε η καινούρια σειρά 7, με πολύ καλύτερη τεχνολογία και αισθάνομαι απογοητευμένος. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά; Αν ναι μάλλον έδωσα πολλά λεφτά και δεν πρόλαβα να την χαρώ.

Reaction score
0
έχω εδώ και 4 μήνες την samsung 40 A656.;Eμαθα ότι βγήκε η καινούρια σειρά 7, με πολύ καλύτερη τεχνολογία και αισθάνομαι απογοητευμένος. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά; Αν ναι μάλλον έδωσα πολλά λεφτά και δεν πρόλαβα να την χαρώ.
Μην ασχολείσαι, η 656 συνεχίζει να είναι μια από τις κορυφαίες τηλεοράσεις της αγοράς. Δεν ξέρω τί θαύματα σου είπαν ότι κάνει η σειρά 7 αλλά δεν έχεις κανένα λόγο να νιώθεις απογοητευμένος με την αγορά σου.

ΥΓ. Με την προϋπόθεση πάντα ότι είσαι ευχαριστημένος με την εικόνα της.

Reaction score
0
Απάντηση: SAMSUNG LE40 A656A v σειρά 7

Νομιζω πως η διαφορα ειναι οτι η 7αρα ειναι τεχνολογιας LED αλλα πιστευω οτι περα απο τα πλεονεκτηματα των led εχουνε και το προβλημα της νεας τεχνολογιας..Εμενα παντως η δικια σου μου αρεσε πιο παρα πολυ

Reaction score
84
Re: Απάντηση: SAMSUNG LE40 A656A v σειρά 7

Νομιζω πως η διαφορα ειναι οτι η 7αρα ειναι τεχνολογιας LED αλλα πιστευω οτι περα απο τα πλεονεκτηματα των led εχουνε και το προβλημα της νεας τεχνολογιας..Εμενα παντως η δικια σου μου αρεσε πιο παρα πολυ
To οποίο είναι?(εννοώ το πρόβλημα της νέας τεχνολογίας?)

Reaction score
108

Κατι ακουστηκε για περιορισμενη γωνια θεασης...
Ειδα διπλα διπλα τις α656, α786(led) και α856. Δεν μπορω να πω οτι η led ειχε καμια μεγαλη διαφορα σε σχεση με τις αλλες δυο. Απλα παρατηρησα λιγο βαθυτερο μαυρο στις σειρες 7 και 8 σε σχεση με την 6. Το λιγο καλυτερο μαυρο το ειχε ομως και η σειρα 8 που δεν ειναι led! Κατα τη γνωμη μου δεν δικαιολογει μια τοσο μεγαλη διαφορα τιμης, η τεχνολογια led προς το παρον.

Reaction score
0
εχω και εγω φιλε την 656 σε 46'' απογοητευτικα οταν βγηκαν τα νεα μοντελα αλλα σταματησε η απογοητευση μου οταν πηγα και τα ειδα.
το μονο που μου εκανε εντυπωση ηταν η 7ara led με βαθυτερο και ωραιο μαυρο οι αλλες ειναι ιδιες με τη δικη μας και ετσι ηρθα στα ισα μου.
ασε να περασει για τα καλα το led και βλεπουμε.
Οπως ειπε και ο marvin: η 656 συνεχίζει να είναι μια από τις κορυφαίες τηλεοράσεις της αγοράς
Προσωπικη γνωμη .

Reaction score
164
H 756 είναι LCD. Η 786 είναι LED, είναι εντυπωσιακή αλλά έχει τα θεματάκια της. Η 856 είναι μια 756, πιο λεπτή με επιπλέον multimedia δυνατότητες.
Οι διαφορές της 756 από την 656 δεν είναι άξιες λόγου, όσο αφορά την ποιότητα της εικόνας.
Αλλά και να είχε διαφορά η 756 τι σημαίνει; Ότι η δική σου σταμάτησε να παίζει; Πάντα θα βγαίνουν καλύτερες τηλεοράσεις...

Reaction score
164

-Τα LEDs είναι πολύ μεγαλύτερα από τα pixels. Οπότε δημιουργείται ένα "halo" γύρω από μικρά στοιχεία, σε σκούρο περιβάλλον, πχ σε λευκά γράμματα σε μαύρο background.
-Μεγάλο input lag.

Reaction score
0
Εγώ είμαι έτοιμος να πάρω μια 40’’ Samsung. Οι μόνες διαφορές (σύμφωνα με το site Samsung) που βλέπω ανάμεσα σε A656, A756, A856 είναι:
Contrast: 50000, 70000, 70000
Χρόνος Απόκρισης: 4ms, 6ms, 4ms
IDTV: - , IDTV, IDTV
Η 856 είναι και slim :121:

Οι τιμές παίζουν γύρω στα: 1100, 1400, 1500

Ερώτηση: Αυτό το 6ms που έχει η 756 είναι σημαντικό μείον; Υπερκαλύπτει τα 70000 αντίθεση; Ή να πάρω την 656 κ με τα υπόλοιπα ευρώ να πάρω ένα καλό blue ray player?

Reaction score
0
Δεν περνεις την 656 που ειναι δοκιμασμενη και ενα blue ray.
Με την 856 δεν νομιζω οτι θα βρεις και τρελες διαφορες αλλα και το design μετραει για καποιους.
Καλη αγορα οτι και να κανεις.

Reaction score
0
Δεν περνεις την 656 που ειναι δοκιμασμενη και ενα blue ray.
Με την 856 δεν νομιζω οτι θα βρεις και τρελες διαφορες αλλα και το design μετραει για καποιους.
Καλη αγορα οτι και να κανεις.
+1. Η 856 είναι μια slim 656 αν δεν κάνω λάθος.

Reaction score
108
Η 656 ειχε αισθητα λιγοτερο μαυρο απο την 856 οταν εβλεπα υπο γωνια. Μαλλον εχει μικροτερη γωνια θεασης η 656 ενω η 856 φορα πιο καινουργιο η ελαφρως καλυτερο πανελ. Επισης η 856 εχει DVB-T HD ενω η 656 εχει απλο(αχρηστη διαφορα στην Ελλαδα προς το παρον), αλλα αποτελει ενδειξη οτι ειναι πιο φρεσκο μοντελο γενικοτερα. + καποιες επιπλεον δυναντοτητες συνδεσης που εχει η 8.
Εστω και ετσι παντως θα συμφωνησω οτι σχεδον 500 ευρω επιπλεον για την 856 δεν δικαιολογουν τις διαφορες αυτες στην εικονα, αλλα το γεγονος οτι ειναι πολυ λεπτη η 856 θα με εκανε να το σκεφτω (θεμα προτεραιοτητων για τον καθενα).

Reaction score
108
Αντιθετα για μενα φθηνη, για αυτα που προσφερει παντα, ειναι η LE52Α856 (52") που κυμαινεται στα 2350 ευρω.

Reaction score
164
+1. Η 856 είναι μια slim 656 αν δεν κάνω λάθος.
+ με επιπλέον δυνατότητες multimedia, μιας και παίζει και αρχεία video. Παντελώς αδιάφορο. Αν σε ενδιαφέρει, δώσε 200€ και πάρε έναν multimedia player και σου μένουν και (πολλά) ρέστα.

Reaction score
8
Η 656 ειχε αισθητα λιγοτερο μαυρο απο την 856 οταν εβλεπα υπο γωνια. Μαλλον εχει μικροτερη γωνια θεασης η 656 ενω η 856 φορα πιο καινουργιο η ελαφρως καλυτερο πανελ. Επισης η 856 εχει DVB-T HD ενω η 656 εχει απλο(αχρηστη διαφορα στην Ελλαδα προς το παρον), αλλα αποτελει ενδειξη οτι ειναι πιο φρεσκο μοντελο γενικοτερα. + καποιες επιπλεον δυναντοτητες συνδεσης που εχει η 8.
Εστω και ετσι παντως θα συμφωνησω οτι σχεδον 500 ευρω επιπλεον για την 856 δεν δικαιολογουν τις διαφορες αυτες στην εικονα, αλλα το γεγονος οτι ειναι πολυ λεπτη η 856 θα με εκανε να το σκεφτω (θεμα προτεραιοτητων για τον καθενα).
Και ομως το DVB-T HD ισως να μην ειναι πια αχρηστο http://www.satleo.gr/content/view/988/1/

Reaction score
0
εχω δει την 656 διπλα με την 856 και οντως η 856 ειχε λιγακι καλυτερο μαυρο. Ωστοσο, οικονομοτεχνικα δε τους συμφερει να εχουν διαφορετικα panels και πιστευω 90% φορανε τα ιδια panels ολες αυτες οι σειρες, 6-7-8-9. Απλα κατι παιζει με ρυθμισεις ή με την γυαλιστερη επιστρωση που δινει ενα μικρο edge στις μεγαλες σειρες, ή επιτηδες μεσω ρυθμισεων εχουν κανει cripple λιγο τις μικρες (δε το νομιζω αυτο βεβαια...). Τελικως, δε νομιζω οτι αξιζει καμια πααπανω απο την 656 αν κρινουμε μονο για την αποδοση εικονας και οχι για αλλα χαρακτηριστικα που ισως καποιος να χρειαζεται και προσφερουν οι παραπανω. Η μονη που ειναι αξια μνειας ειναι η 786 λογω του LED το οποιο οντως την διαφοροποιει στην ποιοτητα εικονας, και ας εχει ιδιο panel (πιθανοτατα). Αλλα δυστυχως και αυτη δεν ερχεται διχως τα δικα της παιδικα προβληματα, οποτε ειναι θεμα να ζυγισει και κανεις τη χρηση που θα κανει...

ΥΓ: Sumacher , αν το μετανιωσες για την 656 μετα τα νεα μοντελα, ευχαριστως στην αγοραζω σε μια καλη τιμουλα, να παρεις μια απο τις καινουριες :)

Reaction score
0
Από σήμερα το απόγευμα είμαι ένας ευτυχισμένος κάτοχος μιας 40Α656. τα θερμά μου συγχαρητήρια και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουν επιλέξει αυτή τη TV.

Η ετοιμασία.
Αγορά 28/11/08: 1049 με 12 άτοκες από γνωστό υποκατάστημα αλυσίδας στην Συγγρού (αυτό που είναι απέναντι από τον Κρόνο). Παραλαβή 3/12/08 (η τιμή της στο ίδιο κατάστημα είχε πέσει με την αλλαγή μήνα στις 999!)
Αποκαθήλωση της CRT από τον θρόνο της. Ευκολότατη τοποθέτηση της νέας κυρίας (η βάση της ήταν έτοιμη πάνω της – μόνο τις ζελατίνες έβγαλα).
Ένα καλώδιο στο ρεύμα ...κλίπ. Ένα scart από το Home cinema (δεν έχει HDMI) πίσω της ...κλούπ.
Μπαταρίες στο remote (δεν ενθουσιάστηκα με το σχέδιό του ομολογώ).
POWER ON, plug n play ρυθμίσεις. Της κάνω και ένα firmware upgrade μπαμ-μπαμ, όλα ΟΚ.
Μπαίνω service menu... όλα κανονικά. POWER OFF. Έτοιμη!

Πρώτες Εντυπώσεις
Καταρχάς και από τις Φώτο που είχα δει, το design της είναι κάτι που με ικανοποιεί πλήρως. Είναι μία κούκλα ακόμα και κλειστή. Γούστα είναι αυτά. Οκ
Τηλεοπτικό σήμα δεν έχω και το καλύτερο. Ακόμα και έτσι, στις 40’’ δεν φαίνονται τόσα χιόνια που έβλεπα πριν με την CRT. Και αυτά τα λίγα που κ πού δεν είναι ενοχλητικά. Στην DTV που είδα λίγο είναι super. Πέρασα και τις ρυθμίσεις από το hdtvtest όλα καλά.
Έβαλα και τον media player πάνω σε μία HDMI και έκανα μερικά test σε ένα mkv...εικόνα κρυστάλλινα super!
Για τον ήχο ΟΚ δεν περίμενα κ πάρα πολλά. Ας είναι καλά ο ενισχυτής από κάτω. Μέχρι DTS βγάζει αλλά είμαι καλυμμένος.
Δεν έχω προλάβει να πειραματιστώ με 100MHz κλπ ακόμα για να δω στην εικόνα διαφορές. Ούτος ή άλλος στόχος μου είναι αυτή η TV να με κρατήσει συντροφιά για αρκετά χρόνια (αν όχι δεκαετίες) οπότε έχω χρόνο.
(μόνο το PIP ήθελα να δώ πώς παίζει αλλά λίγο που τόδα δεν μπόρεσα να φτιάξω...είναι αχνό μή-επιλέξιμο στο μενού...θα γίνει και αυτό).

Γενικά.
Πραγματικά υπέροχη TV. Θεωρώ ότι ήταν από τις καλύτερες αγορές μου για το 2008. “best value for money”.
Ευχαριστώ όλους στο φόρουμ για τα σχόλια και τις κριτικές τους. Η βοήθειά σας ήταν καθοριστικής σημασίας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7